bir kuş en fazla kaç gün aç kalabilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 56K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
benim kuş beslediğim yere yakın bir kuş besleyen abi var bu abinin bir arabı vaar bu arap kümesin yanında olan insaata bir cıktımı bir daha yuvaya inemiyor insaata cıkılmıyor kuş en az 4 5 gün orda kalıyor cok sasırdığım bir konu yorumlarınızı bekliyorum

ben daha böyle ilginc bişey ilk defa duydum ama ac kalmadına göre o cıktığı yerde yem ollabilir yani her türlü yem ( yada kuş aşıktır ) :ama bu işin şaka sı tabi . kuş ta bi sorun var galib a yada ac kalmaya alışkın.

ben kuşları genelde aç uçururum kuşlar aç kaldılarmı daha iyi oluyo 2 gün aç kalabiliyo ben bırakmıştım çünkü 2 gün yem vermeden bırakmıştım kuşları ölen felan olmadı ama bu kuşların sağlıklı olmalarınada bağlı bakımlı kuşlarsa zayıf felan değilse tabi
saygılar

Kuşların dışarda aç kalmaları ile kapalı ortamda aç kalmaları farklıdır. Dışarda kum yiyebiliyolar, benim kaçıpta bir hafta sonra gelen kuşlarım var, diyeceksinizki dışarda inmiştir birine yem yemiştir, hayır kuşlar geldiklerinde zayıf ve bitkin oluyolar, açlıktan kuşların dışkısı yeşil oluyor.

dört beş gün dayanabiliyorsa iyi ama sanmam azda olsa kendine yiyecek birşeyler buluyordur.. kümesle ilgili bir sorunu olabilir gelmediğine göre.

Pek iyi birşeydeğil, ama taklacılar da bu sıklık la olur, yakında yüksekçe bir yere basmayı alışkanlık haline getiren bazı kuşlar bunaldıkça bunu yapıyor.
Benimde var butür iki tane erkeğim, yere inmeleri bazen üç gün bazen de dört gün sürüyor, bu sürede yağmursularını içtiklerini ve çatıda yiyecek bişeyler aradıklarını gördüm .
Ben bu kuşların kanadını incelttim makasla karşıdan züzgar almadıkça kalkamıyorlar şuan damızlık ta yavru büyütuyorlar .
Bazıları yere basmayan kuşu tutmaz elinde . Benim bu kuşlar oyunlu seferli kuş ancak çok yorulunca yere inemeyip kümesin yanındaki binaya iniyor . selamlar.ŞEREF

bende de var sarıkır var ıkıuc gun gelmıyo bu durum benı cok uzuyo ama ensonda makasa vurcam galiba hep boyle yapıyo ac ucurmamaramen hep yapıyo

bizm bi abide sarı var kuşu uçurmazdı kuşda acayyip oyun var kuş geçen gün bi kalktı çatıdan uçtuktan snra oyundan inemedi çatıya gitti karşıdaki yüksek çatıya indir 5 gün oldu kuş inmedi inanın bulunduğu çatıda yiyecek bi kum tanesi bile yok bi sitenin çatısı tuğla fln değil bi kum tanesi bile yok yiyebileceği kuş açlıktan bitkindi tam 9.gün kuşu uğraşa uğraşa zor indirdik kuş hemen yeme suya sarıldı çoook bitkinti ve kümesin en kalıplı kuşu serçeye dönmüşyü sanki çok zayıflamıştı yaşıyor yani ama kuşuna bağlı tabi syglr...

Ben şahsen 5 güne kadar durduğunu gördüm ama maksimum.
4 günden 5 günden sonra ölüyorlar açlıktan.
kışın olursa yağmur suyu iyi oluyor.
Açlık değilde susuzluktan ölüyorlar.Kuşlarda taşlık vardır o bir süre idare ettirir ama susuzluğa dayanamazlar çok fazla.

BIR GUVERCIN HELEKI BIZIM BESLEDIGIMIZ VE HER GUN YEM YEDIRMEYE ALISTIRDIGIMIZ KUSLAR 5 GUN HICBIRSEY YEMEDEN DURAMAZ HIC SANSI YOK YANI.. O KESIN BIRSEYLER BULUYORDUR YEMEYE KUM DA OLSA YIYORDUR . KAPATSANIZ BILE EN FAZLA 3 GUN HICBIRSEY YEMEDEN DURABILIR 3 UNCU GUNUN AKSAMI DA OLUMLER BASLAR KUMESTE... ( POSTALAR HARIC TABIIKI ONLAR DAHA DIRENCLI OLUYOR HERZAMAN

apartmanın en üst kat balkon da beslediğim için ve kuşların maşaallahı oldugu için balkona inemiyorlar ve bir defasında bir hafta catıda kaldı,catıya cıkamıyordum,artık dua etmeye baslamıstım gitsin diye ama o ertesi gün geldi.

princesscesica' Alıntı:
benim kuşum daha dün akşam öldü ama sadece 13-14 saat aç kaldı ve susuz
dostum senin kuşun açlıktan ölmemiştir.zaten 12-13 sat aç kalması normal bişeyki.birçok yetiştirici kuşlarına sabah ve akşam yem veriyorlar.bu da yaklasık 12 saati buluyor zaten.senin kuşta bir hastalık fln vardır kesinlikle.yoksa 12 saat aç kalan kuş ölmez diye düşünüyorum

hayatın kaynağı sudur su olmazsa metabolik faaliyetler durur ve canlı ölür.suyun olduğu ortamda canlılar vücut yapılarına göre ( vücutlarındaki karbonhidrat protein yağ miktarları ) farklı sürelerde yaşayabilirler.açlık anında ilk kullanılan organik bileşik karbonhidrattır karbonhidratların bitiminde yağlar hızlı bir şekilde katabolize olarak enerji ihtiyacını karşılarlar. yağların da vücutta tamamen bitimi sonucu proteinler tüketilir. proteinlerin de tamamen tüketilmesiyle canlıda ölüm görülür...

erc38' Alıntı:
hayatın kaynağı sudur su olmazsa metabolik faaliyetler durur ve canlı ölür.suyun olduğu ortamda canlılar vücut yapılarına göre ( vücutlarındaki karbonhidrat protein yağ miktarları ) farklı sürelerde yaşayabilirler.açlık anında ilk kullanılan organik bileşik karbonhidrattır karbonhidratların bitiminde yağlar hızlı bir şekilde katabolize olarak enerji ihtiyacını karşılarlar. yağların da vücutta tamamen bitimi sonucu proteinler tüketilir. proteinlerin de tamamen tüketilmesiyle canlıda ölüm görülür...

AHMET KARDEŞ,BU BİLGİLERİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN SAĞOL.KUŞLARININ SAĞLIKLIDIR MUTLAKA,OYUN PERFORMANSLARININDA ÇOK İYİ OLMASINI ÜMİT EDERİM.

kuşlar çatılarda ölmeyecek kadar yiyecek bulurlar ufak ufak kiremit paröaları gibi yalnız susuzluğa pek çare bulamazlar çatıda bir hafta kadarda durur bu normaldir. susuzluğada normalde 2 gün falan dayanabilirler.

Benimde 1 çift Limonum vardı. Uçurmaya korkuyodum.çok güzelde taklaları vardı. ama çatıdan kümese inmiyolardı bende kanatlarına makas vurdum. yavru almayı bekliyorum saygılarr....

arkadaşlar ben 1 çift bakıcı yoz aldım ama alışamadılar erkeği hasta gibi duruyor ve neredeyse hiç yem yemiyorlar yardımınızı beklerim.

arkadaşlar ben 1 çift bakıcı yoz aldım ama erkeği biraz hasta gibi ve neredeyse 2 gündür yem falan yiyip içmiyolar benim tahminim yuvaya alışamadılar sizlerin yorumlarını bekliyorum.

Yem yiyorlardır, yiyecekler başka çareleri yok. Açlığa fazla dayanamazlar mutlaka yemlerini yerler.

Geri