lugat16
Üye
- Ad Soyad
- Celal Batur
- Meslek
- bilgisayar meslek yüksek okulu yaşım 18 90 doğuml
- İlgi Alanı
- Kediler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
CELAL KARDEŞIM bu resım deki miskıyı satıyomusun ..? takım mı kuşlar bide.?lugat16' Alıntı:bir kuş satın alırken taklı attığını nasıl anlarız yani bi değişiklik olur mu taklı atmayanlarla
yardımcı olursanız sevinirim..??[
lugat16' Alıntı:önemli değil forum kuralları gereği yapılması lazım dı zaten suç bnde
peki bu koyduğum miski nasıl birşey iyi gibi mi taklı atabilir mi
bide onun hemen yanında paçasız yaz rengi bi kuş var onun cinsini sormamda bi sakınca var mı
lugat16' Alıntı:kanatları çıkmaya başladı filizlendi artk kalkıyo birazcık sesli ama bn bunları alırken efendim iyi kuşlar falan filan taklıcı oynamaya mayel kuşlar ama satana kadar bence şimdi oynamassa kazık yemiş gibi bir şey oluyoruz işte bnde öle birşey varsa kazıklanmamak işin bir yol gibilerinden mesela bana bi aradaşım demişti eğer kanatlarında veya tüylerinde delik varsa hayatında taklı atmış bir kuş bu ne kadar doğru ne kadar yanlış
EFE_' Alıntı:Ben bugun 2 kuş aldım. Sahibi dedi ki iyi taklacıdır vs..
İyi bi görelim madem dedim.
Kuş şöyle bi havalandı bı başladı saydırmaya neredeyse oldugu yerde pat pat pat defalarca saydırıyor. hayran olmamak elde degıl..
Dişisi nasıl bunun dedım? O da aynı dıyıp onu da ucurduk. hakkaten aynı.
Tamam alıyorum dıyıp pazarlıga başladık.
Kuşlar çakmak oyun kuşları.
Kaça olur dedım. 50 tl dedi. 30 a anlaştık.
Kuşları eve getırdım. baştaki ilk telek haric bır kaç telegini söktüm. Salıverdım yere.
Bi baktım dişi yumurtladı aldım hemen kümese koydum. Şimdi yatıyorlar.
Galiba şanslı bi gunumdeyım..
Fenerbahcem' Alıntı:Ya Turkiyede boyle oyun yapan kuslarin cogumu bu fiyatlarda ? cok merak ediyorum..
Ben az once bir arkadasi yolladim kus aldirmaya , ben kendim gidemedim bazi nedenlerden dolayi.
Bir alis-veris sitesine ilan koymustu , bir cift boz(sabuni de deniliyor) ..175 euroya ilan koymus.
Bende email attim , konustuk felan diyor kuslar super oyunlu ..bugun telefon actim halen duruyorlarmi diye , dedi bugun alacaksan gel al yoksa Denimarkadan bu kuslari almaya gelecekler oraya verecegime gel sen bugun al hem ben kurtulurum hem sen cunku yarin benim posta kuslarimin yarisida var rahat ederim felan.Bende gidemedigimden arkadasi yolladim halen gelecek , zannediyorum az sonra kapima dayanir.
Ben bununla maillesirken , dedim hocam en son fiyat nedir , 175 cok tuzlu bir fiyat guzel bir fiyat yapta alalim.
Diyor 150'e veririm son fiyat..biraz daha pazarlik yaptik 130 euroya indirdim hemen arkadasi yolladim iste.
Yani demem o ki biz burda ecel terleri atiyoruz bir cift iyi oyunlu kus almak icin , bakiyorum siz gidip 30 tl'e ye aliyorsunuz.Bu fiyatlar normalmidir , yoksa benim aldigim oyun yonunden daha iyi olabilirde o yuzden yuksek fiyat normalmidir ?
Cunku burda millet nerdeyse en kotu kusunu 10 ile 25 euro arasi bir diyata satiyor , oyunlu kusa 150 den baslayip 200 civari ve cok temiz damarli ise 500 uzeri bile cikiyor fiyat.
Siz bugun almissiniz 10 euroya ben almisim 130 euroya , daglar kadar fark var ..burda piyasa degerimi cok yiksek kuslarin ?
Fenerbahcem' Alıntı:EFE_' Alıntı:Ben bugun 2 kuş aldım. Sahibi dedi ki iyi taklacıdır vs..
İyi bi görelim madem dedim.
Kuş şöyle bi havalandı bı başladı saydırmaya neredeyse oldugu yerde pat pat pat defalarca saydırıyor. hayran olmamak elde degıl..
Dişisi nasıl bunun dedım? O da aynı dıyıp onu da ucurduk. hakkaten aynı.
Tamam alıyorum dıyıp pazarlıga başladık.
Kuşlar çakmak oyun kuşları.
Kaça olur dedım. 50 tl dedi. 30 a anlaştık.
Kuşları eve getırdım. baştaki ilk telek haric bır kaç telegini söktüm. Salıverdım yere.
Bi baktım dişi yumurtladı aldım hemen kümese koydum. Şimdi yatıyorlar.
Galiba şanslı bi gunumdeyım..
Ya Turkiyede boyle oyun yapan kuslarin cogumu bu fiyatlarda ? cok merak ediyorum..
Ben az once bir arkadasi yolladim kus aldirmaya , ben kendim gidemedim bazi nedenlerden dolayi.
Bir alis-veris sitesine ilan koymustu , bir cift boz(sabuni de deniliyor) ..175 euroya ilan koymus.
Bende email attim , konustuk felan diyor kuslar super oyunlu ..bugun telefon actim halen duruyorlarmi diye , dedi bugun alacaksan gel al yoksa Denimarkadan bu kuslari almaya gelecekler oraya verecegime gel sen bugun al hem ben kurtulurum hem sen cunku yarin benim posta kuslarimin yarisida var rahat ederim felan.Bende gidemedigimden arkadasi yolladim halen gelecek , zannediyorum az sonra kapima dayanir.
Ben bununla maillesirken , dedim hocam en son fiyat nedir , 175 cok tuzlu bir fiyat guzel bir fiyat yapta alalim.
Diyor 150'e veririm son fiyat..biraz daha pazarlik yaptik 130 euroya indirdim hemen arkadasi yolladim iste.
Yani demem o ki biz burda ecel terleri atiyoruz bir cift iyi oyunlu kus almak icin , bakiyorum siz gidip 30 tl'e ye aliyorsunuz.Bu fiyatlar normalmidir , yoksa benim aldigim oyun yonunden daha iyi olabilirde o yuzden yuksek fiyat normalmidir ?
Cunku burda millet nerdeyse en kotu kusunu 10 ile 25 euro arasi bir diyata satiyor , oyunlu kusa 150 den baslayip 200 civari ve cok temiz damarli ise 500 uzeri bile cikiyor fiyat.
Siz bugun almissiniz 10 euroya ben almisim 130 euroya , daglar kadar fark var ..burda piyasa degerimi cok yiksek kuslarin ?
tengelli' Alıntı:bu her kuş için geçerli değil neden dersen 1000 lira 2000 veripte alınamayan kuşlar var yada şahsın kaldırdığı en kötü kuşlar 500 tl olan oynar ama nasıl oynar iyi kuş her yerde iyi paradır. ama orda burdaki kadar taklacı cok değilse doğal olarak biraz daha pahalıdır.
kardeş çok merak ettim şimdi kuşu rica etsem fotoğrafı varsa koyar mısın?Fenerbahcem' Alıntı:tengelli' Alıntı:bu her kuş için geçerli değil neden dersen 1000 lira 2000 veripte alınamayan kuşlar var yada şahsın kaldırdığı en kötü kuşlar 500 tl olan oynar ama nasıl oynar iyi kuş her yerde iyi paradır. ama orda burdaki kadar taklacı cok değilse doğal olarak biraz daha pahalıdır.
Evet hocam dogru diyorsun , burda iyi oynayan kuslar nadiren bulunuyor cunku cogunun damari kirik ya iyi fiseklemiyo ya da dogru duzgun oyun yapmiyor.Diger yandan son moda Kuveytler/Mirolar/Silikler/Altinbaslar felan cok beslenmeye baslandi.Ben oyun kusu beslemek istedigimden dogru duzgun iyi oynayan kus bulamadim daha dogrusu bir kuscuya gittiginde 'benim kusum soyledir boyledir' diyorlar ama hadi ucur da gorelim dediginde 'suan ucurmuyorum' gibi bahaneler buluyp kuslari gagalamaya calisiyorlar.
Daha once arkadasi yolladigimi soylemistim bir kuscuya yaklasik 2 saat once kuslarla bana geldi.Bana kuslarin ucuslarini anlatti , aldigi kisi diyorki ..bak yegenim sen bana de ki sunu ucurayim hemen ucurayim deki bunu ucurayim ucurayim , arkadasimda alacagimiz kusu ucurmasini soyledi ..halbuki bu kus oglen vakti ucmus zaten yemde yemis ..ama adam kendine okadar guveniyorki almis kusu ucurmus , yaklasik 1,5 saat ucmus , bazen 4 bazen 6 takla ile cekiyormus ve 1 metreye kadar iniyormus kuslar yani tam benim aradigim tipte kus.Kuslar yaklasik 2 yasindalar ve damari temiz oldugundan oyunlari hicbir zaman bozmazlar demis , al kendin gor deyip usenmeden ucurmus bizim arkadas mest olmus kusa.
bu kuslarin analari babalari kendisinde , bunlari zamaninda Turkiyeden babasindan almis yani cok temiz damar kuslar.
Zaten kusu eline aldiginda yumsacik tuy yapisi var , tertemiz kus.Ben sahsen ilk defa bukadar etkilendim bir kusta .Okadar cok kusculara gittim affedersiniz kaziklari yedim kus niyetine kargalar besledik.Cok sukur suan aldiklarim cok saglam kuslar , birkac yavru almis onceden bu kuslardan hepsi tertemis oyun yapmis.
Yani demem o ki , burda benim tanidigim cok kuscu var hepsine saygi duyuyorum ama aradigim kusu birturlu bulamadim taki bugune kadar.Ben verdim bu kuslara bir miktar para vermek zorundayim cunku boyle bir kusu baska kuscuda bulman cooook zor.Zor oldugundan dediginiz gibi fiyatlar yuksek oluyor.Bugun bunun farkina vardim.
Hersey gonlunuzce olsun.Saygilarimla..
123_123' Alıntı:kardeş çok merak ettim şimdi kuşu rica etsem fotoğrafı varsa koyar mısın?