bir kuş satın alırken taklı attığını nasıl anlarız yani bi değişiklik olur mu takla atmayanla

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lugat16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

lugat16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Celal Batur
Meslek
bilgisayar meslek yüksek okulu yaşım 18 90 doğuml
İlgi Alanı
Kediler
bir kuş satın alırken taklı attığını nasıl anlarız yani bi değişiklik olur mu taklı atmayanlarla

yardımcı olursanız sevinirim..??[

Ekli dosyalar

• DSC00466.webp
    DSC00466.webp
    426.8 KB · Görüntüleme: 3,725
Re: bir kuş satın alırken taklı attığını nasıl anlarız yani bi değişiklik olur mu taklı atmayanla

Celal bey profil bilgilerinizi doldurduğunuz için öncelikle teşekkürederim.

Geçmişte uzun yıllar taklacı besledim ve çok sayıda kümes ziyareti ve taklacı performansı seyrederim halen de bir çok dostuma keyifli taklacı performanslar oyunlar seyretmeye giderim kısacası sağlıklı bir oyun kuşunun iyi mi oynar kötü mü oynar yorumunu fiziğine bakarak sağ soluna bakarak inanın bu güne kadar hiç çözemedim normalde omuzlu dik atlet görünümlü taklacılar performanslı zannedilir bende hep bu şekilde sanırım fakat hiç ummadığınız sümdükleşmiş beter mi beter şekilde ve tavırlar da taklacılar vardır yani ummazsınız kuş ne duruşuyla ne hareketleriyle ben iyi oyun performansı sergilerim demez ama havada bir izlersiniz fişek yaparken bulutları deler kanat sesleri sinek te duyulur,taban taklasını da yapar seferini de ben buna ''umulmadık taş baş yarar diyorum''taklacılar için düşüncelerim bu yönde. benim için oyun kuşu havada belli olur demek benim için en doğrusu esenkalın.

Re: bir kuş satın alırken taklı attığını nasıl anlarız yani bi değişiklik olur mu taklı atmayanla

önemli değil forum kuralları gereği yapılması lazım dı zaten suç bnde

peki bu koyduğum miski nasıl birşey iyi gibi mi taklı atabilir mi

bide onun hemen yanında paçasız yaz rengi bi kuş var onun cinsini sormamda bi sakınca var mı

lugat16' Alıntı:
bir kuş satın alırken taklı attığını nasıl anlarız yani bi değişiklik olur mu taklı atmayanlarla

yardımcı olursanız sevinirim..??[
CELAL KARDEŞIM bu resım deki miskıyı satıyomusun ..? takım mı kuşlar bide.?

yok ben para verdiğim kuştan zevkini almadıktan sonra satmam ilk felsefem budur

lugat16' Alıntı:
önemli değil forum kuralları gereği yapılması lazım dı zaten suç bnde

peki bu koyduğum miski nasıl birşey iyi gibi mi taklı atabilir mi

bide onun hemen yanında paçasız yaz rengi bi kuş var onun cinsini sormamda bi sakınca var mı

Sorduğunuz kuş ne olduğu belli değildir bu yüzden de cinsi yoktur paçalı bir kuş ile paçasız bir ırkın melezlenmesinden türemiş bir güvercin olma olasılığı yüksek, bu tipte ki kuşlarda oyun sergileyebilir.

Miskinin kanadı yok :? kanadı gelsin uçurun bunu kuşun söylemesine izin verin net cevabı miskiniz size söyleyecektir.

kanatları çıkmaya başladı filizlendi artk kalkıyo birazcık sesli ama bn bunları alırken efendim iyi kuşlar falan filan taklıcı oynamaya mayel kuşlar ama satana kadar bence şimdi oynamassa kazık yemiş gibi bir şey oluyoruz işte bnde öle birşey varsa kazıklanmamak işin bir yol gibilerinden mesela bana bi aradaşım demişti eğer kanatlarında veya tüylerinde delik varsa hayatında taklı atmış bir kuş bu ne kadar doğru ne kadar yanlış

lugat16' Alıntı:
kanatları çıkmaya başladı filizlendi artk kalkıyo birazcık sesli ama bn bunları alırken efendim iyi kuşlar falan filan taklıcı oynamaya mayel kuşlar ama satana kadar bence şimdi oynamassa kazık yemiş gibi bir şey oluyoruz işte bnde öle birşey varsa kazıklanmamak işin bir yol gibilerinden mesela bana bi aradaşım demişti eğer kanatlarında veya tüylerinde delik varsa hayatında taklı atmış bir kuş bu ne kadar doğru ne kadar yanlış

Merhabalar,

oyun kuşu alırken niye hep zoru seçiyorsunuz ki?

Taklacı oyun kuşu''performans ırkları'' benim bildiğim seyredilerek alınır eğer hiç seyretmediğiniz bir taklacıyı aldıysanız ne çıkarsa şanşınıza artık bu kazık yemek değildir.Eğer kesin net oyun kuşu beslemek istiyorsanız performansını seyrederek alınız bu sanırım en doğrusu olacaktır.Kuşun kanat telekleri özellikle taklacılar da teleklerin uç kısımları çatırtıdan çoğu zaman çatlar yani uç kısımları parça parça kesik gibi olur fakat buda yanıltıcıdır!çünki kuş kanat telek tüğlerini değiştirdiğinde bu parçacıkalr veya delikler ortadan kalkar!kısacası yanıltır!

En mayer taklacı bakanlar kuşlarını uçuranlardır ve size kuş verirken uçurarak verirler sizde rahat edersiniz ne aldığınızı bilerek kuş beslersiniz ''kapalı kutu''tabir edilen kuşları tercih ettiğiniz sürece sorularınızın arkası ve sorunlarınızın ardı arkası kesilmez esenkalın.

ewt haklısınız ama bnm kuşu havada görme gibi bi şansım yok ya ihaleden yada başka kuş dükkanlarından alıyorum kuşları mesela bunu aldım 1 ay önce video da izlemenizi öneririm kuş taklıcı ama her aldığım böle olmuyor işte bnde bu kuşla hayatnda hiç taklı atmamış kuş arasında ki farkları merak ediyorum var mı fark varsa kuş alırken o farklara bakalım

http://www.pikniktube.com/video.asp?Vid ... 97e6641b12

kuşların çok kardeşimm allh sağlıklı günler nasip etsin kuşlarına

selam değerli dostum..

hüseyin beyin dediği gibi taklacı yanibizim istediğimiz seferli kuşlar yerde ve elde değil havada not alırlar..şimdi eğer imkan yok ise seyretmeye yani sadece anlatılan lara bakılarak alınan kuşlardada bakılacak bir kaç nokta vardır ki bu kesinlikle bize bahsi geçen kuşun seferli olduğunu anlatmaz..ama şunları bilmekte fayda vardır;
1-(KUYRUK) beğendiğimiz kuşun ele alındığın da öncelikle iç bükey olarak kuyuk açması beklenir.bu bize sadece perdahı olabildiğini anlatır..kuyruğunu dış bükey yapan kuş alınmaz..(uçakların kuyruk ve kanat pal lerini düşünün inerken ne şekil alır kalkar iken ne şekil alır)kuyruk sayısının bol olması yeğdir..
2-(AYAKLAR) ayaklar gergin olmalı bisiklet pedalı çevirir gibi hareket etmeli bu da bize perdahlı olduğunu anlatır..
3-(KANATLAR) en önemli kısım kanat başın daki 3 telek tir..geniş olmalılar,elastiki olmalılar..kanat iç dirseklerde ur yada dirsek patlatma emaresi olmamalı,tüm kanat telekleri için yenmemeiş olmalı(yani teleklerde üçgen şeklinde yenmeleri olan kuşa bakılmaz..ama yatık kuşlar kümes için de sertlikten bunu yapabilirler bu hoş görülür..)
4- (GÖĞÜS KASI) kuş sağ elde iken sol elin işaret ve baş parmağı ile kanat altına yani koltuk altına bakılır.. bu hareketle göğüs kası sertliği anlaşılır sert olan uçmuş kuştur yani kaslıdır,uçmayan kuşun kası olmaz yumuşak olur..
işte değerli dostum bunlara bakabilirsin ama inan bana bunlar size kuşun uçumu ile alakalı çok şey anlatmamalı...en baştada dediğimiz gibi kuş havada belli eder kendini..saygılar

Kuşu nerden ve kimden aldığınız önemli bilmediğiniz kişiden kuş alırsanız sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız...

Saygılarımla

ama kuşu alan adam gidip evinde kuşu uçurmuyor ki satmaya getirilen kuşu fizik bakımından alıyor bizde fizik bakımından alıyoruz benim merak ettiğim şey bu kanatlarında olsun tüylerinde olsun delik delik oluyor onun taklı atmasıyla veya uçmasıyla bir bağlantısı var mı..??

BiRi TaKLaMı DeDi..?? (: ||
BiRi TaKLaMı DeDi..?? (: || :heyo:
BiRi TaKLaMı DeDi..?? (: v

http://www.pikniktube.com/video.asp?Vid ... 97e6641b12

selam lugat16 kardes videosunu koydugun kusa ((aslanim benim)) demisin belliki sen kus sanatinda yenisin bilmem anlatabildimmi..en azindan kusun fıy fıyyyylari yuvarlayislari kulagimi tirmaladi falla :D herneyse zaman herseyin ilacidir

ben taklaci beslerim 15 yıldir besliorum ustasiyim demiorum ama anlarim taklacidan ben taklaci secerken alirken verirken kesinlikle kol sesi-tip-yerden yuksekligi(boyu)-uzunlugu bu gibi yerlerine baqmam.. taklaci kusun iyisiini almak istiosan ucurmani diler ucur öle al sayet ucuramiosan kafeste gördun o kusun kollarina baq kollari kuyruguyla ayni ise o kus saaatleri havada kolayca devirebilir bir kustur onun oyun yapabildiigini ögrenmek icinde kısa mesafe de olsa kusu bir yukseklikten bir 50 cm yerden birak kusu yere inerken bacaklarini aciorsa o kus oyunda yapar yani taklaya musaittir onu alabilirsin ...saten o yukseklikten biraktin kus yere dusmedi tavana kadar kalktıysa o süküktür saten.. benim bu dedigim yöntem kolay bisey sana yardimci olabildimse ne mutlu bana .. kuslarindan tuylerince yavru alman dilegiyle

Oyun kuşunun üstüne elinizi getirdiğinizde çömelir ama oyunsuz ise sağa sola kaçar ayrıca kaçmış bir kuş ise oyunlu kuş yere inmez ama oyunsuz kuş acıkınca iner

SELAMLAR
Öncelikle kuşun iyi oyun yapıp yapmadığı yerde veya elde bakılarak anlaşılacağını sanmıyorum.Ne kadar bakılırsa bakılsın ucurup görme taraftarıyım.Ama herkezin kendine göre dikkat ettiği birkaç nokta vardır.Benimde herkez gibi dikkat ettiğim noktalar şunlardır.

*Yerde kuşun göğüs kısmının geniş olması
*Kanatların kuyruk bitimine yakın veya denk olması
*Ayakların çok uzun olmaması
*Paçaların bir marul demeti gibi dolgun olması
*Gaganın kibar ve hafif uzun olması
*Gözlerin berrak ve yuvarlak çerçeveli olması
*Kanat dizilimi muntazam aralıksız olması
*Ele alındığında tüylerinin kadife gibi yumuşak olması

Ama Yinede Kuş Havada Balık Tavada...

Saygılarımla.

Abi oyunlu kuşun kuyruk tüylerine bak siyah küçük noktalar varsa kuş oyunludur.Nedeni;takla atarken olmuştur.Birde oyunlu kuşun üstüne elini getirdiğinde sağa sola gitmez düz durur.

Bende uzun yılardır taklacı kuş yetiştiririm..ben bir kuşun takla atabilceğini uçmadan anlamaya çalıştığım olmuştur en son kanaat getirdiğim konu ise taklacı bir kuşun iyi bir taklacı olduğunu anlamak için ( tabiki benim kasdettiğim eke kuşlar için yavruları karıştırmayın) kuşun kanat tellerinin uç bölgeleri yenmiş ise uzun süre uçmuş ve uzun sure takla atmış (dam üstünde fişekleme) diye bilirim..Miskin içinde diyeceğim kuş güzel sen ucur o sana isteğini verir..

Ben bugun 2 kuş aldım. Sahibi dedi ki iyi taklacıdır vs..

İyi bi görelim madem dedim.

Kuş şöyle bi havalandı bı başladı saydırmaya neredeyse oldugu yerde pat pat pat defalarca saydırıyor. hayran olmamak elde degıl..

Dişisi nasıl bunun dedım? O da aynı dıyıp onu da ucurduk. hakkaten aynı.

Tamam alıyorum dıyıp pazarlıga başladık.

Kuşlar çakmak oyun kuşları.

Kaça olur dedım. 50 tl dedi. 30 a anlaştık.

Kuşları eve getırdım. baştaki ilk telek haric bır kaç telegini söktüm. Salıverdım yere.

Bi baktım dişi yumurtladı :) aldım hemen kümese koydum. Şimdi yatıyorlar.

Galiba şanslı bi gunumdeyım..

EFE_' Alıntı:

Kuş şöyle bi havalandı bı başladı saydırmaya neredeyse oldugu yerde pat pat pat defalarca saydırıyor. hayran olmamak elde degıl..

Kuşları eve getırdım. baştaki ilk telek haric bır kaç telegini söktüm. Salıverdım yere.

Ya Turkiyede boyle oyun yapan kuslarin cogumu bu fiyatlarda ? cok merak ediyorum..
Ben az once bir arkadasi yolladim kus aldirmaya , ben kendim gidemedim bazi nedenlerden dolayi.
Bir alis-veris sitesine ilan koymustu , bir cift boz(sabuni de deniliyor) ..175 euroya ilan koymus.
Bende email attim , konustuk felan diyor kuslar super oyunlu ..bugun telefon actim halen duruyorlarmi diye , dedi bugun alacaksan gel al yoksa Denimarkadan bu kuslari almaya gelecekler oraya verecegime gel sen bugun al hem ben kurtulurum hem sen cunku yarin benim posta kuslarimin yarisida var rahat ederim felan.Bende gidemedigimden arkadasi yolladim halen gelecek , zannediyorum az sonra kapima dayanir.
Ben bununla maillesirken , dedim hocam en son fiyat nedir , 175 cok tuzlu bir fiyat guzel bir fiyat yapta alalim.
Diyor 150'e veririm son fiyat..biraz daha pazarlik yaptik 130 euroya indirdim hemen arkadasi yolladim iste.
Yani demem o ki biz burda ecel terleri atiyoruz bir cift iyi oyunlu kus almak icin , bakiyorum siz gidip 30 tl'e ye aliyorsunuz.Bu fiyatlar normalmidir , yoksa benim aldigim oyun yonunden daha iyi olabilirde o yuzden yuksek fiyat normalmidir ?

Cunku burda millet nerdeyse en kotu kusunu 10 ile 25 euro arasi bir diyata satiyor , oyunlu kusa 150 den baslayip 200 civari ve cok temiz damarli ise 500 uzeri bile cikiyor fiyat.
Siz bugun almissiniz 10 euroya ben almisim 130 euroya , daglar kadar fark var ..burda piyasa degerimi cok yiksek kuslarin ?

Fenerbahcem' Alıntı:
Ya Turkiyede boyle oyun yapan kuslarin cogumu bu fiyatlarda ? cok merak ediyorum..
Ben az once bir arkadasi yolladim kus aldirmaya , ben kendim gidemedim bazi nedenlerden dolayi.
Bir alis-veris sitesine ilan koymustu , bir cift boz(sabuni de deniliyor) ..175 euroya ilan koymus.
Bende email attim , konustuk felan diyor kuslar super oyunlu ..bugun telefon actim halen duruyorlarmi diye , dedi bugun alacaksan gel al yoksa Denimarkadan bu kuslari almaya gelecekler oraya verecegime gel sen bugun al hem ben kurtulurum hem sen cunku yarin benim posta kuslarimin yarisida var rahat ederim felan.Bende gidemedigimden arkadasi yolladim halen gelecek , zannediyorum az sonra kapima dayanir.
Ben bununla maillesirken , dedim hocam en son fiyat nedir , 175 cok tuzlu bir fiyat guzel bir fiyat yapta alalim.
Diyor 150'e veririm son fiyat..biraz daha pazarlik yaptik 130 euroya indirdim hemen arkadasi yolladim iste.
Yani demem o ki biz burda ecel terleri atiyoruz bir cift iyi oyunlu kus almak icin , bakiyorum siz gidip 30 tl'e ye aliyorsunuz.Bu fiyatlar normalmidir , yoksa benim aldigim oyun yonunden daha iyi olabilirde o yuzden yuksek fiyat normalmidir ?

Cunku burda millet nerdeyse en kotu kusunu 10 ile 25 euro arasi bir diyata satiyor , oyunlu kusa 150 den baslayip 200 civari ve cok temiz damarli ise 500 uzeri bile cikiyor fiyat.
Siz bugun almissiniz 10 euroya ben almisim 130 euroya , daglar kadar fark var ..burda piyasa degerimi cok yiksek kuslarin ?

Şimdi şöyle bir durum var arkadaşım. Normalde fiyatlar yuksek aslında.

Ben de o fiyatı duyunca sevındım.

Bugun eve kuşcu bı arkadas geldi. Benim bu arap çakmagı gorunce daha bunu nerden buldun dıye sordu hemen zaten.

Super kuşlar.

Sahıbıne cok tesekkur ederım. Oyle para hırsı olan biri degıldı.

Tam bir kuş sever ve benım gibi kuşlara gonul vermıs yenı yetıstırıcelere yardım eden iyi bi abimizdi.

saolsun. Verdıgı kuşlar evde bı de yumurtladı şimdi :) daha ne ısterım.

Fenerbahcem' Alıntı:
EFE_' Alıntı:

bu her kuş için geçerli değil neden dersen 1000 lira 2000 veripte alınamayan kuşlar var yada şahsın kaldırdığı en kötü kuşlar 500 tl olan oynar ama nasıl oynar iyi kuş her yerde iyi paradır. ama orda burdaki kadar taklacı cok değilse doğal olarak biraz daha pahalıdır.

Usta kucukde olsa bazı farklar vardır.Mesala kus buyuk anac kussa tabi ucuruluyorsa kanar ve kuyruklarında patlak plur.
kusu eline aldığın zaman ayakları serbest kuyruk ve kanadını arkadan tutucan ayaklarına alttan destek verecen bırakıcan kus ayaklarını sallıyosa titretiyosa oynar.İnşallah anlata bilmişimdir..
Saygılar...

tengelli' Alıntı:
bu her kuş için geçerli değil neden dersen 1000 lira 2000 veripte alınamayan kuşlar var yada şahsın kaldırdığı en kötü kuşlar 500 tl olan oynar ama nasıl oynar iyi kuş her yerde iyi paradır. ama orda burdaki kadar taklacı cok değilse doğal olarak biraz daha pahalıdır.

Evet hocam dogru diyorsun , burda iyi oynayan kuslar nadiren bulunuyor cunku cogunun damari kirik ya iyi fiseklemiyo ya da dogru duzgun oyun yapmiyor.Diger yandan son moda Kuveytler/Mirolar/Silikler/Altinbaslar felan cok beslenmeye baslandi.Ben oyun kusu beslemek istedigimden dogru duzgun iyi oynayan kus bulamadim daha dogrusu bir kuscuya gittiginde 'benim kusum soyledir boyledir' diyorlar ama hadi ucur da gorelim dediginde 'suan ucurmuyorum' gibi bahaneler buluyp kuslari gagalamaya calisiyorlar.

Daha once arkadasi yolladigimi soylemistim bir kuscuya yaklasik 2 saat once kuslarla bana geldi.Bana kuslarin ucuslarini anlatti , aldigi kisi diyorki ..bak yegenim sen bana de ki sunu ucurayim hemen ucurayim deki bunu ucurayim ucurayim , arkadasimda alacagimiz kusu ucurmasini soyledi ..halbuki bu kus oglen vakti ucmus zaten yemde yemis ..ama adam kendine okadar guveniyorki almis kusu ucurmus , yaklasik 1,5 saat ucmus , bazen 4 bazen 6 takla ile cekiyormus ve 1 metreye kadar iniyormus kuslar yani tam benim aradigim tipte kus.Kuslar yaklasik 2 yasindalar ve damari temiz oldugundan oyunlari hicbir zaman bozmazlar demis , al kendin gor deyip usenmeden ucurmus bizim arkadas mest olmus kusa.
bu kuslarin analari babalari kendisinde , bunlari zamaninda Turkiyeden babasindan almis yani cok temiz damar kuslar.
Zaten kusu eline aldiginda yumsacik tuy yapisi var , tertemiz kus.Ben sahsen ilk defa bukadar etkilendim bir kusta .Okadar cok kusculara gittim affedersiniz kaziklari yedim kus niyetine kargalar besledik.Cok sukur suan aldiklarim cok saglam kuslar , birkac yavru almis onceden bu kuslardan hepsi tertemis oyun yapmis.

Yani demem o ki , burda benim tanidigim cok kuscu var hepsine saygi duyuyorum ama aradigim kusu birturlu bulamadim taki bugune kadar.Ben verdim bu kuslara bir miktar para vermek zorundayim cunku boyle bir kusu baska kuscuda bulman cooook zor.Zor oldugundan dediginiz gibi fiyatlar yuksek oluyor.Bugun bunun farkina vardim.

Hersey gonlunuzce olsun.Saygilarimla..

oncelıkle selamun aleykum çocuklugumdan berıdır guvercın ozelıkle taklacı beslerdım agırlık olarak bır kuşun takla atıp atmayacagı ucup ucmayacagını elde bılmek çok zor ıştır bunun bır cok şekıllerı vardır kuşun kanat dızılışı tırnak ızlerı artı başka kuşun fafıflık derecesı gıbı bır cok etken vardır kuşun kuşu elıne aldıgın zaman kuyruk açma şekılı bunu boyle yazmakla bence tarıfı cok zordur ama benım bı duşuncem vardırkı oda oyun kuşu alacaksanız 10<<20<<30<<< herzaman verecegıne gıdeceksın bır kuş besleyene arkadaşa dıyecen at hava kuşu ızleyecen o an almıcan bıda gıdecen bıda gıdecen yanı ıkı uc en az ızldeıkten sonra kuş taklası hoşuna gıdıyosa verecen 100<<<500 alacan ucurmayacan yavrusunu alıp yavrusunu sokecen ucuracan ıyı bır guvercın besleyen olursun saygılarımla

Fenerbahcem' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Evet hocam dogru diyorsun , burda iyi oynayan kuslar nadiren bulunuyor cunku cogunun damari kirik ya iyi fiseklemiyo ya da dogru duzgun oyun yapmiyor.Diger yandan son moda Kuveytler/Mirolar/Silikler/Altinbaslar felan cok beslenmeye baslandi.Ben oyun kusu beslemek istedigimden dogru duzgun iyi oynayan kus bulamadim daha dogrusu bir kuscuya gittiginde 'benim kusum soyledir boyledir' diyorlar ama hadi ucur da gorelim dediginde 'suan ucurmuyorum' gibi bahaneler buluyp kuslari gagalamaya calisiyorlar.

Daha once arkadasi yolladigimi soylemistim bir kuscuya yaklasik 2 saat once kuslarla bana geldi.Bana kuslarin ucuslarini anlatti , aldigi kisi diyorki ..bak yegenim sen bana de ki sunu ucurayim hemen ucurayim deki bunu ucurayim ucurayim , arkadasimda alacagimiz kusu ucurmasini soyledi ..halbuki bu kus oglen vakti ucmus zaten yemde yemis ..ama adam kendine okadar guveniyorki almis kusu ucurmus , yaklasik 1,5 saat ucmus , bazen 4 bazen 6 takla ile cekiyormus ve 1 metreye kadar iniyormus kuslar yani tam benim aradigim tipte kus.Kuslar yaklasik 2 yasindalar ve damari temiz oldugundan oyunlari hicbir zaman bozmazlar demis , al kendin gor deyip usenmeden ucurmus bizim arkadas mest olmus kusa.
bu kuslarin analari babalari kendisinde , bunlari zamaninda Turkiyeden babasindan almis yani cok temiz damar kuslar.
Zaten kusu eline aldiginda yumsacik tuy yapisi var , tertemiz kus.Ben sahsen ilk defa bukadar etkilendim bir kusta .Okadar cok kusculara gittim affedersiniz kaziklari yedim kus niyetine kargalar besledik.Cok sukur suan aldiklarim cok saglam kuslar , birkac yavru almis onceden bu kuslardan hepsi tertemis oyun yapmis.

Yani demem o ki , burda benim tanidigim cok kuscu var hepsine saygi duyuyorum ama aradigim kusu birturlu bulamadim taki bugune kadar.Ben verdim bu kuslara bir miktar para vermek zorundayim cunku boyle bir kusu baska kuscuda bulman cooook zor.Zor oldugundan dediginiz gibi fiyatlar yuksek oluyor.Bugun bunun farkina vardim.

Hersey gonlunuzce olsun.Saygilarimla..
kardeş çok merak ettim şimdi kuşu rica etsem fotoğrafı varsa koyar mısın?

123_123' Alıntı:
kardeş çok merak ettim şimdi kuşu rica etsem fotoğrafı varsa koyar mısın?

bozlar.jpg

bozlar2.jpg

Her ikiside 2 saat ucar , Erkegi daha cok sefere gelir 1 metreye kadar iner yaklasik 6 takla ile ceker.Disisi de yaklasik 4 takla ile ceker erkege gore daha az sefere gelir.
Erkegi goruntu acisindan da disiden cok daha guzel , insallah alacagim yavrularda en az bunlar kadar olur.
Saygilarimla.

Re: bir kuş satın alırken taklı attığını nasıl anlarız yani

herkese hayırlı akşamlar:
arkadaslar bana konyadan iki arap geldi,dişi olan kuşu odada bıraktıgım zaman 2-3- takla atıyor ve kusu bıraktıgım anda tavana yapısıyor kuş,ben pek anlamam ama bana güzel bir kus gibi geldi sizce de iyimidir?
saygılarımla cnytclr

Geri