Bir takım tippler güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et

Nizam bey kuşlarınız güzel sağlıklı yavrular almanız dileğiyle!Sanırım Kuş Pazarından aldınız.

Eşref bey, kuşları pazardan aldım bugün, acıkçası tipmi kelebekmi karasızdım .Kuyruk sayısı 14 telek, üst kuyruk bezeside yok.Forumda gezerken ,van yüksek ucucusu bölümüne koyulan kuşlarla hemen hemen aynı.Bende bu bölümde resimleri paylaşmak istedim.

gökay bunların tippler ile bir ilgisi yok.bunlar kırılmış budapeşte yüksek uçucuları van yüksek uçucusuyla kırılmış gibi görünüyor ama vanlar taklada atan kuşlardır.tippler değil bunlar.tippler diye almış başını gitmiş bi yanlış anlaşılma var ben tipplerin anavatanı olan ingilterede yaşadım..orda pazarları falan kurulur bu kuşların her renkte ama her renkte olabilirler.

bencede bunlar tip degilde tip kırıgına benzıyor ,gagaları bıraz uzun geldi bana ve yapıları bayagı iri boyun tarafları çok kalın .ama olsun görüntü itibari ile güzel kuşlar bakmaya deger selamlar.

Ben kuşları pazardan uygun fiyata aldım, bakıcı yapmak amacındayım, yarın öbür gün ucurduğumda takla atarsa elden cıkartırım, çünkü bende kelebek olduğu için onların oyununu bozsun istemem.Yorumlar için sağolun.

Kuşlara kanat verdim, bu pazar erkeği yarımkanat halde ,duvara kalktı ve gidiş o gidiş.Ustumde biraz dolaştıktan sonra kayboldu.Dişisinin altında yumurta vardı, dişi yumurtaya , üç gün yattı, bu sabah kümesi acarken baktım , kaçan erkek gelmiş, doğrusu şaşırdım, hiç ucmamış, alışmamış kuşun üç gün sonra gelmesi, süpriz oldu.Yanlız kuş ucarken takla atmadı, düz ucuyodu, dişi de bugün catıya kalktı, mardin gibi kanat sesi var, kesin takla atar. :tamam:

Merhaba Gökay Bey ;

Resimdeki tipler ingiliz denilen macarlara göre uzun gagalı ve birazdaha yapılı olan tiplerdir. 3 gün sonra gelmesine şaşırma bu kuşlar kolay kolay kaçmaz ve yakalanmazlar ; yuvalarını bulanadek gezinirler.Onlar için sadece kümes önünde 2 veya 3 hafta yemlenmeleri yeterlidir.

selam , bu kuşlar van yüksek uçucusu , arkadaşlar tipplerle alakası yok bu kuşların , tippler resimleri için aşağıdaki adrese bakabilirsiniz.
http://www.ntkbg.com/gallery/

Arkadaşlar dişi de sonradan geldi, önceki tip dediğim kuşlar takla atıyordu, van mardini cıktı.İkisinide elimden cıkardım.

Yeni tiplerim ;

Nizam bey sabah sizin kuşları gördüm ve işe gittim gelirken kuşları yem almak için kuşçu bir arkadaşa gittim aklımda erkek bi kara kafa kara kuyruk kelebek almak vardı ama gözüme kızma sarı boyunlu bir paçalı tip ilişti bende hemen aldım yakında resimlerini patlaşacağım.

Bu kuşlardan ilk kez besliyorum Eşref bey, bildiğimiz kumrunun beyazı, tipleri minyon, dün bir tanesi kaçmıştı, bugun sabah karşı çatıya indi, cok ürkekler ,kuşları alıştıramadım henüz.

Katılıyorum benim aldığım kuşta çok ürkek kümeste tünemediği yer yok beni görünce

selamlar resimdeki kuslarin tippler le hic bir ilgisi yok tippler irkini edirnekapi kuspazari gibi pazarlarda bir kere bulabilme ihtimaliniz yok...

Geri