Bir yardım lütfen ustalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sefa01140
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 474

sefa01140

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa alakuş
Meslek
komi
İlgi Alanı
Balıklar
öncelikle herkeze merhaba kuşculuga yeni başlıcam apartman bahçesinde güvercin beslicem yanlız kümes yapcagım yer agaçlarla dolu yani kümes resmen görünmicek agaçlardan hangi kuşu besliye bilirim ve kostüm kuşu olabiliri üretim agırlılı beslicem 2 haftadır sitede bişler ögrenmeye çalışıyorum kostüm kuşları ve yerde gezinmeyi seven kuşlar benim için daha iyi saygılar iyi günler

Aramıza hoşgeldin ve şimdiden hayırlı olsun.

Bahçede kuş beslemek oldukça meşakkatlidir, yapacağın kümesin ve salmanın, kedi fare yılan gelincik vs. gibi güvercine veya yavrularına zarar verebilecek canlılardan korunaklı olması temel önceliktir.

Besleyeceğin kuşlara gelince de, anladığım kadarı sen görseli güzel olsun, üreyebilsin, çok fazla uçurmak ile işim olmasın istiyorsun.
Besleyebileceğin kuşlar öncelikle yukarı doğru oyun yapan değil (taklacı vb.) aşağıya oyun yapan (kelebek, dönek, dolapçı, makaracı vb.) veya düz uçan (posta, bango, baska, hünkari vb.) kuşlar olmalı.
veya form kuşları dediğimiz, mantolu, sepetkuyruk vb. kuşlar olabilir, form kuşları pek fazla uçamazlar örneğin bir sepet kuyruk çok çok 20 mt ileri uçar iriliğinden ve fiziki özelliğinden dolayı hemen aşağıya iner, çok sıkıştırılmadığı sürece kolay kolay havalanmaz, kostüm kuşlarından olduğu için görselliği oldukça iyidir.
Forum ana sayfasından form kuşları kısmına bakıp çeşitlerini inceleyebilirsin.

(Benim önerim 1 çift beyaz sepet kuyruk, 1 çift çamkabuğu yerli hünkari ile bu işe başlaman, yerin müsait ve kümesin ferah olursa bu 2 çift kuş 6 ay içerisinde 4-5 çifte çıkar, kendi yavrularını alıp büyütmüş olursun, daha bir tatlı olur ve bu zaman zarfında hatalarını görerek giderir, profosyonelleşmiş olursun)

haydi hayırlısı :)

Teşekkür ederim mesut abi yazılarınıda takip ediyorum saygılar

Geri