birkaç güvercin resimi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetcengiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ahmet CENGİZ
Meslek
bil.müh.
İlgi Alanı
Kediler
4 yıl kadar önce bir digital fotoğraf makinesi geçmişti.. sütbeyazlarımı çekmiştim..
kümesimde taklacı geniş paçalı dar paçalı kalem paçalarda var.. en kısa zamanda fotolarını ekleyeceğim..
gördüğünüz fotodaki kuşların atası urfada yabani olarak yakalanıp evcilleştirilmiştir. geniş bir alanda uçarlar. (tahmini 10km'lik bir gezi alanı..) genelde topluca daire çizerek uçarlar ve bu uçuş esnasında aşağı dalıp tekrar yukarı çıkarlar. bu esnada burgu şeklinde bir takla atarlar (döneklerin düşerken döndükleri gibi...) saf bir ırk olduğunu düşünmüyorum.. hiçbirine bu güne kadar atmaca vuramadı... en kısa zamanda taklacı kuşlarımın videosunu eklemeye çalışacağım.. resimdeki kuşların yavrularını genelde ücretsiz dağıtıyorum. takas isteyen olursada veriyorum. kuşlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum... (fotolarda bir tane portaklallı var o taklacı bir güvercin)

boncuked3.jpg

toplu2xo1.jpg

toplu1en9.jpg

toplu3ib8.jpg

yavru1nt6.jpg

Re: birkaç resim...

paylaşım için eline sağlık bol yavrulu günler

S.A arkadasim maasallah kuslarin güzel sayet elinde varsa 10 cift kadar veya daha fazla renkleri beyaz kirmizi cakal olabilir iyi yavru bakanlardan yani kendi yavrusunu iyi büyütenlerden doldur kutuya atla eskisehire gel misafirim ol bende sana burdan taklaci kuslardan vereyim götür besle sayet uyarsa haziranin 15 sinde eskisehire gelicem insallah beklerim...
*** ALLAHA EMANET OL ***

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
S.A arkadasim maasallah kuslarin güzel sayet elinde varsa 10 cift kadar veya daha fazla renkleri beyaz kirmizi cakal olabilir iyi yavru bakanlardan yani kendi yavrusunu iyi büyütenlerden doldur kutuya atla eskisehire gel misafirim ol bende sana burdan taklaci kuslardan vereyim götür besle sayet uyarsa haziranin 15 sinde eskisehire gelicem insallah beklerim...
*** ALLAHA EMANET OL ***
teşekkürler.. neyazıkki bu sene böyle birşey yapmam zor. çalışıyorum ve iznimin tamamını kullandım. o kadar vaktim yok.. yalnız antalyadayım. haftasonu anamura gidip geliyorum antalyaya getirebilirim. normalde 60 civarı kuş bulundururdum son zamanlarda iyi dağıttım 30 civarına indirdim. şuan elimde sizin istediğiniz gibi 4-5 çift mevcut. yaza kadar çoktan yavruları büyütürüm.. eğer antalyada isteyen olursa kuşların dağıtımını durdurup bekletebilirim. benim kümesimdeki tüm kuşlar yavru verir. yavru verimide çok güçlü. kümeste 60 kadar kuş olduğu dönemde kalabalık sebebiyle yavru kaybı oluyordu fakat 30a düşüreli beri yavru kaybı olmadı.. yavru konusunda hiç sıkıntım yok.. genelde yeme düşenleri veriyorum. diğer türlü acemiler kuşu kaçırtıyorlar onlarda geri geliyor.. yakında kümesi yenilemeyi düşünüyorum.. gördüğünüz kümes 2 kattan ve 3 bölümden oluşuyor. yavruların bulunduğu kısım alt katı oluşturuyor... yeni kümeste sanırım daha güzel verim elde ederim.. şuan mevcut kümeste isediğim gibi bir ayrım yapamıyorum... antalyada olupta görüşmek isteyen varsa görüşebiliriz..... (yalnız kümesim anamurda...)

Haberleselim insallah,,,

Selamlar. Ne zaman olmuş ekleneli ama hiç dikkat etmemişim ben.Böyle kuşlar her zaman ilgimi çekmiştir. Paylaşım için teşekkürler.

yabancı bir sitede (çince ve ingilizce bilgilerin olduğu bir site aynı zamanda uluslararası bir güvercin firması) bu kuşlar hakkında şu bilgileri buldum
White feather king pigeon (beyaz kıral güvercin diyor) (isim olarak böyle isimlendirilmiş)
güvercin hakkında ise hızlı çoğaldığını güçlü olduğunu, dayanıklı olduğunu belirtmiş (ki kendi tecrübemle bunları aynen bende yazardım)
yıllık yuvalama 8in üzerine ulaşabilir diye yazmış. ben böyle bir rekor denemesi yapmadım ama yavruları hızlı büyütüp hemen yeni yumurtaya geçtiklerini defalarca gördüm. hatta büyük yavrular küçük kardeşlerini besliyorlar (doğal yollarla).
güvercin konusunda büyük usta Bai Yuwang bu güvercin türü için şunları söylemiş:
1. olarak kalıtımları çok iyidir. yapısı daha kuvvetlidir..
2. olarak üretim performansı çok iyidir. çok ve sağlıklı döllenmiş yumurta elde edersiniz..
3. olarak gençler çok hızlı büyür... iyi ve hızlı gelişirler...
4. olarak bağışıklık sistemi çok gelişmiştir. hastalıklara karşı direnci çok yüksektir. hastalanmaları çok olağandışıdır..
5. genç güvercinlerde et oranı 8:1dir (bunu bende pek anlamadım.çinliler yiyor onunla ilgili olabilir...)

değişik bir ırk özellikleri iyi ama nasıl uçtuklrı gibi bişiey okuyamadım yardımcı olursanız?

Geri