Birkaç Sorum Var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GÖKHAN06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

GÖKHAN06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
GÖKHAN AYDİLEK
Meslek
BARMEN
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle cümleten selamlar, kardeşimin baskısı ile kuş işine girdik ama bilgi neredeyse sıfır. Kuşları babam arkadaşlarından falan aldı getirdi. Bir çift var iki tanede dişi var şuanda. Kuşların cinsi hakkında hiç bilgim yok, eş olanlar dışarıda gördüklerimize benziyor özellikle erkek, dişinin rengi biraz daha açık. Tek olan dişilerin biri beyaz diğer dişi ise siyah kahverengi arası bir şey. Tek olan dişiler daha yeni geldi kanatlarını bantladım teras da gezdiriyorum şimdilik. Çift kuşlarım kümesin yerini öğrendi gidip geliyorlar bir iki defa takla attıklarını gördüm sadece, pek iyi kuşlar değil sanırım başka çatılara falan konuyorlar ama akşam geliyorlar. Beyaz dişi kanadı bağlı olduğu halde takla atmaya çalışıyor yaralanacak diye korkuyorum ilk sorum bununla ilgili ne yapmam lazım kanadını açsam daha alışmamış olmasından korkuyorum. Diğer sorum kümesin tek erkeği eşi olduğu halde dişilere rahat vermiyor sürekli dövüyor, kafesi ikiye böldüm bu seferde tek dişiler sürekli kavga etmeye başladı acaba bunlarıda mı ayırmalıyım?
Son olarak kümesi terasa tahtalardan yaptık ve üstünü naylon ile kapladık, sadece kapı bölümü açık (telli) orayı da geceleri kapatıyorum ama soğuklarda üşürler mi acaba?

Canım kardeşim kuş bir iş değil hobi olarak görür ve düşünür isen stresini atar boş vakitlerini değerlendirir özgürlüğe doğru kuşlar kanat çırpar sende onlarla birlikte dalar gidersin ama biraz meşakkat ve özveri ister gerisi teferruattır sana bir ağabeyin olarak tavsiyem kuşlar ile yazışmalarında hastalık,eşleme ,kümes yeri gibi konularda salda yazıştığımız için biraz görsel öğeleri kullanmanı tavsiye edicem selamlar.

Pek iyi kuşlar deyil diye yazdığın için sana tavsiyem fazla da düşünme bence 1 haftalık oldularsa kümese kendileri girip çıkmaya başladılarsa yerlerini sevdiler demektir. Hepsini takım yapma şansın yok galiba..Sen kuşlarını sürekli aç karnına uçur.Özelliklede o dama gidip akşama kadar orda burda yatanlar varya onlara hiç yem vermezsen yani tok karnına uçurmazsan gidipte aç karnına damda yatmazlar..Kuşları sadece kümesi kapatıcan zaman doyur onun harici yazıktır günahtır diye düşünerek doyurma kümesi kapatıcan zamanın haricinde bi yemleme yapma.Yaşın kaç bilmiyorum ama Kuşları çok kovalıyosan bıktırıyosan yoruyosan o yüzdende sağa sola atıp yer yapıp yatıyoda olabilirler..Yeni uçucakları yani eşsiz olan dişileri o dama atanlarla uçurma dama atan kuşların kanatlarını bantla yerde dursunlar dişileride aç karnına tek tek uçur..Yoksa Onlarda senin damcıların peşinden gider o çatılara alışırlar..Uçmayan kuşlarını onlardan ayrı uçur öyle dene ..En fazla Uçurup kaçırıp zevk yapmış acemiliğini atmış olursun kuş işi keyif işi.Yani çok kasma kendini.Ayağını yerden kesen kalkıpta 2 saat inmemezlik yada oyundan inememezlik yapmıcana göre kaçsalarda bi kayıp sayılmazlar. Bunlarla acemilik at.Biraz piştiğin zaman iyilerini beslersin..

Bilgiler için öncelikle çok teşekkür ediyorum.
Aslında amcam 30 yıl kadar besledi, gecekondu yıkılınca bırakmak zorunda kaldı. Bende ara sıra ondan alır getirir bakardım ama yer müsait olmayınca geri vermek zorunda kalırdım hep, bir türlü başlayamadım yani. Bu sefer teras olunca niyetlendik bakalım ama derme çatma bir kümes yaptım pek içime sinmiyor böyle olunca. Bir ara fotoğrafları da koyacağım. Biraz beyazdan umutluyum ona kaliteli bir eş bulmaya çalışıyorum, acemiliği attıktan sonra sadece 2 çift beslemeyi düşünüyorum fazlasının şikayet sebebi olmasından çekiniyorum çünkü.
Tekrardan teşekkür ediyorum, eksik olmayın.

Zevk için hobi maksatlı besliyosan en güzeli az olup öz olmasıdır. Çok kuşun bokuyla püsürüyle uçumuyla hastalığıyla derdiyle uğraşmak herkesin yapabileceği iş deyil....Çok kuşla uğraşıcaksan ya emekli adam olucan yada işsiz güçsüz avere aylak olucan...o yüzdende Eğlenme dinlenme kafa dağatma amaçlı zevkine kuş besleyen kişilere 2-3 takım kuş yeterde artar bile..

Geri