Birr abes soruda benden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan suat39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 603

suat39

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
suat sezer
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Öncelikle selamlar saygılar ben 30 yaşındayım ve 15 yıldır kuş besliyorum.Ağırlıklı olarak trakya yerlisi, bursa , yoska :utangac: ve beni nefret ettiren mardin ırklarından besledim.Soruma gelince resimdeki kuşu kendi cinsinin haricinde hangi cinse vursam uygun olur kendi cinsini bulamayacağımı düşünerek soruyorum bu soruyu tecrübeli kuşseverlere.Örneğin trakya tepeli beyazı nasıl olur...

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0314.webp
    Fotoğraf0314.webp
    274.3 KB · Görüntüleme: 523
  • Fotoğraf0312.webp
    Fotoğraf0312.webp
    265.3 KB · Görüntüleme: 515
Kardeş bu tip kuşlar var piyasada neden bulamayasın? Ayrıca çok da uygun fiyatları. Ama ben yine de kırıcam diyorsan Takka basık perçem bir kuş ile vur en azından şekli güzel olur renk konusunda karar veremedim ama beyaz iyice ala kıvamına sokabilir çıkacak yavruyu, Çakmaklı yada gök olabilir. Şunu da eklemek isterim, biz (en azından ben) farklı türleri karıştırmayı tasvip etmiyoruz, çünkü ortaya kolay kolay düzgün birşey çıkmıyor.

alger' Alıntı:
Kardeş bu tip kuşlar var piyasada neden bulamayasın? Ayrıca çok da uygun fiyatları. Ama ben yine de kırıcam diyorsan Takka basık perçem bir kuş ile vur en azından şekli güzel olur renk konusunda karar veremedim ama beyaz iyice ala kıvamına sokabilir çıkacak yavruyu, Çakmaklı yada gök olabilir. Şunu da eklemek isterim, biz (en azından ben) farklı türleri karıştırmayı tasvip etmiyoruz, çünkü ortaya kolay kolay düzgün birşey çıkmıyor.
Bende kırılmamasından yanayım bu tür kuş bakmam normalde trakya tepesiz kırmızısı besliyorum.Sadece tecrübeli abilerin yorumunu merak ettim, Takka basık perçem dediğin nasıl bir cins anlamadım.Zaten alabademide hem uçurmak için hem bakıcı yapmak için tutarım ama en uygun kuşla eşlerim tabi.

Merhaba, bu kuş zaten trakya'ya özgü alabadem değil mi? Forumda resimleri mevcut, bir bak derim. Cinslerin birbirlerine kırılmasına karşıyım. Dilerim uygun bir eş bulursun.

Farklı ırklardaki kuşlar birbiriyle eş edilmemeli;kırık kuşlarda herhangi bir kuşla eş edilip yavru alınmamalıdır diye düşünüyorum.

Geri