bizde bulamadık bu renge ne diyelim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan i.ak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

i.ak

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ilhan ak
Meslek
tıbbi mümessil
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar soy olarak beslediğim kuşlardan ama benekli demekten başka birşey bulamadık sizce belki bilenlerde vardır teşekkürler... :?

Ekli dosyalar

• DSC04459.webp
    DSC04459.webp
    239.2 KB · Görüntüleme: 2,444
  • güvercin 075.webp
    güvercin 075.webp
    75.3 KB · Görüntüleme: 2,390
  • DSC04409.JPG
    DSC04409.JPG
    7.3 MB · Görüntüleme: 1,678
beyaz kar yagdı diyebilirsiniz. lekeleri parca parca genelde koyu renk üstüne bu tür lekelere kar yagdı deniyor ama buda beyaz üstüne kırmızı kar olmuş :=)

Bu renge ne demeli , onu pek kestiremedim, ama kuşlar çuk sevimli, taklacı ile başkabir cinsin kırması bunlar sanırım, ama o kırılan tür ne, veya safkan başka bir ırkmı merak ettim doğrusu, bu kuşların cinsi soyu ne sahibi arkadaş bilgi verebilirse sevinirimm selamlar.ŞEREF

hünkariye benziyo kuşlar.
Bence çam kabuğu denilerbilir.

şimdi söyle bir olay var şerafettin bey arkadaşım biz genelde görmedimiz renklere kırma diyoruz.benim postalardan bir tane miski posta düştü ama bu nerdeyse 7 yılda bir kez oldu ve bu kümeste postadan başka hiç bir ırk yok yani başkasıyla ciftleşme şansı yok tabi arkadaşım yanında bir tanıdıgıyla gelince hatrına 3 yavru verdim tabi arkadaşım mahcup olmasın diye en güzel renklerden secip veriyim renk renk olsun dedim tabi miski yavruyuda hediylerin içine koydum nerdeyse 5 kez sormuşturlar bu kırma değil dimi diye biz kuş besleyenlerin yaptıgı bir gerçek vardır bu benim içinde geçerli eger beslediğimiz bir ırkın rengini görmediysek acaba kırmamı diye düşünürüz. tabi kuşlar kırma olabilir olmayadabilir resimdekiler ama ben yinede bu olayı yazmak istedim çünki buna benzer bir kaçak gelmişti kuşa önem vermedim ilerde okulun damına asılınca ben azım acık izledim. kuşu mardin değil sanmıştım renginden dolayı :=)

çif tepe taklacı resimleri konusunda bilgi vermiştimaynı soyda diğer resimlerde var kuşlar safkan mardin oyun damarlarıda sağlam kendisini 20 seneye yakın tanıdığım şu anda seksen yaşına yakın bir büyüğümden edindim ondaki soy devamı 45 sene aynı kişinin soylarından daha değişik renkleride var mürekkebli kaplan bizim mor dediğimiz bir renk gönderiyim saygılar...

Ekli dosyalar

• DSC04413.JPG
    DSC04413.JPG
    7.4 MB · Görüntüleme: 1,633
  • DSC04411.webp
    DSC04411.webp
    137.2 KB · Görüntüleme: 2,454
Bilgiler ve soruma yanıt verdiğinizçin çok teşekkürederim İ oyun kuşu tipi havası var kuşlarda ama ben renkten dolayı bu soruyu sormuştum . Verdiğiniz yanıt yeterli oldu o son resimdeki kaplan mürekkep dediğinizden var bende de oyunlu hemde, arap ve sütbeyazdan çıktı benimkisi ama düz takkası perçemi yok .. Güzel kuşlar güle güle besleyiniz dostumm ..selamlar..ŞEREF

4 resimdekiler gerçekten eski soy kuşlardandır biz onlara biberli deriz grinin üstüne siyah birerimsi lekerler şeklinde olurlar. ve şekeri soy kuşlardan cıkarlar ayni zamanda siyeh lekeri ne kadar büyükse o kadar hoş durur. kuşlar cok güzel maşallah.

Bundan bendede vardi , yalniz benimki gri ustunde siyah noktalari vardi(ayni son resimdeki gibi) onlara kar yagdi denirmis , konya kuslariymis.
Ben desenlerini sevmedigim icim kusu hediye vermistim.

karyağdı çallı : Kanatları beyaz, vücudunun vs kuyruğunun üzeri kırmızı, siyahı ve platin rengi benekli. dumanrengi güvercin. Mardinli türünde olur.

karyağdı elifti : Başı. kanatları, kuyruğu, beli ve paçaları beyaz, diğer kısımları, üzeri siyah, kırmızı ve platin rengi benekli, duman rengi olan güvercin. Mardinli türünde olur.

karyağdı Mardinli : Ana rengi dumanrengi olup üzerinde kırmızı, siyah ve platin rengi benekler bulunan Mardinli türü güvercin.

ilginize teşekkürler

parça kanat diyebilirsin üstadım....

ben bu kuşu bi tanıdığımda görmüştüm beyaz üzerine kırmızı renkli bu tanıdığım bu kuşlar eski kuşlar derdi kendisi vefat etti maalesef bu kuşlara kaplan derdi

silik dumanlı' Alıntı:
ben bu kuşu bi tanıdığımda görmüştüm beyaz üzerine kırmızı renkli bu tanıdığım bu kuşlar eski kuşlar derdi kendisi vefat etti maalesef bu kuşlara kaplan derdi

selamlar kaplan genel ad olarak kullanıla bilir kaplan genelde alacalı bulacalı renkleri bir birine girmiş en az 3 5 renk gibi bir kombinazson şeklinde olanlara denir. yani kaplanda dense sorun yok bence.

arkadaşlar izmirde de o türlü renkli kuşlarada çıtır bekli diye adlandırıyolar

selamlar.ilk defa gördüm çok ilginç renkler.bu kuşlar oldukça güzel .beslenmeye değer kuşlar.eski bir damar gibi.

S.A

Kuslar kirma ya özbek yada rus kuslarinin yada süs kuslarinin kirmasi bizim mardin dedigimiz kuslar ama tutturan iyi yakalamis bizim buralardada var o tip kuslardan renk olarak bol pacali olanlari da var normal bu sekil pacalilarida..

Asagida verecegim sayfada almanyada tüm kus yetistiricilerin her cesit kus sattiklari bir sayfa burdan takip eddebilirsiniz o tip kuslardanda satiliyor o tipe yakin olanlarida....

http://www.deine-tierwelt.de/kleinanzei ... en-c89544/

saygilarimla

buralarda yani almanyada bunlara schimmel yani küflü deniliyor.

Soruna cevap veremeyeceğim ama Kar yağdı (takla) rengine o kadar bayılırımkı anlatamam bu renk bır kuşu mezattan aldım bır abım zorla aldı bende kar yağdı rengınde bir erkek bakıcım vardı şimdi dişide buldum ama kısır tüh be

Eski bir konu ama ilginç olması nedeni ile bir değinmek lazım. Bu kuşlar özbek kuşları ile kırma diye düşünülmüş ama değildir. Çok eskilerde de takke perçem kuşlar vardı. Ve oyun kuşlarıydı. Gene Mardin dolaylarınınn kuşlarıdır.

Renk konusunda ise sonradqan konulan fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere kuşların soyu tahminen bir külsarı ve beyaz eşleşmesine dayanıyor. Külsarı ve beyazdan değişik sarılar, sarı-alalar atmış. Çakmaklı sarı, çakır sarı da denilen renkteki kuşları görüyoruz son fotolarda.

Halen duruyorlarsa sahibi güle güle beslesin. Alışık olunan bir varyete değil ama ilginç kuşları sevenler için birebir. Kümeslere renk katarlar. Kendilerine hasda bir oyunları olur takke perçem kuşların. Seveni için her arandığında bulunacak kuşlar değil.

Aslında her kuş şu şekilde olmalıdır. Aksi kırmadır gibi bir mantık kurmamalıyız. Elbetteki eldeki temiz kan kuşları sırf denemeler olsun diye de olduk olmadık şekilde kırmamak gerekir ama değişik varyetelerdeki kuşları da göz ardı etmemek gerekir. Önemli olan ırkların standartlarını belirleyip her ırkı standardına yaklaşmaya çalışmalı. Ama yanısıra az sayıda olsada bilinmeyen ırkları da tanımak için gayret göstermeliyiz.

Selamlar, saygılar.

şeker deriz biz bunlara veya çapar ama asıl bence mordan çıkmalar mor diyelim SAYGILAR

BENIM BİLDİĞİM BU TARZ KARIŞIK RENKLERE ÇAPAR DENDİĞİ

EVET ESKİDEN BOLCA RASTLADIGIMIZ SİMDİLERDE NADİR GÖRDÜGÜMÜZ ANKARA ANLAYISI VE BİLİNEN RENGİ

ÇAPAR SARI KİMİLERİ KÜLLÜ DERLER AMA ÇAPAR SARI OYUNLU TAKLACI KUSLAR ARASINDA TUTULAN VE SEVİLEN BİR RENK

çilli diyebilirsin sarı çilli,kırmızı çilli vs...dişilerinede zilli dersin :)

Geri