Bizim yuva mekan ve kuşlar :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BeşiktAşk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eyüp ayhan
Meslek
Ögrenci
İlgi Alanı
Burası çatı

Buda yuvanın içi
bursa ile dönek eş
2 tepeli eş
bangoları bugün eşe attık

Buda yumurtada yatan tip ve dönek ikinci yumurtayı yaptıktan sonra yatmaya başladı bugün 7. günü :)

Toplam 12 tane tip ile dönek sürekli yumurtada oldugu için onlar dışarda çıkmadı :D

kümes için çok müsait yerin var (ilk resimde kuşlar inşaat işçici gibi duruyorlar gerçi) :)

bence her ırk için yan yana farklı kümesler yaparsan ileriki nesiller için kırılmamış ırklar aktarırsın, yoksa bu hengamede kim kime bindirdi, kim neyden yumurtladı takip edemez ve habire 3 kuruş etmez yoz yavrular alırsın..

İyi beslemeler..

mesut abiye katılıyorum bende çatı arasında besliyorum kuşları deliktenmi uçuruyorsun???

mesut abi dedeigin gibi kim kime dum duma tipi tipler atıcaktım ama çoktan dönekle eşe gitmiş dönegide dönege vurucaktık oda bursaya gitmiş o yüzden tepelilerle bangoları attık eşe bide saf ırk takıntımız yok para içinde yapmıyoz maksat uçurmak

bide kuşların en eskisi 1 aylık oda bango 1 aylık bile degil 3 haftalık kuşları uçuramıyoyoruz nasıl uçurucaz onuda bilmiyoruz çatı kapalı bi büyük pencere var sadece amacımız sadece besleyip uçurmak bide geçen hafta 1 dönek ile 1 portakal kaçırdık uçurucaz diye çatıyı tanımadılar heralde fırlattık 5-10 tur attılar kuşlar 2 haftalıktı yumurtalı tip geldi portakal ve dönek gitti :D yorumlar için teşekküler yuvayıda büyütücez inşallah
bide bi türlü kendi kendilerine çatıya yani pencereye çıkmıyorlar

Eyüp kardeşi0 bende ilkte senin gibi düşünüyordum uçsunda kuş olsun dyordum ama bu durum sonradan kötüye gidiyor. Mesela mısırim azmanla döneğim postayla eş alıyor benm onlara aldığım eşlerde farklı kuşlarla. Yavruları uçuyor ama ırkın saf olması önemli . 2 ay oldu eşleri zar zor ayırdım düşün artık durumu. Bnce kuşlarını cinsleryle eşle faydasını görüceksin. Çatı arasına alıştırmak içinde kuşları direk uçurma ilk önce bikaç yere konsunlar snradan uçur. Aşağı çekçeğin zamanda kuş göster yada aç uçurup sese alıştır.

emir kardeş ama kuşlar kendii kendine pencereye açık olan böölmeye çıkmıyor 1-1.5 metre açık yer var rahat çıkıcak yer önüde açık ama oraya çıkmıyolar çıksalar çatıyı tanıcaklar ama olmuyo işte napcaz bilmiyoruz çatıyı tanımadıkları için gidiyolar sanırım eşi olan erkek dönek 4-5 kere etraf çatılarda geldi gitti dişisi bizdeydi ama çatıyı tanımadıgı için gelmedi mesela bide hepsini kendi cinsleriyle eşe attık bi bildiginiz vardır sadece yumurtalı tip ile dönegi ayrmadık

öncelikle herkezin dediği gibi eşlemelerini ayırman lazım ki ona göre besleyici olabilirsin böyle kırık kuşlarla malesef pek fazla tat alamıyorsun..yer olarak gayet iyi yerin var ayrıca beslediğin kuşlarda hemen alışacak tipten kuş değiller öncelikle onu söylıyım sana.. biraz daha sabret iyice eş alıp alıştıktan sonra yuvana yavaş yavaş erkeklerden başlıyabilirsin uçurmaya şimdiden kolay gelsin (:

özkan kardeş dediginiz gibi aynı cinsleri attık boşta kalanlarada aynı cinslerini alıcaz o sorun degil ama 3 haftalık besledigimiz kuş eşi olmasına ragmen uçtu 1 kaç tur attı geri gelmedi çatıyı tanımıyorlar çatıyı nasıl tanıcaz bu kuşlara kalmıyorlarki bizde fırlatırlarsak geri gelmiyorlar yumurtada yatan tip geliyodu oda çatıdaki koca yerden degil küçücük balkondan geliyor balkon kapalı önünde bina var normalde binaya çarpması gerekirken ordan geliyor onu nasıl yapmalıyız

bence kuşları elinle atmaktan vazgeçmelisin.. ondan sonra erkek kuşlarını yani havaya attığın kuşlarını çatıya bırak gezsin dolaşsınlar biraz tabi kuşlar aç olcaklar.. ondan sonra diğer kuşlarını çatı deliğinin altında yemle çatıda ki kuşlarınıda deliğe doğru sür biraz durduktan sonra zaten onlar aç olduğu için kendiliğinden atıcaklardır içeri kendilerini bunu bir kaç kez dene ondan sonra tek giriş çıkış yeri orası olur.. inş. anlatabilmişimdir yanlışım varsa ustalar düzeltsin

anladım kardeş sagol bide uçurmak için sence ne kadar beklemeliyim özellikle erkekler için saglıklı olarak uçurmak için ne kadar süre de alışır

tabi ki kuşundan kuşuna değişir kimisi 1 günde alışır kimisi 1 ayda kimiside hiç alışmaz..taklacı kuşlar 1 hafta 10 gün içinde alışır genellikle diğer posta dönek baska bango vs. gibi kuşların alışma süresi taklacılara göre biraz daha uzun olur alışması genellikle çünkü o tarz kuşlar yuvalarına çok sadıktır..en önemlisi hangi kuş olursa olsun yuvasında rahat ederse o yuvaya alışmasında bi sorun çıkmaz..

maşallah keske benimde böyle yerim olsa

kardeş keşke demeyin kuşlar çatıdan haberi yok kalkan geri gelmiyor 4 kuş kaçtı 1 aylık alışmadılar gitti

Geri