BLOTIC hakkında uzak durun! böcek ilacıdır deriyle teması sakıncalıdır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ismailsen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 44K
  • Etiketler Etiketler
    blotic
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ismailsen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail şen
Meslek
ŞİŞECAM çalışanı
İlgi Alanı
merhaba arkadaşlar. gucercınlerıme bıtlenmeden dolayı BLOTIC adlı bıt ılacını kullanmaya karar verdım. bu ılacı forum sıtelerınden duyarak kullanmaya karar verdım. 5lt suya 1 kapak olacak şeklinde karışımı hazırlayıp daha sonra guvercınlerımı boyun kısımları su ustunde olacak şekılde banyo yaptırdım,zaten tavsıye eden ve kullanan kısılerde bu sekılde kullandıklarını soyluyorlardı.
bu ılacı kullandıktan kısa bır sure sonra tum kusların kımyası darmadağın oldu dıyebılırım.yumurtada yatan tum kuşlarım yumurtaya yatmalarını bıraktı, cunku hayvanlarda sıddetlı bır kasınma olusmaya başladı, vede artarak. ayaklarını durmadan yere vurmaya başladılar.
kuşlar resmen hıperaktıf gıbıymısler gıbı dayranmaya başladılar. ayaklarıyla gagalarıyla durmadan bıryerlerini kaşımaya kurcalamaya başladılar yem yemeyi su içmeyi kestiler nerdeyse.
o sağlıklı sıhhatlı hıcbıseyı olmayan kusların hepsı tuhlerını kabartıpbbır kenara çekildiler sanki hastaymışlar gibi.
yavrusu olan kuşlar vardı allahtan çok ufak degıldı yavrular yoksa bakmayı bırakırlardı kesın.

benım şahsi görüşlerim bunlar. kullanıp fayda gören memnun olan arkadaşlar kullanmaya devam edebilir.bu ılacı kullandığım duyduğum gune lanet olsun bu kadar dıyorum şahsen ben. o cıvıl cıvıl şen kumes şu anda hastalıktan kırılmış gibi bir halde kusların şaftı kaymış. moralim çok bozuk.ALLAH muhafaza ınsanı kustan sohutup kuşçuluğu dahı bıraktırır bu ılac.
son olarak sunlarıda soylıyeyım.bu ılacın hıcbıryerınde kullanım alanında guvercının g si dahi yok, dıger başka hayvanlar yazıyor fakat guvercın yok,tavsiye eden arkadaşlar neye gore tavsiye etti bunu anlamıyorum. guvercın yazmıyor diye faydalı olmıycak değil elbet tabiki faydalı oluuyordur ama boyle fayda etcekse kusur kalsın,bence bu ılac çok yoğun çok ağır bır ılac alanında.guvercın gıbı ufak bunyelı ve hacımlı hayvanlara çok çok ahır gelen bır ılac,kullanınca bu tur sonuc çıkması kaçınılmaz oluyor.
ben bu ılacın yakınından dahı geçmem bıdaha.kullanmak ısteyenler kullanmaya devam edebilir tabiki.bende bu şeklıde tavsiye edildiği için kullandım ama çok pişmanım. karar sizin. iyi gunler herkeze

Derhal tüm kuşlarını akan su altında iyice yıka. Bunu yaparken senin de eldiven kullanman gerekir.
Geçmiş olsun..

İsmail, "HATA SENDE" diye başlıyorum ve sebebini de yazıyorum :)

Öncelikle kullanımın yanlış olmuş, yıkanmak istemeyen güvercini, sırf hava güzel kanadında bok var diye kendin zorla tutup leğende yıkarsan, o kuş cırcır olur hasta olur, yıkanma işlemini kuşların kendi haline bırakman gerekir, doğası gereği o zaten suyu görünce yardırıp dalar içerisine.

BLOTİC isimli ilaç kuvvetli (zehirli) haşere ilacıdır, senin derine değdiğinde bile hafif bir yanma yapar, bir de güvercini düşün. BLOTİC kuşlar kümeste yokken kümese püskürtme yolu ile uygulanır veya büyükbaş hayvanların yıkanma havuzlarına konur, hayvanlar o havuzdan yürüyerek geçerken bit kene vs. ölür.

Sen kuşları hem elinle yıkamışsın, hem de BLOTİC i yıkanma sularına ilave etmişsin. (Kanat altlarına ve kuyruk altına cam sil şişesine koyup sıksaydın problem olmazdı)

Bu şekilde uyguladığından dolayı, dönem tüy değişimi dönemi, tüye giren kuşların başta olmak üzere, derisi zayıf, yavru kızması kuşların kimyasal reaksiyondan hemen etkilenmişler.

Ben böyle yapıyorum bir şey olmuyor diyen arkadaşlarına cevaben de; Sağlık bakanlığı insanlar için açıklama yaptı " Komşunun ilacı size iyi gelmez" senin kuşların belirli saatler de uçuyordur, yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındadır, bir nevi çıtkırıldım nazik kuşlardır, böyle bir uygulama karşısında kırılmaları hastalanmaları çabuk olur, nihayetinde böcek ilacı zehire sokup çıkartıyorsun.

Blotic saf konsantre bir ilaç olduğundan 500 ml bir pet şişeye 1 damla damlatıldığında dahi suyun rengini griye çevirir, 4-5 damla atıldığında beyaza çevirir, kuş pazarında şişesi 1 liraya satılan bit ilaçları da bu şekilde blotic den hazırlanır.

Sana önerim, kümesinde bit problemin varsa öncelikli olarak, kümesin zeminini güzelce temizlemen, sonrasında 1-2 yumurta öncesinden kalan follukları temizlemen (yani kuş yumurta dönemine girdi, çer çöp topladı yuvayı yaptı ve yumurtladı, yumurtadan yavrular çıktı büyüdü, anne baba tekrar yumurta hazırlığına girince var olan folluktaki yerin üzerine tekrar çer çöp toplamaya başlar, işte bu zaman alttan bitler ve kara sinekler için üreme yeri oluşmuş olur, bunun olmaması için plastik folluk bile kullanıyorsan, yumurtlamadan önce üzerindeki çeri çöpü çöpe atıp plastiği temizledikten sonra kuşların yuva yapmasına müsade edersen, o follukta bit pire kolay kolay olmaz. ) i öneririm, böylelikle kümesteki bit pire oluşumunun önüne geçmiş olursun.

Kuşların yıkanma sularının içine de takribi 10 litrelik bir leğene 100 ml elma sirkesi koyarsan bitlerden önemli ölçüde kurtulmuş olursun, ve sirkenin hem insana hem hayvanlara çok faydası vardır, içme suyuna koyduğunda iç paraziti engeller, yıkanma suyuna konulduğunda da dış parazitleri engeller.

Yanlış hesap bağdattan döner.

Umarım kuşların kısa zaman da eski sağlık ve neşelerine kavuşurlar, Geçmiş olsun, Allah can pekliği versin.

Mesut bey güzel açıklamış

Geçen sene ''Blotic'' adlı ilaca ben de ihtiyaç duydum. kümesimde tahta kurusu çıkmıştı. yumurtadaki kuşlar yumurtaların başına geçip iştahsız iştahsız yumurtalara bakınıyordu. bir türlü yumurtaya oturmuyolardı. neticede sırt pompasına ilacı koydum. kuşlarımın hepsini yavruları yumurtaları kümesten çıkardım. kümesimde havalandırma yapacak en ufak bir delik bırakmadım. ağzımı gözümü de iyice sarıp elimden geldiğince kümesin her tarafına bol bol sıktım. 3 saat boyunca kümesi kapalı tuttuktan sonra bir saat boyunca da kümesi kuruyana dek havalandırdım. kuşlarım eski performansına geri döndü. emin olun blotic'in kokusu bile haşeratı öldürür. kuşları bloticli ilaça daldırmanın hiç bir anlamı yok.

dozaj önemli ; litreye 1 cc kullanınız.!

yemlikleri kaldırın.

yavrulara asla sıkmayın.

deri ile temastan kaçının..

blotic 'in böcek ilacı olduğunu unutmayın !

Blotic zehirdir insan sağlığına zararlıdır kaldi kuşların bünyesi ne :)
(5 litrelik banyo sularına bir çay kaşığı koyabilirsiniz ama kesinlikle kurumadan kümesin içine almayın)
(yumurtada ya da yavrusu olan kuşları bu su ile temas ettirmeyin)
deri temasından kesinlikle kaçınılmalı fısfıs ile sıkılıcaksada muhakak maske takmanızı öneririm.

blotic denen boktan ilacı bugun aldım almaz olaydım 5 6 litre suya iki ölcek kattım yavru kuşum vardı 1 aylık yeni ucmaya calışan elimle suya soktum 2 dakka sonra yavru öldüü bu ilacı kullanmayın agzını bile degdirmedim havada kaldı agzı 2 dakka sonra öldü kuşum bu ilacın elime bi zararı olurmu cıplak elle kuşu yıkadım

2 kapak çok fazla koymuşunuz geçmiş olsun çıplak elle yaptıysanız sizde de alerjik reaksiyonlar olabilir.Kullanmadan önce ilacın üstünü okuyun bundan sonra.. iyi günler

merhaba arkadaşlar. gucercınlerıme bıtlenmeden dolayı BLOTIC adlı bıt ılacını kullanmaya karar verdım. bu ılacı forum sıtelerınden duyarak kullanmaya karar verdım. 5lt suya 1 kapak olacak şeklinde karışımı hazırlayıp daha sonra guvercınlerımı boyun kısımları su ustunde olacak şekılde banyo yaptırdım,zaten tavsıye eden ve kullanan kısılerde bu sekılde kullandıklarını soyluyorlardı.
bu ılacı kullandıktan kısa bır sure sonra tum kusların kımyası darmadağın oldu dıyebılırım.yumurtada yatan tum kuşlarım yumurtaya yatmalarını bıraktı, cunku hayvanlarda sıddetlı bır kasınma olusmaya başladı, vede artarak. ayaklarını durmadan yere vurmaya başladılar.
kuşlar resmen hıperaktıf gıbıymısler gıbı dayranmaya başladılar. ayaklarıyla gagalarıyla durmadan bıryerlerini kaşımaya kurcalamaya başladılar yem yemeyi su içmeyi kestiler nerdeyse.
o sağlıklı sıhhatlı hıcbıseyı olmayan kusların hepsı tuhlerını kabartıpbbır kenara çekildiler sanki hastaymışlar gibi.
yavrusu olan kuşlar vardı allahtan çok ufak degıldı yavrular yoksa bakmayı bırakırlardı kesın.

benım şahsi görüşlerim bunlar. kullanıp fayda gören memnun olan arkadaşlar kullanmaya devam edebilir.bu ılacı kullandığım duyduğum gune lanet olsun bu kadar dıyorum şahsen ben. o cıvıl cıvıl şen kumes şu anda hastalıktan kırılmış gibi bir halde kusların şaftı kaymış. moralim çok bozuk.ALLAH muhafaza ınsanı kustan sohutup kuşçuluğu dahı bıraktırır bu ılac.
son olarak sunlarıda soylıyeyım.bu ılacın hıcbıryerınde kullanım alanında guvercının g si dahi yok, dıger başka hayvanlar yazıyor fakat guvercın yok,tavsiye eden arkadaşlar neye gore tavsiye etti bunu anlamıyorum. guvercın yazmıyor diye faydalı olmıycak değil elbet tabiki faydalı oluuyordur ama boyle fayda etcekse kusur kalsın,bence bu ılac çok yoğun çok ağır bır ılac alanında.guvercın gıbı ufak bunyelı ve hacımlı hayvanlara çok çok ahır gelen bır ılac,kullanınca bu tur sonuc çıkması kaçınılmaz oluyor.
ben bu ılacın yakınından dahı geçmem bıdaha.kullanmak ısteyenler kullanmaya devam edebilir tabiki.bende bu şeklıde tavsiye edildiği için kullandım ama çok pişmanım. karar sizin. iyi gunler herkeze
Bence hicbir ilac faydali degil guvercinlere .bunyeleri kaldirmiyor sakin bir ortam dogal besinler verilmeli sadece ilaclar olduruyo cogunu.bende kullandim bir ilac aynen dedikleriniz oldu ve öldü

--- message by moderator ---
Uyarı!
Uygunsuz ürün kullanımı içeren öneri silinmiştir! Sakıncalı veya tehlikeli ürünlerle önerilerde bulunmayınız! Tekrarlanmasın! Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri