Boğaz İçi İntihaplanması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hünkaribaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömür deniz
Meslek
müdür
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar elimde bulunan bir kuşun yemek borusunun dış kısmından dil altından başlayarak intihaplanma var.Ne gibi bir ilaçla kuşu tedavi edip sağlığına kavuşturabilirim? Kuşun yem yemesi normal fakat kilo almıyor.Bu hastalık hakkında tecrübesi olan arkadaşlar paylaşımda bulunurlarsa sevinirim.

Saygılar....
Ömür Deniz.....

merhaba ,iltihapın rengini yazarsan daha iyi yardımcı olunabilir ben baytiril (ama çok damlatma) kullanıyorum yuvanın temizliğini ve havalandırmanı tekrar düzenle derim :slm:

göksel kardeşim merhaba bu sorunlu olan güvercin güzel bir paçalı dönek dişi .benim paçalı dişiye ihtiyacım olduğundan dolayı arkadaşımın kümesinden ,rahatsız olduğunu bile bile alıp getirdim.şimdide iyileştirmeye çalışıyorum.intihap aynı bir leblebi tanesi gibi rengi sarı .boğazı dış kısmından şiş görünüyordu .dil altından neşterle kesip iki adet leblebi tanesi kadar kuru intihap aldım.yimesi içmesi düzeldi fakat.gördüm ki yine intihaplanma var bunu ilaç ile kurutmam lazım.yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

merhaba arkadaşım ,kuşun dişiyse baytiril fazla kulanma çünkü kısırlık yapar. ornitab tableti öneriyorlar,aramanı üst solunum yolu hastalıklarında ararsan daha hızlı çözüm bulursun ,inşallah iyileşir :slm:

Geri