Boğazda çıkan sarılıklar iltihap gibi tedavisi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asim123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

asim123

Üye
Katılım
17 May 2010
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Yaş
29
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asım poyraz
Meslek
öğrenci
Şehir
İstanbul-I (Avrupa)
İlgi Alanı
Bu illet moralimi çok bozuyor arkadaşlar :( bir yardım lütfen 1 ay önce bangomun boğazında sarı bir kitle var idi. Onu eve indirdim iyileştiremeyince elimden çıkardım. Şimdi sarı tipe bulaştı :( aynı şey ondada çıktı sapsarı imtihap gibi birşey boğazında çıktı. Nedir bu ne yapmam lazım. Bi yardım lütfen
:hungur:
 
kümes ortamı temiz olmayınca hayvanın boğazında iltihap oluşur eczaneden flygil yada nidazol al hapı 4 bilemedin 5 parçaya ayır.günde 1er parça ver bu şekilde ikisinden birini kullan, olmadı hayvan ilaçlarındaan bulabilirsen panteramisin al hayvanının agzının içini kulak temizleyiciyle temizle sonra damla damla temiz bir kulak temizleme pamuguyla sür bu şekilde 3-4 günde geçirir hayvanın agzındakini...
 
BU HASTALIK ; TRIKOMANIASIS DİR.

DIMETRIDAZOL TÜREVLERİNİN 6 GÜN VERİLMESİYLE TEDAVİ EDİLİR

VETERİNERDEN RONIDOZOL

ECZANEDEN İSE NIDAZOL,FLAGYL.. TÜREVLERİ MEVCUTTUR.20 GÜN SONRA TEKRAR BU KUŞLARA AYNI İLAÇ VERİLİR. HASTALIK TEKRAR HORTLAR(tabiri caizse) LARVALAR CANLANIR.

BAYAT YEM,EKMEK ....KÜFLÜ GIDALAR İLE BESLENEN KUŞLARDA BU HASTALIK GÖRÜLÜR.
 
bende de öyle arkadaşlar eşinede bulaştı. Havalar sıcak kümesi havalandırıyorum yetmıyor olabılır belkı ondandır :(
 
TRICHOMONIASIS DİYE YAZILIYORMUŞ. DAHA KOLAY BULURSUNUZ. DOĞRU YAZARAK..

GEÇMİŞ OLSUN.
 
Güvercinde aşırı kaşınma varsa mantarda olabilir, usteki ilaçlar fayda etmezse onu dene, eczaneden insanlar için mikostain şurup al dene.günde 3-4 damla ver.Agızında capakları temizlersen hayvan daha rahat nefes alır.Bunlar yara şeklindeyse arpacık gibi bu dediğim ilaç fayda etmez çiçek o.
 
Öncelikle hastalığın teşhisini net bir şekilde koymalıyız. Yardımı olursa çok mutlu olacağım;
Bunun için öncelikle sana Trichomoniasis'e ilişkin bazı semptomlar vereceğim. Bunları ilk önce hastalığa yakalanan güvercininde daha net görmüş olabilirsin. Senin gördüğün bulgular hastalığın ilk evresindeki bulgulara benzemekte.
Öncelikle Trichomoniasis Trichomonas gallinae'nin neden olduğu paraziter bir enfeksiyondur.Ve ülkemizde güvercin, kumruların bir çoğu etkeni taşımaktadır. Direkt hastalık oluşabileceği gibi başka hastalıkların seyri sırasında stres durumlarında da ortaya çıkabilir. Anneden kursak yoluyla yada kontamine su veya yem ile de bulaşabilir.
Erken dönemde sindirim sistemi mukozalarında kızarıklık ve aşırı mukus sekresyonu vardır.
İlerlemiş olgularda ağız ve farinkste kazeöz(peynirimsi parçalanabilir tarzda) lezyonlar meydana gelir. Göz,burun ve ağızda akıntı yutkunma güçlüğü, regurgitasyon(yenilen yemlerin ve içilen suların mideye ulaşmadan yemek borusu ve yutaktan geri akması), sulu dışkılama, tüylerde karışklık uçma isteksizliği belirir. Gözler yarı kapalı haldedir.Özellikle genç hayvanlarda ölüm şekillenir.
Tedavide öncelikli belirtilen stres durumunun ortadan kaldırılması gerekir. Bunu bu işe yıllarını vermiş yukarıda önerilerde bulunan kuşçu arkadaşlar daha iyi bilmektedirler(İdeal bir kafes vs.). Bunların yanında sana ilaçların etken maddelerini vereceğim bunu veteriner kliniklerinde veya eczanelere sorarsan sana bu etken maddeyi içeren değişik ticari preparatlar vericeklerdir;
Metranidazol 500 mg/l dozunda içme suyuna yada 40-60 mg/kg canlı ağırlığı dozunda yeme katarak 5-6 gün yada klortetrasiklin in %0.022-0.224 oranında içme suyuna karıştırılarak 14 gün süre ile kullanabilirsin.
Bunların yanında sarı diğer tabir ettiğin akıntı bakteriyel bir enfeksiyonunda bulunduğunu göstermektedir. Bu durumda klortetrasiklini birlikte kullanabilirsin(iki ilacı birlikte). Erken müdahale önemlidir ve kesinlikle hastalığa yakalanan kuşları diğerlerinden ayırmalısın. Bu kanatlılarda genel bir kuraldır. Ancak en önemlisi az önce de dediğim gibi kuşlarını hastalıklara yakalanmadan önce şartlarını çok iyi tutup sağlıklı ve güçlü kılmaktır. Bunun için beslenmenin yanında kuşçu arkadaşlardan alacağın ideal barınma şartları önerileri çok önemlidir.
 
Eyvallah abi saol. ben her hafta kümesi temizlerim tertemiz yaparım. Bugünde gittim havalandırma aldım kümese elektirikli onuda takacağım yeterki olmasın şu hastalık
 
merhaba,
iç çiçek triko, ağız içinde sarı peynirlemeler, hırıltı, hapşuruk, kıhlama, hazımsızlık veya kursakta sertleşme, yem yiyememe, sarı ve kraterimsi protoza yönelik oluşumlar, boğazdaki lezyonlar hayvanın yem yemesini ve nefes almasını engeller, bu lezyonlar bazen anüste olur ve hayvanın dışkısını yapmasını engeller, sulu dışkı, iç-dış çiçek! iç çiçek ağız içinde görülebildiği gibi sadece bağırsaklarda içeride oluşabilir, kötü performans veya çarpık uçuş, çevreye karşı duyarsızlık vs. hayvana gerekli oral tedavisi yanında dış çiçekler için uygun pansuman ve merhemleri kullanılmalıdır. konuları siteden aratabilir veya buradaki dökümandan http://goo.gl/v29el faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alınız. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. her seferinde hazım kontrol edilmeli bozulmuş içerik varsa dökümanda anlatıldığı şekilde dikkatlice boşaltılmalıdır. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst