Boğazda İltihap

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ifooo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

ifooo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İrfan Arslan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle Selamun aleyküm arkadaşlar...

Son zamanlarda bulunduğum bölgede artan bu hastalığın çözümünü bulamadık.
Hastalıkta şunlar görülebiliyor. Kursak şişmesi. Boğaz içinde Sarı-Beyaz iltihap.. Halsizlik. bitkinlik. Kırgın duruyorlar..

Antibiyotik ilaç atıyorum sularına... Aaa Birde Anaç ve babaç kuşlarda bir sorun yok. yavrularda var. acaba dirençle bir alakasımı var çözemedim... İlçedeki Tüm Kuşcular bu sebepten dolayı çok kuş kaybettiler.

Hastalıkla ilgili bilgisi olan, Tedavi Yöntemi Bilen varsa lütfen söyleyin...

Teşekkürler Saygılar...

Pamukçuk olabilir diye düşünüyorum. Bir resim çekip koyarsanız daha kesin tanı yapılabilir. Eğer pamukçuk ise tedavi edilebilir. Resimleri bekliyoruz..
Geçmiş olsun..

teşekkür ediyorum... Resimlerini yarın çekip atarım... Böyle Kursağı şişiyor.. Kontrol ettiğimde boğazı yem ile dolu.. yemide yutamıyor... çok sinir bozucu bir durum. Yarın Resimleri Atıyorum...

Bendekide aynı sorun galiba. Kuşun ağzını atığımda sanki salya gibi tükürük gibi bişey oluyor. hayvan pusuyor ve zayıflayıp ölüyor. Sadece yavrularda var bu sorun.

r1_primo' Alıntı:
Bendekide aynı sorun galiba. Kuşun ağzını atığımda sanki salya gibi tükürük gibi bişey oluyor. hayvan pusuyor ve zayıflayıp ölüyor. Sadece yavrularda var bu sorun.

Yarın Resimleri Çekebilirsem çekip atarım.. Bilenler Yardım Eder Umarım... Senin Kusların Boğazları şişik mi acaba. benim kilerde güvercin yumurtası büyüklüğünde şişlik var ve sert. :( :(

geçen yıl bende aynı sorunla çok yavru kaybettim bu genç kuş hastalığı olabilir denemediğim ilaç kalmadı diyebilirim ters kursak yada veba olasılığı var zaten tanı koyabilsek tedavi kolay ama benim tavsiyem ikili tedavi uygulaman öğrenci olduğunuda göz önüne alarak en pratik tedavi şu şekilde COXİDİN SOLÜSYON , bactrim forte tablet ve sularına az miktarda pirinç tanesi kadar göz taşı koyman geçmiş olsun

paramedic' Alıntı:
geçen yıl bende aynı sorunla çok yavru kaybettim bu genç kuş hastalığı olabilir denemediğim ilaç kalmadı diyebilirim ters kursak yada veba olasılığı var zaten tanı koyabilsek tedavi kolay ama benim tavsiyem ikili tedavi uygulaman öğrenci olduğunuda göz önüne alarak en pratik tedavi şu şekilde COXİDİN SOLÜSYON , bactrim forte tablet ve sularına az miktarda pirinç tanesi kadar göz taşı koyman geçmiş olsun
COXİDİN SOLÜSYON , bactrim
forte tablet. Ilaclari sularina katicam degilmi. Birde goz tasi dedigimiz sey nerede bulunur acaba.

GÜZEL BİLGİLER AKTARMIŞ ARKADAŞLARIM . KONUYU TOPARLAYAYIM .

KURSAK ŞİŞMESİ VAR (E-COLİ DEN )
AĞIZDA PAMUCUK VAR .(MANTAR ,TRİKOMANIASIS ..)

ÖNLEM ; HER AY , KUŞLARA BAKIR II SULFAT (GÖZTAŞI ) 3 LİTREYE PİRİNÇ TANESİ KADAR İÇME SULARINA *KURSAK ŞİŞMESİNİ ÖNLER.ASİDİK ORTAM SAĞLAR.PAMUCUK ASİDİK ORTAMDA VARLIĞINI SÜRDÜREMEZ.

RONIDOZOL ,NİDAZOL,FLAGYL ..ÜRÜNLER HER AY 3-4 GÜN SULARINA KONMALIDIR.
KÜMESLERDE TABAN IZGARASI OLMALI,DEZENDEKTAN KULLANILMALI,DIŞARIDAN KUŞ SOKULMADAN ÖNCE *KARANTİNAYA MUTLAK ALINMALI.MÜMKÜNSE SALMONELLA VE VEBA AŞILARI DA YAPILIRSA UZUN ÖMÜRLÜ KUŞLARINIZ OLACAKTIR.

TEDAVİSİ .AMOKSİSİLİN ...BİR YIL KULLANIP ,BİR DİĞER YIL BAŞKA ANTİBİYOTİĞE GEÇİLMELİ .2015 TE YAZAYIM O NU DA.. (E-COLİ)
RONIDOZOL FLAGYL ŞURUP, NİDAZOL ŞURUP... (şuruplar litreye 10-15 cc)

amoksisilin (LARGOPEN 250 TOZ 1 ÇAY KAŞIĞI , RONIDOZOL 1 ÇAY KAŞIĞI ,NİDAZOL -FLAGYL ŞURUP ( 40 cc kadar )
3 litre dinlenmiş suya ****HER GÜN TAZE HAZIRLANMASI ESASTIR.12 SAAT ARA İLE SERVİS YAPILMASI DAHA İYİ NETİCE VERİR.!
30 DERECE SICAKLIK ÜZERİNDE İLAÇ SUDA DAYANMA SÜRESİ YAKLAŞIK MAX 8-10 SAATTİR.İLAÇLI SU GÜNEŞ GÖRMEMELİDİR.

RONIDOZOL VE LARGOPEN TOZ İÇİNE MUTLAK SURETLE * SUPERVİT YA DA SANASOL VİTAMİN ŞURUP İLAVE EDİLMESİ OLMAZSA OLMAZDIR.!

Geri