bolkona alıştıramıyorum yARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

yuşa

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yuşa burak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
SA

BEN BALKONDA BESLİYOM Ama ALIŞTIRMAM COK ZOR OLUYOR

2 AY ÖNCEKİ KUMESİM YÜKSEKTEYDİ KUŞLARA YEM VERİRKEN ETRAFLARINI COK RAHAT BİR AÇIYLA GÖRÜYORLARDI ALDIGIM DİŞİ KELEBEK ALIŞTI AMA DİĞER 3 TANE ERKEK VARDI ONLAR ALIŞMADI KAÇTI .(1AY DA ALIŞTIRDIM)

ONDAN ÖNCEKİ KÜMESLERİMDE BOLKONUN YERİNDEDİ YEM VERİRKEN ETRAFLARINI GÖRMÜYORLARDI SADECE YAVRU KUŞLAR ALIŞIYORDU BÜYÜKLER ALIŞMIIYORDU.

SİZE DANIŞIYOM NE YAPAYIM (BU KELEBEĞE ERKEK ALACAM YAVRU ALMAYA ÇALIŞACAM)

ARKADAŞLARIM DİĞİYOR KUŞUN AYINA İP BAĞLA BALKONUN MERMERLERİNDE GEZDİR ORALARDA YEM VER ALIŞIR DİYORLAR AMA KUŞA KIYAMIYOM AYAĞI KOPAR DİYE ÇÜNKÜ PARMAKLARI KOPAN KUŞ COK GÖRDÜM

BİDE ETRAFTAKİ KUŞÇULAR ÇOK.BİR TANE ERKEK VARDI BEYAZ KELEBEK SALDIM TAM GELECEKTİ ARKA TARAFTAKİ KUŞÇU KUŞLARINI SALDI BENİM KUŞTA ARALARINA GİRDi
bu aç gözlü kuşçuları napacaz bilmiyom

Bende balkonda besliyorum.Dediğin gibi aynı sokakta 2 kuşçu daha var ama alıştırmayı başardım .

Resimdeki gibi telden küçük bi kafes yaptım.Biraz derme çatma ama idare edio.böle bişey yapma şansın varsa snde yap hem kuşlar eziyet çekmez hemde sn rahat edersin alıştırma konusunda...

Ekli dosyalar

• Görüntü0505.webp
    Görüntü0505.webp
    176.3 KB · Görüntüleme: 2,304
Merhaba,

Balkonda kuş beslemek ve uçurmak zordur özelliklede kelebek cinsi kuşları.Bence sen baska, bango gibi balkona kolay inebilecek ve kolay alışacak kuşları öncelikle beslemelisin.Daha sonra bunlar alışınca kelebek vs. kuşları beslemeye başlarsın.Yoksa daha çok kuşun kaçar sende seyretmekle kalırsın.Ayrıca bu sitedeki forum yazılarını takip edersen, videoları izlersen daha çabuk bilgilenirsin.Öyle arkadaşların dediği gibi ayağına ip bağla gezidr gibi şeyleride uygulama.Umarım birdaha kuşların kaçmaz zevkle akıllıca kuşlarını beslersin.

İyi günler.

melihdnr resmin ve anlatımın için cok teşekkür ederim o tel kafesin içindemi yem vereyim yoksa arada sırada etrafını görsün diye mi koyıyım birazdaha ayrıntılı anlatırsan iii olacak

captainfree sanada cok teşekkürederim bango yavrusa cok kötü bakıyor baya araştırdım iyi yavru besleyemiyorlar diye duydum.
daha önce bursa kuşu besliyordum kelebek kuşunda daha yeniyim renkleri hoşuma gitti bursa cinsi fazla bulamıyom mezatlarda fln.kelebek heryerde bulunuyor eş fln bulmam kolay oluyor.bursaya kolay bulamıyom
o yüzden kelebek aldım yaz gelince bursa yavrularıda alacam

birşey daha soracam: tip bongo vb.gibi uzun süre uçan kuşlardanda alsam diğer kuşalarında uçuş süreleri uzar mı????

SAYGILARIMLA...

öncelikle selamlar....

ben de balkonda besleyen biriyim.ben sadece arap cinsi kuşumu alıştırdım onun eşi de geçnlerde kaçtı hem de çevreyi tanıyodum ama inmedi bana arabım indi.arabı da kafes yöntemiyle alıştırdım..
balkonda kuş alıştırmak çok zor.kafes yöntemini dene muhakkak faydasını görürsün.kafes içinde yem istersen ver istersen verme sana kalmış.bence koymalısın.ben koydum ama kuşları kafese aç koyman gerekir.gece kapa sabah kafese at kuşarını ben 2 ay tuttum kafeste ama 1 ay yeterlidir sonra sal ama korkutma sakın.alışmayak kuş zaten durmaz benim dişim 7 ay oldu 2 aydır salıyorum ama yine kaçtı.

saygılar...

SAĞOLUN dwrm - melihdnr KAFES YÖNTEMİNİ SAYENİZDE ÖĞRENDİM
SABAH KAFESE KOYARIM AKŞAMA YEM VERİP YUVALARINA KOYARIM
COK TEŞEKKÜR EDERİM

SAYGILARIMLA....

DAHAA BAŞKA YÖNTEMLERİDE BEKLİYORUM SİZDEN....

ŞUAN Kİ DİŞİ KUŞUM 2 AYDIR KUTTUDA DURUYOR 3 GÜNDE BİR ODADA UÇURIYOM
BALKONDAKİ KUMESİ UNUTMUŞ OLABİLİR Mİ? BALKONDA 1.5 AY KALDI VE ALIŞTI 3 HAFTA UÇURDUM

Tel kafes yapmadan önce bende sürekli kuş kaçırıyordum.Artık çok rahat alıştırıyorum.Havalar iyi oldugunda sabh bırakıyorum kafese akşam okuldan gelince kümese koyuyorum.

Dişi kuşunuda hemen uçurma 1 kaç gün balkonu tanıt unutmuş olabilir.

yuşa' Alıntı:
ŞUAN Kİ DİŞİ KUŞUM 2 AYDIR KUTTUDA DURUYOR 3 GÜNDE BİR ODADA UÇURIYOM
BALKONDAKİ KUMESİ UNUTMUŞ OLABİLİR Mİ? BALKONDA 1.5 AY KALDI VE ALIŞTI 3 HAFTA UÇURDUM

bence unutmamıştır.ama sen işini garantiye al. bi kaç gün beklet kümeste.bi kaç günde çevreyi görmesini sağla zaten unutup unutmadığını gözlemleyerek anlayabilirsin kuş kendini belli eder.

saygılar...

yuşa' Alıntı:
SAĞOLUN dwrm - melihdnr KAFES YÖNTEMİNİ SAYENİZDE ÖĞRENDİM
SABAH KAFESE KOYARIM AKŞAMA YEM VERİP YUVALARINA KOYARIM
COK TEŞEKKÜR EDERİM

SAYGILARIMLA....

DAHAA BAŞKA YÖNTEMLERİDE BEKLİYORUM SİZDEN....

yardımcı olabildiysem ne mutlu.

ama yemi ve suyu sabahtan ver akşam kuş yemini yeyip alırsan alıştırman daha uzun sürer diye düşünüyorum.

saygılar...

yuşa' Alıntı:
SA

BEN BALKONDA BESLİYOM Ama ALIŞTIRMAM COK ZOR OLUYOR

2 AY ÖNCEKİ KUMESİM YÜKSEKTEYDİ KUŞLARA YEM VERİRKEN ETRAFLARINI COK RAHAT BİR AÇIYLA GÖRÜYORLARDI ALDIGIM DİŞİ KELEBEK ALIŞTI AMA DİĞER 3 TANE ERKEK VARDI ONLAR ALIŞMADI KAÇTI .(1AY DA ALIŞTIRDIM)

ONDAN ÖNCEKİ KÜMESLERİMDE BOLKONUN YERİNDEDİ YEM VERİRKEN ETRAFLARINI GÖRMÜYORLARDI SADECE YAVRU KUŞLAR ALIŞIYORDU BÜYÜKLER ALIŞMIIYORDU.

SİZE DANIŞIYOM NE YAPAYIM (BU KELEBEĞE ERKEK ALACAM YAVRU ALMAYA ÇALIŞACAM)

ARKADAŞLARIM DİĞİYOR KUŞUN AYINA İP BAĞLA BALKONUN MERMERLERİNDE GEZDİR ORALARDA YEM VER ALIŞIR DİYORLAR AMA KUŞA KIYAMIYOM AYAĞI KOPAR DİYE ÇÜNKÜ PARMAKLARI KOPAN KUŞ COK GÖRDÜM

BİDE ETRAFTAKİ KUŞÇULAR ÇOK.BİR TANE ERKEK VARDI BEYAZ KELEBEK SALDIM TAM GELECEKTİ ARKA TARAFTAKİ KUŞÇU KUŞLARINI SALDI BENİM KUŞTA ARALARINA GİRDi
bu aç gözlü kuşçuları napacaz bilmiyom

diğer sorularına gelince o 3 erkek ten birini dişiye eş vursaydın en azından bi tane erkeğini kurtarırdın.
ayağına ip sakın bağlama yazık günah işkence onun yerine kafes yöntemi %100 etkilidir.
diğer kuşçulara gelince alışan kuş başka kuşçuya gitmiyo.ilk seferde ben çok korktum hem de kuşumu alıştırma evresindeydim.
NOT:bende acemiyim ama yine de en azından kendi kendime edindiğim bigiler var çok kuş kaçırdım mecbur çare lazım hele balkonda yüksek olduğundan kanadını ister bantlayın ister çekin kaçıyolar.ben çok kaçırdım çok üzüldüm o yüzden size elimden geldiğinceyarım ederim.

saygılar..

dwrm' Alıntı:
diğer sorularına gelince o 3 erkek ten birini dişiye eş vursaydın en azından bi tane erkeğini kurtarırdın.
ayağına ip sakın bağlama yazık günah işkence onun yerine kafes yöntemi %100 etkilidir.
diğer kuşçulara gelince alışan kuş başka kuşçuya gitmiyo.ilk seferde ben çok korktum hem de kuşumu alıştırma evresindeydim.
NOT:bende acemiyim ama yine de en azından kendi kendime edindiğim bigiler var çok kuş kaçırdım mecbur çare lazım hele balkonda yüksek olduğundan kanadını ister bantlayın ister çekin kaçıyolar.ben çok kaçırdım çok üzüldüm o yüzden size elimden geldiğinceyarım ederim.

saygılar..

cok doğru söylüyon ama o 3 erkeğin oldugu zaman kışındı baya soğuktu sicak degildi havalar kümesin etrafına badtaniye bile sardım sicak olsun diye hinede eşleşmediler

dişi yaklaşan erkeğe saldırıyordu bide
ole bir sorun daha

bişi daha soracam şuan bende olan dişiyi kutuda ya 2-3 gün kutuda kalınca boğazında şışlık oluşuyor odanın içinde uçurunca geçiyor o neden oluyor bi sorun değil dimi?????????????????????????????

battaniye sarmana gerek yok...benim sular bile dondu.ama kuşlar sağuğa dayanıklıdırlar.sadece ceyrana kalmamaları lazım.kutu sıcak olur kuşu balkona aldığında ise soğuk olduğu için kuş zaten hastalanır.kuşlar eşleşmediğine gelince 3 erkek bi dişi haliyle dişi kendini savunmaya almıştır :) 3 e tek sonuçta ondan dövüyo olabilir.ama zamanla alışırlar merak etme. ama artık çok geç. yeni kuşlara bak..

boğazın da ki şişlik hakkında hiç bi fikrim yok.

saygılar...

balkona alıştırmanın en iyi çözümü salmadır arkadaşlar salma yapıcaksınız bide büyük kuş almayın kızma kuşlar alamaya çalışın

sayın mehmet kaya...

balkonun al tarafında olan kümese salma da yapılsa kuş etrafı göremez.onun yerine kümesin üst kısmına kafes yapılırsa daha ii olur.bnm kafes salma gibi kümesin çatısını olduğu gibi kaplıyo..

saygılar..

işte onu diyorum salma derken kümesin üstine fln yani dışarıyı görecek şöyle bi salma yapsanız hersey biticek aslında

işte kuşu sabah kümesten alacan kümesin üstündeki kafese koyacan akşama alacan kafesten kuşu yemini verip kumese yeniden koyacan

beni yanlış anladım böyle yapmacakmıyım

evet doğru anlamışsın...

etraftaki kuşçu abilerının ayar kuşlarını al.uçurdugunda onlara gttıgınde kovalasınlar 2 haftaya kalmaz onlara gtmezler sana ayar olurlar.boylece kusların kacmamıs olur ve ugrasmadan ayar kuslara sahıp olursun

arkadaşlar bir sorum olacak sizlere.ben de yaklaşık bir aydır yeni kuşlar getirdim kanatları 10 gün sonra fln tamamen çıkacak ve uçabilecekler.yalnız besledigim yerde etrafları tamamen kapalı.kanatları geldiginde çevreyi hiç gormedikleri için sorun olur mu yoksa yine kümeslerine gelirlermi.dedigim gibi 4 taraf da kapalı.etrafı görmüyorlar.tecrubeli abilerimden ve arkadaşlarımdan yardım bekliyorum

bERAT KARDEŞİM SEN HİÇ MERAK ETME SENİN KUŞLAR HER TÜRLÜ GERİ GELİRLER ALLAHIN İZNİYLE ;)

Captainfree demiş ki kelebek balkona inemez ama ben kesinlikle katılmıyorum.Eğer yakınlarınızda yüksek bir yer varsa kelebek o yüksek yere döne döne iner ve ardından da kafesine düz uçarak gelir.Yani anlayacağınız kelebek balkonda beslenir.

Geri