BOŞ YUVAYA YATAN KUŞ %100 KISIR MI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Digital34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Digital34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet can
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bir çift kuşum var dişi ÇOĞU zaman boş yuvaya yatıyor %100 kısırmıdır??kuşun Öncesinde yawru alınıp alınmadığını bilmiyorum

Kaç gündür bu şekilde davranıyor 1 - 2 gündür yapıyorsa yumurtlamak üzere olabilir. Benimde yetiştirdiğim yavrularımdan biri ara sıra boş yuvaya yatıyordu 1 haftada yumurtlamadı sürekli çiftleşiyolardı ekek ortalığı dağıtıyordu bende kızgınlıkları geçsin diye plastik yumurta sürdüm altlarına 1 hafta yattılar daha sonra eş değiştirdim kuş şuan kendi yumurtalarına yatıyor. Bekleyip göreceksin, olmadı eş değiştir oda olmazsa yavru baktırırsın.

Yaklaşık 4 aydır bendeler ve 4 aydır böyle

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Bir yıldan fazla bir süredir beslediğim bir çift kuşum en son geçen yıl yumurtladığında çıkan yavruları eşe geldi yumurtladı ancak o zamandan bu yana hala yumurtlayacak bekliyorum. Yuvada yumurtlicakmış gibi yatıyor. Altına başka yumurta sürdüm yavru dahi büyüttü. Ancak erkek yumurtaya kovaladığında kuyruk üstünde yumurtlicakmış gibi şişkinlik oluşuyor elle çatalına baktığımda bir şişkinlik var ama yumurta oluşumu yok.

Kuşlar geçen yıl 6-7 çift yumurta yaptılar ama bu yıl malesef yumurtlamıyorlar. Mineral, taş, fırınlanmış toprak, hatta tavuk yumurtası kabuğuda kurutup ufalayıp veriyorum. Aynı şartlarda 5 çift kuşum damızlık olarak gayet verimli ama bu çifte yumurtlama sorunu var.

Ustalarımızdan bu sorunu yaşayanlar mutlak olmuştur. Bizleride bilgilendirir, aydınlatırlarsa çok mutlu olurum.

Canım kardeşim elini yumruk yap ayların 30-31 olmasını sayar gibi düşün yumurta yuvası da aynı şekilde bir zincirdir çok yumurta alındığında ve çekildiğinde bu zincir bozulur veya üreme organlarında iltihap oluşmuştur bir zaman dinlendirmekte fayda vardır selamlar.

Geri