BOSALAN DOLU KALAN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
ÇOGUMUZ RASTLAMISIZDIR BAZI PERFORMANSLI KUSLARIMIZ YATIRDIGIMIZ ZAMAN BOSALIR DÜZENLİ ANTREMAN VERİLDİGİNDE TEKRAR DOLDURUR BAZI KUSLARDA NE KADAR YATSA BOSALMAZLAR
HER İKİSİNİDE KIYASLAYACAK OLURSAK HANGİSİ MAKBUL HANGİSİ DAHA VERİMLİ OLUR YADA HANGİSİ ARANILANDIR

NASIL OLMALIDIR İKİSİ ARASINDA PERFORMANS FARKLILIKLARI VARMIDIR GÖZLEMLERİNİZ NELERDİR

SAYGILAR

Ekeleştiklerinde yavru almak için kanatlarını makasladığım , veya kapalı baktığım bazı kuşlarımın oyun bıraktığını gördüm ama bu kuşları bir yılsonra uçurduğumda bir ay kadar birsüre beli form tutunca tekrar oyun yaptılar belki gençlikleri kadar gösterişli olmasada eski kendi oyuntarzlarına yakın ve aynı oyun düzeni içinde oynadılar, havada daha az kalmak , daha çabuk yorulmak gibi eksikleride oldu .. Benim için Bu bir sorun teşkil etmez .. Yeterki kanat verip tekrar uçurunca oyunyapacaklarını bileyim .. Bunun yanında hiç oyun boşlatmayıp uçurmayınca sıkıya giren kuşlarımda oldu bu ikincisine kıyasla oyun boşaltıp geri başlayannı daha çok tercih ederim .. Düzenli uçmayan Çocu kuşun bugünün koşullarında aynı istikrarlı oyunu herzaman sergileyebileceğine inanmıyorum .. Ben çocukken vardı üç ay uçurmayıp kapalı tuttuğum da ve hada sonra uçurduğumda aynı oyunu yapan kuşlar bugün için böyle kuşar azalmıştır mesela bende kalmadı .. Şimdiki kuşlara yaşını alınca yıllandıkça azar azar performaslarını kaybetmeye başlıyor .. Yavrulukta güzel oynayıp ta Yumurta yavru görüp temelli oyun boşalatan kuşlara daha çok dikkat etmek lazım bu kuşşarın yüzüne bile bakmakak gerekir .. Ötekiler biliniyorsa ileride ne yapacağı , ben beslerim .. selamlarŞEREF

Merhaba,

öncelikle boşalan hayvan bence sahibine daha iyidir çünkü kaybolma riski çok azdır yeniden anteraman verilirse hayvan nefesini yaparsa performans alına bilir. boşalmayan hayvanda biraz sıkıntı yaşanabilir çünkü anteraman verdiğimiz zaman kaybolma riski çok yüksek malum günümüz şartlarında hem 4 ayaklı hemde iki ayaklı kedilerimiz çok yeri musayit olanlar uçara bilir ama yeri musayit olamayanlar için çok zor mesala terata besleyenler için çok kolay deyil.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Selamünaleyküm

Kuşu uçurduk oyuna girdi izledik yavru aldık.kış girdi kar yağmur rüzgar fazla mesai üstüne günler kısaldı kuşu uçuramadık.2 ay yattı.sonra çıkardık kuş boş.en baştan başlar gibi onla mi uğraşayım yoksa aldığım yavruyu mu uçurayım.ikisi ile birden uğraş olmadı. Yada kuş 2 ay yattı sonra çıktı yine taş gibi oynadı.ne güzel beni yormadı.aldığım yavruyu uçurur oynatırım.arkadaşlar geldi misafir geldi.uçur geçen seneki kuşu oynasın izlet.bence daha güzel. Performansa gelince zaten kış girdi çıktı beni yormadı ya zaten üstün çıktı...

Tamamen boşaltmak yerine oyununu biraz hafifleten makbuldür.. bu tarz kuşlar, 10 15 gün nefes verildiği zaman yine eski performanslarını yakalar..

S.A.Benim görüşüm oyun kuşunun omuzunu bırakmaması boşalma doldurma olayını ben sevmiyorum bütün arkadaşlarımın görüşüne saygılıyım selamlar ...

kırıkkale' Alıntı:
S.A.Benim görüşüm oyun kuşunun omuzunu bırakmaması boşalma doldurma olayını ben sevmiyorum bütün arkadaşlarımın görüşüne saygılıyım selamlar ...
BATARYAMI PİLMİ AKÜMÜ BU DİYORSUN ÖYLEMİ HAYATİ :haha:

kuscu_marik' Alıntı:
kırıkkale' Alıntı:
BATARYAMI PİLMİ AKÜMÜ BU DİYORSUN ÖYLEMİ HAYATİ :haha:

:D :D :D :D :D şarja takılırsa sorun yok muharrem abı :ckmk: :ckmk: :ckmk:

Usta bence kuş yatıp tekrar kalktığında bile keyifle izletiyorsa kuş o kuştur. Bence yattığı halde boşalmayan kuştur, bende sivas kızılı bir kalem sarı var, aylarca uçmadığı halde yeminle söylüyorum bir bırakayım ne oldu diye 2 saat indiremedim. Ama kümesimde başka bu tip kuş yok, olmadı da, yavrusu haricinde olacağını da sanmıyorum.

s.a.

benım görüşüme göre bir kuşun boşalıp boşalmaması değildir önemli olan; önemli olan boşalsın veya boşalmasın antremanını aldıktan sonra tekrar eskı istikrarını yakalayabilmesidir.ramazan bey in dediği gibi boşalmayanın kaybolma riski yuksektir ve ayrıca sahibini yorar...
şunu belirtmeden geçmemek lazım..bir kuş boşalsa dahi,ilk zamanlarda hiç sefer yapmasa da konduğunda en azından perdahını göstermelıdır..bir iki takla ya da hiç takla atmasa da pençe açarak inmelıdır...bunu yapmayan kuş kanımca illaki bir gün yapışacaktır..

mehmet21' Alıntı:
s.a.

benım görüşüme göre bir kuşun boşalıp boşalmaması değildir önemli olan; önemli olan boşalsın veya boşalmasın antremanını aldıktan sonra tekrar eskı istikrarını yakalayabilmesidir.ramazan bey in dediği gibi boşalmayanın kaybolma riski yuksektir ve ayrıca sahibini yorar...
şunu belirtmeden geçmemek lazım..bir kuş boşalsa dahi,ilk zamanlarda hiç sefer yapmasa da konduğunda en azından perdahını göstermelıdır..bir iki takla ya da hiç takla atmasa da pençe açarak inmelıdır...bunu yapmayan kuş kanımca illaki bir gün yapışacaktır..

adaşım mehmet beye aynen katılıyorum.

Geri