Böyle Bir Olaya Şahit Oldunuz mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drtaydin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

drtaydin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aydın Aydın
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Kediler
S.Aleyküm sevgili abilerim kardeşlerim. Bahsetmek isdeğidim olay şu. Güvercinlerimden bir çiftim bakıcı ( Dişisi Kısır Olduğu için bakıcı yaptım ) ve altına koyduğum yumurtalardan birini çıkardılar. Belli bir süre sonra tekrardan eşlenme durumuna geçtiler hoş yumurtalara olmayacağı için onların eşlenme zamanınada yumurtlayan başka bir çiftim olmadı. Tüyleri yerine gelen altlarında çıkan yavruya fazla ilgi göstermiyorlar sanırım yavru yuvadan çıktı yerde geziniyor. Yem verdikten sonra ise başka bir eşin erkeğinden yem istiyor ve erkek onada yem veriyor. Altından çıktığı güvercinler bakımsız bırakırken başka bir kuşun böyle bişey yapması tuhaf geldi ve beni duygulandırdı. Sizinde başınıza geldi mi?

hem duygusal hemde sizin için iyi bişi sağlıkla büyür inş..

Evet kumeslerde bu gibi durumlara rastlıyoruz. Bazen yeme dusmus yenı 1.5-2 aylık bır yavru dahi baska bır yavruya bakabılıyor. Bazı kuslar dogustan anaç dıyelım. Yavru buyuyorsa sorun yok.

vallah bi nadana erkek vardı kümesteki yavrulara bakıyodu
yavruların hepsi onun peşine geziyodu

Kuşlarda iç güdüsel olarak görülebiliyor Yavrusu ölen bir çift sayam kümesteki bütün yavrulara bakıyordu birnevi kendilerini rahatlatıyor olabilirler.

Evt bende arkadashlardan duymushtum yashanabiliyor, sanslisinki yavru ortada kalmamish. :)

Evet böyle durumlar olabiliyor.Benim kümesimde birkaç kere rastladım.Bazı kuşlarım kendi yavruları ile birlikte başka kuşun yavrularına da baktılar.

selamlar benim boşta olan bir erkek baskam bana yetim kalan bir çift posta yavrusu büyüttü
şimdi büyük konuşmayayım ama milyar verseler baskamı satmam çünkü benim için o bir kuştan öte oldu

s.a. tahmini 92 93 seneleriydi bir çift beyazın 3 4 günlük yavruları vardı..başka folluktada yumurtada yatan yamalı dişiyle beşiktaş erkek vardı bu kuşlar kısır falan da değil tıkır tıkır yavruda veriyorlardı o zaman çocukluk yılları olduğu için kümesten çıkmazdım saatlerce içerde oturur onları seyrederdim...
inanmıyacaksınız şimdi bu yazılana çünki gözümle şahit olduğum halde bende inanamadım..
yine kümeste oturdum kuşları seyrediyorum yavruların annesi yuvadan kalktı gezinmeye çıktı. yamalı dişi foluklara doğru uçtu yavruları görünce biraz bakındı sonrada gitti üzerlerine yattı...yavruların annesi geldi yamalıyı görünce kavg başladı beyaz erkek bi taraftan yamalıyı dışarı attı yamalı yavrular onunmuş gibi bırakmıyor gidip gidip dalıyor.beşiktaşı yumurtalardan kaldırdım yamalıyı kendi yumurtalarının üzerine koyuyorum direk yuvadan çıkıp yavruların yanına gidiyor bi kaç sefer denedim yinede aynı değişiklik yok beşiktaş erkekte yamalıya uynca beyazların ikisinide yuvadan attılar vede yavruların ikisinide büyüttüler...buraya bu yazıyı yazarken olayı şu anda yaşamış gibi oldum kaç senedir kuş besliyorum ne birdaha böyle birşeye şahit oldum nede duydum.
yavru kızması kuşların,başka anaçların diğer yavruları doyurduğuna zaman zaman hepimiz şahit olmuşuzdur...

merhabalar çok sık olmasada kümeslerde görülebilen bir olay. bu sene soğukdan dolayı 7 yavrumdan sadece bitanesi büyüyor diğerleri öldü yavruları ölen 2 çift kuş sağ kalan yavrunun durduğu folluğa gidip yavruyu doyuruyordu . 1 çift tekrar yumurtlayınca bakmayı bıraktı ama diğer çift devm ediyor. 1 tane yavruyu 4 kuş besliyor şuanda. tek sorun yavrunun anne babası yavrusunu kıskandığı için sık sık kavga ediyorlar.

Yeni kümesimde( guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/kuslarimin-yeni-kumesi-t16579.html ) yaşadığım başka bir olayı paylaşmak istiyorum. Taklacı bir çiftim yeni kümeste ilk yumurtalarını yaptılar fakat yumurtanın biri bozulmuştu. Diğer yumurtadaki yavru yumurtayı çatlatmış fakat anne babası üzerinde biraz daha yatması gerekiyordu çıkabilmesi için. Takip ettim yatmadılar başka yere yumurtlamaya gittiler. Bende içinde hala canlı olduğunu gördüğüm yumurtayı yeni yumurta yapmış başka çiftin altına koydum. Kendi yumurtaları heba oldu fakat en azından yumurtayı kırmış olan yavru kurtuldu. Şimdi o yavruya bakan bakacı aile yeniden yumurtladı yavru gayet sağlıklı gelişimini sürdürüyor.

Geri