BOYUN UZAMASI VE BASI DON MESİ ( DONBAŞ )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mesutpp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

mesutpp

Üye
site.mynet.com
Ad Soyad
mesut pehlivanoglu
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kediler
YAVRULARIM DA YETİŞ KIN YAVRULAR DON BAŞ OLDULAR SULU DA İSAL VAR DAHA KUCUK YAVRULAR BOYUN UZAMASI VAR AMA YASI YORLAR BUNLAR HEPSİ KARDEŞ ANNE BABADA BIŞEY YOK YANLARINA BAŞKA KUŞTA GIREMIYOR AYRI KEMESTELER ZATEN NE ILAÇ KULLAN MALIYIM VE BU HASTALIGI ONLEMEK İÇİN NE YAPMALIYIM SİMDİDEN HERKESE TŞK

kakalarında beyaz kirecimsi parçacıklar da varsa, salmonella kaynaklı olduğunu bana düşündürür. kesin tedavisi ALFOXİL kapsül 10 gün (amoksisilin), ya da TETRA kapsül 14 gün (tetrasiklin) 1litre suya/ 1kapsül karıştırılarak içirilir. 1.5 YIL 3ayda 1 kez bu tedavi uygulanmalıdır. geçici tedaviler ise; B VİTAMİNİ, EPDANTOİN, BOYUN KÜTLETME, TÜYLERİNİ YOLMA, JİLET İLE KANATMA,... KAKALARI şayet yeşil ise korkmayın; sülfamezatini 4-5 gün içsin. sonrası Bvitaminlerine devam. herkese :slm:

Bir kuşum aynı durumdaydı BECOZYME adlı B vitaminini verdim düzeldi...
GEçmiş olsun...

SİNAN ÖZTEKİN

KAKALARI SULU ISHAL YANI SU GIBI BERRAK YESİL VEYA KİREÇ Lİ GİBİ DEGİL TETRA ECZANEDEN Mİ TEMMİN EDEBİLİRİM DİGER İLAÇLARI NERDEN ALAYIM

Tetra ve Becozyme tüm eczanelerde var ama diğerlerini bilmiyorum...

SİNAN ÖZTEKİN

içme sularına mı kullanayım içme sularıysa 1 lıtreye kaç kapsul tetra

kuşlara aşı yapmadım ondan olabilir herralde ası nezaman yapmam lazım bide ilacın isminı yazabilirmisiniz nerden temmin edebilirim benim kumes 20-25 kuş var sayılır yavrulara nasıl kullan malıyım şim diden tşk

TETRA kapsül 1litreye / 1kapsül hergün yenilenerek 14 gün aksatmadan kullanımı kesin tedavidir. b vitamini ile desteklenmesi iyi olur.

arkadaşlar aynı sorunu bizde yaşadık çokda kuş telef oldu yalnız tek kulandığım ilaç onla kuşları iyileşti alfoksil surup şırıngayla agızdan vermek süretiyle 4 gün tedavi ettim sularınada şurubu katarak düzeldiler hastalığın başlangıcı isal ve sürekli su icmeleri sonra yeşil isale dönmesi sonrası boyun dönmesi kullanmadıgım ilaç kalmadı çaresini alfoksil 250 .surupta buldum saygılar

alfoksil 250 .surupta

saim usta nerden bulabiliriz eczaneden mi ? paylaşım için tşk

Kümesimde salgın başgösterdi, özellikle yeme düşmüş yavrularda, kursak şişmesi, kuşun boynunu elle yokladığımda s şeklini alması, kreçimsi ve yeşilimsi dışkı, yem yememe ve ani ölüm.Büyük anaçlarda fazla birşey yok aşı olmayanlarda sallabaş başgösterdi, yavrular aşılıydı sallabaş olmadı fakat, dediğim şikayetlerden ani ölümler oldu.Kullandığım ilaçlar, Baytril,mikostain şurup, gambamix, ronidozole, trimisin toz.Ölümler hala devam etmekte.Bu hastalıklar başlamadan önce, bir tane anaç kuşum sallabaş olmuştu aşısı olduğu halde, 10 gün sonra kuş tamamen iyileşti.

çok geçmiş olsun bu illette benim tek güvendiğim ilaç beravit b12 ve az kuş,geniş yuva,daha az stres olmuştur inşallah düzelirler :slm:

Türker abi dışkıları yeşilse korkmayın demişsin ama bazı konularda dışkı yeşilse problem yaratır diyo hangisi doğru bunun:???

göksal balcı' Alıntı:
çok geçmiş olsun bu illette benim tek güvendiğim ilaç beravit b12 ve az kuş,geniş yuva,daha az stres olmuştur inşallah düzelirler :slm:

beravit b12 nasıl kullandın dozajlamasını nasıl auaylıyorsunuz şimdiden tşk

4 İN 1 MİX hap olanı bulursan daha cabuk verim alırısın sadece 3 gunde kurtrarıyor toz olanı 10 gun uygulaman gerek

kardeş.slm.sallabaş olmuş olan kuşlara:
1.öncelikle salmonella tedavisi uygulanır.10-14 gün günde 1tane salmo tab.veriniz.
2.bu arada açık hava karışık yem yani iyi beslenme.
3.ve bu salmonella tedavisinden sonra B grubu vitamin B12 ağırlıklı 10-25 gün uygulamanızı öneriyorum.bu oral yollada olur.ama ense deri altı iğne olarak olursa daha iyi olur.
4.ben size iğne olarak COMBEVİT veteriner ürünü öneririm.
geçmiş olsun.
saygılar.
isal için Atavetrin süspansiyon bulabilirsen bulamassan diastop 2litre suya bir çay kaşığı karıştırıp 6-7 gün tedaviye devam et
mart ayında kuşlarımızı veba aşısı yapıp 10-15 gün sonrada çiçek aşısı ve 6ay sonra bir veba aşısı daha yaparsak bunların hiç birini yaşamayız yeniden geçmiş olsun

bendede iki tane sallabaş olan kuş var forumda okuduklarıma göre tedaviye başladım.Büyük oranla alfoxil veya tetra antibiyodik.vitamin olarak beravite 12 (b vitamini için ilacın ismi önemli değil)Birde hergün çeyrek diş sarımsak veriyorum.Fizik tedavisi içinde hergün kuşun boynunu kütlediyorum. neticeyi yazacağım.

göksal balcı' Alıntı:
katılıyorum geniş yuva şart

Geri