BOZDUMANLI YERE KALIŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oQvNQERZpJo[/youtube]

Çekim de olmamış kuşta..

sağol murat daha iyileri senin olsun

filo' Alıntı:
Çekim de olmamış kuşta..

kardeş cümlen tam azımdan çıkmıştı ki senin yorumunu gördüm, tamamen katılıyorum, atış güzel alçalma güzelde gelenle giden aynı kuş mu bilmem :) arada bi karartı var hiçbirşey gözükmüyor

bugün hakana gidicektik kuş izlemeye ahmet bey, hava muhalefetine takılcaz sanırım, 4 5 tane hazırlamış çağırdı ama bakalım öğleden sonra naparız...

alidemirsmm' Alıntı:
filo' Alıntı:
Çekim de olmamış kuşta..

kardeş cümlen tam azımdan çıkmıştı ki senin yorumunu gördüm, tamamen katılıyorum, atış güzel alçalma güzelde gelenle giden aynı kuş mu bilmem :) arada bi karartı var hiçbirşey gözükmüyor

kuşu videosunu çekeceğim gün iş yerindeki bekçi kuşlara yem atmış sanki başka zaman o yemliyomuş gibi.ben yinede hayvanı kaldırdım .kursağı dolu halde o gün inemedi geceye kaldı indiğininde görmedim 30 dan fazla sefer çıkartı sabahta çıktı geldi.video kuşun yere kalış mesafesi için ekledim öyle oyunları var ki insanı mest eder. canlı gözle görmek gerekir. benim kuşum 5 saat civarında oynamakta seferinin saymak akıl işi değil.bu sıra işlerim çok yoğun bazen bakıyorum zaten günün yaısı havada olan bi kuş öyle güzel oyunları varki kendi kuşum diye demiyorum.inş 1 hafta sonra işlerim rayına oturacak ozaman çekeceğim bakacağız nasıl oyunları olduğunu.bide sabahları bekçi kümesi açıyo ben bu kuşu uçurduğum çok nadir sabah kendi kalkar oynar inemez öğle vakti dağa atar.ikindi vakti yorgun aç bi halde gelir öyle güzel oynuyor ozaman akılları alıyor.

ne desem bilemedim

Tolga kardeşim kuşun oyundan senin oraya inemiyor gidip dağa atıyor demek.. hedefden başka (tabi hedefin varsa)yerlere sarkıyorsa bence hemen sepetle..

Ali kardeşim Hakan ı görürsen selam söyle kerataya.. biz 1-1.5 ay önce görüştük o zaman hazır yoktu, onun yan tarafında komşusu Hakan Karadenizli abimize gitmiştim oda oraya gelmişti...

Bu arada hava bizim buradada rüzgarlı neredeyse yaz bitecek ama hala havalar rüzgarlı kötü..

Selamlar ikinizde esen kalın..

filo' Alıntı:
Tolga kardeşim kuşun oyundan senin oraya inemiyor gidip dağa atıyor demek.. hedefden başka (tabi hedefin varsa)yerlere sarkıyorsa bence hemen sepetle..

Ali kardeşim Hakan ı görürsen selam söyle kerataya.. biz 1-1.5 ay önce görüştük o zaman hazır yoktu, onun yan tarafında komşusu Hakan Karadenizli abimize gitmiştim oda oraya gelmişti...

Bu arada hava bizim buradada rüzgarlı neredeyse yaz bitecek ama hala havalar rüzgarlı kötü..

Selamlar ikinizde esen kalın..

a.s ahmet kardeş,gittim izledim 4 5 yavrusunu hakanın, perşembeydi sanırım, ya kuşlar beslenmeyecek kuşlar değil, sağlam damar fenada oynamıyorlar, hem kaç kişi 5 hazır kuş uçurabilir, gerçi sefer sayıları ucum süreleri daha olayın çok başındaydılar ama yinede bu bir başarıdır bence, ancak oyun stilleri hiç tarzım değil, ben hakanda hiç kuş izlememiştim sadece sanalda bi kuşunun videosunu izlemiştim ve diğerlerinin resimlerini biliyordum, seyisliği kuşa ve kuş gelişimine katkısı tartışılmaz, ağaçların arasında zor bir alana kuşları hedeflettirebilmiş genel itibariyle, atış ve sert dikilme özelliğini opsiyonel düşünen arkadaşlar için bulunmaz kuşlar, ama dediğim gibi oyun stilleri benim tarzım değil, atış ve sert dikilme yok, catı üstü esnemeden sonra dikiliyor kuşlar,bu da şahsen bana pek keyif vermiyor. tarz olarak kayseri videoları varya şuan forumda, onlara benziyor oyunları. saygılar...

Doğrudur kuşlarında atış yok hakan dan gelen bendeki Prenses dede yoktu..ben onu bendeki atışlı duman benek erkeğin oğlu ile ile kırdım çivi gibi çakılan yavrular türedi.. Fişekleri de anneye benzese ne olurdu :) şimdi de tırmanışlarını geliştirmeye çalışıyorum.. zamanla inşallah, zaten tamamı 2 dişi 1 erkekden üreme gelen kuşlarım.. toplamdada 18 20 tane var.. Cool olmak gerek.. acele yok bizde elbet bi gün bi kuş uçururuz :)

ya çalışılacak kuşlar, dediğin gibi atışlı kuşla kırıp dişinin yarısı kadar mesafe bulursan damarın tamam olur kardeş :))

çalışmaya devam edin arkadaşlar siz uçurunda biz izleyelim alkışlıyalım sizi

evet aynen Tolga kardeşe katılıyorum, biz ancak bol keseden yorum yapıyoz.. Ali kardeşim bi tane uçurda görek :)

10 12 tane ayrı soyum var, iki kümesi toptan almışım, belki büyük bir iddia olacak ama istanbulda ses getireceklerini düşünüyorum, ama kuşlar gec elime gecti 6 7 yavru daha yenı yeme dustu, inşallah yetiştiricez sezona, ayrıca kartalda ucmus ve nam salmış bi kusun soyundan da yavrularım var 4 tane, onlarda yeme yenı vurmaya basladı, cevher var ama gec gectiler elime :) kısmet bu belki burdaki hiçbi ucurucu kadar bile ucuramayabiliriz, ama şahsi görüşüm Allah nasip ederse ucururuz 2 aya kadar...

İnş. Allah gönlüne göre verir ali üstadım..

estağfurullah, bu işe emek veren herkese Allah kat kat iyisini versin, çünkü insan bi kuşu adam etmek için gerçekten de hayat adına çok şeyi erteliyor çok şeyden vazgeçiyor ve sadece o kuşa kafa ve fizik yoruyor,bunun da mükafatının büyük olması lazım kanaatimce, eğer mükafat büyük değilse mükafat doğru yemciye gitmeli !

:)

tolga kardesim bukus 50 70 metre kacanlarındanmı ve 30 dan fazla sefer cıkarıyor demissin seferlerinden 3 .5 tane cekseydin daha iyi olmazmıydı tabiki yerinde izlemek farklıdır fakat bu cekımde kus olmamıs sankı yanlısım varsa düzelt cekımde kus girdikten bir süre sonra cıkıyormus gibi gozukuyor farklı acıdan girisini cekersen daha iyi olur saygılar emene saglık

Bu işi ya sen çok iyi biliyosun Ya biz hiçbirşey bilmiyoruz..

ahmet bey nasıl yani açıklarmısınız

Tolga kardeşim, çekimden olabilir ama oyun kuşunda aranılan performans sanırım bu değil.. Dediğin gibi 60-70 metre giden kuşu videolarında hiç göremedim,yoksa ben mi yanlış anladım.. hatta kuş kısa gidimli gevşek ve yatırıyor gibi görünüyor,yine diyorum çekimden olabilir.. istersen 60 70 metre uzaklıktan bi çekiver o zaman daha net anlaşılabilir.. Kuşların hakkında iyi kötü yorumlar yapıyoruz bizlere kırılma.. bu yorumlar sayesinde eksiğini görüp tamamlaya bilirsin.. sevgi ve selamlar..

60-70 metre oynayan kuşu hazırlamak kolay değil kuş birden okadar çekse zaten sonu hüsran olur ama uçtukça git gide uzatmalı önemli olan kuşta o potansiyel olması. 1 aylık bi antremanla bu kuşlar bu hale gelebilir.fakat bozdumanlının ben uzatacağına inanmıyorum sık oyunlu bi kuş çıktı çünkü ilk defa bu kandan böyle bi kuş çıktı kardeşi olan dişi dumanın duman derleme adındaki forumdaki videoyu izleyin oyunları makasttan önce 1 hafta uçtu makastan sonra 4 gündür uçuyor. fakat kuşu kaldırdığım iş yerinde işin sonuna gelindiği için kuşları kaldırmayacağım artık evdeki damızlıklarımın içine katacağım inş uzun fişekli kuşu başka bahara size izlettireceğim çünkü bende bu özellikte 5-6 tane kuş var ve kuşlarım onlardan türemedir belli kuşlar bide geçen 2 ay önce bi kuş aldım yavru üzerinde izledim kuşu 70 metre 40 takla ortalamayla oynuyodu.öyle atlayan öyle oynayan kuş görmedim cezasını verdim aldım kuşu yavrularınıda aldım eskişehire saldım.yavrular oynamaya başlamış uçuran arkadaş çok memmun.bendeki yavrularıda videodaki dumanın teyzesinden olan yavruları inş onları uçuracağım izlenmemiş kuş izleteceğim Allah herkezin kalbine göre versin saygılar

kuşun atışı yere kalışı 100 taban 100 kardeşim ben bunları gördüm bunu yapan kuş iyi kuş bitmiştir.tebrik ediyorum seni. çünki bi sebebi vardır geç bırakılmıştır. saatini tamamlamassa kuş eve basmayabilir karşıdaki dag atmış ve sabah eve gelmiş.sen kimseye bakma bi kuşta olması gereken en önemli vasıflar var bu kuşta yanlış eşleme yeter.gelende bir gidende. kendi kuşarımızdaki bi çok hatayı görüpte görmemezlikten gelip,bi başkasının kuşunda görülen açık olarak hemde güzel vasıfları taş atmak ne kadadar kolay.seni tebrik ediyorum tolga kuşu yanlış eşleme yeter.

nıhat bey eğer sözlerın bizeyse kımsenın emeğine saygısızlık ettiğimiz yok , tolga arkadaşımın kusları çıtaüstü kuslar bencede , genel itibariyle beğenıyorum atışlı güçlü kuslar, son linkteki kula daha guzel bence,
ama şöyle de birşey var ki seyis hatasıdır uçum yanlışıdır düzelir belki, bunu ayrı tutmak kaydıyla ben yerıne ınemeyıp her halükarda uçup uçup dağa taşa atan kuşa yem vermem ! sen güzel dersen bu tür kuşları güle güle besle nıhat bey ! bu kadar sıkmasına 40 takla 50 takla 100 metre gıtmesıne gerek yok, hedefe sesli oynasın 10 metreyi geçsin yerine taklalı veya perdahlayıp insin kafi...
dediğim gibi kuş belki huydan değil tolga arkadaşımın zamanının olmamasından kusu 3. kişilerin ucurmasından veya ucuranların ucurma bilgisizliklerinden ötürü dağa atıyodur, ona kesınlıkle bişe demem,ama bu bir huy ise üste para ver beslemem o kuşu, buna hakkım vardır inşallah ! düşüncemiz bu, celallenmeye taraf olmaya sataşmaya gerek yok, buraya insanlar videolarını yorumlansın diye atar, ilgisini çekenlerde yorumlar, sakin...

Geri