BU ARA ATMACA SALDIRILARI ÇOGALDI HERKES ÇOK DİKKATLİ OLSUN LÜTFEN....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arslan64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

arslan64

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SERDAR ARSLAN
Meslek
HALICI
İlgi Alanı
Balıklar
sLm arkadaşlar bu aralar atmaca saldırıları.bu sabah erkenden uyandım kuşları ucurayım diye kuşlar daha yükselmeden atmacanın biri direk bi pike yaptı.zahiyat yok ALLAH'A şükür.atmacalar resmen evlerin arasında geziyorlar.dikkat olun..bu ara yem bulamıyorlar galiba. bi kuşçu olarak üzülmenizi istemem.

....... UşAkTaN SeRDaR aRSLaN .......

küçüklükten beri kuş besliyorum ve sadece 1 kez atmaca kuşuma saldırdı onuda kapamadı . sonra hiç atmacanın kuşlarıma saldırdığına rastlamadım :) bu yönden şasnlıyım :D

[No message]

Ekli dosyalar

• kopyasgeliiii53nk1.webp
    kopyasgeliiii53nk1.webp
    23.5 KB · Görüntüleme: 1,571
inş.Hiç saldırmaz benim baya bi canımı yaktıgı için.en kuşları seciyor sanki. :hungur:

hayal_gemisi' Alıntı:
küçüklükten beri kuş besliyorum ve sadece 1 kez atmaca kuşuma saldırdı onuda kapamadı . sonra hiç atmacanın kuşlarıma saldırdığına rastlamadım :) bu yönden şasnlıyım :D
cook şans lısın ozaman kıymetini bil benden hemen hemen her gün gidiyo senin yerinde olmak isterdim :

Selcuk bey siz nerde besliyorsunuz.her gün kuş gidiyorsa işiniz zor.

bizim burada bu kuş güvercinlere değil de ağaçta duran kumru şerçe vb. şeylere saldırıyor.bizim burada kerkenez diye var o çok saldırıyo (kanatlarının ucu sivri hilal şeklinde) bende simdiye kadar 1 tane kuşumu kaptırdım

arslan64' Alıntı:
Selcuk bey siz nerde besliyorsunuz.her gün kuş gidiyorsa işiniz zor.
hic sorma ya inegöl ün bi köyünde oturuyom inegöl nerde diye sorar san bursa ya bağlı ac kalı yolar ve hemen köye köyün yarısın da güvercin var büyük olsun kücük olsun onun icin atmacalar bizim bu rasını mesken tuttular
onun icin iste sizler den yar dımlarınızı bekliyom şimdiden teşşekkürler...

kardes bende 2 tane tüfek var biri 2+1 otamatik yeni nesil biri süper foze ben sana onlari vereyim baska yapacak bir care kalmamiş :haha: :haha: :haha: tabiişin sakasi belki köydeki herkez 1 ,2 ay hic kuslari ucurmaz iseniz atmacadan kurtulabilirsiniz

trakyalı' Alıntı:
kardes bende 2 tane tüfek var biri 2+1 otamatik yeni nesil biri süper foze ben sana onlari vereyim baska yapacak bir care kalmamiş :haha: :haha: :haha: tabiişin sakasi belki köydeki herkez 1 ,2 ay hic kuslari ucurmaz iseniz atmacadan kurtulabilirsiniz
o biraz zor ya beni kimse dinlemez ki 8.9 yaşın da coçuklarda bile kuş var hadi büyükler salmaz ama kücükler dinlemez sonra kuşlarını kaptırdıkları zaman başlı yolar ağlamaya en sonunda bana bi tüfek aldırcaklar ... :

Re: BU ARA ATMACA SALDIRILARI ÇOGALDI HERKES ÇOK DİKKATLİ OLSUN

benım besledıgım yerde atmaca fazla gelmıo geldımıde almadan asla ve asla bırakmaz bır gun kusları ucurmak ıcın sabah saatın 7 sinde kalktım kuslar kaldırdım daha kuslar yukselmeden atmaca daldı zahıhat yok sonra tam ındırırken tam catıya ayagını atıyodu guvercın ordan atmaca bır daldı dusunun evın catısına kdr ınmıs atmaca o hızla guvercını aldı gıttı en degerlı kusum gitti herkes dikkatlı olsun atmacaya sahn vb seylere benden soylemesı

güvercinlerimize saldıran bu kuslar artık yağmacı sınıfına dahildirler ve katli vaciptir.oyun kuslarımızın uçuş zaafiyetlerinden yararlanmak gibi bir kolaycılığa kaçarak bu eylemlerini sürdürmektedirler.Doğada avlayabilecekleri kadar serçe vs varken hemde.Nasılki ekinlere zarar veren domuzları vururlar aynen bunlarıda KUSUMUZU UÇURURKEN (Buraya dikkat) saldırdıklarında vurmak gerek.Ben herdaim silahımı hazır tutuyorum..(Bakınız 2010 Güncel baslıklı gönderim,2.sayfa) Ayrıca benim kanaatimce Şahinler kuşlarımıza saldırmıyorlar,saldıranların isimlerini zikredeyim:Akdoğan,Kerkenez,Atmaca..Şahinlerin av tarzı güvercin avı yada ucar avı ile örtüşmüyor arkadaşlar.Onlar yeteri kadar hızlı değiller ve havada süzülerek yerdeki kemirgen avlarını aararlar.Dalışa gecerek onları yakalamaya çalışırlar.Ben hiç bir Şahinin güvercin peşine düştüğünü görmedim.Şahin ve güvercin birbirine karıştırılıyor:Şahinleri vurmayalım yanlışlıkla..

Şahin ve doğan birbirine karıştırılıyor diyecektim.Özür..

PigeonStar' Alıntı:
Şahin ve doğan birbirine karıştırılıyor diyecektim.Özür..

Bakınız beyefendi; Kuscular.org sitesinde Yırtıcı hayvanların vurulması hakkında yazılan yazılar yasaktır. Mesajınızda insanları yırtıcı hayvanları vurmaya teşvik ediyorsunuz, en azından genç arkadaşlarımız bu şekilde anlayabilirler. Size yazılı olarak son kez ricada bulunuyorum, kuscular.org sitesinde bu türde iletiler yazmayınız.

tesvik etmiyorum.fikrimi belirtiyorum.Saptırmayınız.Kuslarınızı kovalayan yırtıcılara ates edın demiyorum.Alın elinize tüfeği yırtıcı kusları vurun nerede görürseniz de demedim.kendi fikrimi beyan ettim.basma kalıp dusuncelerinizi kendinize saklayınız.Ne yani ne yapayım o esnada seyredeyimmi?bana kalmış, varsa bi yaptırımı ben katlanırım.Gençlerin beni yanlıs anlamasına mahal verecek bı yazı değil.son kez demissiniz.beni korkutuyosunuz :)) bundan kelli sizinle polemiğe girmeye tenezzülbile etmem.diğer forumlarda yazdıklarımada bos elestiriler getirmissiniz.beni takip etmek hosunuza gidiyo galiba.NOKTA.

trakyalı' Alıntı:
bak burada arkadas ne demiş? sen tepkı vermısmısın? pigeonstar rumuzu sana çokmu tanıdık geliyoda es gecemiyosun kardesim.git işine..isine gelmiyosa iptal edersin üyeliğimi olur biter..hayret bisey.

Ben seni tanımam etmem, diğer forum dediğin neresi onuda anlamış değilim. Bu sitenin kuralların var uymayanında burada işi yok. Umarım anlaşılmıştır.

Trakya genelinde son baharla birlikte konaklamak için gelen atmacalar gitti ..
Şimdi yanlızca yerli atmacalar var , onlarda bayağı az , ben 10 15 gündür kuş uçuruyorum günde ortalama 2 defa sabah ve akşam üstü , taplamda 4 saat civarı havada kuşum oluyor, tamamı yavru kuşlar, ikili üçlü guruplarda oyun söküyorlar yeni yeni ..
Kimisi çatı hizası kimi orta menzilde 4 tanede sinekte oyun yapanvar, bir kaç haftada çoğu sineğe çıkar ..
Bu bahsettiğim yerli atmacalarda zaman zaman kuşalara sataşarlar oluyor. .. Ancak kışın olduğu kadar hırslı değiller ..
Sanırım karındarı çok aç değil .Kışın olsa affetmezlerdi ..
Geçenlerde çatı üstünden bir arkadaşın trakya makaracısı cinsi eke dişisini aldı ilkindi saatlerinde ..
Ben çok çekinmiyorum, kışın vereceğimizi verdik ,hiç kuş uçurmadığım halde bu geçen kış 4 kuşunu yakaladılar .. Banagöre sonbahara dek trakya da kuş uçurmak daha kolay .. Bende bol bol uçurmaya çalışıyorum .. selamlarŞEREF.

trakya ovalık,karadenızde sık calılıklar.ormanlar ve fındıklıklar var.sayın atmacamız o fındık dalları arasından,calılıkların ıcınden sımsek gıbı gelıyo..maalesef burada sıkıntı yasıyoruz..sımdı cok ılgınc bıse soyleyecegım :)ALLAH a sukur hıc kus kaptırmadım..kapmaya calısanı da ben kaptım.selamınıza mukabele edıyorum seref bey..Webmaster sende bırak artık polemıgı..

Geri