BU AYLARDA YENMESİ GEREKEN BESİNLER!!!!!YARDIMM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rossi13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

rossi13

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
acacGasda
Meslek
asdaaa
İlgi Alanı
Kuşlar
SELAM kuclar.org ailesi.. SICAKlarla birlikde yavrularımda coğaldı..Yanlızz hasta olan kuşlarda var..Mineralli taş weriyorum..Başka ne besinler wermeliyim??ve elma sirkesi koycam suluklarına 5litre suya ne kadar elma sirkesi koymalıyım??..Şimdiden teşekürler yardımlarınız için..

Normal beslemeye devam edin , bu aylardan itibarewn havalandırma ve kümes temizliğide önem kazanoyor sanırım .. selamlarŞEREF

cok saolun...Bu elma sirkesi olayını herkez söylüyor.. Sizde uyguluyo musunuz? ve kaç litre suya ne kadar katılmalıdır?Yardımcı olursanız sevinirim..

Elma sirkesi suya katıldığında varsa bakteri yok edimesine ve oluşmasına engel olur. Tabii ki suyun tadını da değiştirir. Ne kadar fazla koyarsan o kadar yararlıdır. Ancak fazla olduğunda kuşlar da suyu içmez. Gözlemlersen hemen içmeden geri çekilirler. Ben 2 lt bir suluğa bir yemek kaşığı koyarım genellikle. Banyo sularına da katarsan dış parazitlere de yara sağlar.
Kümesinde hasta kuşlar var dimişsin. Elma sirkesi tedavi edici değildir. Onların tedavisi için ilaç kullanmalısın. Umarım gereknleri yaparsın.
Kolay gelsin...

her litre için 1 çorba kaşığı

Selamlar,

Elma sirkesinin tadının kuşların su içmelerine etki etmemesi için bir tatlı kaşığı petmez yada balda karıştırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca havalar ısınmaya başladı baharın müjdecisi çiçekler tomurcuklandı. Güvercinlerimiz kışın üşümemeleri ve kendilerini kış koşullarından korumaları için yağlandırıcı besinler veririz. Yazın bu yağlandırıcı besinlerin kesilmesi gerekmektedir. Aksi halde güvercinler aşırı yağlanma gösterirler ve performaslarını kaybederler ayrıca hastalanma riskleri de artabilir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

YERDE GÜVERCİN YETİŞTİRİYORSANIZ SORUN YOK.. HERŞEY DOĞAL.. ÇATIDA İSENİZ MİNERAL VE YEŞİLLİK TAKVİYESİ YAPINIZ..

limon tuzuda olur sitrik asit mikrop barındırmaz ve C vitami eksikliği de varsa c vitamini alır ve bağışıklık sıstemine iyi gelir kolay hastalanmaz
*Triprotik bir asittir ve pKa degerleri yaklasik olarak 3, 4 ve 5 dir.

abilerimiz daha ii bilerler elma sirkeside cok etkili bir yöntemdir

limon tuzu hakında yanılıyorsam belirtiniz lütfen

HEPİNİZE GERCEKDEN COK TEŞEKÜR EDERİM..SAĞOLUN.. Bu konuda bilgilenmiş oldum..

elma sirkesi tüyleride daha parlak ve canlı yapıyor diye biliyorum

Geri