Bu Aylarda Yumurta Alımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ReplaXX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ReplaXX

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taner kumral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar

bu aralar kış ayı içine girdikçe kuşların eşlenme kızma dönemlerinde kuşların türlerini bozmamak için kuşların eşlenmelerine çok dikkat etmeliyiz biliyorum bende türleri bozmadan yavruları alıyorum fakat daha 2 çift alabildim yazın yavru size sormak istediğim acaba bu kış ayı içerisindeyiz acaba yumurtlasalar bişey olurmu havalar soğuk diye birşey olurmu çatı arasında beslilyorum çokta sağuk değil gibi ama yinede az oluyo yani acaba bişey olurmu yoksa kuşların yatması yeterlimi yumurtaya yoksa ona göre ısıtıcak bişeyler bulmam lazım..

teşekkürler

Bu mevsimde kuşlar yumurtlasa bile bazı yumurtaların cıkmama ihtimali yüksek.Malum havalar soğuk gidiyor.

Kuşların bulunduğu yere göre değişir. 2-3 gün önce bir çift yavrum yeme düştü, gayet sağlıklı.

Selam.a kardeşim sana diyeceğim kış şartları soğuk geçtiği için biraz yavru alımı zorlaşıyor,kuşlar zaten ceryana kapılmadığı müddetçe pek üşümezler tabi ceryana kapılmaz diye sağı solu açmamak lazım ben kışın yumurtladığı zaman tek yumurtaya baktırıyorum şuan 2 tane yavrum var 10 güne kadar yeme düşerler aslında kışın dinlendirmek lazım ki yaza sağlıklı şekilde yavrular alalım bunu çoğumuz yapmıyoruz bende dahil olmak üzere eğerki imkanın varsa ayır kuşları kış sezonunu geçirdikten sonra yavru alımına geç.
Sağlıklı bol yavrulu sezonlar dilerim.

Kardeş normalde şimdi havalar çok soğuk değil yani yavru, yumurta açısından anne-baba üstüne yatarsa bi sorun çıkmaz. Ama senin yerin çatı arasıymış bilmiyorum belkide soğuk olabilir. En iyisi 2-3 volt luk küçük ampuller var ondan al tak ben akşam 7 den öğlen 12 ye kadar kullanıyorum kışın fatura 2-3 tl bişey fark ediyo ve çok güzel ısıtıyor.. Tavsiye ederim...

........SİNAN ÖZTEKİN........

öle ampul le düşündüm bende veya bizde şarjlı lambalar oluyor 1m filan galiba öle o ışığı filan veya ampulde takabilirim ama zaten pek soğuk olmuyor çatı arasında oldu için..

Evet ama ampul takacağın zaman öyle normal bakkallarda satılan 100 wolt luk falan ampullerden alma çok para harcar... Elektrikçilerde 1 tl ye falan 2-3 woltluklar var ondan al kümesin çok büyükse ondan 2-3 tane al tak sımsıcak oluyo içerisi.. Zaten ceyran kümes yapmazsa yani delik falan yoksa bişey olmaz ama bunlar sadce bir önlem....

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

slm.a bu havalarda yumurtlama yavru almak zor olsada yaz yavrularindan daha saglikli kus uretmek mumkun... ben kisin yumurtalari teke dusurup o sekilde baktiriyorum.. herkezin bildigi gibi ceyran yoksa zaten hayvanlarda usume olmaz vede yavru bakmada problem cikmaz... Herseyin Gonlunüzce olmasi dilegi ile...

çarı içinde oldu için yuvaları öle esme ceyran filan yok ama ampul açıyorum genellikle bişi olmuyor inş karakanat bangolarımı alacağım yavrularımı sorunsuz..

iLLeGaL' Alıntı:
Selam.a kardeşim sana diyeceğim kış şartları soğuk geçtiği için biraz yavru alımı zorlaşıyor,kuşlar zaten ceryana kapılmadığı müddetçe pek üşümezler tabi ceryana kapılmaz diye sağı solu açmamak lazım ben kışın yumurtladığı zaman tek yumurtaya baktırıyorum şuan 2 tane yavrum var 10 güne kadar yeme düşerler aslında kışın dinlendirmek lazım ki yaza sağlıklı şekilde yavrular alalım bunu çoğumuz yapmıyoruz bende dahil olmak üzere eğerki imkanın varsa ayır kuşları kış sezonunu geçirdikten sonra yavru alımına geç.
Sağlıklı bol yavrulu sezonlar dilerim.
evet kış ayları çok sorunlu geçiyormuş ben fazla tecrübeli değilim ama yavruların açlıktan değilde soğuktan öldüğü ortada o yüzden iki yavru birbirini ısıtması açısından daha iyiyidir

Ben bu konuda diğer arkadaşlara katılmıyorum. Ben yazın asla yavru almam. Bitin, sineğin eksik olmadığı ortamda bakteriler hızla ürer. Bu iç ve dış parazitlerde yavru ölümlerini arttırır. Kışın ve İlk baharda (Mayısa kadar) yumurta alımına devam ederim. Tüy dönemine yakın alınan yavrular hastalıklara çok açık oluyor. Kışın aldığım yavrularsa hep çok sağlıklı oluyor. Tüyden önce sökülüp tüyden sonra da oyununu oturtma imkanına sahip oluyorlar. İşin doğasında da bu var zaten. Tüy zamanından sonra kışın kendini göstermesiyle, kuşlardaki cinsel ilginin hızla arttığını görürsünüz. Tüy zamanına yaklaştıkça da dişi, erkek ve yavrulardan oluşan üç ayrı bölmenin olması gerektiğini düşünüyorum.

Merhaba.. Ben Afyonkarahisar/Sandıklı'dan besliyorum ve bi kaç gün önce bir çift yumurtam çıktı, şimdilik hava koşulları iyi daha kar görmedik. Dilerim ki inşallah hava 2-3 hafta daha böyle gider de kar yağmaz yavrularımı sağlıklı bir şekilde yeme düşürürüm. Bu arada kümesimin etrafını naylon kömür torbalarıyla çevirdim, kümesimin ön tel örgülü kısmını da bir tür beze benzer kumaş ile kapatıyorum, havanın sert olmadığı zamanlar sabahları ön tarafındaki tel örgünün kumaşını açıyorum akşam üzeri kapatıyorum.

kardeşim benim bu konuda bir deneyimim var benim kuşlarım yazın durdu durdu kısın yumurtlamaya başladılar birinci çifti çıkardılar yerimde fazla soğuk değildi ama yavrular ın biri 1 haftalıkken diğeri 11 günlükken öldü sonra ikinci kez yumurtladılar tam yavrular çıkacakken yumurtaya yatmayı bıraktılar bende başka bir kuşun altına koydum yumurtları orda çıktı büyüdüler şimdi 1 aylık oldu anlayacağın biraz da kuşa bağlı iyi bakıyorsa bişe olmaz.benim bir kuşçu agabeyim var o derdi kolay değil ama yaşamayı başarabilen yavrular daha dayanıklı oluyormus

Geri