Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle herkese merhaba. Abilerim benim 10 adet kuşum var bunlardan sadece 2 si eş diğerleri kümesin belirli yerlerinde yer yapmışlar kendilerine şimdi önümüz kış bu kuşları eş yaptığımda yumurta alımı olur mu yumurta olursa yavru kış döneminde nasıl olur ? Birde bazı kuşları eş olsunlar diye kapattım 2 gün saldıktan sonra yine aynı yerdeler ve ya bekar tüneklerindeler bi sorun mu var acaba.Saygılar
Olur niye olmasın. Benim kuşlar geçen sene kışın en sert zamanlarında bile yavru çıkardılar. Hatta beyaz kelebek vardı yavruydu büyüdü kışın en sert zamanı daha ilk yavrusunu başarıyla büyüttü. Çatıda karlar vardı gidip bakıyodum yuvaya üstüne oturuyordu. Paçasız kuşlar yavruları daha iyi büyütüyolar galiba. Diğer paçalı çiftim vardı ilk bi kaç yumurtlamadan büyütemeden yavrular öldüler. Ama sonradan bi sürü yavru büyüttü bir taneside kışın oldu. Yaz geldi yavru kuş bi açıldı 3 saat oyun yaparak uçuyordu görenler bu kuş kimin diyordu. Bi sitede okuduguma göre kışın çıkan yavrular tüyleri geç gelecegi için daha iyi olurlar diyordu. Kuşun yavru büyütme kabiliyetide önemli valla benim o bahsettiğim kelebeğin anası bi keresinde çatı arasını su basmıştı gidip suyun üstüne oturuyordu böyle alt tarafı çamur oluyordu. Bu nasıl bi azim diyordum. Sonra yumurtaları follugun üstüne aldım gene oturuyordu ama sonra o yumurtalae bozuldu. Sonra gene yumurta yaptı. Bıkmıştım artık en son birine verdim kurtuldum aslında 2 defa geri geldi o kuş en son verdiğimde gelmedi. Kuşların yerinin iyi olması yemlerini düzenli vermeniz suyunu temiz tutmanız kuşun yuvaya baglanmasını sağlıyor. Benim verdiğim çogu kuş geri geliyordu . Geri gelip eski yerine direk geçiyordu suyunu direk musluk suyundan koymuyorum. Su arıtma cihazından dolduruyorum çünkü bende o sudan içiyorum. Umarım yardımcı olmuşumdur...
Çok doğru tespitlerde bulunmuşsunuz tebrik ediyorum. Kümesiniz ne kadar sağlıklı olursa kuşlarınız kışın en kötü zamanlarında bile en iyi şekilde yavru vereceklerdir.