BU BALKONDA TAKLACI IRK BESLENİRMİ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdemcogdur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdem Cogdur
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar sizce balkonumda taklacı ırk beslemem mümkünmü resimlere bakıp yorum yaparsanız sevinirim.
1 Balkonun önü resimlerden görüldüğü gibi açık
2 Mor bina tarafına köşeye dışarı 1 mt kadar kalas gibi bişe koyucam taklacıların oraya konup yürüyerek gelmesi için.
Evet yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar resimlere tıklayıp tam açın kusura bakmayın ilk defa resim yükledim.

Ekli dosyalar

• 15042013227.webp
    15042013227.webp
    57.3 KB · Görüntüleme: 2,669
  • 15042013228.webp
    15042013228.webp
    124.7 KB · Görüntüleme: 2,160
  • 15042013229.webp
    15042013229.webp
    67.4 KB · Görüntüleme: 2,104
  • 15042013230.webp
    15042013230.webp
    74.9 KB · Görüntüleme: 2,177
Erdem kalas yerine L şeklinde olan demir ayaklardan alıp duvara monte edebilirsin. O demir ayakların üstünede geniş kare şeklinde bi sunta yaparsan daha geniş bir alan olur zaten sadece güvercin ağırlığı olacağı için sorunda olmaz. Besleyeceğin taklacılara yerlerini iyi benimsetirsen niye uçurmayasın ancak söylediğim gibi yerin dar bahsetmiş olduğum demir ayakların üzerine ufak bahçe gibi kontrplak veya suntadan yapacağın alan ile daha rahat edeceğini düşünüyorum.
Şimdiden hayırlı olsun

Sunta yerine daha dayanıklı bi madde yapmanızı öneririm sunta yağmur suyundan şişer.

balkonunuzun üstü açık gibi yada bana öyle geldi ama burda mardin güvercini beslenebilir diye düşünüyorum.

Bina yüksek bi konumda balkon 5. katta yani önü sağı solu açık balkonun ustu kapalı teras. mor bina ile balkonun arası 5 mt arası açık. bu boşluğa doğru kuşların rahat inmesi için 1mt kadar bi çıkıntı yapcam.

beslenir, ama taklacılarını yavru kızması genç kuşlardan al, yetiştir, yerlerini öğret sonra sal, rahat inip çıkarlar, oyunu bol yetişkin kuş alırsan, alıştırırsın ama balkona indirmen çok zor olur, sıkıntı olur.

Önerileriniz için çok tşk ederim.

tabikide beslenir

balkonda 20 yi geçkin güvercin beslediğimi hatırlıyorum

balkon duwarından dişarı cıkamayıcak kadar kanatlarını nazikce bantla

2 3 gün kümesde yemle kümesi öğrensinler kendilerine bir yer belirlesinler daha sonrasında kümesin kapısı öğle 12 den akşam ezanına kadar acık dursun kuşlar sen yokken girip cıksın kanatları bantlı 4 5 gün tut sonra karşı dama tek tek sal açken yem at indir kaldır böle böle alışır

Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• 21042013232.webp
    21042013232.webp
    73.7 KB · Görüntüleme: 2,337
  • 21042013233.webp
    21042013233.webp
    107.9 KB · Görüntüleme: 2,010
tecrübeli değilim ama kuşlarımı yuvaya alıştırmayı başardım önce kümesindeki yemlik suluk ve taban ızgarası gibi eksikleri tamamla bu sayede yuvada sürekli değişiklik yapmadan yuvayı tanımalarını sağlarsın

ip bağlaman bence yanlış hem sakatlanma riski var hemde hayvanın alışması için huzurlu ortam yok sürekli peşinde ip olması onu korkutabilir güvende hissetmesini engelleyebilir kanatlarını bantlaman daha iyi bant olayının çok avantajını gördüm ilk zamanlar hiç yükselemezler hergün salarsan bir kaç gün içinde bantlı halde 1 metre kadar uçmayı öğrenirler aynı zamanda daha fazla uçamayacağınıda öğrenirler bu sayede balkondan atlama riski çok azalır 1 hafta sonra erkekleri 3 gün sonrada dişilerin bantlarını çözersin bence en önemlisi kendilerini yuvada güvende hissetmeleri alışma süresince yanlarında daha az takıl hatta bantları söktüğünde 1-2 saat kümeste tut sonra kapısını aç ve hemen balkondan git senden korkupta teleşla uçmasınlar

birde bu kümese hava ve ışık girmesi için bişeyler yap gündüz bile kapalıyken içerisi karanlık olur ve kuşların karanlıkta pek görebildiklerini sanmıyorum

Kardeşim herşey çok güzel ama o konacakları tahta biraz daha büyük ve geniş olsa daha iyi olur bide o resimdeki ipleri anlamadım inşallah korktuğumu yani kusların ayağına bağlamamıssındır :)

Bağlama olayına son verdim dediğiniz gibi kümese biraz daha düzen verince resimleri atıcam.

İlk yavrularım ve babaları :)

Ekli dosyalar

• 30062013251.webp
    30062013251.webp
    205.8 KB · Görüntüleme: 972
beslenir tabi ki neden beslenmesin yerlerini benimsediler mi sorun olmaz ama cok sert takladaki kusun inmesi biraz sıkıntılı olabilir

Geri