bu da benim kümes adayım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Muho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Muho

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muhammet
Meslek
Diş hekimi
İlgi Alanı
Kuşlar
nasıl iyi hale getirebiliriz!!

Ekli dosyalar

• SNC00061.webp
    SNC00061.webp
    341.5 KB · Görüntüleme: 2,119
  • SNC00060.webp
    SNC00060.webp
    476.1 KB · Görüntüleme: 2,193
  • SNC00059.webp
    SNC00059.webp
    786.8 KB · Görüntüleme: 2,094
içine bir sıva yapılsa güzel olur çünkü ileride böcek yapacaktır kümes illaki ve tuğla aralarına da koloni kuracaklardır buda kümeste sık sık hastalıklar çıkmasına neden olacaktır ama sıva olursa temizliği kolay ve güzel olur böcek olma ihtimali çok düşük. oranın derinliği de tahminen 125cm olması lazım rafları tek bir tarafa dizerseniz sizin açınızdan kolaylık olur. misalen en sağ tarafa dizilse az raf dizilir. benim önerim ise en sağ yani boyu kısa olan bölgeye ve karsı duvarın bir kısmına raf dizmenizdir. ama kapının önüne raf yapmayınız. kıs aylarında kapıyı açınca soğuk birden yuvalıklara gelmesin yavru olur yumurta olur. yavrular üşüyüp rahatsızlanmasınlar.

teşekkür ederim kusbaz123 zamanla olacak gibi o..işe girip paçayı düzelttikçe burayı da toparlayacağım..havalandırma için ne yapabilirim acaba ? marangoza takılıp çıkarılabilir portatif kapı yaptırmayı düşünüyorum burası 4. kat aslında ama 3 bina yandaki inşaattan kedi gelmiş ona moralim çok bozuldu..

çatıya kedi çıkıyor ise kuşları salık bırakma yoksa hepsi tek tek gider. havalandırmaya gelince tepeden delik diyecem ama çatıyı bozma derim diğer bir fikrim var o daha mantıklı ve güzel. kapıyı değiştirmen lazım ama. marangoza kapı yaptıracak isen aynı bu kapı gibi yaptır ama camlı olan kısmı telden olsun kalın elek teli kullansın birde telin üstüne cam takabileceğin bir platform yapsın kısları camı takıp yazlarıda camı cıkartabilesin. yada camı açıp sadece telli alanın kalmasını da sağlayıp kuşları belli bir süre havalandırabilirsin. bazı evlerdeki demir kapılar olur evin dış kapısı genelde orada camlı bir bölme olur ve menteşelidir açılıp kapanır cinsten o şekilde olursa senin açından ve kuşlar açısından daha güzel ve kullanışlı olur.

başka açıdan..

Ekli dosyalar

• SNC00053.webp
    SNC00053.webp
    560.1 KB · Görüntüleme: 2,042
  • SNC00058.webp
    SNC00058.webp
    678 KB · Görüntüleme: 2,137
alçak basılı olan araya yan yana 3 üst üstede 4 limon sandığı yada limon sandığı ölçüleri kadar tahtadan yapılmış raf sığar. yani 12 çiftlik bir yuvalık tek orası birde sol tarafa yan yana 3 tane limon sandığı koyarsan yuvarı doğruda 5 sıra olarak kabul edersek malum yukarı doğru gittikçe buyuyor. oraya da 15 çiftlik yuvalık olur buda sana hemen hemen 22 çiftlik yer verir geri kalan duvarlara da konmaları için tahta yada tüneklik yaparsan yumurtaya yatmayan ve yuvada durmayan kuşlarda rahat rahat kümese dağılmış olurlar. iç derinliği 160 olsaydı sol duvarın tamamını raf yapabilirdin ama alan dar kus yukarı çıkmakta zorlanır. ama sen illa çok kuş besleyecem dersen sol taraftaki sırayı 4-5 de yapabilirsin.

cevabın için teşşekkür ederim en kısa sürede limon kasası edineceğim..

slm oncelıkle cok musaıt bır yer keske benımde boyle bır yerım olsa:DD benım tek onerım yuvanın en arka kısmına veya sana uygun herhangı bır yerıne soba borusu gecebılecek kadar yuvarlak acıp soba borusu koyman arasına. ıc kısma ve dıs kısmına telle kapatırsın borunun ıcerde hem koku olusumu hemde ufak bır havalandırma sorununu cozebılırsın ... Saygılar

Kaan fikirlerin için teşekkür ederim bu evi aldırdım özellikle diyim ben sana :) inşallah daha güzeli senin olur..

aynı fıkırdeyız bende bı 6 ay daha bekletebılseydım bende bır dubleks aldırcaktım ama olmadı :) boduruma talımız :D cok guzel dızay yapılır abı yap soyle bır orjınal yuva nazarlıkların benden:))

ilk önemli olan kümes kuş herzaman olur kümesi sağlıklı yapamadıktan sonra boşuna kuş beslemeyin arkadaşlar hastalıklarla boğuşur durursunuz...

sağlıklı olması için fikir beyan edin uyarsa dogruysa yapmaya çalışırım..

Geri