Bu da benim kümesim. Eleştirileriniz, yorumlarınız.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

EFE_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Olgun
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
öncelikle kümesimin ön yüzünü oluşturan bölümü yaptım. uzunluk 3.50m, yükseklik 1 metre. derinlik 1m.

Yuvalıklarını henuz yapamadım. genişlik 66cm, yukseklık 33cm olacak. toplam 17 yuva bulunacak. ideal midir?

dsc00294dnk.jpg

Ardından kümesimin bulundugu yeri duzenledim. Ön bölüm yerde olmaması için biraz yükselttim. Izgaralarını döşedim.

dsc00295f.jpg

Bu da diğer taraftan görünüşü.

dsc00296cla.jpg

ve montajlayıp çatıyı döşedim..

dsc00297uwx.jpg

dsc00298yrb.jpg

dsc00299j.jpg

ustam kümesin şu yaz ayları icin cok güzel olmuş güzel hava alıcak ama kış aylarına girerkek o telli yerleri kapatman gerekiyor icersi sıcak olması nedeniyle ama her neyse güzel boyu biraz daha yüksek olsaydı daha iyi olurdu ama temiz ve bol hava icin en güzeli bu yaz aylarına en ideal kümes olmuş

Kumsaz' Alıntı:
ustam kümesin şu yaz ayları icin cok güzel olmuş güzel hava alıcak ama kış aylarına girerkek o telli yerleri kapatman gerekiyor icersi sıcak olması nedeniyle ama her neyse güzel boyu biraz daha yüksek olsaydı daha iyi olurdu ama temiz ve bol hava icin en güzeli bu yaz aylarına en ideal kümes olmuş

Evet haklısın. Ancak burada kışlar çok soguk gecmıyor. yılın 8-9 ayı genelde sıcak bir iklim var. Kümes doguya bakıyor, sabah güneşini oldugu gibi alıyor. Ama yine de kış aylarında ön tarafını bir örtüyle kapatıcam tabi.

Kuş sayına göre kümesin ideal olmuş, yuvalık ta yaptınmı tastamam olur.

Kümesiniz süper olmuş böyle bi kümeste zaten iyi kuşlar olur:DYuvalıkları ekleyince dahada güzel olur...Verdiğiniz emeğe değmiş çok güzel bi kümes olmuş tebrikler...

selam değerli dostum...niz hayırlı olsun,inşallah bol yavrular alır ve gönlünüze göre uçumlar seyredersiniz...kümes ten ziyade salma tarzı olmuş ki siz kış ayının fazla olmadığını söylüyorsunuz..aşırı soğuk ve sıcaktan etkilenmeyeceklerini düşünüyorsanız sanırım başkada sorun kalmıyor..tekrar hayırlı olması dileğiyle...

Selamlar , kümese tünemelik, yuvalık ta yaparsanız kuşlar daha rahat eder . Biraz alçak ama sanırım terasa da çıkaracak ve uçuracaksınız . Şayet salmaz iseniz sıkıntı olur, kuşların kanadı tutulur . Uçurma yeri olarakta ideal gibi duruyor . Bol ve sağlıklı yavru lar alıp uçurmanızı temenni ederim . selamlar ŞEREF

şeref' Alıntı:
Selamlar , kümese tünemelik, yuvalık ta yaparsanız kuşlar daha rahat eder . Biraz alçak ama sanırım terasa da çıkaracak ve uçuracaksınız . Şayet salmaz iseniz sıkıntı olur, kuşların kanadı tutulur . Uçurma yeri olarakta ideal gibi duruyor . Bol ve sağlıklı yavru lar alıp uçurmanızı temenni ederim . selamlar ŞEREF

Hiç uçurmaz mıyım Şeref bey. Çevre de yüksek binalar vs hiçbişey olmadıgı için kuşlar rahat rahat uçabilecek.

Yuvalık ve tünekn yerlerini de en kısa surede tamamlıycam. o zaman tekrar foto koyarım.

İçinde 66 cm çift ızgara gırebılecek genıslıkte ve 35 cm ukseklık ve derınlıkte 15 yuvalık koyucam. sanırım ideal olur. Zaten 30-40 kuştan fazlasını da istemıyorum. O kadarı yeterli benim için.

yuva yaz ayları için çok ideal bir yuva vede güzel ancak kışın biraz daha kapatmalısın

saygılar

emre kalender

Arkadaşım yeni kümesin hayırlı olsun.Pırıl pırıl şirin bir kümes olmuş.Yuvalıklarıda koydunmu tastamam hazır,biraz ince uzun sana kuş alıp koymakta zorluk çıkarmasın.Bol yavrulu sağlıklı bir sezon geçirmen dileğiyle.

sizin oralara göre güzel bi kümes nemde yapmaz yuvalıklarda yapılınca 10 numara olur ama güvenlik açısından olmamş bence.. bizim burda çelik kasa kümesleri bile 10. kattan indiren hırsızlar var onun için burda tehlikeli bu tür telli kümesler:)emegine saglık,saygılar..

Selamlar
Kümesini taklacı kuş için pek iyi bir kümes değil.Çünki eğitim verdiğiniz kuş sürekli kümesteki kuşların sağa sola uçuşlarını görebilecek şekilde buda uçuşunu etkiler ama diğer ırklar için çok güzel bir kümes eğer dediğiniz gibi yumuşak iklimli bir yer ise.
saygılarımla...

S.a

Çok güzel olmuş kümesin. Hayırlı olsun sağlıklı yavrular alıp uçurman dileği ile... Yuvalıklarda en kısa zamanda hazır olursa on numara olur. Rüzgar olduğunda naylon zımbala yeter.

Kumesimin iç dızaynı . yuvalıkları yaptım. 60 cm genısklık. 30 cm derınlık 30 cm yukseklık.

ortadan ıkıye bölunebılıyor yuvalıklar. Ayrıca ön panel de yerınden cıkarılabılıyor ki temızlıgı kolay olsun.

resim006g.jpg

resim001jga.jpg

resim004k.jpg

resim010y.jpg

resim009oyd.jpg

kümesin ve ic dizaynı süper

Kümes süper gözüküyor ama dedikleri gibi kışın içeriye kar dolar o şekilde kalırsa.
Bizim kümesi andırıyor biraz yanlız teli çift kat yapın olur ya teller zamanla paslandıktan sonra çatıya sansar kedi falan çıkar paslanmış teli biraz tıtıklasa boşanıverir kendiliğinden. Birde biz kışın ön tarafına cam koyuyoruz içeriye güneş aldığı için ve rüzgarı geçirmediği için çok soğuk olmuyor. Yani olmuyordur heralde :)

Tek kelime ile harika bir kümes olmuş.Bu işlere eliniz çok yatkınmış..En ufak geometrik bozukluk yok.Kuşlarınızı güle güle besleyin.

Çok güzel olmuş.Sen beğendikden sonra gerisi hikaye.
Kışın durumuna göre önüne bir formül bulursun.
Güle güle besle kardeşim.
İstanbuldan Neco.

kümesin çok güzel olmuş

bende çok istedim böyle büyük kümesim olsun kuşları uçurayım benim kümeste 2 çift güvercinim var bahçede besliyorum kümesin 3 tarafında evler var fazla uçuramıyorum

hastalıksız, bol yavru alman, ve iyi uçurmalar dileğiyle

Herkese teşekkurler arkadaşlar. Kümesimin ön cephesini havalar sogudugu için naylon branda ile kapadım. yagmur, soguk vs etkenlerden korunaklı oldu.

Güzel salma..

elinize sağlık çok güzel olmuş

hayırlı olsun iyi günlerde kullan kardeşim sana kayıpsız hastalıksız bol yavrulu bir sezon dilerim bundan iyisi can saglıgı balıkesirden saygılar....

Eline sağlık güzel olmuş ,kendi evi olunca insan neler yapmaz .Ama az kaldı emekli olunca herkes görecek imrencek .
Acıkcası sizi kıskandım.Bol yavrulu sezon gecirmeni dilerim.

KARDEŞİM emeğine ve gönlüne sağlık harika bir kümes olmuş, tek eksiğin yükseklik ve alt beton kısmına ufak su akarı koysa idin yaz aylarında gerektiğinde kümesin alt kısmını yıkardın daha sağlıklı ve kolay olurdu.yinede harika olmuş bol yavrular alırsın inşallah.

SAYGILAR SELAMLAR
TURAN ONARAN

çok sahane bir kümes hem bol güvercinde alır ayrıca kuşların gökyüzüne yükselmesi içinde ii ayrıca kedilerdende korursun

Herkese teşekkurler. Bı sure gıremedım foruma. Msjları yenı goruyorum.

Kumesımın ıc dızaynını da yaptım. Su akarı da mevcut. teşekkur ederim fikirleriniz için.

Geri