Bu da benim kümesim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hener
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

hener

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin Ener
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Tüm arkadaşlara merhaba,
Ben de uzun uğraşlardan sonra kümesimi bitirebildim. Kümesimin yuvaları dahil her türlü imalatı bana aittir.(Ara sıra yardımcı olan arkadaşlar da vardı) 206cm x 206 cm x 230 cm yükseklik ölçülerindeki kümesimde toplam 26 yuva var. Yuvalar 50 cm genişlik, 50 cm derinlik ve 40 cm yükseklik ölçülerinde. Kümesin tavan ve taban dahil tüm duvarlarına içten strafor döşedim. Dış kısmını da lambri ile kapladım. Tüm yuva içleri ve kümes tabanı ızgaralı ve ızgaraların altında pvc yer kaplaması var. Izgara ve pvc kaplamalar temizlik için çıkabiliyor. Ayrıca 200 x 200 x 200 cm ölçülerinde bir de salma yaptım. Sanırım iyi oldu. Şimdi bu villa konuklarını bekliyor. Özellikle bango ve azman ama her türlü oyun, kostüm ve süs güvercininin karışmamış arı soylarını beslemek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Hüseyin Ener [email protected]

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    51.1 KB · Görüntüleme: 2,589
  • 2.webp
    2.webp
    18.8 KB · Görüntüleme: 2,596
  • 3.webp
    3.webp
    14.5 KB · Görüntüleme: 4,593
  • 4.webp
    4.webp
    14.3 KB · Görüntüleme: 4,597
  • 5.webp
    5.webp
    10.8 KB · Görüntüleme: 4,558
  • 6.webp
    6.webp
    31.9 KB · Görüntüleme: 2,614
Hg. niz Hüseyin bey;
Anlattıklarınıza göre salmanız yeterli ölçülerde ve titizlikle yapılmış.Bende bir bango sevdalısı olarak, resimleri heyecanla bekliyorum.Hastalıksız kümesler.

S.a arkadaşlar,
Sen baya bi döşemişin be arkadaşım, hele o straforlar hoşuma gitti.
Benim kümes 2m yükseklikte sadece tuğladan ve folluklardan oluşma bide salma ama yanyana 2 kümes.

arkadaşım eline sağlık çok güzel tasarlayıp yapmışsın kümesini .inşallah içinede yakışacak kuşlar bulursun.saygılar ÖMÜR DENİZ

arkadasım kumesın coook guzel..dogrusu bır cok arkadas gıbı bende ımrenerek ızledım..elıne saglık...sus kusları ıcın bır sey dıyemem.oynar mulat baktıgım ıcın..ama olurda bursa kuslarına merak salarsanız bır cıft oynar veya mulakat hedıye ederım...

Hüseyin bey size bir tavsiyem var bence tek ırk bir kuş besleyin, karışık beslemeyin aynı hataya bende düştüm, kümeste karışık eşlemeler oluyor istediğim verimi alamıyorum.Bango besliyecekseniz mutlaka bakıcı kuşlarınızın olması lazım, yinede karar sizin, hastalıksız kümesler.

Slm öncelikle kümes güzel olmuş emeğinize sağlık...
Bilgilerinizi girseniz hitap şeklimizle size ve ortama yakışan bir dil kullansak.
Saygılarımla

emeginize saglık gercekten cok güzel olmus kümesiniz innsal aradıgınız kusları bulursunuz

Hüseyin Bey öncelikler vermiş olduğunuz emek ortada çok güzel bir salma yapmışsınız
kendinize güzel sağlıklı güvercinler yetiştirmeniz dileğiyle..

Foruma yni katılan yeni salma yapacak arkadaşlara fikir açısından da tam örnek salma bence ...

Denizli den kucak dolosu selamlar...

hseyin bey insanin kus olasi geliyor daha ne diyeyim eger hollandadan istersen buyur gel kumesten sec begen kardes
hayirli ve saglikli tum kuslari besleyebilmen dilei ile kolay gelsin

selam güzel kardeşim yazılarını okudum kümesinde kalbin kadar güzel güle güle kuşlarını besle allaha emanet ol şafak

slm lar anbıcım kumesın bence super ıste kus boyle bakılır kusuna nekadar onem gosterırsen okadar sahlıklı olıur bol yavrular abıcım saygılar

arkadaşım kümes cok. cok güsel allah iyi kuşlar besleme.nasip etsin saygılar

süper bir kümes olmuş

Merhaba arkadaşım gerçekten kümesiniz verdiniz emeğe deymiş güzel sağlıklı kuşlar beslemeniz dileğiyle.

güzel bi kümes olmuş Allah güle güle bakmayı nasip etsin benim tavsiyem tek cins güzel oynuycak az ve öz kuş koymanız lazım oraya Saygılarımla...

Çok güzel bir kümes yapmışsın ellerinize sağlık maliyeti ne kadar tuttu neler kullandınız ne kadar sürede bitti
Saygılar

çok güzel olmuş ve tek bir ırk kuş bsle bncede bnde öyle bir hataya düştüm oynaklarımla azmanlar eşleşiyorlardı ve hala öyle eşleşmeler var

ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK.. LAKİN BEN BU KADAR YUMURTALIK YAPMA TARAFTARI DEĞİLİM.. KÜMES BİRAZ FERAH OLMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.. YİNEDE ÇOK İYİ OLMUŞ..

Merhaba Hüseyin bey,
Kümesiniz çok güzel olmuş tek kelime ile harika...
Yanlız bu kümes böyle temiz giderse tebrik ederim.Çogu kişi resim atıyor kümesler bakılacak gibi degil pislik içinde,ama kimse kümese bakmıyor hemen ay kuşların çok güzelmiş yok uçuyormu yok kaçıyormu demiyorlar ki bu sulukların yemliklerin hali nedir diye!
Herzaman temiz ve saglıklı bir kümes dilerim...
Selamlar,Sevgiler...

Ertuğrul Bey,
Kümesimi geğendiğinize sevindim. Tabii ki ilk günkü temizliği gibi olamıyor maalesef. Ancak yemlik ve suluklar günlük temizliniyorlar. Bu arada 2. kümesimi de bitirdim. Onun da resimlerin ekleyeceğim yakında. Selamlar...

Geri