bu da benim kümesim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ümit09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
ilk önce kümesin ve kuşların hayırlı uğurlu olsun. ama bazı hatalardasın öncelikle kümesin içine koymuş olduğun raf niteliği taşıyan kartonları kümesinden cıkartmalısın mukavvalar da dahil. tuglalar da bölmeler yapmaya çalışmıssın onları da çıkart suyu okadar yukarıya koyma ilk bakışta fıskıye geldi aklıma. pazarlardan gerek marketlerden limon sandıgı aramalısın limon sandıgının ölçüleri bir yuva için çok uygun bence. limon snadıgı bulamıyorum dersen eğer maranboga bir mıktar para vererek raf yaptırmalısın marangoz yoksa eger cevrende bir yerlerden toplama cıkma tahta bul kendin 2-3 çivi çakarak yapmalısın. limonsandıgı ölçülerinide yazayım belki lazım olur aramak duurmunda kalma yandan genişlik 40 cm yükseklik 30 cm derinlik 30-35 cm bu ölçülerde bir yuva da 2 tane yavru çok rahat şekilde büyür.

Ekrem arkadaşım soylenebılcek herşeyı soylemıs massallah dedıklerını uygularsan cok saglıklı sonuclar alırsın lımon kasası bızım herseyımız :)) Saygılar

TAFSİYELERİN İÇİN SAĞOL EKREM ABİ HEMEN BU GUN YAPTIRIYORUM ...

ümit09' Alıntı:
TAFSİYELERİN İÇİN SAĞOL EKREM ABİ HEMEN BU GUN YAPTIRIYORUM ...

2. tavsiyem de kümesin tabanına koymuş oldugun ızgaraları kaldır. o haldeki ızgaralar bir işine yaramaz ama ızgaraların altına 2 cm boyunda birşeyler koyarsan yerden yüksekte olurlarsa ozaman bir işe yararlar. eğer kısın kümeste yavru almak istiyorsan straforlar var beyaz ısı yalıtım için duvarlarını onla kaplardan içerisi sıcak durur ama yazın biraz bogucu olabilir içeriden döşersen straforları üstünü karton yada alçı pan ile kapla köpükleri yemesinler ( zararı yok ama yemesinler sonuc da kımyasal madde ) başka sorun olursa yazarsın buradan yada özelden yardımcı olmaya çalısırım.

sağol abi yavaş yavaş yapıyorum bu gun limon sandıklarını yaptım ... bi de kuşlar isal oldu nasıl ileştircem yardım etsen bi abi veterinerde ilaç bile yok nasıl iş bu anlamadım

şu ilacı eczanelerde bulabilirsin belki coxidin 2 litreye 1 kapak elersen bunu 3 gün ard arda kullanırsan bişeyleri kalmaz. kışın karışık yem ver arada misalen 1 kg bugdaysız karısık ile 3-4 kilo bugdayı karıştırırsan o şekilde iyi olur. kuşları çok doyurma çok doyurursan yağ yaparlar daha kolay hastalanırlar ama gündür neşeleri yerine gelecek kadar birde akşamlarıda tamamen duyacakları kadar verirsen güzel olur. birde sitede arama yap isal için birçok başlık var nelerin iyi geldiğine dair.

sağol abi dün akşam 2 tane miskiyi daha öldü acil uygulayım ...)

limon kasası yerine yağ tenekesi olsa olmaz mı yuva önceden beslerken öyle yapıyoduk biz ordan hatırlıyorum

ua46' Alıntı:
limon kasası yerine yağ tenekesi olsa olmaz mı yuva önceden beslerken öyle yapıyoduk biz ordan hatırlıyorum

yag tenekeleri yazlar ısıcak kışları soguk olurlar birde pislikler kuruyamaz kurt olusur ama limon sandıkalrında dıskı sulu dahi olsa lahta emer sulu halını yavas yavas tahtada kurur yas durmadıgından kurt yapmaz. ve genişlik daha iyidir. dar alanda tek bir yavru daha ıyı gelısır ama 2. yavru pişik ve cılız kalır.

Geri