Bu da benim yeni kümesim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

EFE_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Olgun
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
öncelikle kümesimin ön yüzünü oluşturan bölümü yaptım. uzunluk 3.50m, yükseklik 1 metre. derinlik 1m.

dsc00294dnk.jpg

Ardından kümesimin bulundugu yeri duzenledim. Ön bölüm yerde olmaması için biraz yükselttim. Izgaralarını döşedim.

dsc00295f.jpg

Bu da diğer taraftan görünüşü.

dsc00296cla.jpg

ve montajlayıp çatıyı döşedim..

dsc00297uwx.jpg

dsc00298yrb.jpg

dsc00299j.jpg

slm değerli arkadaşım emeğine sağlık güzel olmuş yerinde iyi ama önu tel olduğu için çok rüzgara dikkat et bence geceleri kümesin önünü bıranda veya kalın kilim gibi rüzgarı önlücek şekilde kapatırsan kuşlarını korumuş olursun ,güvercine gönül veren herkese selam olsun saygılarımla.........

muazzam bı kümes olmuş yuvalıklar da olunca herşey daha güzel olur inşallah

amasyalı' Alıntı:
slm değerli arkadaşım emeğine sağlık güzel olmuş yerinde iyi ama önu tel olduğu için çok rüzgara dikkat et bence geceleri kümesin önünü bıranda veya kalın kilim gibi rüzgarı önlücek şekilde kapatırsan kuşlarını korumuş olursun ,güvercine gönül veren herkese selam olsun saygılarımla.........

Evet kış aylarında ön bölümü kapatıcam.
Aydın'da hava şartların çok soguk gecmıyor dogrusu. Ön yüzü doguya bıkıyor ve oldugu gibi sabah güneşi alıyor.

selamlar size de.

Güzel kümes olmuş bol sağlıklı yavrular alman dileğiyle hayırlı olsun.

güzel professional bi kümes olmus arkadaşların dediği gibi rüzgarı biraz kesmen gerekiyo anaçlar ölmese bile yavrular ölür bol yavrulu günler dileğiyle.

kümesin cok güzel bende böyle birşey yaptırmak istiyorum kaça patlar ?

kazimsu' Alıntı:
kümesin cok güzel bende böyle birşey yaptırmak istiyorum kaça patlar ?

Saol kazım bey. benimkine 200-250 arası gitti. Ancak kullanılan malzemeye göre degısır tabi.

Ayrıca daha yuvalıkları olmadı. Onlar da olunca bıraz daha artar.

kazimsu' Alıntı:
bu f.iyata yapanı bulabilsem keske buralarda.

Kazım Kardeş Malzemeye Para Ver Al Eline Testere Çekici Koyul İşe. Bunlar Çok Zor Şeyler Değil. Kendi Adıma Söylüyorum Kuş Beslemek İçin Emek Vermek Nekadar Güzelse Onların Yuvalarını Hazırlamakta Okadar Eğlenceli Ve Güzeldir. Kendi Başına Birşeyler Yapabilmek İnsana Çok Şey KAzandırır. Saygılar.

merhaba yuvan çok güzel olmuş güle güle kullan teras için ideal bir yuvalık :slm:

dadas mardinci' Alıntı:
s.a kardeşim güzel olmuşta bu jayvanlar kışın ne yapacak :pilot:

Bulundugum yer itibarıyle kısın bile aşırı soguklar yasanmaz. Örnegin en son kar 20 yıl önce yagmıstı. Zaten kuşlar için soguktan zıyade yagmurda kalması ve cereyanda olması zarar verir. Kümesin 3 tarafı kapalı. Acık olan ön bölümün de ilerisinde başka bır bına oldugu ıcın kuvvetli ruzgar alması mumkun degıl.

Çok soguk olabilecek 1-2 aylık zaman dılımınde de ön tarafı bir şekilde kapatabilirim. Bu branda olabilir, ya da yapabilecegim yenı bir duzenekle kepenk veya kapak gibi bir şey. Sorun olmaz.

Bence kümeslerimizin en buyuk sorunu güneş ışıgı ve havalandırmadır.

Ön bölümü tamamen açık yapmamdaki sebeb de budur. Hem öglen saat 1 e kadar kümesim güneş alıyor hem de surekli havadar kalıyor.

Dikkat ettiyseniz kumesin sag alt bölümünde bıraktıgım delikle içini tamamen suprup yıkayabılıyorum. Atık su ise o delikten dısarı cıkıp oradan da dısarıya tahlıye edılıyor.

Bugun yuvalıklarım da inşallah bıtecek. Son halini fotolarıyla koyarım.

Kumesimin iç dızaynı . yuvalıkları yaptım. 60 cm genısklık. 30 cm derınlık 30 cm yukseklık.

ortadan ıkıye bölunebılıyor yuvalıklar. Ayrıca ön panel de yerınden cıkarılabılıyor ki temızlıgı kolay olsun.

resim006g.jpg

resim001jga.jpg

resim004k.jpg

resim010y.jpg

kümesin hayırlı olsun ... çok güzel olmuş sağlıklı ve ferah bir kümes ayrıca temizlik içinde seni tebrik ederim saygılar

Herşey özenerek yapılmış belli ama ben düşüncelerimi söylemek isterim; kümesini ortadan ikiye bölerek araya bir tel aracılığıyla damızlık ve ucucuları ayırmalı,damızlıkların bölmesini biraz daha zenginleştirmelisin. Yaşında iyiymiş güzel abicim bence sen ordaki dönek ve posta ırkını bi kenara bırakıp mardinleri üret ve oynak. YİNEDE EN İYİ DÜŞÜNCE SENİN DÜŞÜNCENDİR. MAŞALLAH.

Geri