BU DIŞKI İÇİN MÜDAHELE ŞARTMI?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koray_a
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

koray_a

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
koray akpınar
Meslek
pc donanım
İlgi Alanı
Kediler
Dişi çakmaklım sürekli bu şekilde dışkılıyor geçtiğimiz hafta 1 aded yavrusu yeme düştü şu andada altında yavruları var kümestek birtek bu kuşun dışkısı bu şekilde sebebi ne olabilir müdahale etmeye gerek varmı ?Birde bu kuşun 2 ağız yavrusu yeme düşecekken öldü yuvalar balçık içinde oluyordu tricomonasis için tedavi uyguladıktan sonra 3. ağızda yavru büyüttüler fakat bu dışkı sorunu geçmedi.

Ekli dosyalar

• DSCN2542.webp
    DSCN2542.webp
    237.9 KB · Görüntüleme: 1,078
  • DSCN2546.webp
    DSCN2546.webp
    287.5 KB · Görüntüleme: 1,048
  • DSCN2548.webp
    DSCN2548.webp
    277.5 KB · Görüntüleme: 1,023
yeşil ishal yaz arama motoruna ,ordan gerekli bilgilere ulaşırsın

Dikkatli bakarsanız yeşil değil.

O kadar da analizci değilim.ben sana sadece o konuları araştır diye söyledim.Aynı konu etrafında gözden kaçan değişik, bir o kadar da kesin sonuç alan çözüm yollarını kendine göre bulabilesin diye yaz dedim.
bana kalsa 3 -4 tane ilaç tavsiye edecem:
-Nifuramycin çok etkili 1 ilaçtır.Kullanabilirsin

-sülfamezatin,tetramezatin,coxidin bu 3den 1ini kullanabilirsin

Yada colimix kullan

İlaçları Avrupa yakasındaki EDİRNEKAPI kuş pazarında yaza çevrendeki mezatlardan bulabilirsin...
yerinde olsam detaylı 1 araştırma yapardım

Ekli dosyalar

• nifuramycin-25gr.webp
    nifuramycin-25gr.webp
    22.5 KB · Görüntüleme: 1,112
  • TETRA-350x350.webp
    TETRA-350x350.webp
    60.9 KB · Görüntüleme: 1,781
  • 100_0213.webp
    100_0213.webp
    55.2 KB · Görüntüleme: 1,626
  • colmix.webp
    colmix.webp
    41.1 KB · Görüntüleme: 1,141
Baytril, neoteramycin ,ornimix dc, sulfamezatin,neoprim kullandım dahada fazla yüklenmek istemiyorum bütün kuşlar cin gibi oldu dışkıları katılaştı yavrular büyüyor birtek bu kaldı anormal, bu dışkı illaki bir hastalık belirtisimidir 15 gündür müdahale etmiyorum bundan sonrada etmesem sıkıntı olurmu onu öğrenmek istiyorum.

hayvanda sıkıntı olduğu açık ama karma ilaç kullanmanı tavsiye etmem. 1 tane ilaç kullan yeterli gelir.sitede 1 araştırma yinde yap , yararını görürüsün...

Peki sağol yardımın için epey araştırdım birçok hastalık için ilaç kullandım En son Türker abi konuma yazmıştım tricomonasis ve e-coli içinde araştırma yapıp ilaç kullandım ,dediğim gibi kuşlarda hastalık belirtisi kalmadı artık yavrularda yaşamaya başladı ama bu dışkı adamı korkutuyor . Birçok hastalık belirtisinde ishal var.

sen bekle türker abiye msj atarsın o sana yardımcı olur.Hayvan eke kuş olduğundan hastalığa karşı bağışıklık kazanmıştır.
Yavrularda bünye o kadar kuvvetli olmadığından hastalık kötü sonuçlara neden olabiliyor.
KAZASIZ BELASIZ BESLEMELER....

verdiğin yemlerin arasında (karışık) prinç yok ise prinç ilave et, kuşun ağırlıklı olarak 2-3 gün prinç yemesini sağla, su miktarında azaltma yapıp ishali (sulu) kesme de oldukça faydası olur. İlaç tedavilerini 1 haftalık süreçten fazla yapma, hele ki kesin teşhis konulmamış durumlarda çok az uygula gözlemle bırak veya devam et, deneme yanılma uygulaması yapma.

şöyle örnek vereyim; yeni evli çiftlerde hamilelikten korunmak için kontrol hapları vardır, hanım kişiler düzenli olarak bunu içerek hamilelikten korunurlar, cicim ayları yılları bitip hadi çocuk yapalım dediklerinde 1 sene duruma göre 2-3 seneye çıkan zaman zarfında dişi hamile kalamaz, nedeni ise, içilen ilacın bünyedeki hormonel dengeye tahribat vermesidir, Bunun yanı sıra ilaçla değil de farklı yollarla (kondom, kaput vs) yolları ile korunan çiftler de (Allah'ın takdiri ile beraber) 6 ay içerisinde hamilelik gözlemlenir.

Sözün özeti, deneme yanılma usulü ile kuşa teşhis konulamadan uygulanan ilaç tedavileri, kuşun başka organını veya hormonel dengesini bozup, daha ciddi sıkıntılar doğurmakta.

geçmiş olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri