Bu eğilimim neden olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Kuşçuluğu bir süre öce mecburiyettene bıraktım..Yani uçuracak yerim olmadığı için..Ama kuşları ciddi anlamda özlüyorum..Balkonumuz çok küçük derinlik 1,5 metre boyu 2-2,5 metre falan..BEnde şimdi evimizin balkonuna çok güçük bir yer yaptım: derinlik ve yükseklik 50 cm genişlik 1 metre..Kuşçu dükkanlarında özellikle sallabaş kuş gördükçe alıyorum..Neden sallabaş derseniz: bu konuda az çok tecrübem oluştu artık sallabaş kuşun dilinden anlıyo gibiyim..YAni onları iyi edebiliyorum..iyileştirirkende balkonda otururken dışarı falan çıkartıyorum..her seferinde aradan 2 hafta falan geçince birgün uçunca kaybolup gidiyolar, balkonu bulamıyolar ama ben yine bir sallabaş kuş daha bulup aynı şeyi yapıyorum..bundan hiç bıkmadım ve düşünüyorumda bıkmam da yani..belki kafesin çok küçük acı çektirirsin hayvanlara diyeceksiniz ama zaten kapısı devamlı açık duruyo balkonda geziyo onlar hep..Şu an yine kuşsuz kaldım bakalım ne olacak ilerleyen günlerde..ama benim merak ettiğim neden bu kadar eğilimliyim hasta kuşlara böyle? :)

Bu arada kalabalık bir ortamda kuş besliyorsanız yani atıyorum mesela 50 60 kuşunuz varsa ve 1 tanesi sallabaş falan olmussa ben kabul ederim bunu..uygun bir yerde buluşuruz alırım kuşu..kalabalıkta yeterli ilgi gösterilmez hastalık daha da ilerler çünkü ;)

polllat' Alıntı:
Kuşçuluğu bir süre öce mecburiyettene bıraktım..Yani uçuracak yerim olmadığı için..Ama kuşları ciddi anlamda özlüyorum..Balkonumuz çok küçük derinlik 1,5 metre boyu 2-2,5 metre falan..BEnde şimdi evimizin balkonuna çok güçük bir yer yaptım: derinlik ve yükseklik 50 cm genişlik 1 metre..Kuşçu dükkanlarında özellikle sallabaş kuş gördükçe alıyorum..Neden sallabaş derseniz: bu konuda az çok tecrübem oluştu artık sallabaş kuşun dilinden anlıyo gibiyim..YAni onları iyi edebiliyorum..iyileştirirkende balkonda otururken dışarı falan çıkartıyorum..her seferinde aradan 2 hafta falan geçince birgün uçunca kaybolup gidiyolar, balkonu bulamıyolar ama ben yine bir sallabaş kuş daha bulup aynı şeyi yapıyorum..bundan hiç bıkmadım ve düşünüyorumda bıkmam da yani..belki kafesin çok küçük acı çektirirsin hayvanlara diyeceksiniz ama zaten kapısı devamlı açık duruyo balkonda geziyo onlar hep..Şu an yine kuşsuz kaldım bakalım ne olacak ilerleyen günlerde..ama benim merak ettiğim neden bu kadar eğilimliyim hasta kuşlara böyle? :)

Bu yaşında 100 yaşındaki bir insanın yüreğine merhametine sahip olduğun için...

Estagfurullah ustam nerde bizde o yürek..

Yaptığın şey çok güzel ve sevaptır, o kuşların dili olsa elbette sana teşekkür edeeceklerdir, Allah bu güzelliğin mükafatını verir kardeşim.

Kuşların iyileşince gitmelerine ise bir kaç şey sebep olabilir
1. Eşi olmadığından olabilir, yani onu oraya bağlayacak bir sebep olması lazım.
2. Ufak uçuşlarla etrafı tanıması lazım, yoksa kalktıktan sonra bulamaz.
3. Aç karnına serbest bırak, tok olursa gelme şansı azalır.

bende balkonda zor olacağını bile bile , sırf hevesimden taklacı besliyorum, alışmaları uzun sürdü ama şuan alıştılar, bir de balkona rahat iniş yapmaları için rampa yaptım.

RadiKEL' Alıntı:
Yaptığın şey çok güzel ve sevaptır, o kuşların dili olsa elbette sana teşekkür edeeceklerdir, Allah bu güzelliğin mükafatını verir kardeşim.

Kuşların iyileşince gitmelerine ise bir kaç şey sebep olabilir
1. Eşi olmadığından olabilir, yani onu oraya bağlayacak bir sebep olması lazım.
2. Ufak uçuşlarla etrafı tanıması lazım, yoksa kalktıktan sonra bulamaz.
3. Aç karnına serbest bırak, tok olursa gelme şansı azalır.

bende balkonda zor olacağını bile bile , sırf hevesimden taklacı besliyorum, alışmaları uzun sürdü ama şuan alıştılar, bir de balkona rahat iniş yapmaları için rampa yaptım.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim..Kuşun geri gelmemesi için sebep çok ustam..Neden dersen esenlerde oturuyorum her tarafta 30 tane 40 tane kuş besleyen var..bir sokaklar çok dar..ben 4. kattayım bayağı yüksek ama bina 5 katlı ve aynı şekilde hemen karşımdaki binalarda 5 katlı..YAni kuş yükseldikten sonra tekrar bulamıyor balkonu..İşte 1 hafta balkonun içinde durup hastalığıyla savaşıyor hayvan..o ara ilaç falan veriyorum toprak kum falan yediriyorrum mineral çeşitliliği için..sonra kendisi balkonun kenarına çıkıyor, karşı binanın çatısına falan gidip geliyor 1-2 kere..ondan sonra bi uçuyor gidiş o gidiş..Ama kızmıyorum onlara bu yüzden..Yani hayvan tabikide daha rahat olacağı yere kuşların içine falan gitmek ister..şimdilik böyle idare ediyorum işte..ilerde yerim olursa kocaman bir kümes yapmak için bir saniye bile düşünmem..2 tane de abim var onlarda benimm gibi..Bazen akşam otururken hayal kurarız..tuğladan kocaman bir kümes yapalım şöyle olsun böyle olsun falan diye..İnşallah bir gün gerçek olur...

polllat' Alıntı:

estağfurullah kardeş ne ustası, biz daha yolun çoook başındayız...

o yürek ve kuş sevgisi var ki herkesin basından savmaya calıştıgı kusları alıp özenle besliyorsun...

sinan kardesim emeklerine saglık sevabıda daha büyük işte bütün fark burada

sen hasta kuşları iyilestirirsin saglıgına kavusturursun

kimileride hasta insanların kuşlarını çalma derdindedir

insanla insan arasındaki fark bu işte
düşünceelerin iyi niyetin acıma duyguların için tesekkürler

SAYGILAR

alidemirsmm' Alıntı:
polllat' Alıntı:

estağfurullah kardeş ne ustası, biz daha yolun çoook başındayız...

o yürek ve kuş sevgisi var ki herkesin basından savmaya calıştıgı kusları alıp özenle besliyorsun...

Yorumun için teşekkür ederim abicim..Ustalıkta galiba sadece kuşun özelliklerini bilmekle falan olmuyo..Kuşa yaklaşma tarzı önemli..Onları sırada basit bir hayvan olarak gören kimse usta olamaz..O yüzden siz usta dedim..Bu sitede Usta çok var bence :) ben kuş beslerkende hasta kuşları hiçbir zaman savmadım başımdan şimdi de özenle onları istiyorum..bu gün kuşçuya gittim inanın sırt hasta kuş varsa alıyım diye yokmuş (tabi olmaması daha güzel bişey inşallah hiç olmaz) :)

kuscu_marik' Alıntı:
sinan kardesim emeklerine saglık sevabıda daha büyük işte bütün fark burada

sen hasta kuşları iyilestirirsin saglıgına kavusturursun

kimileride hasta insanların kuşlarını çalma derdindedir

insanla insan arasındaki fark bu işte
düşünceelerin iyi niyetin acıma duyguların için tesekkürler

SAYGILAR

BEn yapmam gerekeni yapıyorum Muharrem ustam..O bazıları çok özür dilerim ama şeref haysiyet nedir bilmedikleri için öyle yapıyolar..Acizler yani başka bişey değil bu..Bazı tür insanlar her tarafta bulunurken bazıları çok nadir bulunur..Çünkü onlar adam gibi adamdır..Sende o adamlardansın ustam biliyorum seni tanıyorum sonuçta asıl bu güzel yorumun için ben sana teşekkür ederim..Kuşlarına kavuşmana az kaldı inşallah onlara kavuşacak keyifle uçuracaksın..
Allah'a emanet ol

Sinan bey tedavide ne uyguluyorsunuz acaba?

Becozyme..Çocuklar için b vitamini: tüm eczanelerde bulabilirsiniz..Her gün gerekirse zorla ağzına sıkıyorum enjektörle..ilk birkaç gün yem yemiyo sadece ilaç sayesinde yaşıyo..ondan sonra yavaş yavaş yem falan da yemeye başlıyo..toprak, mineral kumu falan koyuyorum aynı zamanda önüne ki çeşitli vitaminler alsın..Böyle böyle 1 haftada düzeliyo tamamen..Yanlız ilk başlada durumu çok kötüyse yani çok halsiz duruyorsa "monodoks" antibiyotik veriyorum: 1 gün sadece ve yarım..fazlası ağır gelir abicim ;)

Teşekkürler arkadaşa adanadan bir dönek yollamışlar boynunu arada aşağı alıyor gerçi yem yemede sorunu yok tedaviyi ona uygulayayım

selam.teşekkürler size .bence veteriner olmalıymuşsınız.sizde doğuştan bu yetenek var.yaşınız henüz genç veterinerlik okuyabilirseniz çok daha verimli olursunuz .

belhal' Alıntı:
Teşekkürler arkadaşa adanadan bir dönek yollamışlar boynunu arada aşağı alıyor gerçi yem yemede sorunu yok tedaviyi ona uygulayayım

Uygula abicim..Eğer öyle geçmezse felç gibisinden bişey varsa kuşta 0,75lik dekort kullanmanı tavsiye ederim 2 gün ard arda günde yarım..Bu ne ilacı dersen: kas gevşeticidir..Ayak tutulmaları, kanat tutulmaları, kanada yel girmesi gibi şeylere birebirdir..

KEMALO' Alıntı:
selam.teşekkürler size .bence veteriner olmalıymuşsınız.sizde doğuştan bu yetenek var.yaşınız henüz genç veterinerlik okuyabilirseniz çok daha verimli olursunuz .

A.selam..Liseyi Eşit ağırlık bölümünde okuduğum için veterinerlik okumam imkansız gibi bişey Kemal abi..Veteriner olamam ama zamanla geliştirebilirim bu konuda kendimi..(inşallah ilerde sahip olacağım) Kendi kuşlarıma ve arkadaşlarımın kuşlarına bi yararım dokunur..İlginiz için asıl ben size teşekkür ederim..kendinize ve kuşlarınıza iyi bakın...

bebnımde bır kusum su sıra fark ettımkı 2 gun oldu kafası cok oynuyor asaga egıyor ne yapmam gerekıyor 2 aydır kus beslıyorum kumesım temız fakat yerde kum serılı oylansınlar dıye bu hastalık bulasıcımıdır 2 lt suya tetra attım ama faydası olurmu sallabas baslangıcına yada bu kusum duzelırmı:?ne yapmam gerekıyor acıl yardım lutfen

Geri