Bu forumda Kaç Kişi Öğretmen Acaba?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umit81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

umit81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit topal
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
Site yöneticilerinden rica ediyorum? Ailem kuş beslememe karşı öğretmen oldun hala şu kuş besleme işini bırakmadın diye kızıyorlar.Etrafına bak hiç öğretmenlerden kuş besleyen var mı diye baskı yapıyorlar.Bizim toplumumuzda niye hoş karşılanmaz daha hala anlamış değilim.Teşekkürler.

Sadece benim tanıdıgım 15-20 ogretmen var.
Hatta sitemizden bile 10 kişi çıkar.Aktif olan yoksa daha fazladırda.
Bence sız aılenızın kafasndakı o düşünceyi silmeye çalışın çünkü çok daha önemli derecelerdeki mesleklerdeki insanlar bile besliyor.

guvercinler-ve-magazin/guvercin-besleyen-unluler-t11666.html

Şu üstte verdigim linki ailenize 4 sayfasınıda gosterınız bence belki fikirleri degisir.

nerde öğretmensiniz.ben bilecikde sınıf öğretmeniyim.oyun kuşu besliyorum.bu merak 5 yaşlarında başladı.yaklaşık 30 yıl oldu.bence vazgeçilmez bir merak bu bizimkisi...

umit81' Alıntı:
Site yöneticilerinden rica ediyorum? Ailem kuş beslememe karşı öğretmen oldun hala şu kuş besleme işini bırakmadın diye kızıyorlar.Etrafına bak hiç öğretmenlerden kuş besleyen var mı diye baskı yapıyorlar.Bizim toplumumuzda niye hoş karşılanmaz daha hala anlamış değilim.Teşekkürler.

selamlar bu kuşla alakalı bir şey değil ailenin istemesiyle ilgili ailen isterse her şey serbesttir değilse değildir. köpek neyimize birde kedinle uğraşıyoruz iyisin hoşsun ama kaveden cıkmıyorsun v.s v.s bir şey bulamazsalar yada sen pek gele almazsan bu seferinde başka huzursuzluklar yani he hı evet deyip prk takmamak gerekli.

Ben Kocaeli Kandırada okul müdürüyüm güvercin beslemeye devam ediyorum. Hatta müdür yardımcımında güvercinleri var. İlçede bizim dışımızda bir okul müdürü ve 4 öğretmenin de güvercinleri var.

Abim aileniz etrafına bir bak kaç kuş besleyen öğretmen var diyorsa..Sizde dönüp bir bakın kaç öğretmen görebildiniz desenize :) aynı seyleri duymak için öğretmen olmak gerekmiyor..Benimde ailem aynı şekılde ne anlıyorsun bunlardan demekten baska bırsey yok...Annem özellikle ama ara sıra bakıyorum kendi geliyor seviyor yemliyor..:) sorun bence pisliklerinde..

selamunaleykum
kusculuk meslek edinilmeden icimize yerlesen bir tutku bence sayistayin 5 . katinda balkanda kus bakan bir savci abimiz vardi ziyaretine gittigimizde cok sasirmis ve taktir etmistim
gulhane hastanesinin cati katinda kus besliyen asker bir doktor arkadasimiz vardi hatda guzel kuslarda ucuruyordu
bir gun MECLISIN bahcesinde kumesler gorunurse kus ucarsa hic sasirmam
kendimi bildim bileli kus beslerim askere gittim gine besledim hicde uygun bir yer olmamasina ramen 17 senedirde ingilterede kaliyorum 16 senedirde burda ara vermeden besliyorum hatta burda bula bildigim kuslar yetmedi turkiyeden kendi kuslarimi getitdirdim
bence herne is yaparsak yapalim ikinci ugrasimiz kus olmali kuscunun kotu ismi zaten sadece issiz gucsus insanlarinugrasi olmasi sebebi ile kotuye cikti insallah biz horgormeyi okumus insanlarin basarili insanlarin kendini bilenlerin kus beslemesi sayesinde deyistirecegiz
EN IYI KUSCU MESLEGI OLAN KUSCUDUR
SAYGILARIMLA

S A Ümit bey ailenizin haklılıgı eskiye yönelik olsa gerek eskiden kuş besleyenler pekde iyi gözle bakılmazdıişte bu kuş peşinde koşmaktan ne anlıyorsunuz ETİMİ YİYEN DOYMASIN //PİSLİGİME BASAN ONMASIN DEMİŞLER günah görmüşler bizleri düşünmüşler ama zamanımızın kuşçulugu daha güzel daha bilinçli yapılıyor pek çok ünlü kuş besliyor mesele AZİZ YILDIRIM HAKAN URAL BOKSÖR SİNAN ŞAMİL SAM DOKTORLAR HAKİMLER SAVCILAR YÜZLERCE BİNLERCE ÜNLÜLER VARDIR bunlardan bahsederde yazılar ve resimlerle ailenizi ikna edebilirsiniz kuşculuk düzgün yapıldıgında pek çok faydaları vardır en iyi dost arkadaş tır İNSanları tanıdıkca //hayvanları daha çok sevmeye başlarız SAYGILAR

Ben Uşakta Türkçe öğretmeniyim.Bu bilgileri almak gerçekten önemliydi hepinize teşekkür ediyorum.

Ben de Afyonda Türkçe öğretmeniyim.hem branşımız hem de beslediğimiz ırk aynı

Bende ingilizce ogretmeniyim. Aktif olarak olmasada 16 yasindan beri araliklarla guvercin besledim. Ukraynaya gittim gozlerim hep yukarlada kusculari aradim. Amerikaya gittim yine gozlerim onlari aradi. Simdi geri turkiyey geldim besledim. Bazen sartlar el vermiyor bakamiyorsunuz o zaman ara veriyorsunuz hayvanlara yazik olmasin diye ama internetten hep takip ediyorsunuz ve dogacak ilk firsati bekliyorsunuz sartlarin olusmasi icin.

Saygilarimla,

geceçen gün intte gezinirken bir site le karsıalstım o sitede emniyet müdürleri savcıalr yargıyau üyeleri hakımler millet vekilleri üniversite görevlileri doktorlar vs iş adamalr ıfalan üyemiş bu kişiler kuş pazarlarıan gitmeye çekiniyolarmış onun için bir site kurmuslar o sitede alım satım yapıyorlarmış.

benim ailemde kuş beslelemi sevmiyor nedeni ise akrabalarımın aile içindeki kuş kavgaları yüzünden örn.iki erkek akrdes 1 kuş yüzünden birbirlerini öldürmeye çalışmıslar buyuh halayla büyük amca kuş yüzünden 30 yıldan fazal bir süreden beri konusmuyorlar. abi kardes birbirine girmişler kuş kacırdıalr diyee vs anlıyacagın benimde öyle olucagımdan korkuyolar gecende gerci bende kapıstım babam yasında birile. xD ama aldırıs etmiyorum kuş besliyenlere deli gözüyle bakıyolar o çok hoşuma gidiyorr xD malum deliye bişi dedimmi sonu kötü olabılıyoya ondan kimse fist demiyoo xD

muygun' Alıntı:
Ben de Afyonda Türkçe öğretmeniyim.hem branşımız hem de beslediğimiz ırk aynı
Çok sevindim bu örnekler beni çok rahatlattı ve işimi çok kolaylaştıracak.Benim tek sorunum ailem değil akrabalar eş dost ve komşular ama inadına beslemeye devam.Teşekkürler.
kusbaz123' Alıntı:
geceçen gün intte gezinirken bir site le karsıalstım o sitede emniyet müdürleri savcıalr yargıyau üyeleri hakımler millet vekilleri üniversite görevlileri doktorlar vs iş adamalr ıfalan üyemiş bu kişiler kuş pazarlarıan gitmeye çekiniyolarmış onun için bir site kurmuslar o sitede alım satım yapıyorlarmış.

benim ailemde kuş beslelemi sevmiyor nedeni ise akrabalarımın aile içindeki kuş kavgaları yüzünden örn.iki erkek akrdes 1 kuş yüzünden birbirlerini öldürmeye çalışmıslar buyuh halayla büyük amca kuş yüzünden 30 yıldan fazal bir süreden beri konusmuyorlar. abi kardes birbirine girmişler kuş kacırdıalr diyee vs anlıyacagın benimde öyle olucagımdan korkuyolar gecende gerci bende kapıstım babam yasında birile. xD ama aldırıs etmiyorum kuş besliyenlere deli gözüyle bakıyolar o çok hoşuma gidiyorr xD malum deliye bişi dedimmi sonu kötü olabılıyoya ondan kimse fist demiyoo xD
Bu sitenin adresini özelden mesaj atarsan çok sevinirim.Teşekkürler.

buradan paylaşsan ayıp olmaz değilmi sitenin adını sonuçya birbirimize yardımlaşma için burdayızz bazı siteleride kendimize örnek alabilirizz ?

guvercinbirligi.com

bende öğretmenim ve 10 yaşımdan beri kuş besliyorum. sadece tayinler yüzünden 4-5 yıl ara vermiştim yine başladım. kuş besleyenlere kötü gözle bakma devri artık bitmeli. eskiden bazı kuşçuların yaptıklarının hesabını neden biz verelim. artık hayvan sevgisi ve hayvan besleme çoğaldı. çok kişi kedi,köpek,kuş,balık besliyor. başkalarıyla kavga-gürültü etmeden kuş bakarsanız kimse birşey demez herhalde. ailenizi ikna etmeye çalışın, zamanla onlarda alışır. eskiden ailesi kızan bir arkadaş vardı,şimdi babası ve abisi bile kuşçu oldu, çatıdan inmiyorlar.

Arkadaşlar sonunda güvercin beslemeyle ilgili diyanetin sitesinde bir açıklama buldum:bu açıklmama benim ve ben gibi birçok kişinin derdine çare olabilir.

Hayvan Besleme

Hz. Peygamber döneminde bazı sahâbîlerin evlerinde kanarya veya serçe cinsinden kuş beslediği bilinmektedir (Buhârî, "Edeb", 81, 112; Müslim, "Edeb", 30). Yine Resûl-i Ekrem'in evinde vahşî hayvan beslediği, yalnızlıktan yakınan bir sahâbîye de güvercin veya horoz beslemesini tavsiye ettiği rivayet edilir (Müsned, VI, 112; Heysemî, IV, 67). Fakihler bu rivayetlerden hareketle, eziyet etmemek, aç ve susuz bırakmamak kaydıyla kafeste kuş beslenmesini câiz görmüşlerdir. Ayrıca o dönemde evlerde kedi beslendiği de bilinmektedir. Bu sebeple, köpek ve domuz gibi hakkında özel bir yasak bulunmadıkça ve yukarıda temas edilen hayvan hakları ihlâl edilmediği, çevre için rahatsızlık ve kirlilik teşkil etmediği sürece evde hayvan beslemenin kural olarak câiz sayıldığı anlaşılmaktadır.

Ben küçüklüğümden beri kuş beslerim. Kısmet oldu öğretmen olunca da aralık vermeden beslemeye devam ettim. Bu işin yapılan meslekle ilgisi yok. Mesleğimizden dolayı kuş pazarlarına gidip kuş satmak gibi şeyler uygun değil tabiki. Ama kuş merakımıza mesleğimiz hiç bir zaman engel teşkil etmez. İnsan kendini bozmazsa yaptığı her işte, her uğraşta etrafına iyi örnek olur. Ama insan zaten çamur bir kişiliğe sahipse dünyanın en iyi işini de yapsa çevresine kötü örnek olur. Selamlar..

Bu bilgiyide paylaşmak istedim:
41) Güvercin şeytandır. [5331-Ebu Davud-İbnu Mace]

KUR'AN'A AYKIRI DENMİŞ ORTADA AYKIRI OLDUĞU İDDA EDİLEN AYET(LER) YOK AYRICA
BAHSEDİLEN HADİS KİTAPLARINDA (5331-Ebu Davud-İbnu Mace) "Güvercin şeytandır"DİYE BİR
HADİS YOKTUR YİNEDE BU KONUYA AŞAĞIDA DEĞİNİLMİŞTİR

CEVAP 41
Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir güvercinin peşine
düşüp onunla eğlenen bir adam görmüştü. "Bir şeytan bir şeytaneyi takip ediyor!" buyurdular."
[Ebu Davud, Edeb 65, (4940); İbnu Mace, Edeb 44, (3765).]
AÇIKLAMA:
Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm), büyük adamın güvercinle eğlenmesini, boş, faidesiz ve
malayani bulduğu için şeytana nisbet etmiştir; kendisine şeytan demiştir. Çünkü faidesiz bir
meşguliyetle vakit geçirmektedir. Güvercine de şeytan demiştir. Zira adamı malayani bir
meşguliyete çekmiştir, zikrullah, faydalı tefekkür ve müsmir bir iş gibi her çeşit faydalı amelden
alıkoymuştur.Nevevî der ki: "Yavru ve yumurta elde etmek veya yalnızlığa karşı ünsiyet bulmak
veya mektup taşıtmak gibi maksadlarla güvercin beslemek caizdir. Hiçbir keraheti yoktur. Fakat
uğur çıkarmak maksadıyla onunla meşguliyet ise, sahih görüşe göre mekruhtur. Buna bir de
kumar ve benzeri haramlar inzimam ederse, o kimsenin şahidliği reddedilir."İbnu Hacer gibi bir
kısım alimler, Enes'in küçük kardeşi Ebu Umayr' ın kuşla oynamış olmasına dair rivayetleri esas
alarak, çocukların kuşla oynamasının caiz olduğuna hükmetmişlerdir; yeter ki eziyet etmesinler ve
atış talimlerinde hedef olarak kullanmasınlar.
(İbrahim Canan, Kutub-i Sitte Tercüme ve Şerhi, Akçağ Yayınları: 15/135-136)

meslekten dolayı kuş pazarlarında sıkıntı yaşadığımız doğru. gerçi ben satmaya pek fırsat bulamıyorum zaten. fazlalık kuşların çoğunu ihtiyacı olan arkadaşlara hediye ediyorum. eğer satacak olursamda 10-15 yaşlarındaki yeğenlerime veriyorum onlar satıyor. paranın bir kısmınıda onlara veriyorum. hem ticaret öğreniyorlar,hem fazlalık kuşları satıyorlar. yakaladığım kuşların sahibi kuşu isterse adamı tanısamda tanımasamda geri veriyorum. çocukken kuş tutma yüzünden çok kavga ederdik,artık hem büyüdük hemde mesleğimizi kirletmemek için kuş yüzünden kimseyle problem çıksın istemiyorum. benim kuşumu tutan geri verirse alırım vermezse canı sağ olsun. kimsenin kapısına gidipte kuş istemem, tutan arkadaşımsa zaten istemeden geri verir. önemli olan kuş beslerken kimseyle problem yaşamamak,mesleğimizi lekelememek.

istersen cumhurbaşkanı ol bu sevdayı içinden atamazsın

Çok doğru söylüyorsun ömür boyu sürecek bir sevda.

Ben de öğretmenim. branşım Edebiyat. Güvercin beslemenin meslekle bi lgisi yok. herkes besleyebilir.

Örnegin Fenerbahçespor kulübü başkanı Aziz Yıldırım da onca iş güç arasında güvercin sevdalısıdır. hemen her sabah onları ziyaret ettiğini bi röportajında okumuştum.

Sanatçı Hakan Ural'ın da güvercin besledigini bilyoruz.

Toplumumuz da çok saygın kişilerin ( doktor, öğretmen, polis, memur vs.. ) şu anda bu hobiyi sürdürdüğü bir gerçek.

EFE_' Alıntı:
Ben de öğretmenim. branşım Edebiyat. Güvercin beslemenin meslekle bi lgisi yok. herkes besleyebilir.

Örnegin Fenerbahçespor kulübü başkanı Aziz Yıldırım da onca iş güç arasında güvercin sevdalısıdır. hemen her sabah onları ziyaret ettiğini bi röportajında okumuştum.

Sanatçı Hakan Ural'ın da güvercin besledigini bilyoruz.

Toplumumuz da çok saygın kişilerin ( doktor, öğretmen, polis, memur vs.. ) şu anda bu hobiyi sürdürdüğü bir gerçek.

toplumumuzda saygın kişilerin biraz yanlış olmuş bence üst düzey meslek guruplarının deseydiniz daha doğru olurdu. saygınlık meslekle değil kişinin şahsıyla ilgili bir olaydır. yani kaynakcı yada kaportacı bir arkadaşımızda kişiliğinden dolayı etrafından saygınlık kazanmış güvenilen iyi biri olarak değerlendirilebilir. (yani bir meslek alt seviyede işçilerden oluşuyor diye bu işi yapanlar saygı değer kişi değiller diye bir şey yok )

bende bitlis adilcevaz da öğretmenim çocukluktan merakım vardı şimdi tekrar başladım kuş beslemeye.

Hocam siz eğitimci olarak ayrısınız herhalde ,bizi yani askeri personel ve polis olarak sorsanız sizden daha çoğuzdur eminim şimdi bir konu açayım sizi geçeriz zamanında biz hakkariye kargoyla yem siparişi verirdik hey gidi günler hey....

herkese slm bende izmirde öğretmenim. uzun zamandır güvercine ara vermiştim nasipse yeniden başlıyorum beslemeye

Ben de Türkçe öğretmeniyim ama daha atanamadım, hayırlısıyla atanayım o zaman kuşlarıma en pahalı yemlerden alacam :)

inşallah atanırsın herşe gönlünce olsun.

abiler bana da aynılarını diyorlar diş hekimi oldun yeter ayıp kınarlar umrumda değil dedim başkaları bakacam yarın bir gün arasanız da bulamazsınız yanınızda nereye giderim nolur..şimdilerde bakıyorum ama sayıyı az tutuyorum mecbur sürekli kacırıyorum öyle olunca da yine de bakacam napim bu bir sevda..

ben ingilizce öğretmeniyim 5 yıldır..kelebek besliyorum..3,5 sene sivas altınyaylada kaldım..1,5 senedir manisa demircideyim, memlekette..doğu görevinden dönünce kümes yaptım..

Geri