Bu Fotoğraf Yüzünden 10 Bin Lira Ceza Aldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Sakarya'da Hüseyin K. isimli vatandaş, Facebook'a koyduğu fotoğraf yüzünden 10 bin lira cezaya çarptırıldı.
Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde, avlanması yasak olan şahin ile karatavukları avladıktan sonra fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesine koyan Hüseyin K.’ya, toplam 9 bin 600 lira para cezası kesildi.
1334314619_42_facebook_foto_ceza.jpg

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Hendek’te oturan Hüseyin K., avlanması yasak olan ve koruma altında bulunan şahin ve karatavukları avlayıp, fotoğraflarını da Facebook’a koydu. Bu fotoğrafları gören bir kişi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na elektronik posta ile ihbarda bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine Sakarya İl Müdürlüğü, K.’yı ifadeye çağırdı. Hüseyin K. ifadesinde, fotoğraflardaki yaban hayvanlarını kendisinin vurmadığın, arkadaşlarına hava atmak amacı ile vurulmuş olarak bulduğu hayvanların fotoğrafını çekerek yayınladığını öne sürdü. K., avcılıkla ilgisinin olmadığını söyleyerek, suçlamaları kabul etmedi.

CEZADAN SONRA FOTOĞRAFLARI KALDIRDI

Hüseyin K.’nın ifadesinin ardından toplanan komisyon çelişkili bilgiler ve paylaşım sitesindeki beyanlar doğrultusunda K.’nın kuşları kendisinin vurduğu kanaatine vararak, ’4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca, önce 946 lira idari para cezası kesti. Vurulan yaban hayvanlar için de kanunun 28’inci maddesi gereğince uygulanan cezalarla birlikte, para cezası toplam 9 bin 600 liraya çıktı. Cezanın ardından Hüseyin K. sosyal paylaşım sitesindeki fotoğrafları kaldırdı.

1334317274_10_15.jpg

Tamam adamın yaptığı doğru bir davranış değil ama , Suçta çok ağır gibime geliyor..Bende fotoğraf albümümü düzenlesem iyi olucak gibime geliyor :haha:

Yırtıcılar ile mücadele

Madde 51 — Yaban hayatının bulunduğu alanlarda, zayıf ve hastalıklı bireylerin ortamdan uzaklaştırılmasının sağlanması amacıyla yırtıcı varlığının korunması esastır. Ancak, ayı, kurt, çakal, tilki, sansar, gelincik ve benzeri yırtıcı memeliler, kartal, doğan, şahin ve benzeri yırtıcı kuşlar, yılan ve benzeri yırtıcı sürüngenler ile diğer yırtıcıların, diğer Av ve yaban hayvanı türlerine zarar verecek seviyeye ulaşması durumunda; bu yırtıcı türlerle mücadele Genel Müdürlüğün belirlediği usul ve esaslara göre il müdürlüğü tarafından yapılır veya yaptırılır.

Yaban hayatı açısından önem arz eden alanlara hiçbir suretle sahipsiz hayvan, ev ve süs hayvanı bırakılamaz. Aksine hareket edenler hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 28 inci maddesi ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 177 nci maddesi hükümlerine göre işlem yapılır. Söz konusu alanlara bırakılan sahipsiz hayvan, ev ve süs hayvanları ile herhangi bir izne gerek kalmadan il müdürlüğü tarafından mücadele edilir.

Yaşama ortamlarına yırtıcıların yerleştirilmesi

Madde 52 — Yırtıcıların bulunmadığı ve yaban hayatı açısından önem arz eden alanlara doğal dengenin korunması, zayıf ve hastalıklı bireylerin ortamdan uzaklaştırılması amacıyla Genel Müdürlüğün onayı ile yırtıcı türler yerleştirilebilir.

Bu haberi burda yayımladığınız için teşekkürler. Bana göre cezası çok az olmuş , tabi bu hiç olmamasından iyidir. Bu cezaya ek olarak güzel bir kamu cezasıda verilebilir . Bu şahsı ve bunun gibileri şiddetle kınıyorum...

Kamu cezası alıp almaması bildiğim kadarıyla, suçu işleyen kişinin önceden bu türde bir cezası bulunmadığından para cezası olarak dönüşüme uğraması oluyor. İkinci defa aynı türde bir ceza alırsa kamu cezası alacağını düşünüyorum. (sadece tahmin)

evet gazetedede okudum ölü buldum falan yazmıs inandırıcı bulmadıklarından para cezasına carptırılmıs

emek verdigimiz kuslarımıza zarar verebiliyorlar ama bu bize onları öldürme hakkı vermez onlarda hayatlarını idame ettirmek zorundalar biz kuscular olarak genelde kuslarımıza hazır yemi vermekde erindigimiz bile olurken yırtıcıların kendi imkanlarıyla açlıklarını gidermeye engel olunması da hos degil caydırıcı da olması acısından dogru bir karar verilmiş
hiç bir haklılık bir baska cana hele savunmasız bir cana kıyma hakkı
kimseye vermez vermemeli

ceza az bile olmuş cani resmen yaw

Koruma altındaki bir hayvanı avlamak büyük bir suç , bence sadece para cezası ile kalmamalıydı.

evet gazetede okumustum bu haberı acıklama olarakta ben onu ölü olarak buldum arkadaslarıma hava atmak ıcın resım cekılıp facebook a yukledım demış ama ceza almasını engelleyememıs tabıkı... (:

zogoz' Alıntı:
Bu haberi burda yayımladığınız için teşekkürler. Bana göre cezası çok az olmuş , tabi bu hiç olmamasından iyidir. Bu cezaya ek olarak güzel bir kamu cezasıda verilebilir . Bu şahsı ve bunun gibileri şiddetle kınıyorum...

:evet: :tamam:
Aynen katılıyorum abi. İzninle imzamı atıyorum.

Yetiştirdiğimiz kuşlara zarar veriyorlar elbette. Ama bu bize o hayvanları yok etme şansını vermez. Ceza yerinde olmuş, az bile olmuş ..

Öldürdünde neyi ispatlamaya çalıştın fotografta eklemiş bu benim eserim bu zihniyetten korkacan arkadaş anca yok eder katleder.....

Bu memlekette,adam öldürenin trafik kazasında daha az cezası var,tamam öldürülmemesi lazımda,bence birazda

abartmışlar.

Bencede az idam edip asmaları lazım (: (:

Doğadaki yasak avlanmayı önleme, hayvanlar aç kalıp şehre insin, ondan sonrada ceza ver önce yasak avcılığı önlemek

lazım, bu hayvanlar doğada karnını doyurabilseler ne var şehir merkezine inecek.

Bir yandan hava kirliliği, bir yandan trafik çilesi, mecbur kalmasalar gelmezler bu sıkıntıya,kiralarda ateş pahası (: (:

Cümleten atmacasız günler selamlar.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Yırtıcılar ile mücadele

Madde 51 — Yaban hayatının bulunduğu alanlarda, zayıf ve hastalıklı bireylerin ortamdan uzaklaştırılmasının sağlanması amacıyla yırtıcı varlığının korunması esastır. Ancak, ayı, kurt, çakal, tilki, sansar, gelincik ve benzeri yırtıcı memeliler, kartal, doğan, şahin ve benzeri yırtıcı kuşlar, yılan ve benzeri yırtıcı sürüngenler ile diğer yırtıcıların, diğer Av ve yaban hayvanı türlerine zarar verecek seviyeye ulaşması durumunda; bu yırtıcı türlerle mücadele Genel Müdürlüğün belirlediği usul ve esaslara göre il müdürlüğü tarafından yapılır veya yaptırılır.

Yaban hayatı açısından önem arz eden alanlara hiçbir suretle sahipsiz hayvan, ev ve süs hayvanı bırakılamaz. Aksine hareket edenler hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 28 inci maddesi ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 177 nci maddesi hükümlerine göre işlem yapılır. Söz konusu alanlara bırakılan sahipsiz hayvan, ev ve süs hayvanları ile herhangi bir izne gerek kalmadan il müdürlüğü tarafından mücadele edilir.

Yaşama ortamlarına yırtıcıların yerleştirilmesi

Madde 52 — Yırtıcıların bulunmadığı ve yaban hayatı açısından önem arz eden alanlara doğal dengenin korunması, zayıf ve hastalıklı bireylerin ortamdan uzaklaştırılması amacıyla Genel Müdürlüğün onayı ile yırtıcı türler yerleştirilebilir.

BİZLER NE KADAR DOĞANI SEVMESEKTE,VURULUP BU TARZ BİR RESİM ÇEKİLMESİ TABİİ Kİ NORMAL DEĞİL.AMA MAALESEF VERİLEN CEZA BANA GÖRE ÇOK VAHİM.BENDE KAPIMIN ÖNÜNDE MEKAN KURMUŞ 3 ADET SOKAK KÖPEĞİNİ(YAVRU),BAŞKA YERE NAKLETTİM DİYE BU TARZ BİR CEZA YİYECEKTİM NEREDEYSE.BENCE BU ARKADAŞA BİR HAYVAN BARINAĞINDA HAYVANLARA BELİRLİ BİR DÖNEM HİZMET CEZASI VERİLSEYDİ DAHA UYGUN BİR CEZA OLURDU.

HER İMKAN BULDUĞUNDA İNSANLARIN CEBİNDEKİ PARALARI SÖĞÜŞLEMEYİ BİR HİZMET ŞEKLİ OLARAK GÖREN BU TİCARİ DEVLET DÜZENİ,KESTİĞİ BU CEZANIN BELKİDE HATAYI YAPAN ARKADAŞIN ÇOLUĞUNUN,ÇOCUĞUNUN EKMEK PARASI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMELİDİR BENCE.,DENİZLERİ,GÖLLERİ ATIKLARI İLE ZEHİRLEYEN,DOĞAYA ACIMASIZCA HOR DAVRANAN,SİYANÜR İLE ALTIN ÇIKARACAM DİYE TOPRAKLARI,HES LER İLE SULARI ZEHİRLEYEN BU DÜZEN BİR VATANDAŞIN AÇIĞINI BULDUNMU SIRTINA KATIR YÜKÜ CEZA VURMAYI KENDİNE HAK EDİNMİŞ OLSADA,EMİNİM SONUNDA KAYBEDEN YİNE HEP İNSANLIK VE DOĞA OLUYOR...

SAYGILAR....

para cezası kesmenin benim nazarımda hiçbir değeri yoktur. ne yani parası olan insan bu hayvanları avlama hakkına mı sahip . böyle şeyleri gördüğüm zaman insanlıktan utanıyorum . ne kadar aciz ve çaresiz varlıklarız ki böbürlenmeye takdir edilmeye ihtiyaç duyuyoruz ve bir canlının hayatıyla rezilliğimizi yüceltmeye itibar görmeye çalışıyoruz. yazık ben orda daha çok o insana acıdım gerçekten üzülüyorum . kimse kusura bakmasın dünyanın en rezil yaratıklarıyız. yaban tv de para vererek yırtıcıları avlayan insanlardan tek bir farkı var muhtemelen parası yok . neyse çok sinirliyim ağzımdan şaçma şeyler çıkmadan bitireyim.

Geri