Bu güvercin şebap mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan arda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

hasan arda

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Arda Sağlam
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Arkadaşlar, abiler daha önce aranızdaydım( bu yaz) (: ancak şifremi unuttuğum için yeni bir üyelik daha almak zorunda kaldım.
Malum havalar karlı ve kuşlar aç. Bir tane güvercin balkona gelmiş. Önüne bulgur atarken paçalı ve tepesinde gül olduğunu fark ettim. Hemen zebra ispinozlarını kafesten çıkarıp güvercini koydum. Geçen sene kırmızı paçalı dönek besledim ancak kışa doğru bir abime verdim. Bu gün başımdan geçen bu olay güvercin aşkımı yeniden alevlendirdi. Size sorum acaba bu güvercin şebap mı? Yada hangi tür? Birde güvercin bu kafeste kaç gün kalabilir?
Teşekkürler, iyi akşamlar..
Resimler aşağıda:

Ekli dosyalar

• 16022012777.webp
    16022012777.webp
    736.8 KB · Görüntüleme: 3,365
  • 16022012778.webp
    16022012778.webp
    362.3 KB · Görüntüleme: 3,621
  • 16022012781.webp
    16022012781.webp
    839.3 KB · Görüntüleme: 3,357
Buna Çakmaklı derler.Bu şekilde tek başına ne kadar yaşar bilmiyorum.Yem yiyormu?

Kuş dükkanda. Yarın yanına gideceğim. Hemen alel acele kafese koyup gittim. Baya su içiyor ancak yem yediğini görmedim.(25 dakikalık bir sürede)
Mart-Nisan kadar burada bakayım diyorum. Kümesim var ama soğuğa dayanıklı değil bu yüzden soğuklar bittikten sonra kümese alacağım. Yanınada bir kaç eş alırım.
Acaba 1-2 ay bu kafeste idare edebilir mi?
Alıştırıp uçurmam gerekiyor mu?
Balkona alışır mı?
Cinsiyeti nedir acaba?
Birde ben şebaba çok benzettim. Çakmaklı hakkında bilgi verirmisiniz?
Teşekkürler, İyi akşamlar..

kardeşim bak bu kafeste kuş olmaz istediğin kadar iyi bak kuş küser erir gider sen al bunu kümese soğuktan bişey olmaz rüzgar cereyan yapmasın yeter yanına da iyi kötü bi kuş al yanlız kalmasın
bu kuş çakmaklı ön tepeli orjinal şebap değil bu süs kuşu yani tepeli kostüm kuşu oyunkuşu değil

Tamam kuşun şebap olmadığı anlaşıldı. Çakmaklı nın özelliklerini araştırdım. Bire bir tutuyor. Yani kuşun cinsi çakmaklı.
Ancak bu çakmaklı hakkında pek bir bilgi yok. Acaba nereden bulabilirim (Başka adı var mı?) (forumda çakmaklı diye bölüm yok mesela) veya besleyenler varsa bilgilerini paylaşa bilirler mi?

Bu kuş taklacı değil mi, süs kuşu mu, yanına eş alırken süs kuşumu alayım. (yani tepeli)

Balkona alışır mı ve haftada kaç kere uçurmam gerekir?

Tşekkürler, iyi akşamlar..

Birde bu gün kuşun kanatlarından 6 şar tüy bantladım ve dükkanın içine saldım. Biraz gezdi, sağı solu karıştırdı ve tünemeye başlayınca içeri kafese soktum. Bu gün büyük bir kutu aldım ve bir hafta sonra(havalar ısınacak) Balkonda 1 aylığına kadar eşiyle kalacak. Uygun olur değil mi karton kutu? (bir süreliğine)

Tekrar iyi akşamlar... :)

Kuşunuzun rahat etmesini istiyorsanız kutu olmaz karton kutu soğuk alacaktır bu nedenle kuşunuz hasta olabilir.
Eğer imkanınız varsa çok küçükte olsa geçicide olsa bir yuva yapın tahtadan vs.
Yada çevrenizde kuş besleyenler var ise birine satabilir veya hediye edebilirsiniz.
Ama bakmaya devam edeceğim ben diyorsanız yanına bir eş almalısınız.
Ve kuşu belirli zamanlarda salmalısınız.

Yanlışım varsa affola

Kuşumun rahat istemesini bende istiyorum. Ancak şu anda imkanım yok. En erken bir ay sonra güzel bir kümes yapabilirim. 4-8 çiftlik güzel bir kümes yapacağım. Planları hazır ama yağmurların bitmesini bekliyorum. Birde dekupaj testere alacağım Hafta sonu. Bir ay karton kutuyu kümes olarak idare etsem olmaz mı? Üşümemeleri içinde dışını strafor kaplıyacağım ve içine ısıtıcı (ampul) koyacağım. Güzel olmaz mı?
Büyük bir karton kutu altına ızgara koyacağım. Ve Bir tanede folluk. Bir çift kalacakları içinde fazla kirleteceklerini düşünmüyorum. Uygun görürseniz bir ay süreyle kutuda besleyeceğim. Çakmaklı bir şebap alt türü değil mi? Yani şebaplar 5 e ayrılıyor. bunlar: Miski, Külrenk, Çakmaklı, Gök, Arap akkuyruk.
Ben öyle biliyorum. Onun için konu burada.
Soruları cevapları bekliyorum. Herkese iyi akşamlar .. :)

kuşun cinsi oyun kuşuna benziyor. basık tepe çakmaklı (çakmaklı bir renk) muhtemelen bence urfa kuşlarından gelme, resimlerden tam anlayamadım ama erkek zannedersem. balkona alışır. eş alırken basık tepe gümüş kafa bir çakmaklı veya mavi alabilirsin siyah gaga ve tırnakları da siyah olsun. güle güle besle hayvanada bulgur verme mümkünse.

Bu gün güvercine eş almaya gittim. Ancak sabuni veya miski dişi alsam eş olurlar mı?
Çok güzel miski ve sabuni dişiler var. 50 tl diyor. Uygun mu? Eş tutar derseniz alacağım. Vede balkona koyacağım. Şu anda kanatlarından 6 telek bağladım ve dükkanın içine saldım. Geziyor.
Ayrıca fotoları ilk gün çektiğim için bulgur koydum. Şuanda buğday ve mısırı karıştırıp veriyorum.

Miski veya sabuni uygunsa birazdan alacağım. Acil yardıma ihtiyacım var.
İyi günler..

kardeş şebap aslen bu kuşlara denmez şebabın ön tepelisi olmaz yani ama bazı kuşçular bunun tarzındaki kuşlarada diyorlar bu kuş tahminim oyunlu ve erkek basma perçem çakmaklıeğer hazır oyunluysa balkona inmesi çok zor olur çok iyi alışması lazım oyuna mı yöneleceksin süsemi yöneleceksin buna göre eş al tipi mipi aynı bendede vardı tam oyuna düşecekti atmacamı aldı ne olduysa kaybettim uçururken

Şekeriye benziyor biraz :)) Sabuni şekeri gibi .. :D

kardeş bu kuşa ankarada biz kirli deriz bu kuşlar genelde dumanlı ve gök veya ankara bozuda derler bu tip kuşlardan gelir
atası genelde böyle olur ayrıca kuş tamamıyla oyun kuşudur yüzde yüz oynar. maşallah elden vurmasada oynar bu kuşa boz eş iyi gider yalnız kuş hasta olur gözü dışarda olur biran önce eş bulmanı tavsiye ederim bunlar benim görüşüm ,

IMG_7885.webp
IMG_7884.webp
Bilen üstadlar bunlar şebab mı ? Yardımcı olursanız sevinirim

Bu miski şebab gogsu kirmizi has mardin yoresina ait bu kus turlerii şebab
--- Mesaj güncellendi ---

Teşekkür ederim kralzec. Yeni başladım bu sevdaya. Öğrenmeye çalışıyorum
Teşekkür ederim kralzec. Yeni başladım bu sevdaya. Öğrenmeye çalışıyorum
Bu arada iyi mi bu kuşlar

Canım kardeşim sayın hocam kümesini gördüm balkon ve teras için çok hoş ve güzel Mardinlerin de harika bir çift veya iki çift beslenilebilir eğer büyütmek isterseniz marangoza değilde kuş besleyen ve kuşla ilgisi olan bu işler ile iştigal eden arkadaşların yaptığı 5-10 çift kuş için yapılıp İstanbul Edirnekapı kuş pazarına yapılıp satmaya getirilen icabında sökülüp demonta haline getirilenler mevcut şarzlı matkapla toplanıp tekrar eski haline getiriliyor düşünür isen önümüz yaz İstanbula gelirsin veya ücretini göderir isen otobüsün bagajına koyar göderirim selamlarımla.

Canım kardeşim sayın hocam kümesini gördüm balkon ve teras için çok hoş ve güzel Mardinlerin de harika bir çift veya iki çift beslenilebilir eğer büyütmek isterseniz marangoza değilde kuş besleyen ve kuşla ilgisi olan bu işler ile iştigal eden arkadaşların yaptığı 5-10 çift kuş için yapılıp İstanbul Edirnekapı kuş pazarına yapılıp satmaya getirilen icabında sökülüp demonta haline getirilenler mevcut şarzlı matkapla toplanıp tekrar eski haline getiriliyor düşünür isen önümüz yaz İstanbula gelirsin veya ücretini göderir isen otobüsün bagajına koyar göderirim selamlarımla.
İyi akşamlar ahmet bey. Öncelikle teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Bir kaç gündür sitenizden baya bilgi edindim. Cevap yazmanıza ayrıca sevindim çünkü yalnız ben varım sanıyordum :))) sonra belki ben yanlış yapıyorum diye yeni konu açtım :)))
Bu arada söylediğiniz şeyi düşünecem yuvayı büyütmek istediğimde sizinle irtibata geçerim. Mersin'de oturuyorum apartman site içinde. bir çift kuşla başladım çünkü yönetimin tepkisi ne olur bilemiyorum. Bir aksilik olmazsa en fazla 3 çift kuş beslemeyi düşünüyorum. O konuyla ilgili gelişme olduğunda ilk sizinle irtibata geçerim

Geri