Bu güvercini beslemelimiyim?Kırıkmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba kuscu arkadaslarim ,

Bundan 7-8 yil once takla guvercin besledim , yalniz ciddi bir sekilde bu guvercinler degisik renklerle eslestirildigini yeni fark ediyorum.
Bu guvercin hastaligi pesimi birakmadi ve bugun 5 tane guvercin satim aldim.
Guvercinleri aldigim sahis 36 yildir guvercin beslemekte , ve ben bu sahisa guvendigim icin ondan aldim guvercinleri.
Lakin bu 5 guvercin arasinda birtane varki daha once yani 7-8 yil once ben hicbiryerde gormemistim , internette felan son zamanlarda bazi kisilerde gordum.
Size sorum , bu guvercin neyin nesidir..cunku aldigim sahis bu guvercinin cok iyi uctugunu hatta iyi oyun yaptigini soyledi ama ben bu guvercinin kirik oldugunu soyleyip orginal renk almak istedigimi soyledim.
Bu sahis israr edip "eger bu guvercini begenmez isen bana geri getir , sana tavsiyem bu guvercini almandir" demesi uzerine dusunmeye basladim ama netice olarak ben almak istedim.
4 guvercin almak uzeri iken bu sahis bana kiyak gecmek istedigini ve o guvercini hediye etmek istedigini soyledi.

Simdi o guvercin Gri renkli olmak ile beraber butun tuylerinde siyah noktalar bulunmaktadir.
Ve bu kus bir erkek , bunu hangi kusla eslestirmek gerekiyor ?
Bu kus aslen hangi renklerden kirmadir ?
Bir es aramaktayim lakin hangi renke vurmakta caresizim.

Istiyorsaniz aksama dogru fotosunu koyarim kusun , ama bu aldigim sahisin dedigine gore ucus ve oyunu iyimis.
Bu kusu napsam bilemiyorum ..hic eslestirmesem acaba ne olur ?
Yalniz bu kus habire tabire caiz "erkeklesiyor" ve surekli bir disinin pesinde kosuyor , benim anladigim bu kus acilen bir es istiyor ..nere koysam donuyor ve otuyor , diger kuslarin yanina koysam ya eslesmek istiyor yada kavga yapiyor.
Cok hiper aktif bir kus..sizce bu kusu napmaliyim ?
Ese vurmasam olurmu ? yoksa ayni renkte bir kus bulup oylemi eslestirmeli(ki kirik bir kusu eyni renkte kirik bir kusa vurmak nekadar dogrudur ?).

Valla kara kara dusunuyorum bir care bulamiyorum , suan elimde bir cift yavru beyaz var , bu beyazlardan birtanesi disidir bir iki ay sonra bu yavru ile eslestirsemmi acaba ?

(Not ne tipte bir kustan bahsettigimi bilmeyenler icin aksama foto koyabilirim)

Saygilarimla Ali.

Re: Ne yapmaliyim ?

dediğine göre kusu pek gözümde canlandıramadım resim koyarsan ii olur ama o adam 36 yıldır kus besliyor dedin yani adamın cok kusu vardır o yüzden fazla takip edemediğinden bu kuş ortaya cıkmıstır bu yüzdende bu kuşu kümesinde istemediğinden sana vermek istemiştir ama kuşun soyu iyi ise yavruları güzel olabilir ama dediğim gibi bir resim koysan iyi olur

silik dumanlı' Alıntı:
dediğine göre kusu pek gözümde canlandıramadım resim koyarsan ii olur ama o adam 36 yıldır kus besliyor dedin yani adamın cok kusu vardır o yüzden fazla takip edemediğinden bu kuş ortaya cıkmıstır bu yüzdende bu kuşu kümesinde istemediğinden sana vermek istemiştir ama kuşun soyu iyi ise yavruları güzel olabilir ama dediğim gibi bir resim koysan iyi olur

Az once cektim resmini , kus budur :

kusum.jpg

Ayrica iletmeyi unuttum , bu kusun babasi ve anasi ayni renkte..aldigim sahisin kumesinde suan anneleri ve babalari yine yumarta ustunde yatiryorlardi onlarda tamamen ayni renkteler.

Evet bu kuş taklacı bir güvercin,;
Bu rengi iç anadoluda değişik tonları ile bol ca bulabilirsiniz. Arap ,ve bayaz kırması gidi, birde şekeri kanıda var sanki, rengü ala bele değil kendine göre bir deseni var, yani bu kuşu duz temiz renkli her kuş ile eş edebilirsiniz kostümkuşu değil, oyun özelliği olan birbirini tamam layacağını düşündüğünüz her renk olur, bu renk ler daha çok erkek çıkıyor dişisi silik arap oluyor . kırıkkalede bendede vardı seferli kuşlardı fena sayılmayacakkadar iyi idider erkeği bu rengin değişik tonlarına , dişisi silik arap yavru düşürüyorlardı. Oyun kuşu istiyorsanız renk konusuna çok takılmamak gerek bence . Haa ala bele olur, ensesi vs yerleri sakar lı olur o birazda ha itici ,ama bu kuş temiz renkli her kuşla düzgün renkli yavru verir.. hayırlı olsun kuşlarınız .SELAMLAR.şeref

şeref' Alıntı:
Evet bu kuş taklacı bir güvercin,;
Bu rengi iç anadoluda değişik tonları ile bol ca bulabilirsiniz. Arap ,ve bayaz kırması gidi, birde şekeri kanıda var sanki, rengü ala bele değil kendine göre bir deseni var, yani bu kuşu duz temiz renkli her kuş ile eş edebilirsiniz kostümkuşu değil, oyun özelliği olan birbirini tamam layacağını düşündüğünüz her renk olur, bu renk ler daha çok erkek çıkıyor dişisi silik arap oluyor . kırıkkalede bendede vardı seferli kuşlardı fena sayılmayacakkadar iyi idider erkeği bu rengin değişik tonlarına , dişisi silik arap yavru düşürüyorlardı. Oyun kuşu istiyorsanız renk konusuna çok takılmamak gerek bence . Haa ala bele olur, ensesi vs yerleri sakar lı olur o birazda ha itici ,ama bu kuş temiz renkli her kuşla düzgün renkli yavru verir.. hayırlı olsun kuşlarınız .SELAMLAR.şeref

Ellinize yureginize saglik , bir nevi rahatladim.
Cok tesekkur ederim bu degerli bilgiler icin.

Bu renk kuş hatırladığım yaşımın yettiği kadarıyla 13-14 yıl önce de vardı.
Bu kuş her renk yavru atar.beyaz da atar,deve tüuü de atar,arapta atar,küllü de atar...vb. Eşlediğiniz kuşa göre değişik kombinasyonlar yapmanız mevcuttur.
Ben aksini düşünüyorum bu kuşlardan eskiden çok vardı artık zor bulunuyorlar.
Şunu söyleyebilirim benim gördüğüm en iyi oyun yapan en sağlam kuşlar bu renkti.
O yüzden bu renge karşı ayrı bir sempatim vardır.
Güle güle besleyin sakın grei vermeyin pişman olmayacaksınız artık burenk zor bulunuyor.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Bu renk kuş hatırladığım yaşımın yettiği kadarıyla 13-14 yıl önce de vardı.
Bu kuş her renk yavru atar.beyaz da atar,deve tüuü de atar,arapta atar,küllü de atar...vb. Eşlediğiniz kuşa göre değişik kombinasyonlar yapmanız mevcuttur.
Ben aksini düşünüyorum bu kuşlardan eskiden çok vardı artık zor bulunuyorlar.
Şunu söyleyebilirim benim gördüğüm en iyi oyun yapan en sağlam kuşlar bu renkti.
O yüzden bu renge karşı ayrı bir sempatim vardır.
Güle güle besleyin sakın grei vermeyin pişman olmayacaksınız artık burenk zor bulunuyor.

Bunlari okumak cok guzel , sevindim dogrusu.Insallah bir hayrini gorurum.
Bilgileriniz icin tesekkur ederim.

Fenerbahcem' Alıntı:
silik dumanlı' Alıntı:

Az once cektim resmini , kus budur :

kusum.jpg

Kuşunuz çok güzelmiş Allah nazarlardan saklasın.Ben bu kuşu ''kaplan''olarak tanırım yani bana öyle öğretildi.Kuşun herhangi bir kırıklığı yok hatta kostümüde çok güzel.Anne ve babasınıda görmüşsünüz zaten aynı renktelermiş.Bu kuşu birçok renk mardinle eş yapabilirsiniz.Altından büyük ihtimal alacalı bulacalı renkler gelmez.Saygılar...

Arkadaslar beni bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim , yalniz benim bir problemim var.
Bu kus cok aktif birsey ya ben boylesini gormedim , hani horoz dovustururler ya bu kus ayni o horozlardan.

Onu ben ayrı tuttum , az once saldim digerlerin yanina , diger erkegin pesinde dort dolaniyor surekli kovaliyor ve kistirdiginda diger erkeginin kafasindan tuttup kanat felan carpiyor.
Diger erkek de otmeye basliyor dogal olarak ama surekli kaciyor , disari birakiyorum bunlari yine surekli kovaliyor..bahcenin tum koselerine kadar kovaliyor ki bahcede oyle ufak degil hani ..ordan oraya kovalayip duruyo yakaladiginda gagalamaya ve kanat carpmaya basliyor.

Hic yerinde durmuyor , surekli otuyor kabariyor ..diger kuslara hicbir zarari yok ama o diger erkegi surekli kovaliyor.
Ben bunu ayirmasan surekli ayni yerde tutsam bunlari kesin oldurur diger erkegi gibime geliyor.
Buna bir care bulabilirmiyim ?

Biryerden acilen bir disi kus bulup eslestirmemmi gerekiyor , caresiz kaldim ya.
Savasci ruhu var kusta , 1 saniye rahat durmuyor yemin ederim..sizce ne yapmaliyim ?

Kümeste liderlik savaşı var.
Her kümesin bir kralı,bir ağası vardır.
Bu kavgalar zararsız geçmesine rağmen bazende ağır yaralanmalar,sakat kalmalara kadar gidebilir.

BİŞEY OLMAZ SAL KÜMESE ARKADAŞIM AMA DİŞİ Bİ KUŞ AL 3,4 GÜN KAPAT BU KUŞ LA SAL KÜMESE KUŞUN GÜZEL Bİ KUŞ İNŞALAH OYUNUDA İYİDİR

Sagolun arkadaslar , az once yazdigimda tekrar ayirmistim ama yalniz kalincada uzuluyorum , ustune birde cok uzuntuluymus gibi garip sesler cikariyo..tekrar hepsini bir araya koydum ama yine kovalamaya devam etti , yem yerken biraz durdu ..sonra benim bir cift tam eslesmek isterken bu kus onlari gozluyordu ve hemen ucarak yanlarina gitti ciftlesmeye engel oldu , aldim bu kusu tekrar kumesin en alt tarafina koydum ama gozu hep onlardaydi..ayni cift tekrar ciftlesmek isterken bu kus tekrar uctu yanlarina hic rahat vermiyor , bende aldim ayri koydum.
Belliki es istiyor cunku erkege kovalayip duruyor ve disi olana yakinlasiyor surekli..en iyisi bir disi kus bulup bununla biran once eslestirmek yoksa diger cifte rahat vermeyecek.

Kuş kırma değil, taklacı olarak gecer, bendeki beyaz erkek mardinle, dişi sarılı mardinden aynı tip yavru cıkmıştı.

çok güzel kibar kuçmuş kırık olmayıp bir cinstir.
anne ve baba aynıysa kırık değildir bnce.bnde de süt beyaz perçemli aşırı oyunlu bir erkekle bir dişi hümeyi var.onlardan perçemli şekeri çıktı hemde aldığım4 yavru da öle çıktı.ama bn ondan beyaz almak istiyodum.demekki bunların birinde kanında şekeri var ve bu kuşların kostümünde şekeriyi andıran bir renk tonu bile yok.BU İŞLER BAZEN KISMET İŞİ BİR SONRA Kİ YAVRULARDAN İNŞ BEYAZ ALIRIM YOKSA KÜMES BAŞTAN AŞAĞI ŞEKERİ OLUCAK :hhh:

küllü degil mi bu ya? benim arkadaştada da var bu tip bir kuş onlar küllü diyorlar buna

çiftleşmeyi engelliyor filan denilmiş o kuşa eş vursanda yine çiftleşmek isteyeni engelleyecek başka kuşlarla çiftleşmeye çalışacakdır. hatta eş vur yine eşi olan başka bir dişi kuşa kendi eşini göstermeyip bunlari yan yana koy eş bile kapabilirler :)

benim erkek kuşun eşi yumurtadayken ve diger bir dişi kuşun eşide karantinadayken(karantinaya alali 3 saat filan olmuştu) bir defa bu ikisinin çiftleştigini gördüm fakat yine eşlerini görünce bakmadilar birbirlerine 3 erkek var 3 ü de öpüşmelere, çiftleşmelere müsaade etmiyor. kümeste hicbir erkek yumurtaya yatmadigi sürece disari cikmiyor, folluga girmiyor aşagıda folluk önünde ötüp duruyorlar siz yine bir tane ile rahatsınız :)

Kullu degil , kulluler hafif kirmizi rengi animsatan renk tasirlar benim bildigim.
Ya simdi bu kusun ismi yokmu , bilen yokmu arkadaslar ?
Yoksa kendimiz mi bir isim uyduruyoruz boyle durumlarda (:

Aldigim kisiyede sormadikki..

Arkadaslar bir sorum olacakti , simdi bu kustan az cok bahsetmistim cok azgin ve cok hareketli.
Ben bunu ayri tutuyorum , ve disari saldigimda diger kuslarla birlikte yemliyorum..lakin daha oncede dedigim gibi surekli erkek bir guvercini kovaliyor..hadi bu neyse ama bu canavar erkegi bir mudded kovaladiktan sonra disinin ustune cikiyor , bu disi birde kendi esiyle ciftlesiyor artik ne olacaksa ?

Bu tum olanlar yetmemis gibi , dun aldigim 1 cift silik taklalarin disi olaninda ustune 2x cikti bugun daha ilk bulusmalari olmasina ragmen.
Buda yetmemis gibi yukarida yazdigim gibi diger disininde ustune cikti..yani bugun bu kus 2 ayri disinin ustune toplam 3 kez cikti.hatta biraksam dahada cikacak ama sonra baktim olmayacak aldim ayirdim bunu.

Belki kurtulurum diye bunun yanina dun aldigim silik ciftin disisini yanina koydum hani belki eslesir ve sadece tek o disiye yonelir diye(tabi bu disinin erkegi de bosta kaliyor onada uzuluyorum) , ama disiyi bide bu canavari ayni yere koydugumda bu canavar iyice kudurdu ve surekli kabararak disinin ustune cikmak istedi ..disi baya bir korktu , daha once iki kez ustune cikmasina ragmen cok kaba davraniyordu bu canavar.Sonra gagalamaya basladi dovmeye basladi disiyi ve surekli kovalamaya basladi yani hic rahat durmuyor , benimde vicdanim el vermedi aldim disiyi digerlerin arasina koydum..canavar simdi tek basina.

Buna bir cozum bulamazmiyim sevgili arkadaslar ?
Napim ben bunu ya simdi ?

Arkadaslar bi yardimci olsaniz ya , napacami bilmiyorum.
Az once bu disi , diger erkegin(ayirdigim erkegin) kapali kaldigi yerin onunde yatmis yani baya bi sevdalanmis bu erkege..acidim yanina koydum biraz kustular(sevistiler) ama bayada dayak yedi..disi olani yatiyor erkegi bekliyor ustune ciksin diye ama erkek bunun boynundan tutup gagalamaya basliyor..sonra yine sevisiyorlar sonra yine dovuyor.
Acidim disiyi geri cikardim cunku 1 gun biraksam disiyi ya sakatlayacak yada oldurecek bende napacami sasirdim..

Bu kusun azginligini nasil azaltirim acaba ? biraz sakinlesse keskede rahat etsem ..saliyorum digerlerin arasina teror estiriyor resmen..

Ali kardeş sorununun çözümü kolay.Öncelikle onu dişiyle beraber kapat birkaç gün.Meraklanma birbirlerine alıştıklarında hırpalamayı keser.Ve dişi kuşun 1 2 hafta içinde yumurtladığı vakit erkeğinde durulur sakinleşir.Tavsiyem bir an önce dişiyle eşleştirmen.Nekadar çabuk eşleştirirsen okadar çabuk sakinleşir erkeğin.Saygılar...

Mesut YURTTAŞ' Alıntı:
Ali kardeş sorununun çözümü kolay.Öncelikle onu dişiyle beraber kapat birkaç gün.Meraklanma birbirlerine alıştıklarında hırpalamayı keser.Ve dişi kuşun 1 2 hafta içinde yumurtladığı vakit erkeğinde durulur sakinleşir.Tavsiyem bir an önce dişiyle eşleştirmen.Nekadar çabuk eşleştirirsen okadar çabuk sakinleşir erkeğin.Saygılar...

Ozaman ben disiyi tekrar yanina koyuyorum , insallah birsey olmaz disiye cunku baya bi dovuyor gagaliyor felan cok hirpaliyor disiyi..hayirlisi bakalim.

Fenerbahceli bu kuşun cinsinden yaklaşık olarak 20 sene önce besledim diyebilirim Ankara dolaylarında çapar derler, kimi zamanda kırçıllı, bende tepelisi vardı eşi ise süt beyaz oyun yönünden şüphen olmasın dört kuşak yavrusuna kadar sağlam aldım her birinin oyunu birbirinden güzeldi. Ha bu arada birşey daha söyleyeyim ben babalarını ilk aldığımda piliç mi besliyorsun dediler kilo bakımından çok fazlaydı ama kuş o kiloyla bile 5-6 saat uçar oyun yapardı. Ben hayatımda atmacadan tüy yolan kuş bu cinsi gördüm ve duydum. Dikmen Keklikpınarı bahsettiğim gibi 20 yıl öncesinde bu cins kuşu çok iyi bilirdi.

NAZIM ERDEN' Alıntı:
Fenerbahceli bu kuşun cinsinden yaklaşık olarak 20 sene önce besledim diyebilirim Ankara dolaylarında çapar derler, kimi zamanda kırçıllı, bende tepelisi vardı eşi ise süt beyaz oyun yönünden şüphen olmasın dört kuşak yavrusuna kadar sağlam aldım her birinin oyunu birbirinden güzeldi. Ha bu arada birşey daha söyleyeyim ben babalarını ilk aldığımda piliç mi besliyorsun dediler kilo bakımından çok fazlaydı ama kuş o kiloyla bile 5-6 saat uçar oyun yapardı. Ben hayatımda atmacadan tüy yolan kuş bu cinsi gördüm ve duydum. Dikmen Keklikpınarı bahsettiğim gibi 20 yıl öncesinde bu cins kuşu çok iyi bilirdi.

Sagol hocam benimle bu bilgileri paylastigin icin..insallah hayrini gorurum bende.

arkadaşım ben izmitten cenk namıdeyer 80m gerçekte ben konyalıkyım bu kuş bizim oranı kuşudur bizim orda buna karyadı denir tam bir oyun kuşudur elinde fazla varsa almak isterim tl 05353331940 çok güzel orjunal bir kuştur hayrını gör
:heyo:

fase4142' Alıntı:
arkadaşım ben izmitten cenk namıdeyer 80m gerçekte ben konyalıkyım bu kuş bizim oranı kuşudur bizim orda buna karyadı denir tam bir oyun kuşudur elinde fazla varsa almak isterim tl 05353331940 çok güzel orjunal bir kuştur hayrını gör
:heyo:

Sagol arkadasim sayende ismini ogrenmis oldum , cok tesekkur ederim.
Elimde sadece bu erkek var , zaten daha cok olsaydi ben sana nasil verebilirdimki ben tee Hollandada yasiyorum..burda olsaydin yavrulari ciktiginda verebilirdim..ben zaten kus satmam samimi buldugum kisilere veririm..hayirlisi artik bakacagiz disiler ne yumurtlayacak bende cok merak ediyorum.

Kuşunuz çok güzelmiş Allah nazarlardan saklasın.Ben bu kuşu ''kaplan''olarak tanırım yani bana öyle öğretildi.Kuşun herhangi bir kırıklığı yok hatta kostümüde çok güzel.Anne ve babasınıda görmüşsünüz zaten aynı renktelermiş.Bu kuşu birçok renk mardinle eş yapabilirsiniz.Altından büyük ihtimal alacalı bulacalı renkler gelmez.Saygılar...[/quote]
bak arkadaşım kuz bizim burda yani konya da karyağdı adı ile anılır şu an benim elimde kendi kuşlarımın yavrusu mevcut hatta bu resimdeki kuşun tıpkısı diyebilirim. oyun bazından iyi haaa ancak bendeki kuş yavru yumurta görmedi. dam üstü uzun ve aşağı yukarı 8-9 tokat en az iki saat kanat sallar yani uçar ve orta menzil oyunu sık değil ama orta menzildede 8-9 tokat sayabilirsin tek uçurduğum kuş kardeşi arap tı fakat onu atmaca aldı şimdi tek uçuyor ve bana uçuşunda zevk veriyor inşaallah sende bu kuşu uçurursun ve kuştan iyi performans görürsün saygılar

Kus sonunda kendine bir es buldu ve surekli sevisiyorlar (: , hem dovuyor hem seviyor nasil isse :haha:
Ama simdi gonul rahatligi ile diger kuslarin arasina salabiliyorum cunku surekli kendi esinin pesinde kosuyor , sevisiyorlar ciftlesiyorlar felan tabi bende cok mutlu ve rahatim :evet:
Herkese tesekkur ederim.

çapar sarı bunlar ankara kuşudur oynu bi okadarda güzeldir arap yavr dahi veriri boza vurursan kalemsiz limon verir bende var dı boda yavrusunu aldım

kardeş kusura bakmada bundan kuş olmaz .kuş rahatsız duruyor daha iylerine bak ok yinede kuş senin bişey diyemek

şimdiye kadar gördügüm bu renkteki kuşların hepsi oyunluydu seninde iyi randıman alacagına inanıyorum

Geri