Bu Güvercinin Türü Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Generals
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Generals

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kıvanç
Meslek
Uludağ
İlgi Alanı
Seçiniz
Merhaba arkadaşlar,

Sabah evime bir güvercin geldi gitti, sonra akşama doğru tekrar geldi camdan içeri girdi :) Daha önce hiç güvercin beslemedim ama ilk defa böylesine rastlıyorum. Çok değişik ve bir o kadarda tatlı bir güvercin. Bunun türü nedir acaba?

6z5tlu.jpg

2mev02x.jpg

30a6h5h.jpg

hayalet beyaz' Alıntı:
Mardin takla guvercinin yavrusu

Cins olarak mardin takla güvercin diyemi adlandırılıyor yoksa başka adıda var mıdır?

Mardin taklacı ama mavi türü abi.Yani bunlara mavi deniliyor.

Mavi mardin taklacısı. Yalovada beton dediklerini duydum. Ama genelde kağıt mavi derler. bazı illere göre ismi değişiyor. Eğer bahçe yada teras varsa bir eş al besle derim :) Güvercin beslemek çok büyük zevktir :) yok ugraşamam bir tanıdıga veririm diyorsan başka :) satıcaksanda iyi bir bilene danışmanı öneririm. Taklasına kalitesine göre yüksek fiyat edebilir :) Güzel bir kuşa benziyor :) Bazı uyanıklar almasın sonra elinden 3 kuruşa :)

Mardin olduğunu nasıl anlıyorsunuz ? Yani her paçalı güvercin mardinden mi geldi ? Bana göre sadece taklacı yavrusu.

alger' Alıntı:
Mardin olduğunu nasıl anlıyorsunuz ? Yani her paçalı güvercin mardinden mi geldi ? Bana göre sadece taklacı yavrusu.

Yok hakan abi,genellikle mardin taklacıları olduğu için mardin diyoruz,bir nevi tahmin.Yoksa senin dediğin doğru.

Taklacı, sevimli bir yavruymuş.
Renk olarak Açık Mavi(Gök) renkte.
Sizi sevmiş olacak ki geri gelmiş.
Akıllı bir kuşmuş ki yem yediği yeri tekrar bulabilmiş (:
Beslemeyi düşünürseniz balkona ufak bir kümes yapıp yanına bir arkadaş alabilirsiniz.

Türkiyedeki taklacı güvercinler bellidir abi. Trakya, İstanbul taklacılarıda vardır. Ama en yaygını mardin taklacılarıdır. Kökeni mardinden geldigi için öyle derler. Belli başlı cinsler vardır. Şebap, Miski felan diye. bazılarınıda renk ve desenlerine göre isimlendirirler. Çakmaklı, Dumanlı, kağıt mavi felan diye. Biraz göz aşinalığı istiyor. Bende yeni sayılırım. Hatalı ve ya yalnış bilgilendirme yaptıysam affola . üstadlarımın düzeltmesini rica ederim.

Saygılar..

B.Demir' Alıntı:
Türkiyedeki taklacı güvercinler bellidir abi. Trakya, İstanbul taklacılarıda vardır. Ama en yaygını mardin taklacılarıdır. Kökeni mardinden geldigi için öyle derler. Belli başlı cinsler vardır. Şebap, Miski felan diye. bazılarınıda renk ve desenlerine göre isimlendirirler. Çakmaklı, Dumanlı, kağıt mavi felan diye. Biraz göz aşinalığı istiyor. Bende yeni sayılırım. Hatalı ve ya yalnış bilgilendirme yaptıysam affola . üstadlarımın düzeltmesini rica ederim.

Saygılar..

tamam üstadların bu metni hiç okumasın :D ben düzeltme yapayım. Şebab (p ile değil b ile yazılır) güvercinin mardin ile alakası yoktur urfa kökenlidir. Miski; sonradan olmadır, Şebab ile eşleşmiş taklacı sınıfıdır. Çakmaklı; Şebab türünün bir üyesidir. Dumanlı taklacı üyesidir. Kağıt şebab, mavi taklacı üyesidir. Zaten bu iki kelime bir yazılamaz Kağıt mavi diye birşey yoktur. Kağıt renkleri artık neredeyse beyaz denecek kadar açık olan gök (mavi) dediğimiz kuşun rengidir, genelde şebab olma olasılığı yüksektir ama taklacı ırkında da aynı renk mevcuttur. Mavi zaten ayrıca gök diye tabir edilen taklacı sınıfıdır. Bu yazdıklarıma ekstrem örnek vermeye gerek yok, çünkü şu an kıra kıra kuşları her cinsin her kökenin her türlü rengi yapılmaya çalışılıyor. Sonra niye güzel kuş yok diye soruyoruz sebebi de budur. Kuşları mümkün olduğunca aynı tür ve uygun renkte eşlemeye çalışıp soylarını kırmamalıyız diye düşünüyorum. İşte şimdi üstadlar düzeltebilir yanlışları.

BU KUŞ TAKLACI GÜZEL KARDEŞİM. BEN TAKLACIDAN İYİ ANLAMAM. DÖNEKÇİYİM BEN. O YÜZDEN MARDİN, ŞEBAP V.S. DİYEMİYORUM AMA KUŞUN TAKLACI OLDUĞU KESİN. İZMİRDEN SEVGİLER, SELAMLAR...

Verdiğiniz cevaplar için sağolun arkadaşlar kolunuzu sağlık. Kuş koyduğum yemleri yemiyordu bende kıyamadım saldım bir şey olur diye :)

Geri