BU GÜVERCİNLERİN CİNSİ NEDİR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mualme
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

mualme

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Ali MERSİN
Meslek
AVUKAT
İlgi Alanı
KIYMETLİ ARKADAŞLAR BULUNDUĞUM İLÇEDE BRAHMA HOROZ ARARKEN GÜVERCİN SATAN BİRİNİN KÜMESLERİNİ ZİYARET ETMİŞTİM. GÜVERCİNLER İLGİMİ ÇEKTİ. FOTOĞRAFINI EKLEDİĞİM GÜVERCİNLERİ BANA URFA ALTINGÖĞÜS DİYE SATTILAR. LAKİN DAHA SONRA İNTERNETTE YAPTIĞIM ARAŞTIRMALARDA GÜVERCİNLERİN ADANA IRKINA DAHA ÇOK BENZEDİĞİNİ FARK ETTİM. BU GÜVERCİNLER ÇOK BÜYÜK DİĞER GÜVERCİNLERİN BELKİ DE İKİ KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE...
BU GÜVERCİNLERİN IRKINI BANA SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM.
SAYGILARIMLA...

Ekli dosyalar

• n563825323_2514946_2182.webp
    n563825323_2514946_2182.webp
    54.5 KB · Görüntüleme: 1,919
[No message]

Ekli dosyalar

• n563825323_2514842_6009.webp
    n563825323_2514842_6009.webp
    66.1 KB · Görüntüleme: 1,969
  • n563825323_2515000_7287.webp
    n563825323_2515000_7287.webp
    52.7 KB · Görüntüleme: 2,011
Güvercinleri nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim. Yanlış anlamayın bende erkeği var dişisini bulamadım. Dişi arıyorum. Güvercinlerin isimleri ise her ırkın olduğu gibi yöreden yöreye değişiklik gösteriyor. Ben şarabe veya reyhani olarak adlandırıldıklarını biliyorum. Bu konuda daha tecrübeli yetiştiriciler cevap yazacaklardır.

GÜVERCİNLERİ MUĞLA İLİ MİLAS İLÇESİNDE BİRİSİNDEN ALDIM. ÇİFTİNİ BANA 150 YTL YE VERMİŞTİ. ZATEN BİR İKİ AY KADAR ÖNCE BİR TANESİ ÖLDÜ. BEN DE DE BİR TANE KALDI LAKİN CİNSİYETİNİ BİLEMİYORUM. GÜVERCİNLER KONUSUNDA PEK TECRÜBE SAHİBİ DEĞİLİM.

Güvercinleri Muğla Milas'tan "Hekimoğlu" Lakaplı Mehmet beydenmi aldınız? Güvercinler sanırım bizden geçti Milas'a. Bende Muğlalıyım. Yanılıyor olabilirim bizden geçme konusunda.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

YOK HAYIR MEHMET HEKİMOĞLU'NDAN ALMADIM.
ŞU AN İSMİNİ HATIRLAYAMIYORUM FAKAT KUŞCU EMİN LAKAPLI AMCANIN OĞLU İDİ ALDIĞIM ŞAHIS.

KUŞLAR HAKİKATEN GÜZEL BEN DE EŞİNİ ARIYORDUM AMA BİR TÜRLÜ BULAMADIM. BİR DE BU KUŞ SÜREKLİ BOŞ YUVADA YATIYOR EŞİ VARKEN DAHİ UZUN UZUN YATIYORLARDI ANCAK HİÇ YUMUTLAMADILAR.

CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

AVUKAT MUSTAFA ALİ MERSİN

mualme' Alıntı:
YOK HAYIR MEHMET HEKİMOĞLU'NDAN ALMADIM.
ŞU AN İSMİNİ HATIRLAYAMIYORUM FAKAT KUŞCU EMİN LAKAPLI AMCANIN OĞLU İDİ ALDIĞIM ŞAHIS.

KUŞLAR HAKİKATEN GÜZEL BEN DE EŞİNİ ARIYORDUM AMA BİR TÜRLÜ BULAMADIM. BİR DE BU KUŞ SÜREKLİ BOŞ YUVADA YATIYOR EŞİ VARKEN DAHİ UZUN UZUN YATIYORLARDI ANCAK HİÇ YUMUTLAMADILAR.

CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

AVUKAT MUSTAFA ALİ MERSİN

Selamlar. kuşlar büyük bir ihtimalle Muğla'dan Ömer ÖZKURT'tan Muğla Merkezdeki M. Ali TOP'a ardından Muğla Milas mezatında ismini yazmış olduğunuz şahısa geçmiştir.

Mustafa bey forum kurallarına ve forum işleyişine göre sizden profilinize girerek adınız soyadınız,memleketiniz, beslediğiniz ırklar, doğum tarihiniz gibi profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı rica ediyorum. Bilgilerinizi girmek için ucp.php?i=profile&mode=profile_info linkinden yararlanabilirsiniz.

abicim bu kuslar sarabe veya reyhani değil sari sarabe ile reyhaniler atio bendede war 1 tane hatta satilik

Merhabalar,

kuşarılınızı satılık bolumune eklemıssınız satmakmı ıstıyorsunuz?

ya bu forum ve ağ da yeniyim ve vaktim dardı araştırmadan yazdım zaten bu ortamı kullanmayı da yeni öğredim o yüzden Zaten kuşların biri öldü diğeri var onun cinsi nedir onu da bilmiyorum

ya bu forum ve ağ da yeniyim ve vaktim dardı araştırmadan yazdım zaten bu ortamı kullanmayı da yeni öğredim o yüzden Zaten kuşların biri öldü diğeri var onun cinsi nedir onu da bilmiyorum

selamlar. bildiğim kadarıyla bu kuşlara güneydoğu anadolu'da "göv buludu" deniyor. genel kabul gören adlandırmanın bu olduğunu biliyorum.
dostlukla...

şarabi olarak biliniyor genelde bunlar gök şarabi bunların sarı olanıda var . sarılarına bazı yörelerde ağa kuşuda denilir..

fevzi ab su topdaki sari sarabe hec coğalmismi? disisi lazim bana

bu güvercinler biraz anormal duruyo ama hadi hayırlısı :hayir:

mualme' Alıntı:
GÜVERCİNLERİ MUĞLA İLİ MİLAS İLÇESİNDE BİRİSİNDEN ALDIM. ÇİFTİNİ BANA 150 YTL YE VERMİŞTİ. ZATEN BİR İKİ AY KADAR ÖNCE BİR TANESİ ÖLDÜ. BEN DE DE BİR TANE KALDI LAKİN CİNSİYETİNİ BİLEMİYORUM. GÜVERCİNLER KONUSUNDA PEK TECRÜBE SAHİBİ DEĞİLİM.

kardeş benbm adım mustafa o kuşlar gö buludu dioruz ben iskenderunda oturruyorum
o kuşların çiti bende var onlar burda 75 ytl civarı gidior

Arkadaşlar yukarıdaki fotoğraftaki kuşları bir http://www.guvercinbirligi.com/Arsiv_Ma ... adana2.htm adresinde gördüm bu kuşlar adana ırkı olarak belirtilmiş benim kuşlarım da dış yapı itibarıyla bu kuşlara çok benziyor tabi benim fotoğraftan görebildiğim kadarıyla bu konuda diyeceğiniz bir şey var mı acaba
Saygılarımla...

Ekli dosyalar

• Adana5.webp
    Adana5.webp
    71 KB · Görüntüleme: 1,429
mustafa bey bu kuşların adana ile bir alaksı yok adana olmadığı kesin.
bu elinizdeki kuşlar büyük ihtimalle benden giden kuşlar.milasa vermiştim bir çift.alan kişi o kadar dürüstmüşki alırken beslemek amaçlı aldığını satmayacağını ve satmaya niyeti olursa bana getirmesini söylemiştim.ama nerelere geçmiş eğer benim kuşlarsa.
Buna gök buludi ya da göğ buludi diyorlar.şarabelerden çıkıyorlar.
çok saf ve temiz bir ırk büyüklükleride dediğiniz gibi aşırı.
eğer vermeye niyetiniz varsa ben talibim.
lütfen bilinçsiz kişilere vermeyin bana vermeniz için söylemiyorum.çünkü büyüklüğünü görünce çok kişi hevesleniyor ama bakımı çok farklı diğer kuşlardan yani dilinden anlamanız gerekiyor kuşunkırılıp gitmesin kuşlar.

emre özkurt' Alıntı:
fevzi ab su topdaki sari sarabe hec coğalmismi? disisi lazim bana
emre top kayıp nerelerdedir ne yapar bilmiyorum. sağa sola borçu varmış. vermemiş kaybolmuş. kuşları ne oldu bi bilgimde yok sanırım sattı. top. ne olcak. :D

Ömer Bey,
Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Bu gün veya yarın Muğla ya gelme ihtimalim var.
Müsait olursanız görüşmek, tanışmak ve bilgi babında yardımızı almak isterim.
[email protected] adresinden msn de de görüşme imkanımız olabilir.
0 252 512 52 66 iş telefonum.
Bu güne kadar hiç kuş vs satmadım. Zaten hobi amaçlı besliyorum. Elimde kalana eş arıyordum. İyiki adana diye eş bulmamışım. Bu kuşları aldıktan bir süre sonra bu kuşların biri ölmüştü. Tavsiyelerinizi ve birikimlerinizi dinlemek isterim.
Saygılarımla....

mustafa bey ben muğlalı olmama rağmen şu an muğla da ikamet etmiyorum işim dolayısıyla 3 senedir ankarada ikamet ediyorum.ama şu anda orada o ırk tan elinde tek bitane kalan hüseyin kardeşim
var onla irtibata geçebilirsiniz

[email protected]

05438862629 Hüseyin BAŞOĞLAN DOĞANKÖY /MUĞLA

OZKURT__17@HOTMAİL.COM

05436019545 Ömer ÖZKURT

Her türlü yardımcı olmaya çalışırız.

bunlarda bendekileriydi ama malesef artık bunlar elimde yok kimi öldü kimini hediye ettim.

Ekli dosyalar

• Görüntü006.webp
    Görüntü006.webp
    181.3 KB · Görüntüleme: 2,225
  • Görüntü015.webp
    Görüntü015.webp
    292.3 KB · Görüntüleme: 2,316
  • Görüntü016.webp
    Görüntü016.webp
    153.7 KB · Görüntüleme: 2,299
Sevgili arkadaslar yorumlarınıza baktım bir çogunuz eksik biliyorsunuz bu ırkın adı göv bulududur.kume uçucusudur filolarda beslenir.Gerdanlı ırk familasından oldugundan dolayı adanaya benzetmeniz gayet normaldir.Ama uçuş özelligi adana degildir filodur.Güney dogu adadolu bölgesinde beslenir göv buludu ile agların eşleştirmelerinden genelde şarabi denilen ırkımız üretilmiştir.Ag,şarabi,buludu bunlar aynı familadandır.

Saygılarımla
Fehmi ATEŞ

guvercinurfa' Alıntı:
Sevgili arkadaslar yorumlarınıza baktım bir çogunuz eksik biliyorsunuz bu ırkın adı göv bulududur.kume uçucusudur filolarda beslenir.Gerdanlı ırk familasından oldugundan dolayı adanaya benzetmeniz gayet normaldir.Ama uçuş özelligi adana degildir filodur.Güney dogu adadolu bölgesinde beslenir göv buludu ile agların eşleştirmelerinden genelde şarabi denilen ırkımız üretilmiştir.Ag,şarabi,buludu bunlar aynı familadandır.

Saygılarımla
Fehmi ATEŞ

Selamlar. Fehmi bey bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Peki bunların isimlendirmeleri renklere göremi ayrılıyor. Yoksa hepsinin ismi genel olarak aynı mı?

kuşlar boş yuvaya yatıyorsa buyuk ihtimal kısır dır

Tam ismi nedir bilemiyorum fakat Adana Osmaniye Urfa Maraş Antep Hatay yörelerinde beslenen sürü uçumu ile meşur karışma güvercini bunlar renk ve desenlerine görede herbirinin ismi ayrı Filo yetiştiricisi arkadaşlar size daha net yardımcı olabilir .selşamlar ŞEREF

arkadaşım bunlar iran sarabesi bu cinsin asıl adı kayagüvercini bunlar yuvalarını kaya oluk larına yaparlar yumurtlamamaların sebebi bundan kaynaklanıyor

okuşun çinsi sarı museyitdir çanım kahraman maraşta var satarsın okuşu rahat rahat şimdi

goksu-' Alıntı:
okuşun çinsi sarı museyitdir çanım kahraman maraşta var satarsın okuşu rahat rahat şimdi

Müsevet demek istediniz sanırım?

sarı müseyit mi bu ismide ilk defa duyuyorum.

Geri