Bu güzel sevdadan sonunda vazgeçtim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan evo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

evo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat özarslan
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar.. Emek hırsızları dün gece kuşlarımı çaldılar... Tedirginlikle kuş beslemekten bıktım, iyi kuş koymaktan korkuyordum korktuğum başıma geldi. Zor da olsa bırakıcam kuşçuluğu, böyle insanlar da kuşçuyum diye geziyor ben de. Bu hobinin adını kirletiyorlar... Herşey gönlünüzce olsun.. Saygılar..

geçmiş olsun abi ama bırakma kuşculuğu onun gibilere inat bu hobiyi sürdürcez yuvanı biraz daha sağlamlaştıtrırsın gerçi böleleri dadandımı pes etmiyorlar ama sen yinede bırakma

Evo kardeşim geçmiş olsun. Çok üzüldüm ama başımdan geçen bir olay aklıma geldi, onuda belirtmek istedim. Yıllar önce Konya'da bende kuş besliyordum. Ancak çok değer verdiğim bir kuşum bir gece dışarda kaldı ve mahallemizde bulunan okulun çatısına kondu. Tabi ki en değerli kuşum dışarda gecelemiş, beni uyku tutar mı daha gün ağarmadan uyandım ve beklemeye başladım. Daha sonra bir haber aldım ki çok üzüldüm. Gece o okulun yanında bulunan bir kuşçu ağabeyim, okula gizlice adam sokturmuş ve çatısından benim kuşu yakalatmış. İstedim, yerine başka kuşlar da teklif ettim vermedi. Bende Allah'tan onun kuşları için olumsuz dua ettim. Nihayetinde bir yıl sonra onunda kuşları çalındı ve çok sevindim. Bunu neden anlattım, bu ders olsun ben Allahtan istedim oldu, ancak işi Allaha bırakmayanlar da olabilir, bu nedenle bir avuç tüy için birbirimizi kırmayalaım, alalım verelim hatta hediye bile edelim ki hem daha kaliteye ulaşmış oluruz, hem nesli koruruz hemde DOST kazanırız.

Tekrar geçmiş olsun. Bırakma derim ama hayırlısı olsun.

Balıkesir'den mehmet

selamın aleyküm kardeş öncelikle geçmiş olsun kuşculuk bırakılır bir hastalık değil sadece ara verirsin ben şuan olumsuz şartlar altında 3kümes(ayrı yer)kuşum var genelde her kümeste damarlar aynı bırakıyorum birine birşey olunca dieri devreye girsin diye bizde birlaf var haram bir gelir bin götürür calanın yanına sanmaki kar olur benim başımdan inan bu konuda çok ilginç olaylar var yazımı kısa bitirmek istiyor esenliklerle kalman dileğimle Not; BU ŞARKI BURDA BİTMEZ

çalınma olayı hemen hemen her yerde oluyor. bizim gibilere daha iyi önlem almak düşüyor. eminem herkesin böyle tecrübeleri vardır. nasıl hastalıklara karşı aşı yaptırıp tedbir alıyorsak, kümeslerimizede çalınma olayına karşı önlem almalıyız. herkese iyi günler....

ALLAH islah etsin onlari hayvan kadar degeri olmayan haysitesiz varliklar.Sen pes etme kardesim yenik dusme onlara elinde kalanlari cogalt yada 1-2 cift al onlari cogalt ama kumesini saglamlastir onlemini al.ALLAH onlara ucurmayi veya hayrini gormeye nasip etmesin..serefsizler.

Aslında bizim ilgisizliğimizden oluyor her şey.İneği çalınan savcılığa gidiyor, biz aynı değerde gördüğümüz kuş için hiç bir şey yapmıyoruz.Bence değer verdiğimizi bütün dünyaya ilan etmeliyiz.Ses çıkarmalıyız.Şikayet etmeliyiz.Peşine düşmeliyiz.Değer veriyorsak bunu ilan etmeliyiz.Hak verilmez alınır.Hakkımızı aramalıyız.Meydanı boş bırakmayalım.Yılllarca emek verip çapulcuya teslim etmeyelim.Kuşu çalınan herkesi suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum.Emeğinizi heba etmeyin.Saygılar.

Geri