BU hastalıga Çözüm...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeanLoup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 841
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

JeanLoup

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ErdeM KULA
Meslek
ÖGrenci
İlgi Alanı
Kediler
2 haftadır sitede her yere yazıyorum ama kimse çıkıp bişey demedii..1 tane genç kuşum yem yeme dışındadevamlı şiş bi şekilde duruyoo kıpırdamıyoo elle vurmassam kıpırdamıyorr ve ender de olsa tıksırmaya başladı..Ve bugün bir kuşuma daha bulaştıı kümeste ayrı biyere aldım onu temas kuramıyor diyer kuşlarla ve 3 gündür azına tuz döküp limon damlatıyorumm ama sonuçta degişme yok..Kuşun ölümünümüü beklicezz yada diger kuşlarıda öldürmesini ne yapmam lazım yokmuu bu işi bilen kimse...Eskisi gibi katılım olmuyo artık siteye..

Merhaba Erdem Bey,
Yavruların bazıları tüye girerken veya girmedikleri için rahatsızlanabiliyorlar, bazıları yem yemeyi de bırakabiliyor böyle bir durum varsa elle beslemenizi tavsiye ederim.
Şayet iştahlı bir şekilde yem yiyorlarsa düzelirler diye ümit ediyorum.Tabi bunun yanında yavru hapı ve(veya) vitamin takviyesi yapmak gerekiyor.
Kümesteki kuş sayısını,kümesin iyi havalandırılıp havalandırılmadığını,nem ve cereyeyana maruz kalıp kalmadığını kontrol etmenizde fayda görüyorum.
Selamlar.
Khalid

teşekkürler yorumunuz iiçin..
Ama Yem yemesi çok iştahlı hiç bir sıkıntısı yok karnını doyuruyor sonra bikenara şişip kalıyor ve tiksiriyor bi kaç arkadaşım at hasta dedilerde nereye atıyım.Bi ilaç bi yöntem lazım.Kümes gayet havadar vve kümeste 10 kuş var 40 alır...Sularına e vit forte diye bi ilaç alldım onu katıyorum.... bide her sabah azınaa limon damlatıp tuz döküyorum...YARDIM LÜTFEN...

Ya ben bu mantığı hiç anlamıyorum. Hastadır at gitsin ne demektir? Hastalığın ne olduğunu bilmezler etmezler at gitsin hemen. Yani bunu diyen kuşçu mu oluyor, bence daha insanlık evrimini bile tamamlayamamış biri bu lafı söyleyen. Kuşçuluğa gelebilmesi için çok yol katetmesi gerekiyor. Bir yere atma, devam et sen kulak asma onların sözlerine. Cahil cühela insan dolu, araştırmak yerinde kısa yolu tercih ediyorlar. Ben bunların Allah sevgisinden de şüpheliyim. Kendilerine sözde kuşçu diyorlar ama Allah'ın verdiği cana sahip çıkmak yerine at gitsinci zihniyet. Sen devam et bakmaya, vitamin takviyesini ver, bilmediğin ilaçlar, vitaminler kullanma, kümesin hijyenik olsun. Limon iyidir c vitamini açısından, tuzu bilmem. Göze zararı var diye okumuştum. Bunun dışında kuşun fotoğrafını çekip koyabilirsen teşhis açısından daha iyi olur. Böyle yazıyla anlaşılmıyor hiç. Görsel olarak bakılırsa belki başka hastalıkların habercisidir, önceden haberin olur, erken teşhis iyidir. İnşallah iyileşir.

Ben bakmaya devam edicemde tek korkum kümesteki diger kuşlara bulaştırmasıı...

erdem kuşun yavruysa şayet eline al kuşu, belindeki tüyleri, iki kanataltındaki tüyleri, poposundaki tüyleri elini ıslat ve sıyır dök, zaten muhtemelen tüylere dokonduğun an eline gelecektir, sonra kuşuna vitamin içeren şeyler yedir, hap vs ve eczaneden balık yağı al ondanda sabah aksam bıkac gun ver, eğer kuşun yem yıyorsa tahmınımce bu uygulamadan spnra duzelecektır, kadir kardesımın dediği gibi tüye girememiş olaiblir,

teşekkürlerr yarın sabah ilk işim bu olucakk...sularına kattıgım bir vitamin ilacı var.ayriyetten yemek olarak takviyede yaparım yani yavru dedigim 5 6 aylık bir kuşşş yarın bu işlemi yapıp buraya yazıcam lütfenn okuyun tekrar yorumlarınızı bekliyorum...

teşekkürlerr yarın sabah ilk işim bu olucakk...sularına kattıgım bir vitamin ilacı var.ayriyetten yemek olarak takviyede yaparım yani yavru dedigim 5 6 aylık bir kuşşş yarın bu işlemi yapıp buraya yazıcam lütfenn okuyun tekrar yorumlarınızı bekliyorum...

Dediklerinizi yaptım tüylerini elimi ıslatarak çekerek degilde sürterek dökmeye çalıştımm..Aşırı olmasada 20 adet ufak tüyler döktüm...Ayrı biyere koydum kuşu yemi önünde suyuda vitaminlii birazdan limon takviyeside yapıcamm yeterlimi bukadar aceba...

OLmuyo kuşum dahada kötü oldu ishal olmayada başladı çok halsizz...

öldü bu sabah kuşumm...kuşçu yok burda..

KUŞÇU BURDA YOK .. dedin öyle mi?

BU SİTEDEN HİİİÇ KİMSE SANA O KUŞA E- VİT , LİMON VE TUZ VER DEMEDİ.

KAFASINI KOPARTACAĞIM DEDİĞİNİ NE ÇABUK UNUTTUN.

OKUMA VE ARAŞTIRMA EKSİKLİĞİN HAD SAFHADA, BU SİTEDE HASTALIKLAR İLE İLGİLİ DÜNYAYA YETEBİLECEK BİLGİ MEVCUT.

BİZİM KADAR ÇABA GÖSTERDİĞİNİ DAHİ SANMIYORUM , SENİN..

BİZ KUŞUNUN ÖLDÜĞÜNE ÜZÜLDÜK,, YA SEN .bu hastalığın ne olduğunu , tedavisinin nasıl olduğunu , ne yapılması gerektiğini hala öğrenmeye çalışmayıp ,araştırmayıp dersini dahi almıyorsun.

Geçmiş olsun başın sağolsun. Bazen ne kadar araştırırsan araştır, ne kadar iyi bilene danışırsan danış kuşun ömrü bellidir. Bu hastalıkların malesef teşhisi konulmuyor, ne olduğu dahi anlaşılmıyor. Keşke daha fazla araştırsaydın, bilenlerle daha çok irtibata geçseydin. Bir başlığa yazmakla olmuyor, sabah akşam girip kontrol etmen lazım, benzer hastalık konularını okuman lazım, burada yazılan şüpheli hastalıkları internette araştırıp ona göre tedavi belirlemen lazım, fotoğraflarını paylaşman lazım vs. Neyse olan olmuş artık geçmiş olsun, umarım bundan sonra daha temkinli davranırsın ve daha çok araştırırsın, kısacası kuşun üzerine daha çok düşersin.

sabah akşam degil sabahtan akşama kadar kuşun yanındaydım...herşeyi araştırdım..ama olmadı son 1 hafta her sabah azına limon ve tuz damlattım.Olmadı aslında kimse düzgün cevap veremedi ve bende kendimdeki bilgilerimle kurtaramadım belki daha iyi bilen biri olsaydı kurtarabilirdi...Ama Ögrenicem bu işi...

[email protected]' Alıntı:
KUŞÇU BURDA YOK .. dedin öyle mi?

BU SİTEDEN HİİİÇ KİMSE SANA O KUŞA E- VİT , LİMON VE TUZ VER DEMEDİ.

KAFASINI KOPARTACAĞIM DEDİĞİNİ NE ÇABUK UNUTTUN.

OKUMA VE ARAŞTIRMA EKSİKLİĞİN HAD SAFHADA, BU SİTEDE HASTALIKLAR İLE İLGİLİ DÜNYAYA YETEBİLECEK BİLGİ MEVCUT.

BİZİM KADAR ÇABA GÖSTERDİĞİNİ DAHİ SANMIYORUM , SENİN..

BİZ KUŞUNUN ÖLDÜĞÜNE ÜZÜLDÜK,, YA SEN .bu hastalığın ne olduğunu , tedavisinin nasıl olduğunu , ne yapılması gerektiğini hala öğrenmeye çalışmayıp ,araştırmayıp dersini dahi almıyorsun.

Kuş ölmeden önce buraya nokta dahi koymuyanlar konuşmasın kuş besliyorum hiç demesinn..

erdem bey bende kusumu kaybettım aynı sebepden dolayı kusun olumunden sonra salmonella hastalıgına yakalandıgını ogrendım ... buradakı kuşçu abılerımız senın konuyu actıgın esnada onlıne olmayabılırler goremıyebılırler vs.vs.vs. şahsen o hastalıgın sebebını sıtedekı kaynaklardan abılerımızden buyuk ustadlarımızdan sora sora ogrendım.. ama asla senın gıbı tepkı vermedım yaşanılan hastalıgı buraya maal edemezsın bende etmedım ... kusun hıjyenık ortamda olmadıgı ıcın veya dıger kuslarla bır sekılde temas ettıgı (yozlarla) ıcın bır yerden vırusu kapmıs bunun sorumlusu sensın... gerek turker abı olsun gerek dıger abılerımız kus yetıstırme kus besleme hıjyen konularında bana buyuk desteklerı olmustur suan gayet mutluyum onları tanıdıgım ıcın ve bılınclıyım ... ınsanların kalbını bence kırmamalısın Saygılar...

Mümkünse bu konu kaldırılsın...

erdemım kardesım benı ara artık snn kumese el atma zamanı sole etraflı bır duzenlıyelım konusalım sennle aklındakı butun sorulara sıkıntılara cozum olalım olen kusunun yerını tutmaz ama bırtane daha hedıye edelım sana sen gonlunu ferah tut bırı gıder10 tanesı gelır tabıkıde kusunu kaybetmek kotudur ama buiş böyle benı bılıyosun kuslarımı bılıyosun ben bıle kus kaybedebılıyorum bu tuy donemlerınde kımseyi suçlayamayız kardeşim ;)

JEANLOUP( ERDEM );

3 KEZ BU KONU İLE İLGİLİ BAŞLIK AÇTIN .HER AÇTIĞIN BAŞLIĞA KATILDIM.

GEREKLİ YOLU SUNDUM. BAKMAN GEREKEN BAŞLIKLARI YAZDIM. ZAHMET EDİP OKUMADIYSAN BİZ ZAHMET EDİP NEDEN YAZALIM.

ÖĞRENMEYE AZMİN ,ÇABAN YOK.

SENİN İSTEDİĞİN; HASTALIĞI yazacağız . ORNİTOSİS (bulaşıcı nezle) ornitab,orni cure, mix, doxisiklin al 5 gün şu dozajda içsin .
( kuşun fotosunu çekmedin.kakasının fotosunu çekmedin tarif etmedin. başlık üstüne başlık açtın nereye yazacağımızı şaşırdık.)

birilerine kızacaksan LİMON DAMLAT 5 DAMLA, AĞZINA TUZ DÖK DİYENLERE KIZACAKSIN.
DAHA ÖNCEKİ BAŞLIKLARDA DA, BANA BİR ŞEYLER ÖĞRETMEKTEN MUTLU OLACAĞINI YAZDIN .SANA BİLDİĞİMİZ ÖLÇÜDE FAYDALI OLABİLMEK ADINA BİR AĞABEY OLARAK , YARDIMCI OLMAYA GAYRET EDERKEN KÖTÜ SÖZLERİNİ OKUYORUZ.

BU SİTEDE NÖBETÇİ VETERİNER YOK . HERKES BİLGİLERİNİ PAYLAŞIR. SUNAR. SEN ARZU ETTİĞİNİ UYGULARSIN.SEÇİMİNİ KENDİN YAPTIĞINA GÖRE (limon ve tuz dökmek)SONUÇLARINA KENDİN KATLANACAKSIN.

BANA EDEBİNİ BOZMAYACAKSIN ANLADIN MI?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri