bu hastalığı bilen varmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali alabıçak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali alabıçak
Meslek
memur
İlgi Alanı
Köpekler
iyi günler...sapasağlam olan kuş bir günde böyle kasılıtor ve ertesi günü ölüyor .16 en iyi dönen kuşum öldü acil yardım lütfen !!!!!

Ekli dosyalar

• Görüntü031.webp
    Görüntü031.webp
    268.4 KB · Görüntüleme: 2,169
VEBA OLMUŞ BU KUŞ.

Selamlar,

Geçmiş olsun, sinir sistemine zarar verip kasılmasına ayaklarına felç gelmesıne neden olan mikrop salmonelladır. Bu tür güvercinlerin karanlık ortamlarda nevrit ilaçı ile sinir sistemlerini tedavi etme şansınız olabilir. Bu iyileşecek anlamına gelmez tabi ki,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

geçmiş olsun inşallah sağlıklı olan kuşlarınızı ayırmışsınızdır.

görünüşte hiç bir şey yok.kuşlar sağlıklı iken bir günde oluyor.hangisini ayırayım....

kardeş kuşların kesinlikle veba olmuş .tedavisi ne dersen.malesef ki yok.tek çare aşılamak.ama geç kalmışsın bunda da
şimdi yapılacak olan şey.kuşlarına tek tek ağızdan bytril ver 5-6 gün -5 damla.bu veba için değil.veba olan kuş bağışıklıklık sistemi sıfırlandığından bir çok yan hastalıklarada kapılıyor bunlar bakteri kökenli hastalıklar en azından onlar için byril veriyorsun.sonra kümesini kapatıp bekleyeceksin.ölen ölecek kalanla devam.bol şanlar.kolay gelsin

malesef çaresi yok kart kuşların aşılıysa onlar kurtulur kızmalar ekeler gider.geçmiş olsun

veba, hemen ayrı bir yere al, fazlada yaşamaz, kümeside dezenfekte et, toplu ölümler yaşatabilir.

yorumlar için teşekkür ederim.6 tane kuşum kaldı onlar şimdilik sağlıklı.inşallah bidaha ölen olmaz.

geçmiş olsun kardeş.

eğer kusma varsa veba, yoksa salmonella ! vebaysa ne çaresi var ne çözümü kardeş, % 85 e kadar toplu ölüm yaşayabilirsin, diri gözükenleri hemen ayır, gerisini hastalığı yenı baslayanda dahıl baska yere ayır...

aynı sorunla uraşıyorum. dediginiz uygulamaya başlıyacam. başka izlenmesi gereken yollar varmı arkadaşlar?

arkadaşım salmonella dan kaynaklı son 1 haftadır bende bu hastalıkla ugraşıyorum kart kuşların kafasını döndürüyor yavruları ertesi gün öldrüyor kanatları düşüyor 1 kart 3 yavru kusumu kaybettim salmo-stop diye bir ilaç edindim 2 gündür kullanıyorum işe yarar dediler kuslar yavaş yavaş kendine gelmeye başladı tüm kümesi çamaşır suyuyla dezenfekte ettim ayrıca içme sularına 2 damla baticon koyuyorum yardımcı olur inş geçmiş olsun

aynı hastalık benim kümesimdede var cok araştırdım salgın varmış salmo-stop diye bir laç var onu edineb,lirsen kuslarınnı kurtarabilirsin kesin çözüm

FELCLİ İNSANLARIN KULLANDIGI BEYİN HAPINDAN YUTTUR ARKADASIMDAN BİLİYORUM 10 TANE VEBA OLAN KUSTAN 2 TANE ZAHİ VERDİKTEN SONRA DİGERLERİNİ KURTARDI İLACİN ADINI BİLMİYORUM

tifo olmuş. önlem almadıgın için salmonellaya cevirmiş. bunun kurtulması z<or gibi. ama bundan sonrakılere onelm almak ıcın;sulfonamid dıye bır ılac var onu kullan gecer

Geri