BU HASTALIK HAKKINDA BİLLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lagoss_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

lagoss_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ugur avincan
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kuşlar
herkeze selamlar
kuşlarım rahatsızlar birçok hastalıkla mücedele ettım ve allaha şükür galip geldim am abu hastalılğın ney olduğunu bilmiyorum birkaç antibiyotik kullandım vilfloks baytril sulphamezatin . ama bi sonuç alamadım. kuşlar yem yedıklerı halde zayıflıyorlar neşeleri gidiyor. pusup bi köşede bekliyorlar. hergün dezenfeksyon yapıyorum temizliklerini yapıyorum.şuanda ölüm yok bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. tahminimce e.coli dışkılarınında rengi değişti

merhabalar,bencede e coli ama bukadar ilaç kullanmışsan bağışıklık kazanmış olabilir mikrop

ilaç ve dezenfekte etmen iyi fakat haftalık periyotlara yayman hem senin hemde kuşların için iyi olur,hastalığın artması yuvandaki bir sorundan kaynaklanıyor bence ,kuş sayısı,havalandırma,yemin tozlu oluşu,fazla ilaç kullanımı(fazla ilaç kullanımı zararlı bakteriler kadar yararlılarıda etkiliyor unutma)kuşlar yuvadaki ilaçlanan taşları ve kumlarıda yerler,mümkün oldukça doğal ilaçları dene zorda kalırsan ilaçlara başla,sarımsak iyi bir antibiyotiktir hemde doğal,mineral taşı ve mangal kömürü tozuda gereken desteği verir.bunları hepimiz biliyoruz aslında ama ilaç daha kolay geliyor .BERAVİT B12 vitamin takviyesi için iyidir hasta kuşları bakterilere karşı korur,inşallah iyileşirler :slm:

çok yazdım ama levamin 10 iç parazit ilacını kullan,Şafak abimde nohutu suya koyun sabahı suyunu kuşlara içirin kurt varsa döker demişti.zayıflama sinek kene ve kurttan olur :slm:

Merhaba arkadaşım gerekli tedaviyi yaptım kuşlar kurduldu diyorsun ama sadece hastalık beklemeye geçiyor.Aynı şey başıma geldi.İnsan ne yapacanı şaşırıyor.Bir sürü ilaç deniyor.Hangisinin iyi geldini dahi takip edemiyor.En güzeli kuşlar rahatsızlıktan çıktımı aşılamak en doğrusu saygılar.

arkadaşlar ilgilendiğiniz ve cevap yazdığınız için teşekkür ederim aşı yapın demişiniz yanlız benım bıldığım kadarıyla mikrobu bunyesınde taşıyan kuşa aşı yapılmaz bırkaç tanıdığım var bu şekilde aşı yaptılar kuşları öldü herhade bağışıklık kazanan kuşlarla yola devam edicez saygılar

geçmiş olsun benim sana tavsiyem çok fazla ve farklı antibiotik ve ilaçlar kullanmışsın bunlarında çok zararı var tam teşhis yapana kadar sadece vitamin yükle gözle görecek anlayabilecek birine göster sonra doğru ilacı alıp kullanırsın inşallah iyileşirler

şuanda bende durumu kendi haline bıraktım. biraz gözlem yapıcam duruma göre bişeyler kullanıcaz allahın izniyle düzelicekler ilginize teşekkürler

bu arada arkadaşlar iç parazit için baymek kullanıyorum 1 lt ye 1 cc suları önlerinden alıp bi içimlik veriyorsunuz daha sonra tekrar temızlıyorsunuz. çok etkılı ir parazit ilaçı iç ve dış parazitlerin hepsine iyi geliyor ayda bir tekrarlıyorsunuz ne sinek ne bit nede iç parazitlerden eser kalıyo sadece bapırsak parazileri için değil karaciğer ve akciğer parazitlerinide döktürüyo

merhaba beravit 12 aşısı sadece vitamin desteğidir ve hücreleri virüse karşı korur,aşısını kullandığım kuşlar sallabaştı sadece çok ilerleyen yavrum öldü diğerleri sapasağlam kaldı,insandada aşı herzaman ilaçlardan yani toz ve haplardan etkilidir.inşallah kurtulurlar :slm:

göksal balcı' Alıntı:
merhaba beravit 12 aşısı sadece vitamin desteğidir ve hücreleri virüse karşı korur,aşısını kullandığım kuşlar sallabaştı sadece çok ilerleyen yavrum öldü diğerleri sapasağlam kaldı,insandada aşı herzaman ilaçlardan yani toz ve haplardan etkilidir.inşallah kurtulurlar :slm:
bugün berovit b aldım yanlız ben aşı olarak değil sularına katıp kullanmayı düşünüyorum ne denli işe yarar bbilmiyorum ama bi bakım formuyla bırllıkte kullanıcam inş iyi gelir iletiler için teşekkürlr

Beyler,
Bu hastalık hakkında bilgisi olan varmı diye yazan arkadaşa bir kaç sorum olacak;
Öncelikle kafesi nasıl? Temiz mi?
Ne kadar aralıkla dezenfekte ediyor?
Dezenfektan olarak ne kullanıyor?
Hayvanlara nereden su veriyor?
Su verdiği sulukları ne sıklıkla yıkıyor?
Ne türlü yem veriyor ve yemleri nerede saklıyor?
Ayrıca kullandığı bu antibiyotikleri nerede saklıyor?
Ağızları açık mı?
Ne sıklıkla kullanıyor?
Yemden kaynaklı aflatoksikozis diye bir şey duydunuz mu?
Hastayı görmem lazım ama bana sanki yem veya su kaynaklı bir maya-mantar problemi gibi geliyor.
Suyuna bir miktar sirke ekliyormusunuz?
Yemini havalandırın ve rutubetli ortamda tutmayın
Ayrıca Antibiyotikleri kafanıza göre kullanmayın. Bir bilene danışın.
Bu problemde yine güçlü bir anti-infektive ihtiyacınız var.
Ama dediğim gibi hastayı görmem ve sorularıma cevap almam lazım

Yani bunlar önemli konular?
Bir antibiyotik açıldıktan sonra ne kadar süreyle kullanılır? ???
En çok 28 gün...
Neyse.
Ben Veteriner Hekimim
Yenişehir Veteriner Kliniği'nde Çalışıyorum.
Samanyolu Cad. No:80 / A ümraniye
Soyak Yenişehir'in karşısındayım Arkada yukarıya doğru çıkan yoldayım.
Yıllarca kanatlıların tedavisinde çalıştım. Hala da bir çok kanatlı (Başta Güvercinler) hastam var.
Başınıza gelen bir çok problemde yardımcı olabilirim.
Geçmiş olsun
Oguz Seyfi
Veteriner Hekim
Yenişehir Veteriner Kliniği
yenisehirvet.com

bak kardeş kuşlarına sürekli antibiyotik kullanma bağışıklık sistemini tembeleştirir ve mikroplarda bu ilaca bağışıklık kullanmaya başlar ve daha sonra istediğin kadar kullan bu ilaclardan sonu hüsran olur ama sana bir tavsiye yapmam gerekirse neosülfaprim-neocure-diastop adlı 3a adet toz var ucuz fiyatlarıda bunlardan 1 lt suya 1'er cay kaşığı koy ve kuşlarını 5-6 saat önceden susuz bırak daha sonra bu suyu koy önlerine ve icsinler bu üç ilac her derde deva 3-5 gün arası tekrarla bu karışımı 1 haftada etkisini görürsün !!

Geri