BU HASTALIK HAKKINDA BİR FİKRİ OLAN VARMI???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onur coşkuner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
onur coşkuner
Meslek
işletme
İlgi Alanı
Kediler
s.a arkadaşlar...yaklaşık 15 senedir izmirde ankaradan gelen damarlarımı besliyorum...taklacı oyun kuşunun hastasıyım.bu aralar daha önce başıma gelmeyen bi hastalık yavrularımın büyümesini engelliyo ve yavaş yavaş zayıflatıp öldürüyo..hastalığın ilk belirtileri göz ile gaga arasında bir şişme oluşuyo daha sonra bu iyice büyüyogözlerini kapatıyo hatta bu şişlik iki göz tarafından kuşun kafasından daha da büyük oluyo ...gözleri kapanıyo ve sürekli iltihap akıyo..10 tanenin üstünde yavruyu bu şekilde kaybettim.Bu hastalık hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim..allah herkesin gönlüne göre kuş versin...sağlıcakla kalın.eyvallah

salmonella oluyor Kuşlar usta yani iç parazit hastalığı Kuşların kendi dışılarında yemleme bulaşıcı hastalık bütün kümese bulaşır valla kümese kireç yap bian Önce hasta olanlarıda ayır sürekli su içiyorsa da suyu çek önlerinden göz nezlesi gibi başlıyor ama öyle değil kuşları yemlikte yemlemeye çalışın.

Kesin değil ama, anlattığınız cicek hastalığına benziyor, bu tur hastalık başıma gelmişti, kuşun gaga kenarında ur gibi yara cıkmıştı, yem yemesini engelliyordu, kuşu uzaktan saldım, diğer kuşlara bulaşmasın diye.

Deri formu (kutanöz, çiçek formu, kuru form): Ağız, göz etrafı, tüysüz deri kısımlarında küçük lezyonlar ve kabarcıklar şeklinde gelişen çiçek formudur. Bu dejenerasyon genişleyebilir Kızarıklıklar giderek gelişir kabarık ve kabuklu lezyonlar oluşur. (Papul vezikül püstül. Vezüküller zamanla açılır virüs saçılır, yerlerinde açılan yaralardan (kontamine) bulaşma olur. Kabuklarda virüs çoktur. Ağız ve göz kapaklarının açılmasına engel olur. Kuşların görme ve beslenmesine engel teşkil eder. Körlüğede neden olabilir. Hayvanlar zayıflar. Hastalığın hafif ve başka enfeksiyon etkenlerile bulaşmamışsa kolay iyileşir.

yani bu hastalık kart kuşlarada bulaşırmı benim hep yavrular oluyo...belkide yavrular daha dayanıksızlar o yüzdendir...hepinize teşekkğür ederim biran evvel gereğini yapıcam

merhabalar,sadece yavrularda oluyorsa,bence yavru çıkmasını engelleyin en azından bir kaç ay,yuvanızı kireçle değil dezenle temizleyin :slm:

evet arkadsin tesbiti cok yerinde bunun adi salmonella ic hastaligi virusudur bu hastaligin son evreside salabaslikla veya vucutta ve vucut icinde cikan tumorlerle yani olumle sonuclanir benim demek istedigim her hastaliga karsi kuslariniz hasta olmadan hemen asilarini yaptirin ve kumesinizi suluklarinizi hergun temizleyiniz ve hemen antibiyotik tedavisine baslayiniz sonuc yoksa olumlerle sonuclanir he sunuda soliyyim anac kuslar bu hastaliga karsi daha dayanikli olup hastaligi siz fark etemeden atlatabilirler burda bu hastaligin adi yavru hastaligidir ama anaclara gecmez diye bir kaide yoktur ama yuzdesi cok azdir oda hasta olan anaclara cabuk gecer bu hastalik ama genelde yavru hastaligidir temizlik sarttir ozellikle yem ve su kablari

Bana çiçek hastalığı gibi geldi. Baytril kullanılması faydalı olur ancak yavruları kurtarmak neredeyse imkansızdır.

onur coşkuner' Alıntı:
s.a arkadaşlar...yaklaşık 15 senedir izmirde ankaradan gelen damarlarımı besliyorum...taklacı oyun kuşunun hastasıyım.bu aralar daha önce başıma gelmeyen bi hastalık yavrularımın büyümesini engelliyo ve yavaş yavaş zayıflatıp öldürüyo..hastalığın ilk belirtileri göz ile gaga arasında bir şişme oluşuyo daha sonra bu iyice büyüyogözlerini kapatıyo hatta bu şişlik iki göz tarafından kuşun kafasından daha da büyük oluyo ...gözleri kapanıyo ve sürekli iltihap akıyo..10 tanenin üstünde yavruyu bu şekilde kaybettim.Bu hastalık hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim..allah herkesin gönlüne göre kuş versin...sağlıcakla kalın.eyvallah
s.a onur arkdaşım kümesinin için temiz tutman lazım yani kuşların kendi tozu kuşları hasta eder ve yavrularında gözleri intaplanır sana tavsiyem kumesi güzelce temizlemen ve kumesin içini dezenfekte etmendir. hayvan ilaçı satan tarım ilaçıda satan dükandan temin edebilirsin dezen diye bir temizliçi var onunla kümesi kompile yıka duvarlar tavan oda yoksa ozon koy kovaya duvarları badana yapar gibi kompile yıka ondan sonrada yuvalıkları yıka yada bir pompa bul kuşların yuvalarına sık ozonda olur dezenfektede olur hiç bir şey kalmaz inşallah yavrularıda yapacak bir şey yok gözlerindeki intabı çıkartmaya bak hafiften yavrunun gözünü oyuştur sarı bir tabaka çıkacak onuda temizlersen devamlı düzelir yavrular gecmiş olsun.

Geri