Bu hobide çok yeniyim işte ilk kümesim lütfen bakın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gamedog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Gamedog

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Atakan Elmacı
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese Selamın aleyküm Adım Atakan 18 yaşındayım küçüklüğümden gelen güvercin besleme merakına yeni yeni başlayabildim eskiden köpeğimi koyduğum yuvanın arka odasını kümes yapmaya karar verdim işte resimler...Bu benim ilk kümesim zaten şunan çok fazla kuşumda yok hep kaçtılar :uzgun: ... Yuvamın eksiklerini sölerseniz çok sevinirim :) Son olarakta sizce burda rahat kuş uçurabilirmiyim ? Herkese Selamlar saygılar...

Yukardaki resim kümesin dış görünümü bizim balkondan kümesin çatısına konabilirmi acaba kuşlar ?

Yukardaki resimdede evin karşı kaldırımından çekilmiş bi resim açıklığı görmeniz için sizce yeterlimi işaretli yer kümesin çatısı

Yorumlarınızı beklemekteyim Saygılar

alan çok küçük kümesinde yerde terasta olsa çok güzel beslersin o kuşları uçurduysan yere rahat inebiliyorlarsa sorun yoktur ama yere zar zor iniyorlarsa başka cins kuş almanı önerrim o kuşları uçurduğunda kümesine inemesse kaçabilirler

oraya baska kelebek tip gibi kuslar almanıo tavsiye ederim...ayrıca güvenlik sorunuda var..iyi günler

Güvenlik sorunu her zaman her yerde var demir kapımı ve alarm sistemimi taktım Gerisi Allaha emanet
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Emek harcadıktan, gayret ettikten sonra istediğin kuşu uçurabilirsin kardeşim.. Ama ilk zamanlar biraz fazla kuş kaçırabilirsin takma onu kafana

Kümesin güzel gözüküyor , kuşlarında bulunduğu yere rahat inip kalktığı sürece sorun olmaz demektir. Hayırlısıyla beslersin inşallah atakan kardeşim.

EĞER SEMTİNDE HIRSIZLIK AŞIRI DOZDA DEİLSE ORADA KUŞ BESLEMENDE Bİ SIKINTI OLACAGINI SANMIYORUM BEN 13 YAŞINDA BAŞLADIM KUŞ BESLEMEYE VE 3 SENE YANİ 16 YAŞIMA KADAR IKI BINA ARASINDA BESLEDİM SENIN YERIN BENIM KUŞ BESLEDİĞİM YERE BAKARSAN RESMEN HAVA ALANI :D VE ORAYA İNEMİYCEK KUŞ YOK BANA KALIRSA AMA ŞUNU SÖYLEYEYİM EĞER ÇOK İYİ KUŞ BESLERSEN KUŞLARINA GÖZ DİKERLER VE 1 KUŞ İÇİN BÜTÜN KUŞLARINI ÇALDIRIRSIN İNŞALLAH RAHAT RAHAT KUŞ BESLER VE ÜRETİRSİN.

HAYIRLI OLSUN

K.ÇEKMECEDEN
EBUBEKİR GÜMÜŞ.

Kuş bu kaçar sonuçta değilmi :) Semtimde çok kuşcu var sadece bnm alt ve üst sokağımda 5 6 tane şuan aklıma gelen kuşçu abilerim ve kardeşlerim var... Hırsız kafaya koyduktan sonra heryere girer Allah büyük biz eşşeğimizi sağlam kazığa bağlıyalımda yinede gerisi Allaha kalmış :) Ben tüm güvercinleri seviyorum ama taklacı güvercinler çok daha fazla ilgimi çekiyor o yüzden taklacı beslemek istiyorum inş. inişlerde sıkıntı olmazda güzel güzel zevk yaparız :)

dedim ya yerin güzel hava alanına uçaklar nasıl iniyorsa senin orayada mardinler taban vurup çıkarlar inşallah :)

s.a ben yeni bi çift sütbeyaz aldı kanatları bantlı şimdilik geziniyorlar ama kuşçuluk hakkında nerdeyse hiç bir şey bilmiyorum kuşu alalı 1 hafta oluyo ne zamana kadar bantlı dursun,kümesim yerde tahtadan üşür diolar bi şeyolurmu birde 30metre uzakta kuşçuluk yapan birileri var onların kuşları 10'u geckin benim kuşlar alıştıktan sonra onlara kacarmı ? cevaplarını bekliyorum acil çünkü çok öğrenmek istiyorum kuşçuluğa alışmak istiyorum :evet:

ankara06kuscu' Alıntı:
s.a ben yeni bi çift sütbeyaz aldı kanatları bantlı şimdilik geziniyorlar ama kuşçuluk hakkında nerdeyse hiç bir şey bilmiyorum kuşu alalı 1 hafta oluyo ne zamana kadar bantlı dursun,kümesim yerde tahtadan üşür diolar bi şeyolurmu birde 30metre uzakta kuşçuluk yapan birileri var onların kuşları 10'u geckin benim kuşlar alıştıktan sonra onlara kacarmı ? cevaplarını bekliyorum acil çünkü çok öğrenmek istiyorum kuşçuluğa alışmak istiyorum :evet:

Forumda aynı yazıyı gördüm ben sen kopyala yapıştırmı yapıosun sürekli kardeşim ? bu yazının yeri burası değil bence kendine bi başlık açıp yardım istemeni öneririm modelar temizlerse sevinirim

abi ben bu sitede yeniyim zaten nasıl olduğunu bilmiyorum sen ban yardımcı olabilirmisin sölediklerim hakkında.

ankara06kuscu' Alıntı:
abi ben bu sitede yeniyim zaten nasıl olduğunu bilmiyorum sen ban yardımcı olabilirmisin sölediklerim hakkında.

Kardeşim kuşun hareketlerinden anlarsın alışıp alışmadığını...3 4 hafta sen bantlı tut yinede ... Tahta yağmuru emer nem yapar rutubet yapar aklında olsun kuşa soğukta bişi olmaz ama ceyranda kalırsa hasta olur ve kaybedersin o yüzden sen kümesin etrafını straforla kapla bide naylon çek kafan rahat etsin. Git o yakınındaki kuşçuylada samimi ol kuşun giderse geri getirsin en azından Son olarakta Forum kullanmayı öğren yavaş yavaş sorduğun tüm bilgiler forumda mevcut kalbin kırılmasın diye cevap verdim...

Ben bir dişi miski aldım erkek miskime 3 gündür kapalılar follukta fakat eş olmadılar erkek ötmüyor bile karışık yem kullanıyorum ayrıyetten kenevirde koydurttum yeme yinede tık yok nedendir acaba ?

ikiside hemcinsdir.

Kümesin önünde tor şeklinde dışarıyı görebilecek bi bölüm varsa çevreye bakınırlar daha çabuk alışırlar .1 hafta olduysa ve çok gezindilerse bişe olmaz bikaç gün sonra yavaş yavaş uçsunlar uçurukende kafesin önünde mutlaka kuş olsun kafesin önünde kuş yoksa sağa sola düşer bir hatfa birkaç tur atsınlar hemen yerdeki kuşları canlat insinler.bir hafta sonrada kafesin önün kuş koymadan bırak uçsunlar biryere gitmezler ama bu benim anlattığım yavru hiç ıçmamış kuşlar için ben böyle uçuruyorum.hiç kuşumda kaçmadı.farklı şekilde uçuranlar varsada saygı duyarım işin çokta ustası değilim 3 yıldır besliyorum.

Geri