BU IRKI BİLEN VE TANIYAN VARMI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NAZIM ERDEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
NAZIM ERDEN
Meslek
MALİ MÜŞAVİR
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR YILLAR SONRA İLK DEFA TAKLACI HARİCİNDE BİR IRK GÜVERCİN BESLEMEYE KARAR VERDİM. ARKADAŞIMDAN ALDIĞIM BU IRKA KİMİ BÖLGEDE GÜMÜŞ KUYRUK DENİLİYORMUŞ FAKAT TAM OLARAKA DETAYLI BİLGİYE ULAŞAMADIM BİLDİĞİM BU KADAR. BİRDE BİLDİĞİM BENİM ONLARDAN HOŞLANDIĞIMI DUYDULAR HERHALDE GELDİKLERİNİN HAFTASINDA 4 ADET YUMURTA YAPTILAR VE HALEN YUMURTADA YATIYORLAR. BU IRKI TAM OLARAK BİLEN VE TANIYAN VARMI BİLGİ VERİRSE SEVİNİRİM.

Ekli dosyalar

• Photo-0264.webp
    Photo-0264.webp
    137.3 KB · Görüntüleme: 3,657
  • Photo-0275.webp
    Photo-0275.webp
    169.5 KB · Görüntüleme: 3,690
  • Photo-0274.webp
    Photo-0274.webp
    192.2 KB · Görüntüleme: 3,686
ÇORUM ÇIPLAĞI OLABİLİR.

ÇORUM ÇIPLAĞI DEĞİL KUYRUKLAR BEYAZ VE KUYRUK TELEK SAYISI 19 ADET

gümüş kuyruk doğru

amma sallamışlar ha
güüş kuyrk selçuklu arkadasım o kuş

Zahir bey... Bu kuşun cinsi nedir bilmiyorum fakat selçuklu ( enseli ) cinsi ile uzaktan yakından bi alakası yok. Selçuklu cinslerinin resimlerini bu sitede paylaştım ordaki resimlere bakıp aralarındaki farkları görebilirsiniz.

bu kuşlar maraş antep ve hetayda çok yaygındır. uçucu filo kuşudur. bizim buralarda bunların daha az kuyruklusu olur. ayrıca farklı renkleride olur. o taraflarda da gümüş kuyruk derler. düz uçarlar ama damarları sağlamdır....

bir çift kus mu dört adet yumurta yaptı yoksa ben mi yanlıs anladım ?eğer öyle ise ikiside dişi

EVET BİRÇİFT KUŞ YUMURTA YAPTI DOĞRU ANLAMIŞSIN ESER ARKADAŞIM. İKİSİDE DİŞİ DİYE DÜŞÜNMÜŞSÜN AMA DEĞİL RESİMDE GÖRDÜĞÜN GİBİ ERKEK VE DİŞİ BELLİ ERKEK DİĞER DİŞİLEREDE ASILIP DURUYOR . YUMURTALARIN HEPSİNİN RENGİ DÖNDÜ PEK BOŞ GİBİ DE DEĞİLLER. BAKALIM BİR HAFTAYA KADAR BELLİ OLUR KAÇ YAVRU ÇIKACAK YUMURTALARDAN.

Güvercininiz gümüş kuyruk, Nazım bey, bunların siyahlarıda var.Ayrıca bu ırk kısa yüzlüler sınıfına girmez, gaga uzun.

BU KUŞ NORMAL MELEZ EYER ŞAPKASI OLSAYDI İSMİ UCAKLI MİSKİYDİ AMA KUYRU BİRAZ OVAL YANİ BİZİM DİLİMİZLE ÖZÜK KIRKTELLİ BU TURK KUŞLAR GENELDE DİYARBAKIRDA ÇOK OLUR O KADAR DEĞERLİ DEĞİLDİR HASANA SOYLUYUM

MERAK EDEN ARKADAŞLAR SÖYLEYİM 4 YUMURTADAN ÜÇÜNDE YAVRU ÇIKTI BİRİSİ CILK AMA 3. YAVRU 1 GÜN YAŞAYABİLDİ DİĞER 2.Sİ SAĞLIKLI BÜYÜYORLAR ŞİMDİLİK

ben uşaktanım bulunduğum bölgede ve kümesimde en yaygın güvercin türüdür,buralarda morakkuyruk derler tek uçmayı sevmez alayla uçar farklı tonları vardır ama en çok tutulanı açık olanıdır genelde 16 kuyruktan fazlaları daha çok beslenir ihtiyacı olan varsa yardımcı olurum saygılar

----------murat aytekin----------

bu kuşun cinsi Karakan arkadaşlar.Filo uçucusudur

ıspartada bu kuşlara boz denir

gög gümüş kulkuyruk antepde adı boyle kuyrugu duz olan gög gümüş kuyruk kurukları cogaldıkca ucmasını engeller keserek azaltırlar serbetste süs kusudur

bilen' Alıntı:
gög gümüş kulkuyruk antepde adı boyle kuyrugu duz olan gög gümüş kuyruk kurukları cogaldıkca ucmasını engeller keserek azaltırlar serbetste süs kusudur
ayrıca kuyruk kapakları gög rengınde olanı makbuldur

valla herkes bir yorum getirmiş birde ben getireyim bizim burdur da bunlara boz akkuyruk deniyo bunların dönek ırklarıda mevcut düz ucucularıda....

NİĞDE KUŞU ARKADAŞIM BU KUŞALRIN CİNSİ NİĞDEYE HAS TANIDIK ARK VARSA İRTİBATAGEÇİP ÖĞRENE BİLİRSİN NİĞDE TERMİNALİNDE ÇALIŞAN BİR AHMET ABİ VAR AYNLARINI GÖRMÜŞTÜM BEN ONDA SAYGILAR....!

Bu ırk karakand adıylada bilinen Suriye kökenli bir güvercirdir. Filo uçucusudur.

filo uçucusu diyenler haklı. maraşta bir kuşçu arkadaştada vardı bunlardan. ayrıca kuşçu sitelerindede gümüşkuyruk veya karakan olarak geçiyor.

bu ırk gümüşkuyruk.satmak isterseniz hemen alabilirim.bende 2 çift siyah gümüşkuyruk var.2 tanede mavi erkek var.tel numaram 0 538 775 01 50 mete yaman

arkadaş a katılıyorum bu ırk gümüş kuyruk urfa cıların beslediği yaygın bi kuş ve selçuklu diyen arkadaşa cevap olarak selçuklu paçalı olur ...

arkadaşlar herkez bu kuşlar için bi yorum yapmış kuşların sahibi olan arkadaş güvercinlerin uçuş özellikleriyle ilgili bilgi verirse hepimizi daha iyi aydınlatmış olucak birde bende bi çift dönek var hemen hemen aynısı izmirde bunlara radika denir ender bulunan güvercinlerdendir.belki onlardan olabilir diye düşündüm

saygılar

buna dönek mi desek; aynalı gümüşkıran mı desek ..........

bu kuşlar uşak kuşudur.paçasızdırtlar,mor akuyruktur.eski akkuyruklar 2 veya 3 beyazlıdır.nadirende olsa kesme olanı görülebilir. satmayı düşünürlerse seve seve talib olurum

hatayda besliyorum bizim burda qümüş kuyruk diyolar. ayrıca döst rengi vardir.

Geri