Bu ırklar hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kerim KINIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kerim KINIR
Meslek
Operatör
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba değerli arkadaşlar.Ben taklacı oyun kuşu beslediğim için bunlar hakkında pek bilgim yok.Pazar günü havadan gelmişlerdir.Bu kuşların ırkları , performansları , bakıcılıkları hakkında siz değerli dostlarımdan bilgi almak istiyorum.

Kerim Türk.

115by.jpg

bunlar ADANA, özellikleri de kanları sağlamsa yerden sabah kaldırırsın, öğlene doğru indiler indiler, inmediler, akşam üstü inerler :) Düz ve yüksek uçucu, filo halinde uçmayı seven ırklardandır. Çok güzel yavru bakarlar. Yavru kızması taklacılarına ilk uzun yüksek uçuş eğitimlerini bunlar ile verip sonra teke düşürebilirsin.

FeLix_' Alıntı:
bunlar ADANA, özellikleri de kanları sağlamsa yerden sabah kaldırırsın, öğlene doğru indiler indiler, inmediler, akşam üstü inerler :) Düz ve yüksek uçucu, filo halinde uçmayı seven ırklardandır. Çok güzel yavru bakarlar. Yavru kızması taklacılarına ilk uzun yüksek uçuş eğitimlerini bunlar ile verip sonra teke düşürebilirsin.

İlginiz için teşekkürler.Bende sağdakinin adana olduğunu düşünmekteyim.Fakat Soldakinin de adana olduğuna emin misiniz. ? Çünkü soldakinin gaga altına bakıldığında sağdakinden değişik şekilde olduğu görülüyor

Sagdaki adana dalici kuslardir ama posta adana kirmasina benziyor sagdaki

boyun altı kalınlığı bazı adanalarda kırılmalardan veya dişi erkek duruma göre hafif ince olabiliyor, kafa yapılarına ve gaga kesimlerine bakarsan aynı ırktan oldukları daha net anlaşılıyor. (bu arada saf kan adanamıdır onu net söyleyemem, ama genel olarak adana)

Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.

sagdaki adana irki
Soldaki,filo ucucusu gok ispir karisma kusudur filo kuslarinin en iyilerindendir evine sadik kus irkidir

Soldaki kuş "ispir"dir. Googleye yazarak gerekli bilgileri alabilirsiniz. Dünde biraz konuşulmuştu sanırım ama ben bir özet geçeyim kendimce.

Genelde güneydoğu anadoluda yetiştirilir. Yuvasına oldukça sadık bir hayvandır. Çok iyi bakıcıdır. Zekidir. Filo kuşu ve yüksek ucmayı sever. Genelde diğer filo kuşlarından daha değerlidir. Güçlü bir hayvandır. Boyun bölgesi açık renk iken geri kalan tüyler genelde koyudur. Fakat beyaz ispir diye adlandırılan açık renklileride vardır. Bildigim kadarıylada "Mısır" devletinin ulusal kuşu. Bizdeki hünkari gibi düşünün.

Yalnışım varsa affola. Üstadlarım düzeltsinler.

Saygılar...

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim değerli dostlarım , kardeşlerim

Evet arkadaşlar. Sağdakinin " ispir " olduğundan şu an itibari ile eminiz (:

Güvercinin Cinsiyeti nedir? (RESİMLİ)

1. resimdeki yavru kızması kendi yavrumdur cinsiyeti nedir ? , diğer 2 ve 3 . resimdeki kuşun cinsiyeti ve ırkı nedir isim olarak ne deyiyorlar , taklacıdır elden saldığın zaman takla atar 2 - 3 tane.

Ekli dosyalar

Geri