BU İŞİN SONU NEREYE VARACAK BAKALIM.....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüseyin turan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin turan
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
MERHABA ARKADAŞLAR .............

GEÇENLERDE ARKADAŞLARLA BİR MEZATA GİTTİK.YENİ SAHRA MEZATI BU ARADA HASAN ABİYİDE GERÇEKTEN PERFORMANSINDAN DOLAYI KUTLUYORUM.SUNUMU,TUTUMU,EV SAHİPLİĞİ MÜKEMMEL......
BEN FAZLA BU TARZ ORTAMLARA TAKILAN BİR KUŞÇU DEĞİLİM.BİRAZ DIŞARI ÇIKIP HAVA ALAYIM DEDİM,SİGARA İÇİP SERİNLEYEYİM DİYE.DIŞARIDADA DÖRDER BEŞER KİŞİLİK GRUPLAR KUŞ MUHABBETİ YAPIYORLARDI.İSTER İSTEMEZ KULAK MİSAFİRİ OLDUM BİRAZ,VAYBE MİLLETE NE KUŞLAR UÇUYORMUŞ.10 TAKLA 15 TAKLA METRELER UZAYIP GİDİYOR.....
AMA ARKADAŞLARIN ÇOĞUNUN MUHABBETİNDEN DAHA YENİ KUŞÇULUĞA BAŞLAYANLARIN DAHİ OLDUĞUNU GÖRDÜM.BU İŞ NE KADARDA KOLAYMIŞ DA BİZ BU KADAR UĞRAŞMISIZ DİYE DÜŞÜNDÜM.DAHA SONRA ARKADAŞIMDA GELDİ YANIMA BİRAZ GEYİK YAPTIK O ARA ARKADAŞIN YÜZÜNDE BİR GRUBUN MUHABBETİNE DAHİL OLDUK.TABİ TAHMİN EDECEĞİNİZ GİBİ, KUŞUN ŞEKLİNDE TİPİNDEN ATIŞINDAN KAÇIŞINDAN DERKEN MEVZU DERİNLEŞTİ.TARİHLER Fİ TARİHE KUŞLAR URFADAN ,MARDİNDEN ,SİVASA KADAR GİTTİ.BAYAĞI MUHABBET OLDU AMA HASAN ABİNİN MEZATI MAŞALLAH ZATEN SABAHLARA KADAR SÜRÜYOR.ARADA TABİ ARKADAŞLAR ARASINDA RESTLEŞMELER FALAN OLUYOR AMA RESTLER GERİ ÇEKİLİYOR BİR ZAMAN SONRA.NEYSE FAZLA UZATMAYAYIM.HERKES BENDE VAR DİYOR KISACASI.ARANAN KUŞ BENDE DİYOR YANİ.HIRSLI OLMAK GÜZEL ŞEY AMA .......BİR MÜDDET SONRA MEZATA BİRLİKTE GİTTİĞİMİZ ARKADAŞ GELDİ YANIMIZA.ORANIN MÜDAVİMİ OLDUĞU İÇİN ARTIK HERKESİ TANIMIŞ.BANA KAŞ GÖZ İŞARETİ YAPIP DURUYORDU ANLAMADIM SONRA GRUP DAĞALINCA SÖYLEDİ MEĞER BİZİMLE ATEŞLİ BİR ŞEKİLDE
OYUN KUŞU MUHABBETİ YAPAN ARKADAŞLAR BANGOCUYMUŞ.ÇOK GÜLDÜM SONRA .......AMA ARTIK HERKES BİRŞEYLER BİLİYOR MASA BAŞINDA .BANGOCULAR BİLE MUHABBETTE OYUN KUŞU UÇURABİLİYOR.BEN ARTIK PES ETTİM BU İŞİ HERKES İYİ BİLİYORMUŞ.BİZ BOŞUNA YILLARCA BU UĞURDA KENDİMİZİ HARCAMIŞIZ.......

...........SAYGILARARKADAŞLAR..........

Bir laf vardır her zaman söylerim..'' Gurur kibri, kibir ise maglubiyeti getirir'' Genel anlamda konuşulan ve en çok ilgi alakaya sahip kuş ırkı taklacılardır..Tabi insanların kibirli olması böyle davranmalarına sebeb oluyor..Bakın bende kuşçuyum anlayışı yaymak söz sahibi olmak için konusmuş sanırım..Kanaatimce kendi besledigi ırkada kuşlarada sevgisi yok..Öveceksen kendi kuşlarını öv ha yoksa sus dinle yada senden iyilerini tanıt öv..

Gevezelik edenlere aslında diyeceksin ki, sen sus kuşun seni anlatsın..

Aslında uzun giden bol taklalı kuşlar çoğaldı. Abartmamış arkadaşlar. Son dönemlerde 100-150 metrelik kuşları duyuyor, zaman zaman da görüyoruz. Ancak ... kaç gün oynuyolar, ne kadar dayanıklılar bilinmiyor. Çünkü, 2 hafta uçtu ve 15 -20 kişi izledimi makaslanıp masada uçmaya başlıyor.
Bir kuşun ömrü iyi bakılırsa ortalama 15 yılDIR. Bu durumda en az 5, zorlanırsa 7-8 yaşına kadar uçup sahibine kuşluk yapmalıdır. Bu yıl uçup oynayan kuş ertesi sene de uçup oynamıyosa o kuş benim nazarımda beslenebilir değildir. Kuş neslini iyiye götürmek istiyosak, dayanıklı kuşlara önem verelim, kısa vadeli göğü delen kuşlara değil.
Ben şahsım adına biri kuş izlemeye davet ettiğinde ilk olarak soruyorum eke mi yavru mu , eğer ekeyse gidip izliyorum, yavruysa kusura bakmayın beni yavru kuşa davet etmeyin diyorum. Bana göre bu anlayış uzun vadede dayanıklı kuşlara önem verilmesine vesile olacaktır(İNŞALLAH). Saygılar.

selamlar benim en iyi mardinleri seyrettiğim abilerden biri bangocuydu çünki ne olursa olsun makaslamazdı ve hep ucardı. bangocularda oynayan mardinler genelde kart olur takla besleyenlerdeki gibi yavru değil fakat siz o arkadaşı daha iyi tanıdıgınızdan atıp atmadıgını net olarak biliyordursunuz.

Arkadaşlar herşey bir tarafa.... Bu sabah kümesimin boşaltıldığını öğrendim... :hungur: Şu an şehir dışındayım. Sadece tek bir kuşumu görememişler o kalmış. Kümesimin en baba kuşlarından biridir. Onunla yetinecem artık..... Allah herkesin kuşunu Gökyüzündeki yırtıcıdan ve yeryüzündeki imansızlardan korusun......

kendi adıma konuşacak olursam;genç nesil oyun kuşu meraklısı olarak,bu işi ileriye taşımak adına elimden geldiği kadar iyiye hizmet ederek bilinçli bir şekilde amatör olarak başladığımız bu işe profesyonelliğe doğru ilerlemeye çalışıyoruz.

benım gıbı düşünerek hareket eden bi çok arkadaşım,abim,büyüğüm var tabi bunun yanında .Bu oyun kuşları için dolandırıcılıklar,hırsızlıklar,silahlı bıçaklı kavgalar,gasplar,her türlü kötü şeylerde büyük şehirlerimizde yaşanıyor...ayrıca sölediğiz gibi bilinçsiz yetiştiricilik,neyin ne olduğunun farkına varmadan rastgele bi bangocu bi kuş oynatmıştır,olabilir bu bir istisnadır.yukarıda yazmışlar önemli olan kuşun 4-5 sene istikrarlı bir şekilde oyun yapmasıdır.böle kuşlarda kolay kolay bulunmuyor,yok denecek kadar az...

Son olarak benim temennim,inaşşalh böle iyi kuşları uçurup oynatırız.

Mehmet kardeşim büyük geçmiş olsun.. ben kendimi nasıl anlatayım,kuşlarımın üzerinde senelerin birikimi yani kısacası emeğim var.. Bu olaylar hiç yaşanmasın veya Allah'ım, onları çalacak kişi ile beni zamansız yerde karşı karşıya getirmesin.. seni anlıyorum tekrar büyük geçmiş olsun..

Bu sorun sadece bız guvercınseverlerde yok bence.
Biz türlkler mi desem ki bu deyişi hiç sevmiyorum ama böyle her konuda iddialıyız ,herşeyi biliyoruz.Bilmiyorum ben bu konuda bilgim yok deyip kenara çekilip ögrenmeyı beceremiyoruz. :(

MERHABA ARKADAŞLAR,

saim usta kuşları.... konusunda ufak tefek tartışmalar yaşanmış az önce okudum.saim usta ile ilgili olmadığı için burada yazmayı uygun buldum çünkü konu başlığıda aslında işin özetini sunuyor.

önce sevgiliALİ DEMİR KARDEŞİME saygılarımı sunuyorum yaklaşık 3 hafta önce tanıştık bizi mekanlarında ağırladılar,ona ve o ortamdaki herkese sonsuz saygılar.ALİ kardeş,bu işe gönül vermiş ve bu işi seviyeli yapmaya çalışan az bulunacak değerli kardeşlerden biri.yalnız herhalde bu ortama yabancı olduğundan buradaki masa kuşçuları ile bir didişmeye girmiş.normaldir ki masa başı muhabbetlerin gittiği tipik sonuca ulaşmış.bana ve kuşlarıma verdiği değerden dolayı sonsuz saygılarımı sunarım.ama ispatlanmayan her şey tartışma konusu olur mantığı sonucu bilinmeyene doğru götürerek kısır bir döngü oluşturmuş.

evet ALİ kardeşin anlattıkları ve söyledikleri doğrudur.bunun ispatı için isimlerde vermiştir.hatta ben yaklaşık üç ay önce yazdığım bir yazıda bu kuşlardan öylesine bahsettim ama detaya girmedim.çünkü,bazı arkadaşların ufukları dar olduğu için sizin normaliniz ona anormal gelebiliyor.böyle bir durumda kısır döngü oluşturuyor.bu kısır döngüyü sadece ispat bozabilir.ALİ kardeşin anlattığı şekilde kuşlar oynamıştır.bunuda en az 50 iyi kuşçu seyretmiştir.o oynayan kuşlar bende oynamamıştır.ekelerin dişisi benim kuşumdur,erkeğide ,kartaldan ismail arkadaş samsundan getirmiştir.lakin biz bunu ne kadar anlatırsak anlatalım video çekilmediği için yine lafımız havada kalacaktır.

benim şimdiye kadar yazdığım hiç bir yazıda kuşlarımı övdüğüm olmamıştır şimdiye kadar.meşhur söz bir geröekliktir bu konuda BALIK TAVADA KUŞ HAVADA.....

AMA BURADA HERKESİN İÇERİSİNDE SEVGİLİ KIRIKKALE ÇIRAĞI ARKADAŞIMA BİR ÖNERİM OLACAK.BENİM PAZAR VE MEZAT KUŞU BESLEDİĞİMİ SÖYLEMİŞ.BEN MEZATTAN VE PAZARDAN İYİ KUŞ ÇIKACAĞINI,ÇALIŞACAK KUŞLARIN BULUNA BİLECEĞİNİ SÖYLEDİM.EĞER GERÇEKTEN BİR GÜN KUŞLARIMI YENİLEME GİBİ BİR NİYETİM OLURSA ORADAN BULABİLİRİM DEMİŞTİM VEDE EMİN OL KARDEŞİM BULURUM.

EVET ÖNERİM ŞUDUR.BENİM RESİMLERİMDE İKİ TANE AÇIK BOZ KARDEŞ VAR.İKİSİDE MAKASLI İKİ YAŞINDA KUŞLAR.EĞER YERİN UYGUN İSE KUPAYA KAYIT OL,GEL BU KUŞLARI AL UÇUR.GERİ VERMEK ŞARTI İLE.HATTA YANINA 3 TANE KUŞ DAHA KATAYIM EKELERDEN.EĞER KUPAYI ALAMAZSAN KUŞLARI SANA HEDİYE EDECEĞİM.BENİM SÖZÜM İMZADIR BUYUR GEL KARDEŞİM.SİZİN STANDART KUŞLAR İLE BİZİM KUŞLARIMIZ ARASINDAKİ FARKIDA GÖRMÜŞ OLUSUNUZ.HA BUNLAR SAFKAN DEĞİLDİR,KENDİ MELEZ IRKIMIZDIR.AMA KELEBEKLE YADA BANGO İLE KIRILMADAN YAPILMIŞ BİR SOYDUR.....

YADA KARTAL İLÇESİNDE İYİ BİR KUŞÇUNUN TELEFONUNU ALIP.ALİ KARDEŞİN ANLATTIĞI KUŞLAR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUN.YAZILAN HERŞEYE YALAN YADA YANLIŞ YAKIŞTIRMASI YAPILMASI KONUNUN MUHATTAPI OLAN İNSANLARI BAYAĞI BİR İNCİTİYOR.

SUÇU LİSAN ETTİ İSEK AFFOLA.........

SAYGILAR............

S A ARKADAŞLAR BENDE İSTEMEYEREK TE OLSA SADECE VE SADECE İNSANLARI BİLGİLENDİRMEK ADINA HÜSEYİN KARDEŞİMİZİN KONUYLA ALAKALI OLMADIGI VEDE HAKLIDA OLDUGU YEREBİR ŞEYLER YAZDIM ESASEN KENDİM OLARAK BU VE BU GİBİ DURUMLARIN İÇERİSİNDE OLMAYI NE KADAR DA İSTEMESEM BAZEN İNSANIN KENDİNİ MECBUR KILDIGI ZAMANLAR OLABİLİYOR ŞUNU DA BURADA ÇOK İYİ ANLADIMKİ HER NE ŞEKİL KONUŞULURSA NE KADARDA ILIMLI OLUNMAYA ÇALIŞILIRSA KARSILIKLI OLARAK PEK BAŞARILI OLAMAYACAGIMIZI GÖRÜYORUM İDDİALAŞMALARIN NORMAL TARTIŞMALARIN DISINA TASINMASI VEDE UZATILMAMASI GEREK DİYE DÜŞÜNÜYORUM BU KENDİ ŞAHSI DÜŞÜNCELERİMDİR ELİMİZDE OLMADAN BİRİLERİNİ DE İNCİTTİYSEK AF FOLA

YUKARDA SÖYLENİLİLEN GİBİ BUİŞİN SONU ZATEN YOK DİPSİZ BİR KUYU NE ZAMAN Kİ KARSILIKLI BİRBİRLERİMİZİ İNCİTMEDEN TARTIŞMAYI BAŞARABİLİRSEK Kİ ZOR GİBİ DAHA GÜZEL ŞEYLERE KAVUŞABİLİRİZ DİYORUM
SAYGILAR SUNUYORUM

hayır adamda okadar dar ve cahil bi görüş var ki ! adama diyorumki ya arkadaşım bu saf dediğin kusun atasını babasını dedesini nenesini eninde sonunda birisini kuş satılan bi yerden almıs dimi ? kuşu kendi yumurtlayacak hali yokya ! yani her kuşun ilk atası ,gelişi kuş ticareti yapılan yerlerdendir ! bunu anlatmaya çalışıyorum adama ama o anlayışı zayıf arkadaş hüseyin abiyi kastederek git de sana mezattan pazardan kuş alsında uçur diyo, e bunu anlayamayan bi adama ne diyeceksin ki, adamda anlama özürü var, kompleks diz boyu...
daha yaşı 25 ama ne hikmetse 20 yıl önce ölen kuşçuların isimlerini sayıp duruyor, nazar usta nusret albay vs vs, yav bu ustalarında amma arkadaşı varmış tanımayan bilmeyen dostluk yapmamış adam yok ! la adam öldüğünde sen 5 yaşındaydın ne biliyon da ne sallıyosun, sonra bu dediğin adamların bölgesi kadıköy ve feriköy yani bizim ayağımızın dibi, sen taa eskşhr den mi oraya dem vuruyosun...

Hüseyin abi ben şuna inandım ve inanmaya devam ediyorum edicem de ! hiçbir zaman meyve veren ağacın taşı eksik olmaz, o yüzden ne kadar da o arkadaşın anlama problemi olsa , ne kadar da insanı sinirden çıldırtan bi tavrı olsa , ne kadar da bir tane bile uçuracak kuşu olmasa da bu tarz insanlarla fazla muhattap olmamak lazım haklısınız...
ama madem bu işin çözümü ıspat abicim, bize de iyi bir makina almak düşer ki yazın kendimizi sırf bu tarz insanlar utansın diye ıspat edelim ( ki buna kimsenin ihtiyacı yok da sanalda da herkes görüşünü bildirirken önünde somut bi görüntü olsun )

ben usta değilim abi, hatta acemiyim dahi... ama en azından gözlerim görüyo kulağım duyuyor...

vallaha yazdıkça sinirleniyorum en iyisi işime döneyim

saygılar abilerim ...

SELAMLAR ARKADAŞLAR;

KUŞÇULUKTA POLEMİKLER,RESTLEŞMELER HER ZAMAN OLMUŞTUR VE OLACAKTIR.LAKİN BUNUN YERİ İNTERNET DEĞİLDİR.HERŞEYİN BİR YERİ VARDIR.BURASI BİR PAYLAŞIM VE BİLGİLENME ALANI OLARAK TERCİH EDİLMELİ BENCE.

FAKAT ARKADAŞLARIN BAZEN POLEMİK VE TAHTİKLERLE KONULARI BAŞKA YERLERE ÇEKMESİ VE KONU DIŞINDA BİLGİSİ SAHİBİ OLMADIKLARI MEVZULARDA AHKAM KESMELERİ ÇOK ÜZÜCÜ.

BU İSTE USTA OLMAK BÜYÜK MEZİYET VE BAŞARI İSTEYEN BİR DURUMDUR.KİMSE KENDİNİ USTA İLAN EDEMEZ.USTA İCRAATLAR VE DEVAMLILIKLARLA OLUR.

PARASI ÇOK OLAN KÜMESİNE OYNAYAN İYİ KUŞLARI DOLDURAN KUŞÇULARA BURADA USTA DİYE HİTAB EDİLMESİ BU İŞİN GERÇEK USTALARINA BENCE HAKARETTİR.İNSANLARI TANIMADAN KUŞTAN NE KADAR ANLADIKLARINI DAHİ BİLMEDİKLERİ İNSANLARA USTA DİYE HİTAB EDİYORLAR İSE BUNUN NE KADAR DOĞRU NE KADAR YANLIŞ OLSUĞU BİLENLER TARAFINDAN ORTAYA ÇIKARILABİLİR.

NUSRET ALBAY KUŞ USTASI DEĞİLDİ.KUŞA BÜYÜK PARALAR VEREN BİR KUŞ MERAKLISI İDİ.İYİ BAKICI OLABİLİR AMA İYİ BİR SEYİSDE DEĞİLDİ.BENİM ONUNLA YAŞAMIŞ OLSUĞUM BİR ANIMA VE TECRÜBEME DAYANARAK YAZIYORUM BU KELİMELERİ.GEREKİRSE ANLATIRIM AMA GEREK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.RAHMETLİNİN ÇOK SEVENİ OLDUĞUNU İYİ BİR İNSAN OLDUĞUNUDA BİLİYORUM.NUR İÇİNDE YATSIN.

CEBİNDE PARASI İLE ORTAMDAKİ UÇAN OYNAYAN ,İYİ KUŞLARI TOPLAYAN İNSANLARA USTA YAKIŞTIRMASI YAPILAMAZ.İKİ KUŞ OYNATMA İLE DE USTA OLUNAMAZ.USTA TARİH YAZAN,MİRAS BIRAKANDIR.ELİNDEKİ KUŞLARI KÖR EDİP HARCAYANLAR DEĞİL.....

SAYGILAR SUNUYORUM....

selamlar. hüseyin bey dedinizki...
yalnız herhalde bu ortama yabancı olduğundan buradaki masa kuşçuları ile bir didişmeye girmiş.normaldir ki masa başı muhabbetlerin gittiği tipik sonuca ulaşmış..
Hüseyin bey ortama yabancı ama kusura bakmayında hodri meydan demeye yavancı değil. heleki karşısında kendi kuşlarını anlatan biri olmadığı halde bile. masa kuşçusu işine gelince size de ben hodri meydan dedim defalarca kez madem biliyorsunuz ben atıyorum ya. buyrun yazdığım cümlelerin hangine mantıklı bi açıklamanız oldu. hangi yazdığımı çürütebildiniz veya çürütebilirsiniz. bu işler masada öğrenilseydi benimde çırağım urfa kuşunun en babası 3 bilemedin 5 yıl oynar, mardin kuşunun en babası 3 yıl oynar gibi latifelerle muhabbeti neşelendirirdi... Bilmemek ayıp değil beyefendi öğrenmeyip ömrünü boşa harcamak ayıp...

o oynayan kuşlar bende oynamamıştır.ekelerin dişisi benim kuşumdur,erkeğide ,kartaldan ismail arkadaş samsundan getirmiştir.lakin biz bunu ne kadar anlatırsak anlatalım video çekilmediği için yine lafımız havada kalacaktır.

Beyefendi videoyu ölçü tutmak masa kuşçusunun işi değil...

AMA BURADA HERKESİN İÇERİSİNDE SEVGİLİ KIRIKKALE ÇIRAĞI ARKADAŞIMA BİR ÖNERİM OLACAK.BENİM PAZAR VE MEZAT KUŞU BESLEDİĞİMİ SÖYLEMİŞ.BEN MEZATTAN VE PAZARDAN İYİ KUŞ ÇIKACAĞINI,ÇALIŞACAK KUŞLARIN BULUNA BİLECEĞİNİ SÖYLEDİM.EĞER GERÇEKTEN BİR GÜN KUŞLARIMI YENİLEME GİBİ BİR NİYETİM OLURSA ORADAN BULABİLİRİM DEMİŞTİM VEDE EMİN OL KARDEŞİM BULURUM.
Sağolun öneriniz için. düşüncenize saygılıyım ama doğru olmadığını bildiğim işi ben yapamicam kusura bakmayın. ama yeni kuşçuluğa başlayan birini görürsem unutmazsam tavsiyelerini iletirim ona... gelelim dernekten kuş bulma olayına. Bazılarına normal denen hatta vasat denen kuş çok büyük gelir bu doğru. bu şekilde bakarsak bulabilirsniz hüseyin bey tabiki...

EVET ÖNERİM ŞUDUR.BENİM RESİMLERİMDE İKİ TANE AÇIK BOZ KARDEŞ VAR.İKİSİDE MAKASLI İKİ YAŞINDA KUŞLAR.EĞER YERİN UYGUN İSE KUPAYA KAYIT OL,GEL BU KUŞLARI AL UÇUR.GERİ VERMEK ŞARTI İLE.HATTA YANINA 3 TANE KUŞ DAHA KATAYIM EKELERDEN.EĞER KUPAYI ALAMAZSAN KUŞLARI SANA HEDİYE EDECEĞİM.BENİM SÖZÜM İMZADIR BUYUR GEL KARDEŞİM.
Sağolun hüseyin bey ben teklifinizi kibarca geri çevireceğim. yerim uygun değil, ayrıca kupalara karşıyım. kuş uçurma konusuna gelince bilmediğim birşeye vereceğim bir saniyeyi bile boşa gitmiş zaman olarak görüyorum. Ayrıca kupa alan kuş iyi kuştur düşüncesine karşıyım. daha önceki yazılarımdan anlamışsınızdır. ben ali beye yazmıştım. sizin içinde geçerli o tarzda tarif ettiğim kuşu uçurma işi.

YADA KARTAL İLÇESİNDE İYİ BİR KUŞÇUNUN TELEFONUNU ALIP.ALİ KARDEŞİN ANLATTIĞI KUŞLAR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUN.YAZILAN HERŞEYE YALAN YADA YANLIŞ YAKIŞTIRMASI YAPILMASI KONUNUN MUHATTAPI OLAN İNSANLARI BAYAĞI BİR İNCİTİYOR.
Yalan veya yanlış yakıştırması nereden çıktı onu anlayamadım. ayrıca kuşun kalite ölçüsü ekeliğidir dedim ben neereden çıktı kötü veya anlatılanın yalan olduğu. hem neden inciliyorki muhattabı olan insanları? kuşunu tanıyan insan neden böyle şeyleri taksınki. ki zaten kötü denmedi...
saygılarla

selamlar.. artık size sinirli ali bey diyebilirim herhalde. dedinizki :

hayır adamda okadar dar ve cahil bi görüş var ki !
Sizi tebrik ediyorum ali bey. dar görüş söyledi değilmi o komedi gibi cümleleri... 3 sene oynar, 5 sene oynar vs vs... aslında size cevap yazmamak doğrusu bu dakikadan sonra ama yine centilmenlik bende kalsın:) :ckmk:

adama diyorumki ya arkadaşım bu saf dediğin kusun atasını babasını dedesini nenesini eninde sonunda birisini kuş satılan bi yerden almıs dimi ?
Alan kişi evet anasını babasını bi yerden aldı ama masa kuşu satılan değil kuşun uçtuğu yerden aldı ali bey...

kuşu kendi yumurtlayacak hali yokya ! yani her kuşun ilk atası ,gelişi kuş ticareti yapılan yerlerdendir ! bunu anlatmaya çalışıyorum adama ama o anlayışı zayıf arkadaş hüseyin abiyi kastederek git de sana mezattan pazardan kuş alsında uçur diyo, e bunu anlayamayan bi adama ne diyeceksin ki, adamda anlama özürü var, kompleks diz boyu...
:ckmk: :ckmk: :ckmk:
Ali bey yazınızın sonu Kompleksi kim agresif kim onu gösteriyor. Hüseyin abin dedi ben pazardan kuş alır iyi kuşu yaparım diye bende sana onu hatırlattım sen de öğrendinmi diye pazardan kuş almayı... neden zorunuza gidiyor yaptığınız bi işin söylenmesi....

daha yaşı 25 ama ne hikmetse 20 yıl önce ölen kuşçuların isimlerini sayıp duruyor, nazar usta nusret albay vs vs, yav bu ustalarında amma arkadaşı varmış tanımayan bilmeyen dostluk yapmamış adam yok ! la adam öldüğünde sen 5 yaşındaydın ne biliyon da ne sallıyosun, sonra bu dediğin adamların bölgesi kadıköy ve feriköy yani bizim ayağımızın dibi, sen taa eskşhr den mi oraya dem vuruyosun...
:ckmk: :ckmk:
Bu yazılarınızı okudukça nasıl mali müşavir olduğunuzu sorguluyorum inanın. kasaptan ehliyet alma işine benzemiş sanırım. Siz de öyle bir konuşuyorsunuzki sanki onların arkadaşıymışsınızda eşrafını tanıyormuşsunuz falan falan. Ben o söylediklerimi dernek köşesinde duymadım, birebir arkadaşından duydum o isimleri... siz 12 13 yaşındadınız ben 5 teyken buyrun siz anlatın onlarıda dinleyelim. bukadar arkadaş ortamlarını da bildiğinize göre...

Hüseyin abi ben şuna inandım ve inanmaya devam ediyorum edicem de ! hiçbir zaman meyve veren ağacın taşı eksik olmaz, o yüzden ne kadar da o arkadaşın anlama problemi olsa , ne kadar da insanı sinirden çıldırtan bi tavrı olsa , ne kadar da bir tane bile uçuracak kuşu olmasa da bu tarz insanlarla fazla muhattap olmamak lazım haklısınız...
Hayır gelip sazan gibi farklı konuya o saçmalıkları yazan sizdiniz kardeşim. muhattap almayın lütfen bundan sonra...

ama madem bu işin çözümü ıspat abicim, bize de iyi bir makina almak düşer ki yazın kendimizi sırf bu tarz insanlar utansın diye ıspat edelim ( ki buna kimsenin ihtiyacı yok da sanalda da herkes görüşünü bildirirken önünde somut bi görüntü olsun )
iyi bi makine alın, birde video kesme programı valla herşey ispat olur ondan sonrada. sizin ispatınızdan bana ne? beğeniyorsanız besleyin daha neden birşeyleri kabullendirmeye çalışıyorsunuzki?

vallaha yazdıkça sinirleniyorum en iyisi işime döneyim

Siz çalışın ali bey, hep çalışın ali bey, bol bol çalışın ali bey

SAYIN KIRIKKALE ÇIRAĞI;

BEN BU KONUYU AÇARKEN BU TARZ POLEMİKLERİN KUŞÇULUĞU GETİRDİĞİ NOKTAYI ANLATABİLMEK İÇİN AÇTIM.NE KADAR HAKLI OLDUĞUM SİZİN YAZILARINIZI OKUYUNCA DAHA DA İYİ ANLAŞILIYOR.BOŞ POLEMİKLERİN KUŞÇULUK ADINA VERECEĞİ HİÇ BİR ŞEY OLAMAZ.SİZE DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİM ŞİMDİDE SÖYLÜYORUM YAZDIKLARINIZ KUŞÇULUK CAMİASI ADINA HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMİYOR.HEP ANLATTIKLARINIZI ORADAN BURADAN DUYDUKLARINIZA DAYANDIRIYORSUNUZ.POLEMİK VE PROVAKASYON KOKAN YAZILARINIZIN ARKADAŞLAR İÇİN EĞİTİCİ BİR YANI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM.SÜSLÜ PÜSLÜ YAZILARINIZI YAZARKEN BU YAZILARIN BİR ÇOK ARKADAŞ TARAFINDAN OKUNDUĞUNU BİLEREK YAZIN LÜTFEN.POLEMİKLER HİÇ KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ.

BİR SAF KAN TUTTURMUŞ GİDİYORSUNUZ.SİZİN SAFKAN KUŞTAN BEKLENTİNİZ NEDİR.OYUN PERFORMANSI VE DEVAMLILIĞI DEĞİLMİ.BUNU VEREBİLEN HER HANGİ BİR KUŞUN SİZİN İÇİN BİR DEĞERİ YOKMU?12 YILLIK BİR KIRMA SOYUN OYUNU GELİŞEREK DEVAM ETTİRİLEBİLİYORSA BU KUŞLARIN KANININ SAFKAN OLUP OLMAMASI BİR YETİŞTİRİCİ İÇİN NE ÖNEM TAŞIR.KUŞUN EKELİĞİNDEKİ OYUNU KISTAS ALIYORSUNUZ.KIRMA KUŞ 5 YIL OYNUYORSA SİZİN İÇİN BİR DEĞERİ YOKMU?SİZİN MANTIĞINIZI HALA ÇÖZEBİLMİŞ DEĞİLİM.ÇÜNKÜ SİZCE KUŞ SAFKAN DEĞİLSE O KUŞUN OYUN PERFORMANSI YETERSİZDİR MANTIĞI SİZE İŞLEMİŞ.BİLMİYORUM SİZİN USTANIZ SİZE İYİ KUŞUN NASIL OLDUĞUNU NASIL ANLATMIŞ.BEN BUNLARI POLEMİK OLSUN DİYE YAZMIYORUM SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN.KIRMIZILARLA SÜSLEYİP CEVAP YAZMAYA BAŞLAMAYIN BANA HEMEN.SİZE KUŞ TEKLİF EDİYORUZ O KUŞLARA HARCAYACAK DAKİKAM YOK DİYORSUNUZ.BUYURUN O ZAMAN DAKİKALARINIZI ,SAATLERİNİZİ HARCADIĞINIZ KUŞLARI BİZEDE GÖSTERİN BİZİMDE GÖZÜMÜZ BİRAZ KUŞ GÖRSÜN.

BEN DERNEKLERE GİTMEM,PAZARA HİÇ GİTMEM ÇÜNKÜ KUŞA İHTİYACIM YOK.AMA BİLİYORUM Kİ ORALARADA GÜZEL KUŞLAR BİNBİR ÇEŞİT YOLLARLA DÜŞÜYOR.KİMSENİN KİMSEYE BİR ŞEY İSPATLAMASI GEREKMİYOR TABİKİ AMA EĞER KUŞÇULUK CAMİASINI DAHA KALİTELİ VE GÜZEL BİR ORTAMA TAŞIYABİLİRSEK BUNDAN HEPİMİZ KARLI ÇIKACAĞIZ.

ALİ ARKADAŞ İLE BİR AY ÖNCE TANIŞTIK VE SADECE BİRKERE GÖRÜŞTÜK.AMA KİŞİLİĞİ VE KAREKTERİ BENCE BU ORTAMA YAKIŞACAK ŞEKİLDE DOĞRU BİR İNSAN.SİZİN ARANIZDA YAŞADIĞINIZ SORUN GENELDE MEZATLARIN KAPI ÖNLERİ MUHABBETİNE DÖNÜŞTÜ.BU BENİ ÜZDÜ.ORTAYA KOYDUĞUNUZ DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİNİZİ POLEMİK YAŞAMADAN PAYLAŞIRSANIZ BELKİ ARKADAŞLAR İÇİN ÖĞRETİCİ BİR ŞEYLER ÇIKAR ORTAYA.YOKSA BU ORTAM NE REST ÇEKİLECEK NEDE KAVGA EDİLECEK BİR ORTAM DEĞİL.BU TARZ POLEMİKLER BOŞ KÜREK ÇEKMEYE BENZİYOR.

SAYGILAR SUNUYORUM...

'''Alan kişi evet anasını babasını bi yerden aldı ama masa kuşu satılan değil kuşun uçtuğu yerden aldı ali bey...'''demişsin de sende zeka geriliğimi var ya? o kuşun uçtuğu yerden almış ya, o kuşu uçuran nerden almış ?ne anlayıssız bi çocuksun sen ya!
bak koçum gittikçe ashabımı bozmaya başladın azımıda bozacam senide ustanıda kuşunu da ! hatta şuan yanımda olsan o klavyeyi azına sokacak kadar ... benimle alakalı bir kelime daha yaz and olsun azımı bozucam, erzurumda okumuş bi de la iyi memleketimde senin o gevşek azını yamultmadılar bu tavırlarınla, ben dayanamazdım şahsen ! müşavirlik belgesini veren adamların gazı olamazsın sen, cins cins konusup kudurtma beni, muhattap olma lan benle !!!! olmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! yazma adımı bi daha !!!

kimse kusura bakmazsın arkadaşlar, ben bu çocuğa katlanamıyorum artık ! ha bi de herşeye karı gibi gülme ciddi ol da git o usta dediklerine sor bakalım urfa kuşu kaç sene oynar mardin kuşu kaç sene oynar, ben nizamisinden bahsediyorum ama senin o gevşek tavrın hep başka yerlere çekiyo konuyu, benim konum kapandı yazma adımı madımı çıldırtma beni iyice !

BU VE BENZERİ KONULARDA SÖZ KONUSUDA KUŞ OLDUGUNDA TA EZELDEN BERİ REKABET HEP VARDIR OLMUŞTUR OLMASIDA LAZIMDIR ANCAK REKABET İLE İDDİA AYNI ŞEY DEGİLDİR KARIŞTIRILMAMALI BENİM DOGRUM KARSIMDAKİNE EGRİ BİRBAŞKASININ EGRİ DEDİGİ YİNE BİR BASKASINA DOGRU GELEBİLİR BU DÜŞÜNCE GÖRÜŞ VE ANLAYIŞ ŞEKLİDİR KİMSE KİMSENİN İSTEDİGİ GİBİ DÜŞÜNMESİNİ ZATEN BEKLEYEMEZ HİÇ KİMSEDE KENDİ SÖYLEDİKLERİNİ KARSIDAKİNE KABUL ETTİRME AMACINIDA GÜTMEMELİ AMA İŞ İDDİA SÖZ KONUSUDA CANLI HAYVAN OLUNCA BENİM KENDİ DÜŞÜNCEM OLARAK HİÇ İDDİACI OLMADIGIM KESİNLİKLEDE OLAMAYACAGIM BİR ŞEY KUŞU İYİ EGİTTİM BAHÇEMDEN YADA ÇATIMDAN BAŞKA YERE KONMAZ DİYEBİLİRİM ÇÜNKÜ O EGİTİMİ SAGLAMIŞIMDIR KUŞ İÇİN ALTINDA ÇAY İÇECEK KADAR BİR SEYLER YAPIYOR DAHA İYİSİNİDE ARAMALIYIM DİYEBİLİRİM KUŞ İÇİN HERKİMDE OLURSA OLSUN DAHA MÜKEMMELİNİDE BULSUN DERİM TAKDİR EDERİM ANCAK

KUŞ İÇİN NE KADAR MÜKEMMEL OLURSA OLSUN ALTI ORJİNİ NE KADAR SAGLAM OLURSA OLSUN
KENDİMCE YETİŞTİRİCİ 35 YILDIR KUŞ BESLEYEN OLARAK AZ ÇOK TECRÜBEM DE OLSA DAHİ

ŞU KUŞU GÖTÜR TURNUVAYA SOKUN TURNUVA KAZANIR GARANTİSİNİ VEREMEM

BU DENLİ BİLECEK KADAR BU İŞİ ÇÖZMÜŞ DEGİLİM ŞİMDİYE KADAR DA BU UGRASI KİMSE TAM MANASIYLA ÇÖZEBİLMİŞ DEGİLDİR DİYEN BİRİYDİM

BU DENLİ KUŞUN NE YAPACAGINI BİLEN TURNUVA KAZANACAGINI GARANTİ EDEBİLEN KİŞİLERİNDE

KONU BAŞLIKLARINDA HALA KUŞUN KANADINI GÖZÜNÜ KUYRUGUNU NE DİYE SORGULAR DURURLAR
ONUDA HİÇ ANLAMIŞ DEGİLİM BİR BAŞKASINDA DA OKUŞDAN DAH İYİSİ OLAMAYACAGINIDA TEYİT EDER GİBİ KONUŞULMASINIDA YADIRGADIM İYİNİN İYİSİ OLDUGU BİLİNİRKEN BU DENLİ İDDİANIN NE AMAÇ TAŞIDIGINIDA DOGRUSU MERAK ETTİM İNSANLAR KENDİLERİNİ YETİŞTİRİR ÇOK ŞEYLER ÖGRENEBİLİR İYİBİR YETİŞTİRİCİDE OLABİLİR BİR BAŞKALARININ SECERELERİNİ BİLEMEDİGİ KUŞLARIN İÇERİSİNDE KENDİ KUŞUNUN TURNUVA KAZANACAGI GRANTİSİNİ NEYE DAYANARAK SÖYLER ŞASIRDIM DOGRUSU
ÇÜNKÜ NETİCEDE BÜTÜN İPLER KUŞUN ELİNDE KUŞUN İÇİNDE ÇOK BÜYÜK BİR İDDİA BÖYLESİNE CİDDİ TARTIŞMA VEDE İDDİALARIN İÇERİSİNDE KIRICILIKLARIN DA OLMASI ZATEN KACINILMAZ ARKAMIZDAN GELEN GENÇLERE YENİ YETİŞENLERE ÖRNEK OLUŞUMUZUDA GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ DİYOR
SAYGILAR SUNUYORUM

niye muharrem bey, herkes istediğini düşünüyo da bazı insanlarda kuşlarının şöyle ya da böyle olduğunu şöyle ya da böyle başarılar elde edebileceğii düşünüyo bunun neresi hata ? hep bizim yazdıklarımız mı şaşırtacak burda insanları ? niye diğer tarafın lüzumlu lüzumsuz yorumlarına kimse şaşırmıyor ?

kuscu_marik' Alıntı:
BU VE BENZERİ KONULARDA SÖZ KONUSUDA KUŞ OLDUGUNDA TA EZELDEN BERİ REKABET HEP VARDIR OLMUŞTUR OLMASIDA LAZIMDIR ANCAK REKABET İLE İDDİA AYNI ŞEY DEGİLDİR KARIŞTIRILMAMALI BENİM DOGRUM KARSIMDAKİNE EGRİ BİRBAŞKASININ EGRİ DEDİGİ YİNE BİR BASKASINA DOGRU GELEBİLİR BU DÜŞÜNCE GÖRÜŞ VE ANLAYIŞ ŞEKLİDİR KİMSE KİMSENİN İSTEDİGİ GİBİ DÜŞÜNMESİNİ ZATEN BEKLEYEMEZ HİÇ KİMSEDE KENDİ SÖYLEDİKLERİNİ KARSIDAKİNE KABUL ETTİRME AMACINIDA GÜTMEMELİ AMA İŞ İDDİA SÖZ KONUSUDA CANLI HAYVAN OLUNCA BENİM KENDİ DÜŞÜNCEM OLARAK HİÇ İDDİACI OLMADIGIM KESİNLİKLEDE OLAMAYACAGIM BİR ŞEY KUŞU İYİ EGİTTİM BAHÇEMDEN YADA ÇATIMDAN BAŞKA YERE KONMAZ DİYEBİLİRİM ÇÜNKÜ O EGİTİMİ SAGLAMIŞIMDIR KUŞ İÇİN ALTINDA ÇAY İÇECEK KADAR BİR SEYLER YAPIYOR DAHA İYİSİNİDE ARAMALIYIM DİYEBİLİRİM KUŞ İÇİN HERKİMDE OLURSA OLSUN DAHA MÜKEMMELİNİDE BULSUN DERİM TAKDİR EDERİM ANCAK

KUŞ İÇİN NE KADAR MÜKEMMEL OLURSA OLSUN ALTI ORJİNİ NE KADAR SAGLAM OLURSA OLSUN
KENDİMCE YETİŞTİRİCİ 35 YILDIR KUŞ BESLEYEN OLARAK AZ ÇOK TECRÜBEM DE OLSA DAHİ

ŞU KUŞU GÖTÜR TURNUVAYA SOKUN TURNUVA KAZANIR GARANTİSİNİ VEREMEM

BU DENLİ BİLECEK KADAR BU İŞİ ÇÖZMÜŞ DEGİLİM ŞİMDİYE KADAR DA BU UGRASI KİMSE TAM MANASIYLA ÇÖZEBİLMİŞ DEGİLDİR DİYEN BİRİYDİM

BU DENLİ KUŞUN NE YAPACAGINI BİLEN TURNUVA KAZANACAGINI GARANTİ EDEBİLEN KİŞİLERİNDE

KONU BAŞLIKLARINDA HALA KUŞUN KANADINI GÖZÜNÜ KUYRUGUNU NE DİYE SORGULAR DURURLAR
ONUDA HİÇ ANLAMIŞ DEGİLİM BİR BAŞKASINDA DA OKUŞDAN DAH İYİSİ OLAMAYACAGINIDA TEYİT EDER GİBİ KONUŞULMASINIDA YADIRGADIM İYİNİN İYİSİ OLDUGU BİLİNİRKEN BU DENLİ İDDİANIN NE AMAÇ TAŞIDIGINIDA DOGRUSU MERAK ETTİM İNSANLAR KENDİLERİNİ YETİŞTİRİR ÇOK ŞEYLER ÖGRENEBİLİR İYİBİR YETİŞTİRİCİDE OLABİLİR BİR BAŞKALARININ SECERELERİNİ BİLEMEDİGİ KUŞLARIN İÇERİSİNDE KENDİ KUŞUNUN TURNUVA KAZANACAGI GRANTİSİNİ NEYE DAYANARAK SÖYLER ŞASIRDIM DOGRUSU
ÇÜNKÜ NETİCEDE BÜTÜN İPLER KUŞUN ELİNDE KUŞUN İÇİNDE ÇOK BÜYÜK BİR İDDİA BÖYLESİNE CİDDİ TARTIŞMA VEDE İDDİALARIN İÇERİSİNDE KIRICILIKLARIN DA OLMASI ZATEN KACINILMAZ ARKAMIZDAN GELEN GENÇLERE YENİ YETİŞENLERE ÖRNEK OLUŞUMUZUDA GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ DİYOR
SAYGILAR SUNUYORUM

MUHARREM BEY MERHABA;

BENDE BU ŞEKİLDE MASA KUŞÇUSU MUHABBETİNİN İÇİNE GİRDİĞİM İÇİN SIKINTILIYIM.KEŞKE OLAY BU NOKTAYA GELMESE İDİ.BEN OLAY BU NOKTAYA GELENE KADAR KUŞLARIMIN OYUNU YADA KALİTESİ HAKKINDA KONUŞMAYI HİÇ TERCİH ETMİYORDUM.AMA OLAYIN BU NOKTAYA GELMESİ MALUM İNSANIN PROVEKESİ SONUCU OLMUŞTUR.YİNEDE BU OLAYDAN RAHATSIZLIK DUYAN ARKADAŞLARDAN KENDİ ADIMA ÖZÜR DİLİYORUM.

DİĞER KONUYA GELİNCE EVET BU KUŞLARA GÜVENDİĞİM İÇİN VERDİM BU GARANTİYİ.ARKADAŞ EĞER KABUL EDİP DEDİĞİMİ YAPMIŞ OLSA İDİ,SONUCU HEP BERABER GÖREBİLİRDİK.

NEYSE UZATMADAN SİZE ÖZELDEN BİR MESAJ ATARAK AÇIKLAMA YAPABİLİRİM OLAYI BURADA BULANDIRMAK İSTEMİYORUM.

HÜSEYİN BAŞOĞLAN ARKADAŞIMDAN RİCA EDİYORUM BU KONUYU KİTLEYİP POLEMİĞE SON VERSİN ARTIK.ÇÜNKÜ KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAK KADAR BASİTLEŞTİ MUHABBET.

SAYGILAR SUNUYORUM.....

smmalidemir' Alıntı:
niye muharrem bey, herkes istediğini düşünüyo da bazı insanlarda kuşlarının şöyle ya da böyle olduğunu şöyle ya da böyle başarılar elde edebileceğii düşünüyo bunun neresi hata ? hep bizim yazdıklarımız mı şaşırtacak burda insanları ? niye diğer tarafın lüzumlu lüzumsuz yorumlarına kimse şaşırmıyor ?
ALİ KARDEŞİM BENİM KİMSEYE BİR SEY DEDİGİM YOK HERKES İSTEDİGİNİ DÜŞÜNÜR BAŞKA ŞEY
HERKES İSTEDİGİNİ SÖYLER BAŞKA SEY
VEDE İDDİA BAMBAŞKA BİRSEY BENİ YANLIŞ ANLAMAYINIZ BU VE BU ŞEKİL İDDİALAR PEK ÇOK YASANDI MİLYARLAR HAVADA UÇUŞTU RESTLEŞMELERİN KRALI YAPILDI AMA ORTADA BİR SEY YOK ANLATMAK İSTEDİGİM ORTADA OLMAYANIN İDDİASININ YAPILMASIDIR GALİBA YENİSİNİZ GERİYE DÖNÜK İLETİLERİ ÖNEMLİ KONU BAŞLIKLARINADA BAKARSANIZ BU VE BENZERİ ÇOK ŞEY YASANDI AMA BEN KENDİM OLARAK HEP TARAFSIZ MÜMKÜN OLDUGU ELİMDEN GELDİGİ KADAR DA YAPICI BİGİLENDİRİCİ PAYLASIMCI AMACINI GÜTMEYE ÇALIŞTIM BU VE BENZERİ DURUMLARIN UZATILMASI KİMSEYE YARAR SAGLAMAZ KIVAMINDA BIRAKIP UZATMAMAK GEREK HAKLISINDIR DEGİLSİNDİR BİR SEY DEDİGİM ZATEN YOK GENÇ KUŞAKLARA ÖRNEK TEŞKİL ETMELİYİZ BÖYLE SONUÇSUZ TARTIŞMALAR İSTENİLMEDEN KIRICILIKLARA SEBEB OLABİLİYOR BUNA MAHAL VERMEMEK DE GEREK
SAYGILAR

selamlar... ali bey dicem ama aslında beylik senin kapının önünden geçmez. ama yinede ben diğer arkadaşlara saygımdan sana öyle dicem. ali bey dedinki :

ne anlayıssız bi çocuksun sen ya!
Anlayışsızlık konusunda 10 sene yaptığım hatayı düzeltmişken kusura bakmayında o hatayı tekrar kabul edip anlamiyacağım. çocukluk konusuna gelince çok şükür yaşça sen gibi ileri gitmeden akılca ileri gittiğimi düşünüyorum, ayrıca seviyecede...

bak koçum gittikçe ashabımı bozmaya başladın azımıda bozacam senide ustanıda kuşunu da !
Bu ağızın bir mali müşavirle alakası olacağını düşünmüyrum olsa olsa hayatla alakası kalmamış kişiliği zayıf bir sığır çobanı ağzına benziyor. ben ne ustana bir laf söyledim bu tarz ne sana. ne kıymetli kuşların varmış. kuyruk acın olmasa yazmazsın bu tarz. Birdahaki sefere daha saygılı olmazsan site yönetimini davet ediyorum gereğini yapmaya. yoksa daha önce bu tarz yaklaşımlarla uyarılan veya atılan insanlara haksızlık olacaktır...

hatta şuan yanımda olsan o klavyeyi azına sokacak kadar ... benimle alakalı bir kelime daha yaz and olsun azımı bozucam,
Senle yaparsın veya yapamazsın polemiğine girmicem çünkü uzaktan davulun sesi güzel gelir. Düzeyli insanın işi değil ağız bozmak. daha sana tek bir argo kelime dahi kullanmadım gördüğün gibi. tartışamıyorsan, adam gibi konuşamıyorsan girme kardeşim, bu site bir paylaşım forumu. sen yanlışını paylaşmana rağmen ben düzeltirsin belki bişeyleri diye doğrusunu yazıyorum zoruna gidiyor...

erzurumda okumuş bi de la iyi memleketimde senin o gevşek azını yamultmadılar bu tavırlarınla, ben dayanamazdım şahsen !
Erzurumda okudum evet. çokta sevdiğim değerli abilerim var adam gibi. tek birinde dahi senin bu ağzını görmedim. Gevşek ağıza gelince erzuruma beraber gidelim birgün de bakalım kim daha kıymetli...

müşavirlik belgesini veren adamların gazı olamazsın sen, cins cins konusup kudurtma beni, muhattap olma lan benle !!!! olmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! yazma adımı bi daha !!!
Ali bey gülmek insanı gençleştirir. sizde gülün. hep genç kalın uzun yaşayınki deneme şansınız artsın... Hitap şeklinizi tekrar düzeltmenizi rica etçem... sizinle muhattap olmak tarzım değilde, her seferinde uzuyor polemik...

kimse kusura bakmazsın arkadaşlar, ben bu çocuğa katlanamıyorum artık !
Çocuk değil ali bey...

ha bi de herşeye karı gibi gülme ciddi ol da git o usta dediklerine sor bakalım urfa kuşu kaç sene oynar mardin kuşu kaç sene oynar, ben nizamisinden bahsediyorum ama senin o gevşek tavrın hep başka yerlere çekiyo konuyu, benim konum kapandı yazma adımı madımı çıldırtma beni iyice !
Eskiden padişahlarda dalkavuklara gülerlermiş onlara asla karı gibi gevşek benzetmesi yapılmadı, yapılamazda... Yanlış anlamayın size dalkavuk demiyorum haddim de olamaz. yani gülmek iyidir o açıdan dedim... Usta dediklerime gelince kimseye birşey sorma ihtiyacım yok fikirlerimi söylüyorum zaten. Urfa kuşu kaç sene oynarmış nizamisi falan bunları boşverin siz. mardin kuşu şu kadar oynayan bir adam herhalde FARUK YÜCESOY'dan daha iyi tanımaz mardin kuşunu. çok lafınızın eriyseniz gidin sorun öğrenin doğrusunu. gülünce güldü diyorsunuz hayatında mardin kuşu görmemiş adam mardin kuşunu anlatıyor. Yok siz gidemezseniz Hüseyin turan bey ankaralı. ankarada vardır eşi dostu. imkan varsa gitsin biri faruk abinin yanına da faruk abi ne derse bende tamam diyorum. ne diyeceğini de bilmiyorum buna inanın... saygılarla

selamlar. hüseyin bey dedinizki:
KUŞÇULUKTA POLEMİKLER,RESTLEŞMELER HER ZAMAN OLMUŞTUR VE OLACAKTIR.LAKİN BUNUN YERİ İNTERNET DEĞİLDİR.HERŞEYİN BİR YERİ VARDIR.BURASI BİR PAYLAŞIM VE BİLGİLENME ALANI OLARAK TERCİH EDİLMELİ BENCE.
Restleşme bence kuşu olmayan biriyle olmamalı hüseyin bey. ben ağzımı açmadan bana kuş verdiniz, kupa aldırdınız, rest çektiniz. bu tarz yaklaşımlar zaten prensiplerime ters. ben söylerim doğrusunu tutan tutar tutmayan beni bağlamaz zaten. Paylaşım konusunda haklısınız...

FAKAT ARKADAŞLARIN BAZEN POLEMİK VE TAHTİKLERLE KONULARI BAŞKA YERLERE ÇEKMESİ VE KONU DIŞINDA BİLGİSİ SAHİBİ OLMADIKLARI MEVZULARDA AHKAM KESMELERİ ÇOK ÜZÜCÜ.
Hüseyin bey ahkam kesenin kim olduğu ortada konuşma tarzlarından belli oluyor. ben ismini söylemiyeceğim rahatsız oluyormuş. bilgi sahipliği konusuna gelince kusura bakmayın hala aynı yerdesiniz sizin kuşunuza kötü diyen olmadı, nereden çıkıyor böyle kuş kötülenmiş havaları. bana ne ne yaptığından beğenen besler. bu benle alakalı bir durum değil. dediniz ya bilgi paylaşımı. siz ne düşünüyorsunuz bilmem ama değerlendirme safhası ekeliğidir dedim sadece. bu da doğrusudur ister katılın ister katılmayın. ben bunu paylaştım bana katılan arkadaşlar olacaktır bu konuda...

BU İSTE USTA OLMAK BÜYÜK MEZİYET VE BAŞARI İSTEYEN BİR DURUMDUR.KİMSE KENDİNİ USTA İLAN EDEMEZ.USTA İCRAATLAR VE DEVAMLILIKLARLA OLUR.
Haklısınız ama siz kendinizi ilan ettiniz usta diye hüseyin bey. icraat konusuna gelince sorgulamayacağım tanımadığım için... beni de alakadar etmiyor...

PARASI ÇOK OLAN KÜMESİNE OYNAYAN İYİ KUŞLARI DOLDURAN KUŞÇULARA BURADA USTA DİYE HİTAB EDİLMESİ BU İŞİN GERÇEK USTALARINA BENCE HAKARETTİR.İNSANLARI TANIMADAN KUŞTAN NE KADAR ANLADIKLARINI DAHİ BİLMEDİKLERİ İNSANLARA USTA DİYE HİTAB EDİYORLAR İSE BUNUN NE KADAR DOĞRU NE KADAR YANLIŞ OLSUĞU BİLENLER TARAFINDAN ORTAYA ÇIKARILABİLİR.
Ben kimseye usta demedim hüseyin bey. Kümese kuş doldurmak ustalık olsa birçok vardı, maksat o iyi koruyup sonraya bozmadan aktarabilmek işte bu kalmadı ya da kalmadı denecek kadar az. buna ben usta demiyorum İYİ DAMIZLIKÇI diyorum. oyun kuşunun perişanlığının en büyük sebebide bunlar bitti. ustalık bana göre apayrı birşey...

NUSRET ALBAY KUŞ USTASI DEĞİLDİ.KUŞA BÜYÜK PARALAR VEREN BİR KUŞ MERAKLISI İDİ.İYİ BAKICI OLABİLİR AMA İYİ BİR SEYİSDE DEĞİLDİ.BENİM ONUNLA YAŞAMIŞ OLSUĞUM BİR ANIMA VE TECRÜBEME DAYANARAK YAZIYORUM BU KELİMELERİ.GEREKİRSE ANLATIRIM AMA GEREK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.RAHMETLİNİN ÇOK SEVENİ OLDUĞUNU İYİ BİR İNSAN OLDUĞUNUDA BİLİYORUM.NUR İÇİNDE YATSIN.
Amin hüseyin bey. bakın ben de size onun hakkında düşüncelerimi söyleyim. kuşçuluğunu bilmem, seyisliğini bilmem, ne yer, neyi yemez, neyi sever neyi sevmez bilmem... ama getirdiği özelliklede bir kuşu İYİ BİLİRİM... Ankara ve kırıkkaleye o kuşla nelerin katıldığını iyi bilirim... Anınıza gelince tabiki paylaşırsanız okumak isterim. ben onun kattıklarına baktığım için artıları bana fazla geliyor. nazar ustaya gelince usta dememin sebebi ermeni nazar usta denirmiş ona. bende ağız alışkanlığı. kendisini görsem tanımam, huyunu suyunu bilmem ama ne besledi nerden aldı bilirim...

CEBİNDE PARASI İLE ORTAMDAKİ UÇAN OYNAYAN ,İYİ KUŞLARI TOPLAYAN İNSANLARA USTA YAKIŞTIRMASI YAPILAMAZ.İKİ KUŞ OYNATMA İLE DE USTA OLUNAMAZ.USTA TARİH YAZAN,MİRAS BIRAKANDIR.ELİNDEKİ KUŞLARI KÖR EDİP HARCAYANLAR DEĞİL.....
Ağzınıza sağlık bu konuda kesinlikle size hak veriyorum...

Hüseyin bey dedinizki:
BEN BU KONUYU AÇARKEN BU TARZ POLEMİKLERİN KUŞÇULUĞU GETİRDİĞİ NOKTAYI ANLATABİLMEK İÇİN AÇTIM.NE KADAR HAKLI OLDUĞUM SİZİN YAZILARINIZI OKUYUNCA DAHA DA İYİ ANLAŞILIYOR.BOŞ POLEMİKLERİN KUŞÇULUK ADINA VERECEĞİ HİÇ BİR ŞEY OLAMAZ.SİZE DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİM ŞİMDİDE SÖYLÜYORUM YAZDIKLARINIZ KUŞÇULUK CAMİASI ADINA HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMİYOR.HEP ANLATTIKLARINIZI ORADAN BURADAN DUYDUKLARINIZA DAYANDIRIYORSUNUZ.POLEMİK VE PROVAKASYON KOKAN YAZILARINIZIN ARKADAŞLAR İÇİN EĞİTİCİ BİR YANI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM.SÜSLÜ PÜSLÜ YAZILARINIZI YAZARKEN BU YAZILARIN BİR ÇOK ARKADAŞ TARAFINDAN OKUNDUĞUNU BİLEREK YAZIN LÜTFEN.POLEMİKLER HİÇ KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ.
O zaman sizi tebrik ederim hüseyin bey. Gerçekten çok faydalı bir başlık oldu. Boş polemikler kuşçuluğa birşey vermez çözümlerinide yazarak anlattım daha önce... Yazdıklarımın kuşçuluk camiasına hiçbirşey ifade edip etmemesi gelince sizler gibi takıntılı bir insan değilim bende bunu daha öncede söylemiştim yinede söylüyorum. ben büyük kuşçuuyum, ustayım, böyle kuşlarım var falan tarzı bi konuşmamı asla kimse duymamıştır. Ben kendi halinde sevdiğini besleyen vurgulaya vurgulaya söylüyorum kötüyü besleyen sıradan bir kuşçuyum... Anlattıklarımı oradan buradan duyduklarıma dayandırıyorum öylemi? hüseyin bey yaşça benden büyüksünüz kulaklarınızda sağır olmadığna göre sizde duyabilirdiniz herhalde daha doğrularını... buyrun paylaşın bizde vay be diyelim... söylediğim her sözün ardındayım ve tek birini dahi çürütemezsiniz... polemik ve provakasyon kokan yazılar yazıyorum öylemi? ali bey kızacak ama kusura bakmayın :ckmk: :ckmk: :ckmk: . süslü püslü dediğiniz yazıların hepsi süslü doğru ama hepsi bilgiyle. Süs dediğiniz şey eğer doğrular süsledim doğru söylüyorsunuz... Birçok arkadaş tarafından okunmasına gelince hepsine teşekkür ediyorum değerli vakitlerini bana azda olsa ayırdıkları için. inşallah işine yarayan tek bir cümlede olsa vardır içinde. yada en azından inşallah bi merak uyanmıştır birilerinde...

BİR SAF KAN TUTTURMUŞ GİDİYORSUNUZ.SİZİN SAFKAN KUŞTAN BEKLENTİNİZ NEDİR. OYUN PERFORMANSI VE DEVAMLILIĞI DEĞİLMİ.BUNU VEREBİLEN HER HANGİ BİR KUŞUN SİZİN İÇİN BİR DEĞERİ YOKMU?12 YILLIK BİR KIRMA SOYUN OYUNU GELİŞEREK DEVAM ETTİRİLEBİLİYORSA BU KUŞLARIN KANININ SAFKAN OLUP OLMAMASI BİR YETİŞTİRİCİ İÇİN NE ÖNEM TAŞIR.KUŞUN EKELİĞİNDEKİ OYUNU KISTAS ALIYORSUNUZ.KIRMA KUŞ 5 YIL OYNUYORSA SİZİN İÇİN BİR DEĞERİ YOKMU?SİZİN MANTIĞINIZI HALA ÇÖZEBİLMİŞ DEĞİLİM.ÇÜNKÜ SİZCE KUŞ SAFKAN DEĞİLSE O KUŞUN OYUN PERFORMANSI YETERSİZDİR MANTIĞI SİZE İŞLEMİŞ.BİLMİYORUM SİZİN USTANIZ SİZE İYİ KUŞUN NASIL OLDUĞUNU NASIL ANLATMIŞ.BEN BUNLARI POLEMİK OLSUN DİYE YAZMIYORUM SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN.

Hüseyin bey oyun kuşunu anlatmaya çalışıyorum. tabiki bir çark anlatmaya ana dişlilerden başlayarak anlatılır. bana ne arada işe yaramayan ufacık bi dişliden aslında sayenizde oraya gelinmiyor bile. Benim safkan kuştan beklentimi merakmı ediyorsunuz? bu önemli hüseyin bey. nasılsa kimseye birşey katacak potansiyelde değilim gözünüzde. ama bende söylüyorum. kaliteli bir damızlık olmasıdır beklentim... Hani dediniz usta tarifinde sonraya bırakabilen diye sonraya bırakacak ve aslını yitirmemiş kuştur beklentim. oyun performansına gelince bazılarının yazdığı gibi şukadar sene falan değil, o ırkın taşıması gerekn performans özelliklerini, fiziki özellikleri taşıması gereklidir. devamlılığa gelince çatlamaz, şahin almaz, başına bir hal gelmezse öldüğü güne kadar kendisini, yavrusunu öldüğü güne kadar, yacvrusunun yavrusunu öldüğü güne kadar havada tutan, aslından aldığı özellikleri sonralara bırakan kuştur... Herhangi bir kuşun benim için önemi maceradan öte değildir. bana bildiğim kuş lazım hüseyin bey ki dilinden anlayim. tanımadığım kuşa kanadıyla kuyruğuyla eşleme yapacak veya yorum yapacak veya şansla bu işi devam edecek kişi değilim...heee şu var bir kuş vardır özelliklerini aktarır, kaliteli oynayan bir kuştur ama bilinmiyordur seceresi ki mutlaka sağlam bir hayvanın altından gelir bu kuş. ya anası ya babası ya da o soyda sağlam bir kuş vardır onun devamıdır o. ona hizmet edilme konusuna gelince. elinde kaliteli damızlığı olmayan bir kişi için sizin bahsettiğiniz şekilde eşleyerek değil o kuşa içeri girerek eşlemeler yapılırsa başarı ihtimali olacaktır. ama bu kuş iyi kuştur ozaman safkan değildir... dediğim gibi safkanlık gibi bir takıntım yok çünkü şu anda bulunamicak kadar az olduğunu çok iyi biliyorum. kaliteli oynayan kırma kuşlar olabilir. ama onlarda dediğim gibi çarşı pazar kuşundan değil, illa içindeki kaliteli bir veya birkaç kuştan devamdır. bunun iyisi olur. yani sizin dediğiniz gibi safkan değilse iyi değil diye dar pencere bir insan değilim. secere takibi olan ama safkan olmayan çok kuş sayarım size iyi oynayan. secere takibi olmayan kuş beni ilgilendirmez dedim. sebebide aslı olmayanın asaleti olmaz. ben böyle düşünüyorum diye herkes böyle düşünsün demiyorum. herkes beğendiyle mutluysa sorun yok zaten. ben bu ırkların devamı için fikirleri söylerim, yaptıklarım tamamen yarınlar için...

SİZE KUŞ TEKLİF EDİYORUZ O KUŞLARA HARCAYACAK DAKİKAM YOK DİYORSUNUZ.BUYURUN O ZAMAN DAKİKALARINIZI ,SAATLERİNİZİ HARCADIĞINIZ KUŞLARI BİZEDE GÖSTERİN BİZİMDE GÖZÜMÜZ BİRAZ KUŞ GÖRSÜN.
Kırmızı renk yapmamın sizin yazılarınızı dikkati daha kolay çeksin diye. eğer rahatsız olunuyorsa birdahakiler değiştirebilirim. kuş teklifiniz için sağolun. siz fikrinizi söylediniz bende fikrimi söyledim. yanlış birşey de söylediğimi düşünmüyorum. Neden bukadar ters geldi size anlayamadım kabul etmeyişimin. kuşa ihtiyacım olsa onu burda değil selamlar, hatırla gönülle bahsettiğim tarz kuşun uçtuğu yerde arardım. emin olun bana kapı açacak, benim için değilsede birilerinin hatrına kapısına buyur edecek, önüme bir bardak çay ikram edecek, hoş sohbetine nail edecek insanlar var. Allah onlarla gönül ayrılığı vermesin... saatlerimi harcadığım kuşlarıma gelince ben onlarla mutluuyum, iyi oldukları için değil benim oldukları için ve sevdiğim için mutluyum. uçmazlar, oynamazlar, bi özellikleri yok sadece beni mutlu ediyor varlıkları. dolayısıyla sizleri hayal kırıklığına uğratmiyacağım buraya resimleri koyup. gözünüzün kuş görmesi olayına gelince HADDİM DEĞİL hüseyin bey...

ALİ ARKADAŞ İLE BİR AY ÖNCE TANIŞTIK VE SADECE BİRKERE GÖRÜŞTÜK.AMA KİŞİLİĞİ VE KAREKTERİ BENCE BU ORTAMA YAKIŞACAK ŞEKİLDE DOĞRU BİR İNSAN.SİZİN ARANIZDA YAŞADIĞINIZ SORUN GENELDE MEZATLARIN KAPI ÖNLERİ MUHABBETİNE DÖNÜŞTÜ.BU BENİ ÜZDÜ.ORTAYA KOYDUĞUNUZ DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİNİZİ POLEMİK YAŞAMADAN PAYLAŞIRSANIZ BELKİ ARKADAŞLAR İÇİN ÖĞRETİCİ BİR ŞEYLER ÇIKAR ORTAYA.YOKSA BU ORTAM NE REST ÇEKİLECEK NEDE KAVGA EDİLECEK BİR ORTAM DEĞİL.BU TARZ POLEMİKLER BOŞ KÜREK ÇEKMEYE BENZİYOR.
Ali bey konusunda birşey demiyorum. karekterini bilmem, doğruluğunu bilmem ben sadece tavırlarını görüyorum. had sözüyle başladı ama kendisi ayarı tutturamadı. yanlış anlamasın yine karakterini falan bilmem derken kötü manada demedim. tanımam etmem manasında söyledim. Aramızda yaşadığımız soruna gelince saygıyı kaybetmediği sürece cevap yazarım düşündüklerine. saygı biterse seviyemi asla düşürmem kimsenin aklına birşey gelmesin. birdaha asla yazmam o ve onlu konulara... Sizi üzmek istemezdim kusura bakmayın. ben de şaşırdım ve üzüldüm hal ve tavırlardan dolayı...

muharrem abi selamünaleyküm. abi söylediklerine katılıyorum. yazı çok yer tutmasın diye kopyalamadım. Abi iddaa konusunda asla birşey yazmam, yazmayacağımda benim beslediğim bana, diğerleri onlara. burada eğer sonraki nesiller için maksat bilgi paylaşımıysa bilgi ilgiyle kazanılacak şeydir. nekadar ilgili olursa sonraki nesiller dener, tecrübe eder, analiz eder ve mantığıyla süzdükten sonra doğruyu buluyorsa zaten yarınlara bırakacak birşeyleri olur. aksi takdirde meşhurdur ölüm yatağındaki ihtiyar kuşçunun son sözleri olan acaba şunla şuunumu eşleseydik olur. Ben çok fazla uzatmak istemiyorum. inşallah düzelecek birşeyler abi. saygılar...

kuşçulukta ilerleme ve düzelme tek şeyle gerçekleşir oda kuşçunun kendini kandırmaması.

tengelli' Alıntı:
kuşçulukta ilerleme ve düzelme tek şeyle gerçekleşir oda kuşçunun kendini kandırmaması.

KENAN BEY KONUYU BİRAZ DAHA AÇIN İSTERSENİZ.LAFINIZ BİRAZ BOŞLUKTA KALMIŞ.....

SAYGILAR....

ŞU ŞEKİLDE öncelikle kuşçu birinden aldığı iyi kuşun altı iyi gelicek diye yıllarını harcamayacak kendi kuşlarını cok iyi görüp araya kan sokmayı ihmal etmeyecek dirsekli kuşlarıının altından dirseksiz gelecek diye beklemeyecek. kanat oarcalayan yiyen kuş az iyi oynadı diye ona baba demiyecek yapışan kuşun kendisi istediğinde oyandıgı zamana kanıp onu evlat edinmeyecek sersemden cıkarılması zzor olan kuşları besleyipde siz birde cıkanı görün demiyecek ne istediğini iyi bilicek iyi kuş kendinde değilsede edinmesini bilicek gerekttiğinde yıllarca bab dediği kuşları cöpe atmasını bilicek ben cok bilgiliyim bu konuda diyerek doğru söylenenlere karşı cıkmayacak hep bilgi edinmeye devam edicek yerine inmeyen kuşları besleyipte işte cok perdahlı çok taklalı onda yerine düşmüyor diyerek kendini avutmayacak yan giden kuş beslemektense dik ama vasıfları az olan kuşu beslemesini bilicek seferi 25 metreye kadar iyi ondan sonrası b...k gibi olan kuşları hırsından yapuyor diyerek kendini avutmayacak. kuşçu aslında kendine yalan söylemeyecek.söyledikçe kendide inanıp değeri sıra kuşu kadar bile olmayan yerine inmeyen dirsek acan dik oynamayn sertten cıkmayan 5-6 metreden alan takla kalitesi sıfır olan sesi soluğu olmayan kuşlarlara kendide inanır.v.s v.s sürer gider.

bak olum uzatmaaa ! kapa çeneni ! muhattap olma ! ben eşşek çobanıyım müşavir değil ! senin gibileri güdüyorum , ama sen üstüne alınma sana EŞŞEK demedim , haddim değil ! adımı yazma bidaha , ben kuştan anlamam ama eşşekten iyi anlarım , eşşek sopadan ölmez, bak işine yazma benle alakalı bi kelime daha ! sana karşı azımı da düzeltmiyorum başka

BİYERİMİ DE ! git küçük kız çocukları gibi şikayet et beni ! senle değil erzuruma helaya gitmem ben cahil teneke, yazma bana artık bişey zor tutuyorum kendimi bak işine...

Geri