bu kelebeklerin adı nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kelebekci34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet çelik
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar resimlerdeki kırmızılı kuşları geçenlerde aldım,satan kişide ne olduklarını tam bilmiyordu. Bunlar kırmızı şeş mi, bozalı mı yoksa kırma mı? Tabi sadece resimlere bakarak birşeyler söylemek zor olabilir,kuşların vereceği yavrularıda görmek lazım ama elinde bunlar gibi kuşları olan vardır belki.

Ekli dosyalar

• kuş (2).webp
    kuş (2).webp
    315 KB · Görüntüleme: 2,013
  • kuş.webp
    kuş.webp
    294.6 KB · Görüntüleme: 2,087
  • resim1.webp
    resim1.webp
    320 KB · Görüntüleme: 2,038
kırmızı bozalıların kırmasına benziyor renk olarak çaparları fazla

Kırmızı kaplan ve bozalıdan karışım ilginç yavrularda verebilir böyle kuşlar.

oyunları nasıl..?

yorumlar için teşekkürler, kuşları daha uçurmaya başlamadım. Satan kişi beyazı çok olanı yakaladığını kuşun çok güzel döndüğünü söyledi ama gözümle görmeden inanmam. Böyle renkteki kuş az denk geldiği için önce yavrularını alıp ondan sonra uçurmayı düşünüyorum. Hem böylece vereceği yavrulardan kendi soylarınıda öğrenebilirim. Deneyerek göreceğiz artık.

1. resimdeki soldaki sarı samurla beyazdan gelmeye benziyor bozalılardan kırma olamaz bence bozalıla beyaz eşleşmesi olsa gögüste çoğunluk beyaz olurdu bozalıla sarı samur eş almış olsa yine kanatlarının uçları beyaz çıkmazdı. tek ve yoğun ihtimal sarı samurla beyaz eşleşmesi yada sarı samurla sarı baska eşleşmesinden çıkan bir kelebek. diğeride kırmızı samur diğer ismiylede pal kelebek derler palla beyaz yada palla kırmızı baska gibi bir kuşla eşleşmeden çıkan bir renk. dolapçılar gibi görünümü var güzel olmuş xD rengarenk xD

hepsi kırık.. yawru alınmaz bunlarddnnn... ama tam ucurmallık.. saygılar

deugd' Alıntı:
hepsi kırık.. yawru alınmaz bunlarddnnn... ama tam ucurmallık.. saygılar

renkten kırık olabilirler ama güzel görünüm bence eğer dönüşleri güzel olan varsa renge bakmaz kimse.

Kardeşim elindeki kuşların ikisinede GEVİŞANE denir. Genellikle renk aramaları sonucunda kara bozalı yada kara kırlangıç kuşların mor veya mavi ile eşlenmesinden gelir. Sen bunları kara veya kırlangıç denilen kelebeklerle eşlersen güzel yavru alabilirisn diye düşüyorum. Hayrını gör.

Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim. Bunlar zaten tanesi 15-20 liraya uçurmak için aldığım kuşlar.Bunları damızlık yapmak gibi bir niyetim yok. Diğerlerini uçurmaya başladım zaten, ama bu iki kırmızılı bana hoş göründü,soylarını merak ettim yavrularını alıp ondan sonra uçurmak istedim o yüzden soruyorum.

okadar şal şallı bir yavru gelmez altındann ana babayada benzemez. ne çıkaçagınıda kestiremezsin. malum anasını babasını bilmiyosun at havaya uçsun xD iş yaparsa yavruları beklee.

BUNLAR BEYAZLA KIRILMIŞ KUŞLAR YAVRULARDAN BENİM TAHMİNİM ÇOĞU BEYAZ ATAR SARI-KIRMIZI BOZALILARDAN GELME BEYAZ İLE ŞEŞ EŞLEŞMESİ BÜYÜK İHTİMAL
KARABAŞIN BEYAZ GAGALISI NI ELDE ETMEK İÇİN SARILARLA EŞLAENİP İKİNCİ ÜÇÜNCÜ NESİL TEKRAR KARABAŞA DÖNSÜN BEYAZ GAGA OLSUN DİYE KIRLAN KUŞLARDAN BOZUK RENKLİ OLANLARDA OLABİLİR YADA BİLİNÇSİZCE EŞLEŞMELERDE OLABİLİR.
SİYAH KOMPLE - BOZALI YADA KARABAŞLARDAN GELME ARAP- ÇAPAR BULURSAN EŞLE BELKİ YAVRULARI DÜZELİR.

dostum bunlara son fotograftakılere kırmızı şeş derler burakarda sıyahı wardır mavısı vardır oyunları ıı dır oynadımı on numara donus yaparlar tum sesler.. altlarından yawru alacagım dıyorsan tam şeş özelliğini tasımıyor kusların rengı belkı tam şeş rengını 4-5 posta sonra kı yawrularda tutturursun.. acık renkte olanı doner..

Geri