Bu Kelebekmi ? Yeni resimler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bu benim beyaz güvercinim Bu acaba kelebek mi ?

Ekli dosyalar

• Resim 001.webp
    Resim 001.webp
    490.6 KB · Görüntüleme: 367
  • Resim 004.webp
    Resim 004.webp
    518.6 KB · Görüntüleme: 368
Re: Bu Kelebekmi ?

selamlar. bu sorunuzun cevabını resime bakarak vermek zor. beyaz bir kuş ve paçalı. taklacı da olabilir ki bunu kanat sesinden ayırabilirsin. ayrıca gagası da net çıkmamış. belki kırma bir kuştur. resime bakınca beyaz saya ile taklacı arasında kalıyor insan. kuyruk üstüne bakın eğer yoksa sayadır. (tabi kuyruk üstü olan sayalar da var ama olmayanlara göre nadir.) bir de kuyruklarını sayın 14 kuyruktan aşağı ise saya olması zor. (yine düşük bir ihtimal 12 kuyruk sayalar da olabiliyor)

Kuyruk yapısına bakarak anlıyabilirsin sayaların kuyrukları biraz daha uzundur, Bel ustu olayina bakarak kesin sonuca varmis olursunuz egerki kusunuzda Bel ustu ( Kuyruk ustu Yağ Bezesi ) Bulunmuyorsa ewt kusunuz saya'dir, Bel üstülü saya olmaz, eğer zaten bel ustu yoksa kuyruk telek sayısı 12 den fazladır.. (Genel Olarak)
Daha yakından bir fotograf alabilseydik size daha ayrintili bir sekilde yardimci olabilirdik..

Ucarken takla attığını gormedim ama suzuluyor kanatları V seklinde acıyor.Terasıma inerkende kanat sesi cok cıkıyor bide suzuluse gecerken.Yeni resimleri koydum arkadaşlar en ustteki 2 resim yeni.CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

Eminmisiniz kelebek (saya) olduğuna ona göre eş alacağım çünkü.

OKe de bence ya kırma yada saya demişsin ilk.

saya cinsine olmalı ve eminim

Benden sana tavsiye.
Kuşu elinde tut.
Aşağı yukarı oynat.
Eğer kuyruklarını yelpaze gibi açarsa o kuş taklacıdır.
Yok eğer açmıyorsa saya da olabilir kırma da.
Fakat resimlerden gördüğüm kadarı ile sayaya benziyor.
Bana pek kırma gibi gelmedi.

Evet taklacı güvercinlerin ele alındığında kuyruğunu açmasını biliyordum.Kırma derken ne kırması oluyor ?

erdalmagic' Alıntı:
Evet taklacı güvercinlerin ele alındığında kuyruğunu açmasını biliyordum.Kırma derken ne kırması oluyor ?

kırma derken saya ile başka bir kuşun eşleşmesinden çıkmış bir yavru olmasından bahsediyorum.
kırma demek safkan olmaması demektir(yani saya-saya eşleşmesi değil,örneğin saya ile taklacı eşleşmesi gibi...)
umarım yardımcı olmuştur.

Teşekkürler ama bu kırma değil dimi ? bide dişimi erkekmi onu da anladıysanız söyleyin eş alacağım cunku.

Bu kuş kelebek ,pacaları da tam istediğim gibi kılıç paça,buna arap kelebek eş al, gözleri beyaz olsun, yavruların kafa kuyruk gelebilir kuşun soyu sağlamsa.

Kafa kuyruk nasıl oluyor.Birde resimimdeki erkek mi dişimi onuda yazarsanız sevinirim.

Sana bir yöntem bunun yanına erkek bir kuşla kapat eğer boynunu şişirip değişik bir ses çıkarırsa erkek

Görüntü Olarak Dişi Bir kelebek..

bu kelebeğin aynısı bende varsüper dönüyor maşallah

Şimdi bu kırma olsada erkek bi kelebek alsam eş olur değilmi ?

bence kırma değil süper bir kelebek :) ve eş olur hiç merak etme

selam arkadaşım o kuş bana göre mardin kafa ve ayak yapısı sayaya hiç benzemiyor

Ya arkadaşlar tahminen değil de kesin bu sayadır veya taklacıdır diyebilen bir kişi yokmu.BU güvercinim takla atmıyor.Kanat sesi çıkıyor.Havada ucarken taklaya girecekmiş gibi kanat vurup V şeklinde süsüzülüşe geçiyor.Bunları belki daha fazla emin olabilirsiniz diye yazdım.Şimdiden teşekkürler.

Emin olabilirsin disi bir kelebek kusun, rahat olabilirsin.

senin kelebeğin aynısı bende var demiştim ve benim kelebeğimde kavada mardin gibi kanat vuruyor ve sonradan düze dönerek iniyor

Geri