Bu kısa yüzlüyü tanıyan varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
selamlar

Arkadaşlar bu kısa yüzlü ırkı bilen varmı,cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• cakal1.webp
    cakal1.webp
    17.4 KB · Görüntüleme: 1,557
dizlek' Alıntı:
azman gaga süper rengi enteresan karaçil azman :d

yorumun için teşekkürler abicim kuş azman diil renk harika

Selamlar,

Kısa gaga cinslerden biri ile dolapcı eşleşmesinden çıkmış gibi duruyor.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kuş manisa ve dolaylarında enice diye biliniyor. bu tür kuşların paçalı ve tepesi olanlara işe azman deniyor. renk olarak kara çeş olarak adlandırılıyor. güzel kuş kümesimde görmek isteyeceğim bir kuş

galiba ismi tokurdu. öteki ismi de yoz.doğru mudur umut abi ? :)

1 ay öncesine kadar aynısından yakalamıştım ve uçurmamla kaçması bir oldu =) Aslında çok güzel rengi olan ve uçuşu iyi bir cinslerden biri .

Bango bir kuş veya istanbuli mısırı tarzı kısa gagalı bir güvercin cinsi ile ile arap saya (şeş veya kaplan denir) veya ısparta dönekleri ile kırma (ki onlardada kaplan denir bu renge) bildiğim gördüğüm kadar ile deneme amaçlı çıkarılmış bir kuşda olabilir geçen hafata ihaldede kül şeş renkte bir çift saltonet gördüm neyi neyle kırdılarsa

sende mi bu kuş Umut?sizin azmanlar gibi gülsüz kısa gagalı.kırıktır heralde azman değil diyosan

muygun' Alıntı:
sende mi bu kuş Umut?sizin azmanlar gibi gülsüz kısa gagalı.kırıktır heralde azman değil diyosan

selamlar

mehmet hocam kuş bende değil azmana çok benziyo ama değil ya ırkı farklı yada kırılmış kuş ama kümesimde olmasını istediğim kostüme sahip.

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Kısa gaga cinslerden biri ile dolapcı eşleşmesinden çıkmış gibi duruyor.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selamlar

aykut abi dolapçı eşlenmesinden çıktığını zannetmiyorum gagası güzel çünkü.

DERVİŞ' Alıntı:
galiba ismi tokurdu. öteki ismi de yoz.doğru mudur umut abi ? :)

selamlar

Tokur ve yoz değil kuşun ırkı büyük ihtimal kırma kuş

thundereblue' Alıntı:
Bango bir kuş veya istanbuli mısırı tarzı kısa gagalı bir güvercin cinsi ile ile arap saya (şeş veya kaplan denir) veya ısparta dönekleri ile kırma (ki onlardada kaplan denir bu renge) bildiğim gördüğüm kadar ile deneme amaçlı çıkarılmış bir kuşda olabilir geçen hafata ihaldede kül şeş renkte bir çift saltonet gördüm neyi neyle kırdılarsa

selamlar

Bahsettiğiniz kuşlar uzun gagalı ırklar kısa gagalı ırklarla uzun gagalı ırkların eşlenmesinde tığ burun diye tabir edilen ne kısa ne uzun gagası olan orta uzunlukta gagalı kuşlar meydana gelir yorumunuz için teşekkür ederim yinede.

selamlar

Aynı resimdeki kostüme ve gagaya sahip kuşu olan varmı elinde varsa eğer resmini paylaşabilirmi?

s.a umut bey pacasız tiplerden olabilir bende bunun tam siyahı var aynı gaga kısa gözler kırmızı.

burak_34' Alıntı:
s.a umut bey pacasız tiplerden olabilir bende bunun tam siyahı var aynı gaga kısa gözler kırmızı.

Düz siyah ile akçilden bu kostüm elde edilebilir ama bulmak mesele abi

evet haklısın bence bu tür kuşlar çok nadir tek tük var saygılar.

Geri