Bu kümes bana ne kadar'a olur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murat644
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

murat644

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat savasşkol
Meslek
öğrençi
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar geçen sene besledğim kuşlarımı sattım daha iyi daha güzel daha olumlu sonuçlar için yeni bir kümes yapıyorum tuğladan olacak sadece kapağı tahta ve küçük bir delik olacak bana bu ne kadara patlar kendi bütçemi oluşturacağım Böyle bir merdiven altı kümesi

Ekli dosyalar

• CAM00059.webp
    CAM00059.webp
    657 KB · Görüntüleme: 1,259
Kabaca hesap yaparsak , uzunluk ve yükseklik 2 mt diye düşünelim:

Tuğla (19*19*13,5) = 30 adet * 0.30 = 9 tl
Harç + dış sıva : 15 tl
İşçilik : Bedava(siz yapıyorsunuz yada komşu ahmet amcaya rica ederseniz yapıverir inşallah)

Madem amacımız eskisinden daha güzelini yapmak o zaman hırsızlara karşı tahta kapı yerine demirden olursa daha güvenli olur , hatta daha ucuz olur , hurda satanlardan alınırsa çok ucuza mal olur:

100*80 kapı sacı + profiller + gömme kilit + menteşe + boya + işçilik(eş dost rica minnet ile ucuza getirilecek) + = 50 tl

Folluk (limon kasası ): 10 adet* 5 = 50 tl(acındırma kapasitesine göre bedavaya da alınabilir)
Suluk = 8 tl
Yemlik = 5 tl

Toplam = 137 tl

Kabaca hesap bu şekilde. kümesi nasıl dizayn edeceğinize göre fiyat artar yada azalır.Kolay gelsin.

Aynen toplamda 100 lira gibi bir masraf yaparsın tula yerine taş yada , çıkma tula kullanır , kapıyı tahtadan yada çıkma ev kapısından yaparsan 100 tl benim burda merdiven altım olsaydı max 50 tl gibi bir masraf yapardım , orası sana kalmış istersen 70 tl ye yaparsın istersen 100 tl

Hırsızlık olanağı % 00000000,1 :D ne olacak o zman :evet: :heyo: bu arada her şeyim var folluk suluk tuğla sıva çimento limon kasası :D ne ararsan

murat644' Alıntı:
Hırsızlık olanağı % 00000000,1 :D ne olacak o zman :evet: :heyo: bu arada her şeyim var folluk suluk tuğla sıva çimento limon kasası :D ne ararsan

Sorular kişesel olsa da yazılan cevaplar genele de hitap ediyor bunu unutmayalım. Biz ''bu kümes ne kadara mal olur'un cevabını vermeye çalıştık , malzemeler elinde var yada yok sana kalmış.

Artı her ne şekilde elde etmiş olursan ol , bütün malzemeler elinde olsa bile bunların bir maliyeti var ve kullandığın zaman bu maliyet ''kümes maliyeti'' olarak gitmiş olacak değişen bir şey yok.

Son olarak , ben laf olsun diye soru soruyorum ciddiye alınacak biri değilim diyorsan , ciddiye almayız olur biter.

ABİ BİŞİ SORCAM FOTOLARI NASIL ATION BURALARA BİLGİ VERİRMİSİNİZ

Geri